Läge:

Pris:

Category: .

Vill du se valar i Sydafrika? Då är det här din stora chans.
Kanske vill du även uppleva Kapstaden och avsluta med en charmig vingård? Fantastiskt. Här är din nästa resa.

Ingår 

  • Boende enligt programmet (del i dubbel)
  • Reseplanering
  • Välkomstmöte i Kapstaden
  • Svensk dygnetruntsupport via telefon

Ingår ej

  • Flyg
  • Hyrbil/Transfer
  • Valbara aktiviteter
  • Dryck, dricks till guider och parkavgifter
  • Måltider

Fr. 6 050 kr / person

Boka med oss, så hjälper vi dig att planera din drömresa. Kostnadsfritt  – läs mer!

Kapstaden

Dag 1-6

Här sätter fantasin dina gränser. Kapstaden har ett gigantiskt utbud vad det gäller aktiviteter, nöjen och äventyr. Börja dagen med att gå på en lokal marknad där de erbjuder allt från live-musik till att avnjuta en öl samtidigt som du tittar på kläder. Efter det kan du bestiga berg, ligga på stranden eller fortsätta där du slutade: Med förstklassig mat och dryck. Nedanför listar vi några av våra favoritsaker att göra i Kapstaden.

Ankomst till Kapstaden. Ett första tips från oss är att ta nattflyget från Sverige till Sydafrika för att spara tid på semestern. Läs mer om Flyget till Sydfrika.

Checka in på ert boende. I Kapstaden finns något för alla; mysiga guest houses eller moderna hotell, nära havet eller mitt i citykärnan. Vi hjälper er att hitta rätt boende utefter era önskemål och förutsättningar.

Efter att ni checkat in kommer vi och hälsar på för att prata igenom er resa och svara på eventuella frågor. Vi visar på karta vad ni inte får missa och slänger med allra största säkerhet in några extra trevliga tips på allt mellan himmel och jord.

Hermanus

Dag 6-8

Nu bär det av två timmar söderut till trevliga Hermanus, paradiset för att titta på valar i Sydafrika. Här bor ni nära havet och är det säsong (juni – november) kan ni se valar från land eller åka på valsafari med båt för att komma lite närmare.

Hermanus är en mysig stad med ett lugnt tempo. Tyckte du att titta på valar i Sydafrika inte var tillräckligt adrenalinfyllt? Inga problem. Här kan du nämligen dyka med vithajar i grannbyn Gansbaai.

Från Kapstaden till Hermanus kör ni på en vacker kustväg genom den lilla byn Bettys Bay. Väl framme i Hermanus kan ni njuta av vyerna och äta middag på någon av stadens alla restauranger. Under vistelsen föreslår vi att ni åker på valsafari (juni – november), och avslutar med att dyka med vithajar i Gansbaai. Efter Hermanus åker ni vidare till vindistrikten. 

 

Vindistrikten

Dag 8-11

Tredje anhalten på er resa, blir till de vackra vindistrikten 1,5 timma inåt landet. Här kan du välja att bo på vingård eller ett intimt ställe i byn. Boendemässigt finns allt från mindre guesthouses till större lyxbostäder, låt oss veta vad ni föredrar. Under dessa dagar rekommenderar vi god mat, relax och givetvis att prova vin från några av alla de hundratals vingårdar som finns i området.

För de vinintresserade föreslår vi en privat dagstur med en av våra grymma guider, då får ni en otrolig inblick i Sydafrikas vinproduktion och ni besöker 3-5 gårdar som är handplockade av guiden. Vill ni hellre prova vin på egen hand går det alldeles utmärkt, vi rekommenderar att åka med Franschhoek Wine Tram eller varför inte hyra cyklar och trampa runt mellan gårdarna?

Sista dagen checkar ni ut och flyger hem mot Sverige från Kapstaden. Vi hoppas vi syns igen här nere!

Vinprovning
• Cykla mellan vinplantagen
• Winetram i Franschhoek

DAG 1-6: Kapstaden

DAG 6-8: Hermanus

DAG 8-11: Vindistrikten

Varför MyChoice?

Prisgaranti – läs mer!

Sydafrika-tips

Få våra bästa tips

Svensktalande

Vi bor här

Fler Sydafrikaresor