Reseförsäkring

Om du är i behov av en reseförsäkring från första dagen på din resa, är Gouda ett bra alternativ. Det kan vara att din hemförsäkring inte har ett tillräckligt bra skydd för eller du saknar omfattning för någon aktivitet du planerar att företa. Goudas Alarmcentral hjälper dig under hela försäkringsperioden vid händelse av en olycka eller vid akut sjukdom.

Coronavirus och reseförsäkring

Goudas försäkring täcker som vanligt enligt villkor, trots UDs reseavrådan. Det vill säga att försäkringen omfattar dina vårdkostnader om du skulle insjukna i COVID-19, på samma vis som försäkringen omfattar övriga sjukdomar. Så länge det är en reseavrådan på grund av COVID-19 är försäkringen aktiv. Om det finns en reseavrådan på grund av krig, oroligheter eller liknande så är inte försäkringen aktiv.

Försäkringen omfattar inte evakueringskostnader i samband med COVID-19, till exempel om UD skulle gå ut med en evakueringsuppmaning där man uppmanar alla svenskar att resa hem till Sverige. Denna kostnad är inget som försäkringen kan omfatta. 

Komplement till hemförsäkring

Det här alternativet kompletterar det reseskydd du redan har i din hemförsäkring. Det är hemförsäkringen som har det primära ansvaret under resans första 45 dagar. Därför är det viktigt att du kontrollerar att den är tillräcklig för just ditt ändamål. Med Goudas komplement får du en olycksfallsförsäkring samt ett självriskskydd under resans första 45 dagar, vilket innebär att försäkringen kan ersätta den självrisk du har i din hemförsäkring om något händer under resan.
 
Goudas komplement kan med fördel även väljas för längre resor då försäkringen övergår till fullt skydd, dvs Gouda som primär försäkringsgivare, från dag 46. När du väljer komplement till hemförsäkring för en resa som är kortare än 45 dagar rekommenderar vi att du även väljer tillvalet Semestergaranti för en bättre omfattning.
 

Reseförsäkring från dag 46

Har du ett tillräckligt bra reseskydd i din hemförsäkring kan du välja att köpa Goudas reseförsäkring från dag 46. Från dag 46 får du alltså ett fullt grundskydd med Gouda som primär försäkringsgivare och kan kontakta Goudas Alarmcentral i händelse av skada.

Tänk på! Om du väljer det här alternativet är det extra viktigt att tänka på att försäkringen inte omfattar några kostnader som beror på ett symptom som visats innan första giltighetsdag.

Tillval:

Egendomsskydd

Egendomsskyddet väljer du om du vill försäkra de saker du har med dig på resan. Egendomsskyddet gäller om du till exempel blir bestulen eller råkar ut för inbrott.
 

Semestergaranti

Endast tillval vid resor som är kortare än 45 dagar

Semestergarantin ger dig bland annat ersättning för förlorade resdagar om du till exempel blir sjuk eller skadad, ersättning för förseningar för dig eller ditt bagage samt aktivitetskostnader. Ersättning kan även lämnas för att komma ikapp din resa om något plötsligt eller oförutsett händer som gör att du missar utresan eller hemresan.

Här kan ni ladda hem villkoren för alla reseförsäkringar som Gouda erbjuder:

Ungdomsreseförsäkring (upp till 35 år)
Reseförsäkring (35-70 år)
Seniorreseförsäkring (från 70 år)

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Svensk ordning och reda.

Vi må bo i detta fantastiska land, men alla på MyChoice talar svenska och har svenska värderingar. Säkerhetsläget har vi stenkoll på och ger er dom sista tipsen när vi ses i Kapstaden. Istället för att göra betalningar till olika hotell, betalar ni enkelt till oss med kort eller banköverföring. Vi erbjuder förmånliga villkor, guidar er till en bra reseförsäkring samt avbeställningsskydd och vi är stolta medlemmar i SATSA. En trygghet för dig som resenär och garanti för att vi sköter våra böcker och verksamhet på ett föredömligt vis. 

Läs om corona i Sydafrika och hur vi hanterar av- och ombokningar åt våra kunder.

Välkommen hem till oss.

MyChoice är en arrangör som skräddarsyr den bästa tänkbara upplevelsen när du ska resa till Sydafrika och angränsande länder. Vi är din lokala värd som du har tillgång till redan från det ögonblick du har börjat tänka på att resa till Sydafrika. Alla på MyChoice bor permanent i Kapstaden och är redo att assistera dig långt innan resan samt på plats när du är här.

Det klassiska är enkelt att hitta. Därför finns vi.

På fritiden testar vi hotell, safarilodger, restauranger och aktiviteter i vår del av världen. Vi får ofta höra att vår lokalkännedom gör Sydafrikaresan unik. Det är extremt viktigt för oss att våra gäster får uppleva mer än det självklara. Många har hört talas om Taffelberget, men få känner till vilka restauranger som måste förbokas och vilka lokala evenemang man inte får missa. Vårt upplägg uppmanar dig till att uppleva Sydafrika lite mer som oss lokalbor.

Ingen merkostnad. Bara mervärde.

Att få bra lokalhjälp kan vara ovärderligt när man reser, men vi vill inte att det kostar dig en krona extra. Med MyChoice får du alltid samma pris samt avbokningsvillkor som om du hade bokat direkt med boendet och aktiviteterna. Dessutom betalar du alltid i den lokala valutan, vilket betyder aktuella priser utan valutapåslag. Öppet köp är fullt möjligt beroende på vilket hotell som bokas. Ofta kan man avboka fritt fram tills 30 dagar innan ankomst.