Läge:

Pris:

Category: .

Chansen att få uppleva naturlig safari, besöka den vackra Kapstaden och se Victoriafallen – en av världens sju under – är en livslång dröm för många. Med oss, blir det verklighet på 11 dagar. 

Ingår 

 • Boende enligt programmet (del i dubbel)
 • Safariturer, samtliga måltider på safarilodgen
 • Reseplanering
 • Välkomstmöte i Kapstaden
 • Svensk dygnetruntsupport via telefon

Ingår ej

 • Flyg
 • Hyrbil/Transfer
 • Valbara aktiviteter
 • Dryck, dricks till guider och parkavgifter
 • Reseförsäkring
 • Måltider

Fr. 17 200 kr / person

Boka med oss, så hjälper vi dig att planera din drömresa. Kostnadsfritt  – läs mer!

Kapstaden

Dag 1-7

Du kan resa till Kapstaden och spendera flera veckor utan att bli uttråkad. Här finns väldigt mycket att se och göra i staden men även i närområdet. I själva staden finns det både stränder och berg men även ett stort utbud av restauranger. Från Kapstaden kan du åka på dagsutflykt till vindistrikten, Godahoppsudden, kåkstäderna och även Hermanus; där du får komma nära både vithajar och valar. Få städer i världen kan erbjuda samma sak enligt oss!

Ankomst i Kapstaden. Vill ni spara tid, bör ni ta nattflyget från Sverige hit.  

Ni landar mjukt på ert Guest House eller hotell (läs om vilket område som passar dig). Därefter kommer vi gärna förbi och går igenom er Sydafrikaresa, svarar på frågor och slänger in några lokala tips på aktiviteter och restauranger. Vi har trots allt bott här ett tag – 20 år – och delar gärna med oss av vår kunskap. 

Klassikerna Taffelberget, Robben Island och Godahoppsudden är ett måste för många. Något vi håller med om. Men det finns så mycket mer här. Nedan presenterar vi några alternativ för att bygga på din upplevelse

Safari i Botswana

Dag 7-9

Djurlivet är en viktig del för Botswana och dess folk. Landet är väldigt måna om att djuren är välmående och har därför inga stängsel runt Chobe National Park. En safari i Botswana erbjuder en unik vild upplevelse med enorma mängder djur. Vid torra perioder brukar djuren samlas vid floder och med hela 120 000 stycken har denna park världens största koncentration av elefanter.

På morgonen flyger ni via Johannesburg till Kasane, som ligger i safariparadiset Botswana. Självklart bör man uppleva safari om man reser runt i södra Afrika. Här kommer ni uppleva safari med båt på Zambezifloden och med safarifordon i Chobe-reservatet.

Vi rekommenderar att ni bor på en safarilodge där alla måltider och safariturer är inkluderade. Elefanter och hyenor gästar ibland lodgen och det är verkligen en unik upplevelse att få bo mitt i det vilda. Safariupplevelserna sker i gryningen och i skymningen eftersom djuren är som mest aktiva då. Safariturerna är cirka tre timmar långa och bor man två nätter på en lodge hinner man alltså med fyra turer vilket många gånger är nog för att se de omtalade Big Five.

Victoriafallen

Dag 9-11

Victoriafallen är extremt spektakulära och ett minne för livet för dem som får uppleva dem. Beroende på säsong ser fallen lite olika ut men vi anser att alla tider på året har sin charm. Är det mycket vatten i Zambezifloden kan man verkligen känna kraften av allt vatten som forsar fram. Om det är torrperiod ser man mer av landskapet kring Victoriafallen och man ser många mindre fall som sipprar ner över bergskanten.

Runt hörnet ligger Victoriafallen och en transfer från Kasane tar er över gränsen till Zimbabwe för att uppleva detta magnifika underverk.

Vi rekommenderar att man gör en båttur i solnedgången på Zambezifloden med en gin&tonic i handen. Dagen efter kan man själv uppleva Victoriafallen till fots. Men för att toppa upplevelsen tycker vi att en helikoptertur är värt slantarna. Bättre vy av Victoriafallen än så får man inte!

Efter dessa upplevelserika dagar väntar flyget hem mot Sverige igen. Det finns numera bra flyglösningar från Victoriafallen och man är normalt sett framme dagen efter avresa.

• Helikoptertur över vattenfallen
• Sundowner på Zambezifloden
• Flyg med microlight-plan över fallen

DAG 1-7: Kapstaden

DAG 7-9: Safari i Botswana

DAG 9-11: Victoriafallen

Varför MyChoice?

Prisgaranti – läs mer!

Sydafrika-tips

Få våra bästa tips

Svensktalande

Vi bor här

Fler Sydafrikaresor