Läge:

Pris:

Category: .

Chansen att få uppleva naturlig safari, besöka den vackra Kapstaden och se Victoriafallen – en av världens sju under – är en livslång dröm för många. Med oss, blir det verklighet på 11 dagar. 

Ingår 

 • Boende enligt programmet (del i dubbel)
 • Safariturer, samtliga måltider på safarilodgen
 • Reseplanering
 • Välkomstmöte i Kapstaden
 • Svensk dygnetruntsupport via telefon

Ingår ej

 • Flyg
 • Hyrbil/Transfer
 • Valbara aktiviteter
 • Dryck, dricks till guider och parkavgifter
 • Reseförsäkring
 • Måltider

Fr. 17 200 kr / person

Boka med oss och få tips om undangömda pärlor och upplevelser.
Kostnadsfritt – läs mer!

Kapstaden

Dag 1-7

Du kan resa till Kapstaden och spendera flera veckor utan att bli uttråkad. Här finns väldigt mycket att se och göra i staden men även i närområdet. I själva staden finns det både stränder och berg men även ett stort utbud av restauranger. Från Kapstaden kan du åka på dagsutflykt till vindistrikten, Godahoppsudden, kåkstäderna och även Hermanus; där du får komma nära både vithajar och valar. Få städer i världen kan erbjuda samma sak enligt oss!

Ankomst i Kapstaden. Vill ni spara tid, bör ni ta nattflyget från Sverige hit.  

Ni landar mjukt på ert Guest House eller hotell (läs om vilket område som passar dig). Därefter kommer vi gärna förbi och går igenom er Sydafrikaresa, svarar på frågor och slänger in några lokala tips på aktiviteter och restauranger. Vi har trots allt bott här ett tag – 20 år – och delar gärna med oss av vår kunskap. 

Klassikerna Taffelberget, Robben Island och Godahoppsudden är ett måste för många. Något vi håller med om. Men det finns så mycket mer här. Nedan presenterar vi några alternativ för att bygga på din upplevelse

Safari i Botswana

Dag 7-9

Djurlivet är en viktig del för Botswana och dess folk. Landet är väldigt måna om att djuren är välmående och har därför inga stängsel runt Chobe National Park. En safari i Botswana erbjuder en unik vild upplevelse med enorma mängder djur. Vid torra perioder brukar djuren samlas vid floder och med hela 120 000 stycken har denna park världens största koncentration av elefanter.

På morgonen flyger ni via Johannesburg till Kasane, som ligger i safariparadiset Botswana. Självklart bör man uppleva safari om man reser runt i södra Afrika. Här kommer ni uppleva safari med båt på Zambezifloden och med safarifordon i Chobe-reservatet.

Vi rekommenderar att ni bor på en safarilodge där alla måltider och safariturer är inkluderade. Elefanter och hyenor gästar ibland lodgen och det är verkligen en unik upplevelse att få bo mitt i det vilda. Safariupplevelserna sker i gryningen och i skymningen eftersom djuren är som mest aktiva då. Safariturerna är cirka tre timmar långa och bor man två nätter på en lodge hinner man alltså med fyra turer vilket många gånger är nog för att se de omtalade Big Five.

Victoriafallen

Dag 9-11

Victoriafallen är extremt spektakulära och ett minne för livet för dem som får uppleva dem. Beroende på säsong ser fallen lite olika ut men vi anser att alla tider på året har sin charm. Är det mycket vatten i Zambezifloden kan man verkligen känna kraften av allt vatten som forsar fram. Om det är torrperiod ser man mer av landskapet kring Victoriafallen och man ser många mindre fall som sipprar ner över bergskanten.

Runt hörnet ligger Victoriafallen och en transfer från Kasane tar er över gränsen till Zimbabwe för att uppleva detta magnifika underverk.

Vi rekommenderar att man gör en båttur i solnedgången på Zambezifloden med en gin&tonic i handen. Dagen efter kan man själv uppleva Victoriafallen till fots. Men för att toppa upplevelsen tycker vi att en helikoptertur är värt slantarna. Bättre vy av Victoriafallen än så får man inte!

Efter dessa upplevelserika dagar väntar flyget hem mot Sverige igen. Det finns numera bra flyglösningar från Victoriafallen och man är normalt sett framme dagen efter avresa.

• Helikoptertur över vattenfallen
• Sundowner på Zambezifloden
• Flyg med microlight-plan över fallen

DAG 1-7: Kapstaden

DAG 7-9: Safari i Botswana

DAG 9-11: Victoriafallen

Varför boka med oss?

Prisgaranti – läs mer!

Sydafrika-tips

Få våra bästa tips

Svensktalande

Vi bor här

Från våra resenärer

Birgitta Andersson
Birgitta Andersson
Read More
"Vi har haft en helt makalös drömresa! Stort tack till er för fantastisk planering och engagemang! Vi kan med glädje rekommendera era tjänster. TACK SÅ HJÄRTLIGT!"
Annett Attesjö
Annett Attesjö
Read More
"Vår resa till Sydafrika som MyChoice knöt ihop är den ABSOLUT BÄSTA resan jag gjort! Tack igen för en helt otrolig upplevelse!"
Elisabeth Hjärtmyr
Elisabeth Hjärtmyr
Read More
Andreas på MyChoice! Vilken service! Så många bra tips. Tryggt både före och under resan. Vi återkommer!
Johanna Unghanse
Johanna Unghanse
Read More
"Stort tack för all hjälp och inspel som vi fick av er! Resan var så lyckad och vi hann med i princip allt vi ville göra. Kapstaden gjorde verkligen intryck på oss och det var verkligen en plats man skulle vilja återkomma till. Input till er är att vi tycker ni gjorde ett superbra jobb och hela tiden levererade snabbt och hög service samt oerhört lätta att kommunicera med."
Ida B Olsson
Ida B Olsson
Read More
Dom var så fina, hjälpsamma och bra vid vår resa! Både innan, under och efteråt! Tack!!
 Lisa Jansson Linder
Lisa Jansson Linder
Read More
"Rekommenderar varmt MyChoice Sydafrika, kunde inte vara mer nöjd och MyChoice ska ha all kredd för det. Proffsigt, flexibelt och underbart vänliga människor som gjort vår upplevelse till ett minne för livet."
Michael Murphy
Michael Murphy
Read More
Thank you so much for making this the best trip ever! We can and will highly recommend MyChoice to our friends.
Annica Nyholm
Annica Nyholm
Read More
"Tack vare Dennis MyChoice Sydafrika fick vi en välplanerad resa med underbart boende på fler vackra ställen efter kusten och avslutade med några dygn i Cape Town / Camps Bay. Bästa betyget är att vi redan nu vill planera ny resa i framtiden och kommer varmt rekommendera våra vänner som har fått tagit del av vår resa, att ta hjälp av Er!"
 Micke Becker
Micke Becker
Read More
"All the credits goes to MyChoice they are truely an super reliable company that goes the extra mile just to make sure everything runs perfect. I will always recommend this company to everybody that travels to South Afrika."
 Maria Capistrano
Maria Capistrano
Read More
"Best experience ever thanks to MyChoice Sydafrika!! Great service 👌👌👌"
 Maja Molin
Maja Molin
Read More
"Dom kan dessa människor!! Precis hemkommen från Sydafrika med en massa härliga minnen. Restaurangerna! Vingården! Motorcykelfärden där jag fick åka sidovagn längst kusten! En glad Dennis som möter upp, lyssnar, fixar! Ska ni till Sydafrika - kolla med Dennis så får ni en oförglömlig resa och ni riskerar inte att missa något 👍🏼"
Tobias Ahlström
Tobias Ahlström
Read More
"Kunde aldrig planerat 2 bättre veckor i Sydafrika än vad Dennis på my choice ordnade till oss! Kan starkt rekommendera för dem som planerar att resa till Sydafrika 6/5 möjliga stjärnor."
Marie Vejde
Marie Vejde
Read More
"Stort TACK MyChoice Sydafrika för en av de bästa resorna ever!!!! Vi njöt från början till slut av den skräddarsydda resan. Tack för alla tips på lokala marknader, häftiga restauranger, härliga utflykter, mysiga Guest House etc... Helt enkelt PERFEKT!!! Mycket bra fördelning mellan Kapstaden, vindistrikt och Safari. Blev nästan som 3 resor i en resa."
Martin Nørregård
Martin Nørregård
Read More
"I am really impressed by MyChoice Sydafrika and the whole team. They literally managed to book one of my best vacations ever, tailor-made for my needs and everything done with excellent service and in a great spirit and at a very low cost, 5 stars from here! :)"
Emma Björkman
Emma Björkman
Read More
"Att kunna skräddarsy en resa efter sina egna önskemål och ha ett bollplank ifrån början till slut var fantastiskt. Ett stort tack till Dennis och My Choice för ovärderlig service och expertis inför vår viktiga bröllopsresa! Rekommenderar er varmt att kontakta dem för era viktiga resor!"
Pelle Lindgren
Pelle Lindgren
Read More
"Boka via MyChoiceTravel!! Blir det inte bra är det ditt eget fel 😉 We will be back!!!"
Sofie Hyllén
Sofie Hyllén
Read More
"MyChoice has the perfect combination of expert knowledge and complete service minded people working for them. Quality all the way for less money than a lot of bigger operators. Excellent business idea to book however much or little that the guests wants. Thank you!"
Barbro Trum
Barbro Trum
Read More
"Vi fick de bästa tipsen och personlig service som gav oss en resa med många minnen och längtan att komma tillbaka!! Tack"
Håkan Karlsvärd
Håkan Karlsvärd
Read More
"MyChoice (Dennis) har ordnat två resor åt oss i Sydafrika, fantastisk service och rekommendationer för bästa möjliga upplevelse i Sydafrika."
Previous
Next

Fler Sydafrikaresor