Category:

Chansen att få uppleva naturlig safari i Botswana, besöka den vackra Kapstaden och se Victoriafallen – en av världens sju under – är en livslång dröm för många. Med oss, blir det verklighet på 11 dagar. 

Fr. 22 200 kr / person

Vad ingår i priset?


Läs om vår prisgaranti

Kapstaden

Dag 1-7

Du kan resa till Kapstaden och spendera flera veckor utan att bli uttråkad. Här finns väldigt mycket att se och göra i staden men även i närområdet. I själva staden finns det både stränder och berg men även ett stort utbud av restauranger. Från Kapstaden kan du åka på dagsutflykt till vindistrikten, Godahoppsudden, kåkstäderna och även Hermanus; där du får komma nära både vithajar och valar. Få städer i världen kan erbjuda samma sak enligt oss!

Ankomst i Kapstaden. Vill ni spara tid, bör ni ta nattflyget från Sverige hit.

Ni landar mjukt på ert Guest House eller hotell. Därefter kommer vi gärna förbi och går igenom er resa, svarar på frågor och slänger in några lokala tips på aktiviteter och restauranger. Vi har trots allt bott här ett tag – 20 år – och delar gärna med oss av vår kunskap.

Klassikerna Taffelberget, Robben Island och Godahoppsudden är ett måste för många. Något vi håller med om. Men det finns så mycket mer här. Nedan presenterar vi några alternativ för att bygga på din upplevelse.

Safari i Botswana

Dag 7-9

  • Två safariturer per dag
  • Måltider ingår
  • Pool

Djurlivet är en viktig del för Botswana och dess folk. Landet är väldigt måna om att djuren är välmående och har därför inga stängsel runt Chobe National Park. En safari i Botswana erbjuder en unik vild upplevelse med enorma mängder djur. Vid torra perioder brukar djuren samlas vid floder och med hela 120 000 stycken har denna park världens största koncentration av elefanter.

På morgonen flyger ni via Johannesburg till Kasane, som ligger i safariparadiset Botswana. Självklart bör man uppleva safari om man reser runt i södra Afrika. Här kommer ni uppleva safari med båt på Zambezifloden och med safarifordon i Chobe-reservatet.

Vi rekommenderar att ni bor på en safarilodge där alla måltider och safariturer är inkluderade. Elefanter och hyenor gästar ibland lodgen och det är verkligen en unik upplevelse att få bo mitt i det vilda. Safariupplevelserna sker i gryningen och i skymningen eftersom djuren är som mest aktiva då. Safariturerna är cirka tre timmar långa och bor man två nätter på en lodge hinner man alltså med fyra turer vilket många gånger är nog för att se de omtalade Big Five.

Victoriafallen

Dag 9-11

Victoriafallen är extremt spektakulära och ett minne för livet för dem som får uppleva dem. Beroende på säsong ser fallen lite olika ut men vi anser att alla tider på året har sin charm. Är det mycket vatten i Zambezifloden kan man verkligen känna kraften av allt vatten som forsar fram. Om det är torrperiod ser man mer av landskapet kring Victoriafallen och man ser många mindre fall som sipprar ner över bergskanten.

Runt hörnet ligger Victoriafallen och en transfer från Kasane tar er över gränsen till Zimbabwe för att uppleva detta magnifika underverk.

Vi rekommenderar att man gör en båttur i solnedgången på Zambezifloden med en gin & tonic i handen. Dagen efter kan man själv uppleva Victoriafallen till fots. Men för att toppa upplevelsen tycker vi att en helikoptertur är värt slantarna. Bättre vy av Victoriafallen än så får man inte!

Efter dessa upplevelserika dagar väntar flyget hem mot Sverige igen. Det finns numera bra flyglösningar från Victoriafallen och man är normalt sett framme dagen efter avresa.

DAG 1-7: Kapstaden

DAG 7-9: Safari i Botswana

DAG 9-11: Victoriafallen

VÄLKOMMEN HEM TILL OSS

Prisgaranti – läs mer!

Sydafrika-tips

Få våra bästa tips

Svensktalande

Vi bor här

Från våra resenärer

Carina Olsson
Carina Olsson
13 augusti
Read More
"Vi fick den bästa planeringen, bokning och support före, under och efter vår resa, av Dennis på MyChoice. På plats i Kapstaden fick vi också, vid vårt möte med Dennis, värdefulla förslag och tips som vi aldrig hade kunnat finna på egen hand. Alla förslag om t.ex. matställen var med utgångspunkt att vi skulle få möjlighet att kunna besöka och se olika delar av staden. Vi är så nöjda med vår resa och för all service vi fått från Dennis! Vi kan verkligen rekommendera My Choice."
Li Szczepanska
Li Szczepanska
2 juni
Read More
"Supertack till Emma och Dennis för all hjälp med planering och alla tips och råd, både inför och under resan! Utan er hjälp hade vår efterlängtade resa inte blivit så bra. Alla restauranger, guider och turer var toppen. Vi längtar redan tillbaka. Tack! ❤️"
Jimmy Andersson
Jimmy Andersson
15 maj
Read More
"We had a great day-trip and visited 3 wineyards in Stellenbosch! Excellent service and communication during the booking and the guide we had in our 10-seat minivan was aswome!"
Lena Jansson
Lena Jansson
16 april
Read More
"Vi tog hjälp av MyChoice Sydafrika för våra fyra dagar i Kapstaden. Boende, transfer, utflykter och tips på aktiviteter ordnade de. Alltid snabba att svara på mina frågor och lätta att komma i kontakt med. Allt blev perfekt! Vi är jättenöjda! Lena och Christer"
Sirpa Persson
Sirpa Persson
13 april
Read More
"Vi är så nöjda med all hjälp vi fick med att planera vår semester i Sydafrika. Emma på MyChoiceSouthAfrica hjälpte oss att planera och boka hela resan. Hon bokade guider, hotell och kom med förslag på aktiviteter på varje ställe. Vi blev mycket väl bemötta i Sydafrika och servicen var utmärkt! Vi vill verkligen rekommendera MyChoiceSouthAfrica och tacka för ett riktigt lyckat arrangemang! 🤩🤩🤩🤩🤩 Tusen tack från Sointu, Lars-Erik, Ronny och Sirpa"
Axel Dahlqvist
Axel Dahlqvist
26 mars
Read More
"Thank you so much for your excellent service and expertise! Me and my partner really got the most out of our trip to South Africa this March thanks to MyChoice. They helped us plan and book our two weeks long journey exactly the way we wanted it and were really flexible and responsive in the process. Would absolutely recommend their service to anyone visiting this wonderful country. We will for sure reach out to MyChoice again whenever we are coming back!"
Emma Leiderth
Emma Leiderth
24 mars
Read More
"We are so pleased with MyChoise during our 2,5weeks in SA! You managed to make a dream trip for everyone in the family, from the youngest 10years old boy till Grandfather, 74years old. We can really recommend MyChoise to everyone who would like too see this beautiful country! Thank´s a lot again for making this trip so special!"
Lasse Ahlqvist
Lasse Ahlqvist
11 mars
Read More
"Tack Dennis och Mychoice Travel! Vi valde att göra en ”resa i resan”, Dennis gjorde ett fantastiskt jobb och hjälpte oss med att planera en av våra tre veckor. Vi fick med oss så mycket från den här veckan och vi kommer vid nästa besök i Sydafrika definitivt att åka tillbaka i området för ännu fler härliga upplevelser. Allt detta har vi MyChoice Travel att tacka för! Anneli och Lasse"
Elisabeth Hjärtmyr
Elisabeth Hjärtmyr
19 februari
Read More
"Andreas på MyChoice! Vilken service! Så många bra tips. Tryggt både före och under resan. Vi återkommer!"
Johanna Unghanse
Johanna Unghanse
14 januari
Read More
"Stort tack för all hjälp och inspel som vi fick av er! Resan var så lyckad och vi hann med i princip allt vi ville göra. Kapstaden gjorde verkligen intryck på oss och det var verkligen en plats man skulle vilja återkomma till. Input till er är att vi tycker ni gjorde ett superbra jobb och hela tiden levererade snabbt och hög service samt oerhört lätta att kommunicera med. Ovärderligt med tipset om Richard District Six – det var helt fantastiskt och vilken otrolig person. Gjorde djupt intryck på oss."
Michael Murphy
Michael Murphy
11 januari
Read More
Thank you so much for making this the best trip ever! We can and will highly recommend MyChoice to our friends.
Ida B Olsson
Ida B Olsson
9 januari
Read More
Dom var så fina, hjälpsamma och bra vid vår resa! Både innan, under och efteråt! Tack!!
Previous
Next

Fler Sydafrikaresor