Categories: ,

Från 825 kr / person

Heldag

OBS! Dagstur från Kapstaden till Godahoppsudden bokas efter att vi har bokat ditt boende i Sydafrika och
kostar alltid samma pris som när du bokar själv. 

Läs om vår

DAGSTUR TILL GODAHOPPSUDDEN

En dag ner till en av de sydligaste uddarna av Afrika, turen kantas med vacker natur längs kuststräckan ner till den yttersta spetsen av nationalparken Cape of Good Hope Nature Reserve. Ni börjar dagen längs den världsomtalade kuststräckan Chapmans Peak med vidunderliga vyer över hav och bukterna på Atlantkusten. Turen fortsätter till naturreservatet där djur och natur tävlar om uppmärksamheten. Babianer, strutsar och arter av antilop är några av höjdpunkterna om ni har tur, tillsammans med det rika fågelliv och växtlighet som gör reservatet unikt och vida känt som “The Floral Kingdom”. Läs mer om Godahoppsudden.

Det finns möjlighet att gå upp till fyren på Kapudden för en 360 graders vy över de två haven som möts och senare ta en promenad vid Godahoppsudden där så många historiska sjöfarare rundat klipporna. Efter detta fortsätter turen tillbaka mot Kapstaden med ett besök hos den fascinerande pingvinkolonin på Boulders Beach och Kirstenbosch botaniska trädgård. Slutligen åker ni tillbaka till Kapstaden längs östkusten. 

KAN KOMBINERAS MED

En dagstur till Godahoppsudden görs bäst under din vistelse i Kapstaden. Se reseförslag: Kapstaden och Safari

Previous
Next

BRA ATT VETA

VAD INGÅR?

LÄGE

Turen går från Kapstaden längst med sceniska Chapman’s Peak ner till Godahoppsudden och tillbaka längst östkusten.
 
 
Kolla med Dennis om du ska resa till Sydafrika

Så här tycker vi

En tur längs Kaphalvön är ett måste när man är i Kapstaden. Under dagen kommer ni se en hel del andra turister men trots detta är det en bra upplevelse enligt oss. Vill ni att dagen ska bli riktigt unik rekommenderar vi att uppgradera till privat guide i eget fordon.

Från några resenärer

Resa till Sydafrika? Kolla med oss!

Sydafrika-tips