Från 300 kr / person

2,5 timmar

OBS! Cykeltur i Soweto bokas efter att vi har bokat ditt boende i Sydafrika och  kostar alltid samma pris som när du bokar själv.

Läs om vår

OM UPPLEVELSEN

Soweto är Sydafrikas största kåkstad, med en befolkning på över en miljon människor. Här finns en stark historia men också en blomstrande kultur och framtidstro som Sowetoborna gärna delar med sig av. Ett trevligt sätt att besöka detta township är på två hjul, under den här guidade cykelturen får ni ta del av historien, kulturen och livet i Soweto tillsammans med en lokal guide. Lite spännande kuriosa; självaste Nelson Mandela och Desmond Tutu har båda varit bosatta i de lite finare områdena i Soweto.

KAN KOMBINERAS MED

Ett besök i Soweto passar bäst när du befinner dig i eller nära Johannesburg. Se reseförslag: Kapstaden, Soweto & Safari – 9 dagar

BRA ATT VETA

VAD INGÅR?

LÄGE

Soweto, Johannesburg

Kolla med Dennis om du ska resa till Sydafrika

Så här tycker vi

Att få besöka en kåkstad (eller Township, som det heter här) i Sydafrika är en stark upplevelse som ger intryck. Vi är försiktiga med vilken typ av kåkstadsturism vi rekommenderar eftersom det är en etisk svår fråga likväl som säkerhetsmässig. Stora busslaster med turister och exploatering av människor och barn som bor i kåkstäderna tar vi bestämt avstånd från. Denna cykeltur i Soweto tycker vi är ett bra sätt att få uppleva livet i en kåkstad på ett schysst vis, eftersom turen anordnas av lokalborna själva och ni bjuds in att hänga på och aktivt interagera med de ni möter samtidigt som ni lär er mer om den lokala kulturen och Sowetos historia.

Från några resenärer

Resa till Sydafrika? Kolla med oss!

Sydafrika-tips