Läge:

Pris:

Category: .

Om du gillar att upptäcka städer och kultur men ändå vill ha bra safari på resan, så är detta för dig.  Ett upplägg som garanterat sätter snurr på alla dina sinnen och känslor!

Ingår 

 • Boende enligt programmet (del i dubbel)
 • Safariturer, samtliga måltider på safarilodgen
 • Reseplanering
 • Välkomstmöte i Kapstaden
 • Svensk dygnetruntsupport via telefon

Ingår ej

 • Flyg
 • Hyrbil/Transfer
 • Valbara aktiviteter
 • Dryck, dricks till guider och parkavgifter
 • Reseförsäkring
 • Måltider

Fr. 8 950 kr / person

Boka med oss, så hjälper vi dig att planera din drömresa. Kostnadsfritt  – läs mer!

Kapstaden

Dag 1-6

Första intrycket är det som varar, och därför är Kapstaden utmärkt att börja med. En avslappnad atmosfär, god mat, vackra vyer och alla möjliga aktiviteter ser till att du jämt har något på schemat.

Efter nattflyget från Europa landar ni i underbara Kapstaden. Klicka här för tips för att boka flyg. Flygplatsen ligger när stadskärnan och efter bara 20 – 30 minuter i taxi är ni framme vid erat hotell. Valmöjligheterna är många men många av våra gäster väljer att bo vid havet i Camps Bay eller vid foten av Taffelberget. Vi träffar alltid våra gäster för ett välkomstmöte där vi pratar om vistelsen i Kapstaden men även resten av resan. Staden har fantastiskt mycket att erbjuda i form av upplevelser och självklart måste man upp på Taffelberget och även se Godahoppsudden. Utöver dessa har vi en mängd lokala tips att komma med. Exempelvis vart man ska shoppa, äta och varför inte vågsurfa. Passa även på att ta en dagsutflykt till vindistriken som ligger i närheten av Kapstaden.

Soweto & Johannesburg

Dag 6-7

Från Kapstaden åker ni till storebror i norr, Johannesburg. Hit flockar folk från alla håll för att göra karriär vilket har skapat ett centrum för kreativitet, med ett högt tempo och en strävan efter framgång. Här hittar ni mängde med historia, kultur och bra shopping!

Efter en underbar tid i Kapstaden hoppar ni på flyget till Johannesburg (boka ett tidigt flyg). I Johannesburg lämnar ni väskorna på hotellet för att sedan ge er ut för att uppleva staden. Vi föreslår en cykeltur i Soweto vilket är Sydafrikas äldsta kåkstad. Cykelturen tar er både genom de finare delarna och Mandelas gamla hus, men man får även en inblick i hur många andra lever i detta område. Ett annat alternativ är en tur till Apartheidmuseet vilket är en informativ och gripande upplevelse som uppskattas av många. Ytterligare ett alternativ är shopping i Sandton vilket är känt som Sydafrikas shoppingmecka. Det är även fullt tillåtet att spendera en dag vi poolen på hotellet.  

• Cykeltur i Soweto
• Besök på Apartheidmuseet

Safari i Pilanesberg

Dag 7-9

Pilanesberg är ett malariafritt naturreservat som ligger cirka 3 timmar norr om Johannesburg. Reservatet erbjuder spännande guidad safari i öppna fordon med möjlighet att se de ökända ”big five”. Det är ett prisvärt alternativ om man jämför med Kruger eftersom det är enklare att ta sig till Pilanesberg.

Dagen efter Johannesburg kör ni själva hyrbil mot Pilanesberg. Vid ankomst på safarilodgen avnjuter ni en lunch följt av safari under sen eftermiddag. Mitt i bushen gör ni ett obligatoriskt stopp för en fika eller gin och tonic om ni föredrar det. På kvällen äter ni middag på lodgen och somnar in i väntan på morgondagens äventyr. Tidigt blir ni väckta för safari i gryningen sedan äter ni frukost tillbaka på lodgen. Mitt på dagen slappnar man av, förslagsvis vid poolen innan det är dags för safari igen följt av middag på lodgen.

Den sista dagen startar som vanligt med safari i gryningen och efter frukost checkar ni ut och kör tillbaka mot Johannesburg för flyg mot Sverige.

DAG 1-5: Kapstaden

DAG 6-7: Soweto & Johannesburg

DAG 7-9: Safari i Pilanesberg

Varför MyChoice?

Prisgaranti – läs mer!

Sydafrika-tips

Få våra bästa tips

Svensktalande

Vi bor här

Fler Sydafrikaresor