Category:

Om du gillar att upptäcka städer och kultur men ändå vill ha bra safari på resan, så är detta för dig.  Ett upplägg som garanterat sätter snurr på alla dina sinnen och känslor!

Fr. 14 800 kr / person

Vad ingår i priset?


Läs om vår prisgaranti

Kapstaden

Dag 1-6

Första intrycket är det som varar, och därför är Kapstaden utmärkt att börja med. En avslappnad atmosfär, god mat, vackra vyer och alla möjliga aktiviteter ser till att du jämt har något på schemat.

Efter nattflyget från Europa landar ni i underbara Kapstaden. Klicka här för tips för att boka flyg. Flygplatsen ligger nära stadskärnan och efter bara 20 – 30 minuter i taxi är ni framme vid erat hotell. Valmöjligheterna är många men många av våra gäster väljer att bo vid havet i Camps Bay eller vid foten av Taffelberget. Vi träffar alltid våra gäster för ett välkomstmöte där vi pratar om vistelsen i Kapstaden men även resten av resan. Staden har fantastiskt mycket att erbjuda i form av upplevelser och självklart måste man upp på Taffelberget och även se Godahoppsudden. Utöver dessa har vi en mängd lokala tips att komma med. Exempelvis vart man ska shoppa, äta och varför inte vågsurfa. Passa även på att ta en dagsutflykt till vindistrikten som ligger i närheten av Kapstaden.

Soweto & Johannesburg

Dag 6-7

Från Kapstaden åker ni till storebror i norr, Johannesburg. Hit flockar folk från alla håll för att göra karriär vilket har skapat ett centrum för kreativitet, med ett högt tempo och en strävan efter framgång. Här hittar ni mängder med historia, kultur och bra shopping!

Efter en underbar tid i Kapstaden hoppar ni på flyget till Johannesburg. I Johannesburg lämnar ni väskorna på hotellet för att sedan ge er ut för att uppleva staden. Vi föreslår en cykeltur i Soweto vilket är Sydafrikas äldsta kåkstad. Cykelturen tar er både genom de finare delarna och Mandelas gamla hus, men man får även en inblick i hur många andra lever i detta område. Ett annat alternativ är en tur till Apartheidmuseet vilket är en informativ och gripande upplevelse som uppskattas av många. Ytterligare ett alternativ är shopping i Sandton vilket är känt som Sydafrikas shoppingmecka. Det är även fullt tillåtet att spendera en dag vi poolen på hotellet.  

Safari i Pilanesberg

Dag 7-9

  • Malariafritt
  • Två safariturer per dag
  • Måltider ingår
  • Pool

Pilanesberg är ett malariafritt naturreservat som ligger cirka 3 timmar norr om Johannesburg. Reservatet erbjuder spännande guidad safari i öppna fordon med möjlighet att se de ökända ”big five”. Safari i Pilanesberg är ett prisvärt alternativ om man jämför med safari i Kruger eftersom det är enklare att ta sig till Pilanesberg.

Dagen efter Johannesburg kör ni själva hyrbil mot Pilanesberg. Vid ankomst på safarilodgen avnjuter ni en lunch följt av safari under sen eftermiddag. Mitt i bushen gör ni ett obligatoriskt stopp för en fika eller gin och tonic om ni föredrar det. På kvällen äter ni middag på lodgen och somnar in i väntan på morgondagens äventyr. Tidigt blir ni väckta för safari i gryningen sedan äter ni frukost tillbaka på lodgen. Mitt på dagen slappnar man av, förslagsvis vid poolen innan det är dags för safari igen följt av middag på lodgen.

Den sista dagen startar som vanligt med safari i gryningen och efter frukost checkar ni ut och kör tillbaka mot Johannesburg för flyg mot Sverige.

DAG 1-5: Kapstaden

DAG 6-7: Soweto & Johannesburg

DAG 7-9: Safari i Pilanesberg

VÄLKOMMEN HEM TILL OSS

Prisgaranti – läs mer!

Sydafrika-tips

Få våra bästa tips

Svensktalande

Vi bor här

Från våra resenärer

Carina Olsson
Carina Olsson
13 augusti
Read More
"Vi fick den bästa planeringen, bokning och support före, under och efter vår resa, av Dennis på MyChoice. På plats i Kapstaden fick vi också, vid vårt möte med Dennis, värdefulla förslag och tips som vi aldrig hade kunnat finna på egen hand. Alla förslag om t.ex. matställen var med utgångspunkt att vi skulle få möjlighet att kunna besöka och se olika delar av staden. Vi är så nöjda med vår resa och för all service vi fått från Dennis! Vi kan verkligen rekommendera My Choice."
Li Szczepanska
Li Szczepanska
2 juni
Read More
"Supertack till Emma och Dennis för all hjälp med planering och alla tips och råd, både inför och under resan! Utan er hjälp hade vår efterlängtade resa inte blivit så bra. Alla restauranger, guider och turer var toppen. Vi längtar redan tillbaka. Tack! ❤️"
Jimmy Andersson
Jimmy Andersson
15 maj
Read More
"We had a great day-trip and visited 3 wineyards in Stellenbosch! Excellent service and communication during the booking and the guide we had in our 10-seat minivan was aswome!"
Lena Jansson
Lena Jansson
16 april
Read More
"Vi tog hjälp av MyChoice Sydafrika för våra fyra dagar i Kapstaden. Boende, transfer, utflykter och tips på aktiviteter ordnade de. Alltid snabba att svara på mina frågor och lätta att komma i kontakt med. Allt blev perfekt! Vi är jättenöjda! Lena och Christer"
Sirpa Persson
Sirpa Persson
13 april
Read More
"Vi är så nöjda med all hjälp vi fick med att planera vår semester i Sydafrika. Emma på MyChoiceSouthAfrica hjälpte oss att planera och boka hela resan. Hon bokade guider, hotell och kom med förslag på aktiviteter på varje ställe. Vi blev mycket väl bemötta i Sydafrika och servicen var utmärkt! Vi vill verkligen rekommendera MyChoiceSouthAfrica och tacka för ett riktigt lyckat arrangemang! 🤩🤩🤩🤩🤩 Tusen tack från Sointu, Lars-Erik, Ronny och Sirpa"
Axel Dahlqvist
Axel Dahlqvist
26 mars
Read More
"Thank you so much for your excellent service and expertise! Me and my partner really got the most out of our trip to South Africa this March thanks to MyChoice. They helped us plan and book our two weeks long journey exactly the way we wanted it and were really flexible and responsive in the process. Would absolutely recommend their service to anyone visiting this wonderful country. We will for sure reach out to MyChoice again whenever we are coming back!"
Emma Leiderth
Emma Leiderth
24 mars
Read More
"We are so pleased with MyChoise during our 2,5weeks in SA! You managed to make a dream trip for everyone in the family, from the youngest 10years old boy till Grandfather, 74years old. We can really recommend MyChoise to everyone who would like too see this beautiful country! Thank´s a lot again for making this trip so special!"
Lasse Ahlqvist
Lasse Ahlqvist
11 mars
Read More
"Tack Dennis och Mychoice Travel! Vi valde att göra en ”resa i resan”, Dennis gjorde ett fantastiskt jobb och hjälpte oss med att planera en av våra tre veckor. Vi fick med oss så mycket från den här veckan och vi kommer vid nästa besök i Sydafrika definitivt att åka tillbaka i området för ännu fler härliga upplevelser. Allt detta har vi MyChoice Travel att tacka för! Anneli och Lasse"
Elisabeth Hjärtmyr
Elisabeth Hjärtmyr
19 februari
Read More
"Andreas på MyChoice! Vilken service! Så många bra tips. Tryggt både före och under resan. Vi återkommer!"
Johanna Unghanse
Johanna Unghanse
14 januari
Read More
"Stort tack för all hjälp och inspel som vi fick av er! Resan var så lyckad och vi hann med i princip allt vi ville göra. Kapstaden gjorde verkligen intryck på oss och det var verkligen en plats man skulle vilja återkomma till. Input till er är att vi tycker ni gjorde ett superbra jobb och hela tiden levererade snabbt och hög service samt oerhört lätta att kommunicera med. Ovärderligt med tipset om Richard District Six – det var helt fantastiskt och vilken otrolig person. Gjorde djupt intryck på oss."
Michael Murphy
Michael Murphy
11 januari
Read More
Thank you so much for making this the best trip ever! We can and will highly recommend MyChoice to our friends.
Ida B Olsson
Ida B Olsson
9 januari
Read More
Dom var så fina, hjälpsamma och bra vid vår resa! Både innan, under och efteråt! Tack!!
Previous
Next

Fler Sydafrikaresor