Category:

Vi bor här

Lokala tips

Prisgaranti

Trygghet

Om du är den som inte vill missa något, är Stora Sydafrikaresan något för dig. En komplett upplevelse som berör alla dina sinnen och tar dig från Kapstaden, längs kusten hela vägen upp till Krugerparken. Nitton dagar som skapar otaliga minnen!

Fr. 22 400 kr per person
  •  
19 dagar

Söker du något annat? Hör av dig till oss så skräddarsyr vi en Sydafrikaresa som passar just dig och din plånbok.

Kapstaden

Dag 1-4

Kapstaden erbjuder massvis med äventyr och nöjen. Det finns restauranger i världsklass, vykorts-stränder och unika muséum. Här finns något för alla. Scrollar du lite längre ner på sidan hittar du våra favoritnöjen, bland annat Godahoppsudden, konsert i naturen eller en hike upp på Taffelberget.

Hur ser dagarna ut?

Vi rekommenderar att ni tar nattflyget till Kapstaden – läs mer om flyget till Sydafrika.

När ni kommer fram till ert hotell träffar vi er gärna för att gå igenom Stora Sydafrikaresan och svarar på frågor som ni kan tänkas ha. Självklart får ni även våra bästa tips vad gäller restauranger och aktiviteter. Vi har bott i Kapstaden under många år och besitter stor lokalkännedom. Självklart är det kul att bocka av några klassiker som Taffelberget, Robben Island och Godahoppsudden men det finns så mycket mer. Nedan presenterar vi ett par av många valbara aktiviteter i Kapstaden.

Vi rekommenderar att ni stannar fler nätter i Kapstaden om ni har tid.

Previous
Next

Vindistrikten

Dag 4-6

Efter ett par nätter i Kapstaden åker ni cirka en timma till ett av Kapstadens närliggande vindistrikt. Bo på ett guest house centralt i byn eller varför inte på en vingård. För en djupare inblick föreslår vi att ni bokar en heldag med en kunnig guide. Alternativt kan ni ta er runt med cyklar eller ett litet tåg som utgår från Franschhoek. Av oss på MyChoice får ni tips om vilka vingårdar som är värda ett besök. Vi kommer också påminna om att boka de hetaste restaurangerna i god tid innan ni åker vidare på er Sydafrikaresa.

Hur ser dagarna ut?

Under dagarna får ni chans att gå på vinprovning och vandra omkring i det vackra landskapet. Här har du möjlighet att gå på en guidad tur där du får lära dig om vingårdens historia och processen bakom deras viner. Ett tips är att äta lunch eller middag här, då många vingårdar är kända för sina restauranger. 

Previous
Next

Garden Route

Dag 6-10

Här börjar verkligen en grön road trip. Detta bälte har ett säreget klimat med mycket regn jämfört med andra delar i landet. Det i sin tur främjar den frodiga urskogen och är perfekt för dig som gillar naturen. Det är också hem till flera mil av vita stränder, skogselefanter, goda ostron och mycket mer. 

Hur ser dagarna ut?

Nästa dag spenderas bäst på stranden eller floden där man kan paddla kanot i en mycket vacker miljö.

På vägen från Wilderness till Plettenberg föreslår vi en lunch i Knysnas småbåtshamn. Njut av vyerna och bege er sedan till Plettenberg Bay för att checka in på nästa hotell där ni spenderar två nätter. Här kan man bada och relaxa på stranden. Det finns även ett par anläggningar i närheten där man kan bekanta sig med omhändertagna djur såsom elefanter, apor och exotiska fåglar. Efter Plettenberg Bay åker ni mot Port Elizabeth för att ta ett flyg till Durban. På vägen till flygplatsen kan man antingen hoppa ett 216 meter högt bungy jump eller njuta av naturen i Tsitsikamma Nature Reserve. Läs mer om Garden Route i Sydafrika.

Previous
Next

Durban & Drakensberg

Dag 10-14

Efter landning i Durban åker ni till ett mysigt Guest House i Umhlanga för incheckning. Här är det varmt i vattnet så ett dopp innan skymningen är att rekommendera.

Hur ser dagarna ut?

Dag 10 - 11: Durban

Ni landar i Durban och åker direkt upp till Umhlanga. Hit gränsar Indiska Oceanen vilket bidrar till att vattnet är betydligt varmare än sin granne Atlanten. 

 

Durban, Stora Sydafrikaresan

Dag 11 - 14: Drakensberg & Ladysmith

Dagen efter åker ni cirka tre timmar till foten av Drakensbergen där ni ska spendera två nätter. Under vistelsen rekommenderar vi vandring, hästridning eller en dagstur med terrängfordon till landet Lesotho som ligger uppe i bergen.

Färden går sedan vidare mot dom vilda djuren i Kruger. Vi bryter upp körsträckan med en natt i Ladysmith som ligger på vägen.

Utsikt över Drakensbergen under en Sydafrikaresa

Safari i Kruger

Dag 14-18

Nu väntar en verklig höjdpunkt på Stora Sydafrikaresan: Safari i Krugerparken och Greater Kruger. För många är det en dröm, för dig blir det ett minne för livet. Upplevelsen börjar i den offentliga parken sedan blir det mer lyxigt och intimt i ett av de privata reservaten som angränsar till Krugerparken. 

Hur ser dagarna ut?

Dag 14 - 16: Safari i Krugerparken

Framme vid Krugerparkens södra gräns bor ni på ett lummigt guest house under två nätter. Vi rekommenderar att ni nästa dag bokar en guidad tur i Kruger för att få en förståelse för hur man på bästa sätt upplever parken. Detta eftersom ni på egen hand ska köra genom Krugerparken för att ta er till nästa boende, men även för att uppleva dom vilda djuren som lever här.

Zebra, safari i krugerparken, Sydafrika

Dag 16 - 18: Safari i Greater Kruger

Lagom till lunch kommer ni fram till safarilodgen där ni ska bo under två nätter. Vi vill att ni ska få uppleva hur det är att bo mitt i det vilda, i ett privat reservat där endast safarifordon är tillåtna. Här är det bara att luta sig tillbaka och njuta av det som erbjuds. Två guidade safariturer dagligen och samtliga måltider är inkluderade. Mellan varven slappnar ni av vid poolen eller spanar ut över den till synes ändlösa bushen.

Noshörning på Safari i Sydafrika

Panorama Route

Dag 18-19

Efter en safaritur i gryningen och frukost bär det av längs Panorama Route. Längs med vägen njuter ni av kända utsiktsplatser som Three Rondavels och Gods Window.

Hur ser dagarna ut?

På vägen tillbaka mot Johannesburg spenderar ni en natt på vägen innan det är dags att ta farväl av Stora Sydafrikaresan och hoppa på nattflyget mot Sverige. Vanligtvis är ni hemma i Sverige dagen efter avfärd från Sydafrika.

Panorama Route, Sydafrika

Från några resenärer

Resa till Sydafrika? Kolla med oss!

Sydafrika-tips