Categories: ,

Från 675 kr / person

Heldag

OBS! Vinprovning i Sydafrika bokas efter att vi har bokat ditt boende i Kapstaden och
kostar alltid samma pris som när du bokar själv.

Läs om vår

VINPROVNING I SYDAFRIKA

Västra Kapprovinsen i Sydafrika är känt för sina viner och har med sina hundratals vingårdar imponerat vin-smakare världen över i decennier. Världskända Stellenbosch med över 200 vinproducenter i närområdet ligger ca 45 minuter från Kapstaden med otroligt vacker omnejd. De första vinplantagen planterades redan på 1600-talet och staden har därefter växt och blivit centrum för Sydafrikas vinindustri. Lite längre bort, gömt mellan Drakenstein-bergen, ligger den pittoreska dalen Franschhoek. Den lilla byn har på senare år blivit känd som landets gourmet-huvudstad då fransmännen inte bara tog med sig sina vinrankor och kunskap om vinmakeri, utan även sitt franska cuisine. Närmst Kapstaden ligger Sydafrikas äldsta vinregion Constantia med magnifik utsikt över vinrankor och Taffelbergets baksida.

Den här turen tar er till tre vinprovningar i Paarl, Franschhoek och Stellenbosch innan ni återvänder till Kapstaden. Är ni vinentusiaster rekommenderar vi att ni uppgraderar till en privat guide i eget fordon som kommer ge er en upplevelse utöver det vanliga.

KAN KOMBINERAS MED

Denna aktivitet går utmärkt att göra både från Kapstaden eller som en del av resan längs med Garden Route. Se reseförslag: Kapstaden och Safari

Previous
Next

BRA ATT VETA

VAD INGÅR?

LÄGE

Stellenbosch ligger omkring 5 mil från Kapstaden.

Kolla med Dennis om du ska resa till Sydafrika

Så här tycker vi

Något som vi själva älskar och vi verkligen rekommenderar är att spendera en dag i något av Kapstadens närliggande vindistrikt. Vill ni ha en mer djupgående upplevelse föreslår vi att ni uppgraderar och spenderar dagen med en specialiserad guide för just Kapstadens vindistrikt. Med en privat guide kan alla i sällskapet njuta av utsökta viner samtidigt som dagen blir flexibel och skräddarsydd efter just era önskemål. Guiden kör er dit ni önskar och vi ger er såklart våra bästa tips så att dagen blir precis så bra som ni önskar.

Från några resenärer

Resa till Sydafrika? Kolla med oss!

Sydafrika-tips