Categories: ,

Från 275 kr / person

4 timmar

OBS! Kåkstadstur i Kapstaden bokas efter att vi har bokat ditt boende i Sydafrika och  kostar alltid samma pris som när du bokar själv.

Läs om vår

OM VÅR KÅKSTADSTUR I KAPSTADEN

Kapstaden består av många stadsdelar som alla bär på sin egen kultur och historia. Runt om centrum ligger flera kåkstäder, eller Townships, som man säger här. Under denna kåkstadstur i Kapstaden besöker ni några av dessa, tillsammans med en lokal guide som bjuder in er att ta del av både kåkstädernas bakgrund, betydelsefulla händelser och monument samt färgsprakande berättelser och starka historier. Under just den här turen får ni uppleva områden som ”vanliga” guider aldrig skulle ta med besökare till, det beror på att vår lokala guide är före detta gängmedlem och lite modigare, eller kanske lite galnare, än många andra. Här utlovas en rafflande tur som får hjärtat att banka lite extra hårt emellan varven.

Previous
Next

KAN KOMBINERAS MED

Denna kåkstadstur görs bäst under din vistelse i Kapstaden

BRA ATT VETA

VAD INGÅR?

LÄGE

Kapstadens kåkstäder

Kolla med Dennis om du ska resa till Sydafrika

Så här tycker vi

Att åka på en kåkstadstur i Kapstaden är en upplevelse som ger starka intryck. Vi är försiktiga med vilken typ av kåkstadsturism vi rekommenderar, eftersom det är en etisk svår fråga likväl som säkerhetsmässigt utmanande. Vi tar bestämt avstånd från stora busslaster med turister och exploatering av människor och barn som bor i kåkstäderna. Denna guidade kåkstadstur i Kapstaden tycker vi är en bra upplevelse, här blir ni visade runt flera områden och får ta del av mycket historia och spännande berättelser, utan att inkräkta på andra människors integritet eller privatliv.

Från några resenärer

Resa till Sydafrika? Kolla med oss!

Sydafrika-tips