Categories: ,

Vi bor här

Lokala tips

Prisgaranti

Trygghet

SAFARI I PILANESBERG

Några få timmar norr om Johannesburg ligger reservatet Pilanesberg. Här finns fina möjligheter för att uppleva riktig safari och bo på lodge helt malariafritt och relativt nära Johannesburg flygplats. Reservatet är 55000 hektar och därför ett av Sydafrikas största. Pilanesberg är populärt bland den lokala befolkningen som lockas av att man får köra runt i reservatet med egen bil.

OM UPPLEVELSEN

Safariupplevelsen i Pilanesberg inkluderar övernattning på en fantastisk safarilodge, där dagarna är fyllda med djur- och naturupplevelser. Tidig morgon väcks ni för att bege er ut på dagens första Game Drive, eftersom gryning och skymning är precis då djuren är som mest aktiva. Tillsammans med er guide utforskar ni området i några timmar innan det är dags för frukost. Efter lite relax-tid på lodgen, lunch och poolhäng åker ni ut igen i skymningen för att återigen pröva lyckan. Safariturerna leds alltid av guide i öppet safarifordon och är en mycket spännande upplevelse. Glöm inte kameran!

Åter på lodgen serveras ni middag innan det är dags att krypa till kojs, imorgon väntar ännu en tidig morgon i djurens rike.

Fr. 2 100 kr / person (per natt, del i dubbel)
  •  

Söker du något annat? Hör av dig till oss så skräddarsyr vi en safariupplevelse som passar just dig och din plånbok.

BOENDE

I Pilanesberg bor ni på en häftig safarilodge mitt i naturen, lite likt en lyxig safaristuga med moderna faciliteter och all service ni behöver. Utanför glasdörrarna omges ni av tät bush och träd så långt ögat når. Frukost, lunch och middag serveras på lodgen och personalen finns alltid nära till hands.

Reser du med barn under 12 år? Lodgerna i Pilanesberg välkomnar barnfamiljer.

Obs: Av säkerhetsskäl får barn under 6 år får inte följa med på safariturerna.

KAN KOMBINERAS MED

Denna safari-upplevelsen passar bra som tillägg till alla våra Sydafrikaresor

BRA ATT VETA

LÄGE

Pilanesberg ligger ca 20 mil från Johannesburg

Kolla med Dennis om du ska resa till Sydafrika

Så här tycker vi

Safari i Pilanesberg passar dig som vill ha en malariafri safari i norra delen av landet, men inte har tid att ta dig till Madikwe. Kanske reser du in eller ut från Johannesburg och vill hinna ta dig till en äkta safari som ligger nära, då är Pilanesberg ett perfekt alternativ.

Vi tycker att 2 – 3 nätter på en safarilodge är lagom tid för en safariupplevelse i Sydafrika.

Från några resenärer

Resa till Sydafrika? Kolla med oss!

Sydafrika-tips