Categories: ,

Vi bor här

Lokala tips

Prisgaranti

Trygghet

SAFARI NÄRA KAPSTADEN

En safari nära Kapstaden i höjd med reservaten i norr är svårt att hitta. I över 20 år har vi letat, i över 20 år har vi misslyckats. Tills vi hittade en lokal pärla, fylld med vilda djur och läcker natur, bara fyra timmar från Kapstaden. Väck instinkterna till liv och häng med oss på safari. Två turer, två chanser till The Big Five. Häng med.

OM UPPLEVELSEN

Din safari nära Kapstaden inkluderar övernattning på en fantastisk safarilodge, där dagarna är fullsmockade med naturupplevelser och minnen.

Dagen börjar tidigt i gryning under djurens mest aktiva timmar. Under tre timmar spårar ni medlemmarna i The Big Five och färdas genom Sydafrikas unika natur. Här stöter du på zebror, giraffer, flodhästar och en rad andra nyfikna djur. Efter morgonens Game Drive äter du lunch och får smälta intrycken under ett par timmar. Simma lugnt i infinity-poolen, ta en tupplur eller koppla av i djungelkojan – snart börjar kvällens äventyr.

Mot kvällen startar dagens andra Game Drive. Omgivningen är nu mer harmonisk och djuren blir därför lättare att skåda. Efter två timmar i det vilda, kliver ni ur bilen och får uppleva dagens höjdpunkt: en drink i solnedgång. Mitt i naturen slår ni upp en picknick, öppnar upp flaskan och vinkar farväl till solen. Kanske skålar du även mot något avlägset djur.

Kvällen avslutas med middag och avkoppling på boendet.

Fr. 2 900 kr / person (per natt, del i dubbel)
  •  

Söker du något annat? Hör av dig till oss så skräddarsyr vi en safariupplevelse som passar just dig och din plånbok.

BOENDE

Under din safari nära Kapstaden bor du i en lyxsvit där modern design och bekvämlighet kombineras med urbefolkningens naturliga innovation. Resultatet: en djungelkoja bortom din vildaste fantasi.

Utöver terrass, badrum och andra bekvämligheter har du:

Reser du med barn under 12 år? Då bor du istället på ett av Sydafrikas bästa safariboenden för familjer – lyxvillan. Här njuter du av en två- eller trerumsvilla specialanpassad för familjer och större sällskap. Tillsammans med öppen eldstad (både inne och ute), stora ytor och massiv utsikt över naturen, är ni garanterade njutning både innan, under, och efter er safari nära Kapstaden.

Obs: Barn under 6 år får inte följa med på turerna. Men barnpassning erbjuds. Vill du ha med småbarnen ut i det vilda finns det bättre, lite lugnare, alternativ. Hör av dig, så berättar vi mer.

KAN KOMBINERAS MED

Passar bra att kombinera med Vin, Valar & Afrikas Riviera och Garden Route.

BRA ATT VETA

LÄGE

En genuin safari nära Kapstaden ligger ungefär 4 timmar bort.

Kolla med Dennis om du ska resa till Sydafrika

Så här tycker vi

En safari nära Kapstaden är ett bra alternativ för dig som inte hinner upp till Krugerparken. Reservaten i norr, som Kruger, är en upplevelse som är svår att mäta sig med. Har du möjligheten, rekommenderar vi att du tar den. Om inte, är det här det absolut bästa alternativet för en genuin safari nära Kapstaden.

Vi tycker att 2 – 3 nätter på en safarilodge är lagom tid för en safariupplevelse i Sydafrika.

Från några resenärer

Resa till Sydafrika? Kolla med oss!

Sydafrika-tips