Categories: ,

Vi bor här

Lokala tips

Prisgaranti

Trygghet

SAFARI I GREATER KRUGER

Det största safarimålet i Sydafrika, Greater Kruger, hittar man på nästan allas bucketlist. Det är något alldeles speciellt med Kruger, hemvist till The Big 5. Att uppleva safari på det här sättet ute i den magiska afrikanska bushen är ett minne för livet. Men visst är det en djungel – därför finns vi här. Vi har koll på de bästa lodgerna i rätt delar av området för att verkligen pricka in den ultimata safariupplevelsen. Hör av dig så berättar vi mer!

OM UPPLEVELSEN

Din safari i Greater Kruger består av övernattning på en läcker lodge mitt i ett privat reservat. Det betyder att inga andra turister med smattrande kameror, hyrbilar eller asfalterade vägar syns till så långt ögat når. Det är bara ni gäster på lodgen tillsammans med personalen, mitt ute i bushen… ja och så alla vilda djur förstås. Dagen börjar med några timmars Game Drive i gryningen tillsammans med er guide, eftersom djuren är som mest aktiva i gryning och skymning.

När ni återvänder efter några magiska timmar i naturen serveras frukost och sedan finns tid för avslappning, bada i poolen, ta en tupplur, njuta av omgivningen och äta lunch innan skymningen stundar och det bär av ut i vildmarken igen.

Varje Game Drive är ungefär tre timmar lång och ni åker alltid i öppet safarifordon tillsammans med er guide. När mörkret fallit serveras middag på lodgen innan det är dags att dra sig tillbaka till ert boende och lyssna på lejonen och hyenornas morrande och vrålande i fjärran, ibland hör man dem faktiskt närmare än man vågar föreställa sig. Imorgon väntar nya äventyr…

Fr. 3 095 kr / person (per natt, del i dubbel)
  •  

Söker du något annat? Hör av dig till oss så skräddarsyr vi en safariupplevelse som passar just dig och din plånbok.

BOENDE

Greater Kruger är inte bara det största safarimålet i Sydafrika, men det är också större än ett mindre land i Europa! Olika områden och reservat har sina egna fördelar samt olika utbud på lodger. Det finns allt från familjevänligt till riktigt extraordinärt, vi hjälper er att hitta rätt. Det alla lodger har gemensamt är att de ligger mitt i bushen, med moderna faciliteter och service dygnet runt. Samtliga har pool och serverar
frukost, lunch och middag. Ni lever, bor och andas den härliga bush-luften till hundra procent!

Reser du med barn under 12 år? Det är inga problem! Vi vet var de bästa familjevänliga lodgerna finns och hjälper er att hitta rätt för just er familj.

Obs: Av säkerhetsskäl får barn under 6 år får inte följa med på safariturerna. På många lodger erbjuds istället barnpassning och/eller barnanpassade aktiviteter.

KAN KOMBINERAS MED

Denna safari-upplevelsen passar bra som tillägg till alla våra Sydafrikaresor

BRA ATT VETA

LÄGE

Det största safarimålet i Sydafrika, Greater Kruger, ligger i de nordöstra delarna av landet.

Kolla med Dennis om du ska resa till Sydafrika

Så här tycker vi

Det finns inte mycket som mäter sig med en safari i Greater Kruger, det största safarimålet i Sydafrika. Vi rekommenderar detta starkt! Att besöka Krugerområdet är en stor höjdpunkt på resan och vårt tips är att antingen börja eller avluta med safarin som grand finale på er Sydafrikaresa. Hör av er till oss så skräddarsyr vi ett safariupplägg som passar just er!

Vi tycker att 2 – 3 nätter på en safarilodge är lagom tid för en safariupplevelse i Sydafrika.

Från några resenärer

Resa till Sydafrika? Kolla med oss!

Sydafrika-tips