Category:

Vi bor här

Lokala tips

Prisgaranti

Trygghet

Under denna intrycksfulla resa i Sydafrika färdas du genom vingårdar, grottor och Garden Route. Stannar på safari och avslutar med Kapstaden. Dessutom besöker du strutsarnas huvudstad – Oudtshoorn. Södra Sydafrikas bästa resa helt enkelt.

Fr. 18 300 kr per person
  •  
15 dagar

Söker du något annat? Kontakta oss så skräddarsyr vi en Sydafrikaresa som passar just dig och din plånbok.

Vindistrikten

Dag 1-3

Med fantastiska vyer och många av världens bästa viner är det inte konstigt att vingårdarna i Sydafrika är en populär destination för livsnjutare. Kulinariska läckerheter väntar runt varje hörn och över 500 gårdar finns tillgängligt att utforska!

Hur ser dagarna ut?

Efter nattflyget till Kapstaden börjar er resa i Sydafrika. Läs mer om Flyget till Sydafrika.

Vi tycker att vindistrikten, en timma utanför Kapstaden, är en perfekt start efter flygresan. Självklart träffar vi er på hotellet för att svara på frågor och prata om resan som ni har framför er.

Här kan man antingen bo på en vingård eller lite mer centralt i byn för att ha gångavstånd till restauranger och cykelavstånd till närliggande vingårdar. Vi ger er personliga tips om vart ni ska äta och njuta av utsökta viner.

Previous
Next

Oudtshoorn

Dag 3-4

Att åka längs Route 62 och till Oudtshoorn blir en kontrast mot Garden Route då man åker igenom Little Karoo öknen. Här väntar ett häftigt ökenlandskap som också innefattar en vacker bergskedja. Höjdpunkter på vägen är det kända Cango Caves och byn Oudsthoorn som är känt som världens strutshuvudstad.

Hur ser dagarna ut?

Efter några härliga dagar i Sydafrikas vindistrikt packar ni bilen och beger er mot Garden Route. Nästa stopp på er resa i Sydafrika är Oudtshoorn, vilket är mest känt för det stora grottsystemet Cango Caves och de många strutsfarmerna i området. Körsträckan hit är cirka fem timmar längs Route 62 som går genom Karoo-öknen. Här föreslår vi en natt på ett intimt guesthouse i byn.

Se Cango Caves under Stora Sydafrikaresan

Garden Route

Dag 4-8

Stora Sydafrikaresan fortsätter sedan längs Route 62 genom Karoo-öknen och förbi Oudtshoorn. Bilresan tar cirka 6 timmar och lämnar ni vindistrikten tidigt hinner ni även med en tur i grottsystemet Cango Caves innan ni anländer till Wilderness.

Hur ser dagarna ut?

Dag 6 - 8: Wilderness

Från Oudtshoorn kör ni cirka en timma ner till den vackra kusten och lummiga Wilderness. Här kan man bo vackert nere på stranden eller vid floden som flyter genom skogen. Vi rekommenderar varmt en dag på floden med kanot och en vandring till ett närliggande vattenfall. Självklart tipsar vi om några personliga favoritrestauranger i området.  

Upplev Garden Route på Stora Sydafrikaresan

Dag 8 - 10: Plettenberg

Färden fortsätter längs Garden Route och på vägen till Plettenberg Bay stannar ni till för lunch och fantastiska vyer över lagunen i Knysna. Framme i Plettenberg Bay inser ni snabbt att här handlar det om strandhäng.

I närområdet kan man även vandra i natursköna Robberg Nature Reserve samt besöka en av många anläggningar med omhändertagna djur. Här finns det några härliga boenden i skogsmiljö men man kan även bo vi havet om man föredrar det.

Lång hängbro i Tsitsikamma, Sydafrika

Tsitsikamma & Safari

Dag 8-10

Nu bär det av mot er safari i Östra Kapprovinsen. På vägen ligger Tsitsikamma, vilket är en skogig nationalpark som är intryckt mellan bergen och havet. Som ett snabbstopp kan man även hoppa bungy jump från den 216 meter höga bron i Bloukrans. Efter safariupplevelsen bär det av mot Kapstaden, vilket blir sista anhalt på din resa i Sydafrika.

Hur ser dagarna ut?

Bilresan från Plettenberg Bay till safarireservaten i Östra Kapprovinsen är cirka fyra timmar. Väl framme börjar ni med lunch och avslappning på lodgen. I skymningen bär det av på en ca tre timmar lång guidad safaritur i öppna safarifordon. Efter middag på lodgen övernattar ni i denna fantastiska miljö.

I gryningen blir ni väckta för att återigen försöka få syn på de omtalade big five. Efter två nätter på safarilodgen och sammanlagt fyra safariturer åker ni tillbaka mot Kapstaden. Ni kan antingen välja att köra de cirka 70 milen tillbaka, med en övernattning på vägen, eller så tar ni ett inrikesflyg från Port Elizabeth.

Previous
Next

Kapstaden

Dag 10-15

Under dagarna i Kapstaden kommer du hitta uppsjö av olika aktiviteter och upplevelser. Här kan ni äta och dricka gott, hänga på stranden, vandra upp på berg, besöka muséum och mycket, mycket mer. Längre ner på sidan hittar ni mängder av våra favoritaktiviteter att välja mellan. Däribland en dagstur till Godahoppsudden, gå på Konsert i Kirstenbosch Botaniska Trädgård och åka upp (eller vandra upp för den aktiva) på Taffelberget.

Hur ser dagarna ut?

När ni kommer till underbara Kapstaden checkar ni in på ett väl utvalt hotell eller guesthouse. Vi på MyChoice bor i Kapstaden och kan med trygghet tipsa om dom bästa områdena och en mängd trevliga boenden.

Förutom de klassiska utflykterna såsom Taffelberget, Godahoppsudden och Robben Island tipsar vi även om andra upplevelser som kanske inte är självklara för den som besöker Kapstaden för första gången. För den som söker adrenalin finns det en uppsjö av aktiviteter som fallskärmshopp, skärmflygning, surfing, åka helikoptertur och mycket mer.

Dessvärre kommer ni inte hinna med allt under denna resa, så vi säger alltid på återseende när våra gäster lämnar Kapstaden på nattflyget mot Sverige.

Previous
Next

Från några resenärer

Resa till Sydafrika? Kolla med oss!

Sydafrika-tips