Läge:

Pris:

Category: .

Passar dig som vill uppleva Sydafrikas tre måsten: Kapstaden, vindistrikten och safari. På denna resa får du se tre olika sidor av Sydafrika och vi vågar påstå att du kommer bli lika charmad av allihop.

Ingår 

 • Boende enligt programmet (del i dubbel)
 • Safariturer, samtliga måltider på safarilodgen
 • Reseplanering
 • Välkomstmöte i Kapstaden
 • Svensk dygnetruntsupport via telefon

Ingår ej

 • Flyg
 • Hyrbil/Transfer
 • Valbara aktiviteter
 • Dryck, dricks till guider och parkavgifter
 • Reseförsäkring
 • Måltider

Fr. 10 050 kr / person

Boka med oss, så hjälper vi dig att planera din drömresa. Kostnadsfritt  – läs mer!

Kapstaden

Dag 1-6

Välkommen till en av världens vackraste städer. Med det ikoniska Taffelberget som bakgrund och havet precis intill är det svårt att inte häpnas.
Mat- och vin i världsklass, oändliga aktiviteter, dramatisk natur och vita stränder gör Kapstaden till en plats som du garanterat vill återvända till.

Ankomst till Kapstaden. Ta gärna nattflyget till Sydafrika, det sparar en hel dag på semestern.
Läs mer om Flyget till Sydafrika.

Ni checkar in på ett noga utvalt boende. Kapstaden erbjuder ett stort utbud och det finns något som passar alla; från små gemytliga Guest Houses vid foten av Taffelberget eller hotell nära havet. Vi hjälper gärna till att hitta ett boende som passar just er. När ni installerat er, kommer vi förbi. Där går vi tillsammans igenom er resa och ni kan överösa oss med frågor. 

Det finns otroligt mycket skoj att hitta på i Kapstaden. Allt ifrån spännande aktiviteter för den äventyrslystne till lugnare sysslor för livsnjutaren. Se nedan för mer information om de aktiviteter och upplevelser vi erbjuder. Kika runt och välj vad som passar just dig bäst. Vi kastar kanske in några fler tips om vi märker att ni missat något. Några klassiska favoriter är ett besök till Godahoppsudden, utomhuskonsert i Kirstenbosch, lördagsmarknaden på The Old Biscuit Mill och givetvis Taffelberget. Skärmflygning eller dyka med vithaj är också alternativ för den modige.

Vindistrikten

Dag 6-9

Efter ett par nätter i Kapstaden åker ni cirka en timma till ett av Kapstadens närliggande vindistrikt. Där kan ni bo på ett guest house centralt i byn eller på en vingård. För en djupare inblick föreslår vi att ni bokar en heldag med en kunnig guide. Alternativt kan ni ta er runt med cyklar eller ett litet tåg som utgår från Franschhoek. Av oss på MyChoice får ni tips om vilka vingårdar som är värda ett besök. Vi kommer också påminna er om att boka dem hetaste restaurangerna i god tid innan avresa.

När ni är klara med storstan bär det av inåt landet mot de vackra vindistrikten. Det finns boendemöjligheter på både vingårdar eller gemytliga Guest Houses i byn för den som föredrar något mer gångvänligt. Vi hjälper er att hitta rätt.

Några dagar av god mat och dryck väntar. Vi rekommenderar en privat guidad tur med någon av våra eminenta guider för den vinintresserade. Ni besöker några av guidens noga utvalda gårdar av alla de hundratals som finns i området. Ett annat alternativ är att prova vin på egen hand, exempelvis genom att åka Franschhoeks Wine Tram eller så hjälper vi er att hyra cyklar för att ta er mellan gårdarna. Relax vid poolen eller strosa i byn är också något ni kan ägna er åt när ni blivit mätta på vin. Vi tipsar om de bästa restaurangerna för en grym kulinarisk upplevelse.

Vinprovning
• Cykla mellan vinplantagen
• Winetram i Franschhoek

Safari i Kruger

Dag 9-11

Sista delen av er resa spenderar ni i norra Sydafrika på tre dagars safari i bushen, en fantastisk upplevelse där ni bor på någon av våra favoritlodger mitt bland lejon och zebror.

Ni flyger inrikes från Kapstaden till någon av de små flygplatserna i eller runt Kruger (s.k. Greater Kruger). Flyget tar ungefär tre timmar. Vilken lodge och vilket reservat ni åker till beror på era egna förutsättningar och önskemål, vi diskuterar fram detta tillsammans för att ni ska få den bästa upplevelsen av den Sydafrikanska bushen.

Att åka på safari och bo på lodge ute i vildmarken är en väldigt speciell upplevelse. All mat är vanligtvis inkluderat och ni blir omhändertagna av personalen under hela er vistelse. Ni väcks runt 05.00 varje morgon och åker ut på en safari i gryningen, eller Game Drive som det kallas, i ledning av er Ranger och Tracker. Efter cirka två till tre timmar i bushen är ni tillbaka på lodgen där ni blir serverade frukost. Under dagen får ni lunch och har fri tid att relaxa. I skymning är det återigen dags för en Game Drive innan middag. Varje dag ingår två Game Drives och tre mål mat. Vid incheckning anländer ni till lunchtid och sista dagen checkar ni ut efter frukost och flyger sedan hem till Sverige via Johannesburg. Hoppas vi syns snart igen!

DAG 1-6: Kapstaden

Dag 6-9: Vindistrikten

Dag 9-11: Safari i Krugerområdet

Varför MyChoice?

Prisgaranti – läs mer!

Sydafrika-tips

Få våra bästa tips

Svensktalande

Vi bor här

Fler Sydafrikaresor