Category:

Vi bor här

Lokala tips

Prisgaranti

Trygghet

Det här är den absolut bästa Sydafrikaresan för dig som vill uppleva landets tre måsten: Kapstaden, vindistrikten och safari i Kruger. På denna resa får du se tre olika sidor av Sydafrika och vi vågar påstå att du kommer bli lika charmad av allihop. 

Fr. 24 900 kr per person
  •  
11 dagar

Söker du något annat? Kontakta oss så skräddarsyr vi en Sydafrikaresa som passar just dig och din plånbok.

Kapstaden

Dag 1-6

Välkommen till en av världens vackraste städer. Med det ikoniska Taffelberget som bakgrund och havet precis intill är det svårt att inte häpnas.

Mat- och vin i världsklass, oändliga aktiviteter, dramatisk natur och vita stränder gör Kapstaden till en plats som du garanterat vill återvända till.

Hur ser dagarna ut?

Dag 1:

Ankomst till Kapstaden. Ta gärna nattflyget till Sydafrika, det sparar en hel dag på semestern. Läs mer om Flyget till Sydafrika.

Ni checkar in på ett noga utvalt boende. Kapstaden erbjuder ett stort utbud och det finns något som passar alla; från små gemytliga guest house vid foten av Taffelberget eller hotell nära havet. Vi hjälper gärna till att hitta ett boende som passar just er. När ni installerat er, kommer vi förbi. Där går vi tillsammans igenom er resa och ni kan överösa oss med frågor. 

Tips resa till Kapstaden

Dag 2 - 6:

Det finns otroligt mycket skoj att hitta på i Kapstaden. Allt ifrån spännande aktiviteter för den äventyrslystne till lugnare sysslor för livsnjutaren. Se nedan för mer information om de aktiviteter och upplevelser vi erbjuder. Kika runt och välj vad som passar just dig bäst. Vi kastar in några fler tips om vi märker att ni har missat något. Några klassiska favoriter är ett besök till Godahoppsudden, utomhuskonsert i Kirstenbosch, lördagsmarknaden på The Old Biscuit Mill och givetvis Taffelberget. Skärmflygning eller dyka med vithaj är också alternativ för den modige.

Utsikt från Taffelberget i Kapstaden

Vindistrikten

Dag 6-9

Efter ett par nätter i Kapstaden åker ni cirka en timma till ett av Kapstadens närliggande vindistrikt. Där kan ni bo på ett guest house centralt i byn eller på en vingård. För en djupare inblick föreslår vi att ni bokar en heldag med en kunnig guide. Alternativt kan ni ta er runt med cyklar eller ett litet tåg som utgår från Franschhoek. Av oss på MyChoice får ni tips om vilka vingårdar som är värda ett besök. Vi kommer också påminna er om att boka dem hetaste restaurangerna i god tid innan avresa.

Hur ser dagarna ut?

När ni är klara med storstan bär det av inåt landet mot de vackra vindistrikten. Det finns boendemöjligheter på både vingårdar eller gemytliga guest house i byn för den som föredrar att bo nära restauranger. 

Några dagar av god mat och dryck väntar. Vi rekommenderar en privat guidad tur med någon av våra eminenta guider för den vinintresserade. Ni besöker några av guidens noga utvalda gårdar av alla de hundratals som finns i området. Ett annat alternativ är att prova vin på egen hand, exempelvis genom att åka Franschoeks Wine Tram eller så hjälper vi er att hyra cyklar för att ta er mellan gårdarna. Avkoppling vid poolen eller strosa i byn är också något ni kan ägna er åt när ni blivit mätta på vin. Vi tipsar om de bästa restaurangerna för en grym kulinarisk upplevelse.

Previous slide
Next slide

Safari i Kruger

Dag 9-11

Sista delen av er resa spenderar ni i norra Sydafrika på tre dagars safari i Kruger – en fantastisk upplevelse där ni bor på någon av våra favoritlodger mitt bland lejon och zebror.

Hur ser dagarna ut?

Ni flyger inrikes från Kapstaden till någon av de små flygplatserna i eller runt Kruger (s.k. Greater Kruger). Flyget tar ungefär tre timmar. Vilken lodge och vilket reservat ni åker till beror på era egna förutsättningar och önskemål, vi diskuterar fram detta tillsammans för att ni ska få den bästa upplevelsen av den Sydafrikanska bushen.

Noshörning på safari i Sydafrika

Att åka på safari och bo på lodge ute i vildmarken är en väldigt speciell upplevelse. Alla måltider är inkluderat och ni blir ständigt uppassade av personalen under er vistelse. Ni väcks klockan 05:00 varje morgon och åker ut på en safari i gryningen, eller Game Drive som det kallas, i ledning av er Ranger och Tracker. Efter cirka två till tre timmar i bushen är ni tillbaka på lodgen där ni blir serverade frukost. Under dagen får ni lunch och har fri tid att koppla av. I skymning är det återigen dags för en Game Drive innan middag. Varje dag ingår två Game Drives och tre måltider. Vid incheckning anländer ni lagom till lunch och sista dagen checkar ni ut efter frukost och flyger sedan hem till Sverige via Johannesburg. Hoppas vi syns snart igen!

Lejon på en safari nära Kapstaden i Sydafrika

Från några resenärer

Kolla med Dennis om du ska resa till Sydafrika

Välkommen hem till oss.

Vi bor här

Lokala tips

Prisgaranti

Trygghet

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Svensk ordning och reda.

Vi må bo i detta fantastiska land, men alla på MyChoice talar svenska och har svenska värderingar. Säkerhetsläget har vi stenkoll på och ger er dom sista tipsen när vi ses i Kapstaden. Istället för att göra betalningar till olika hotell, betalar ni enkelt till oss med kort eller banköverföring. Vi erbjuder förmånliga villkor, guidar er till en bra reseförsäkring samt avbeställningsskydd och vi är stolta medlemmar i SATSA. En trygghet för dig som resenär och garanti för att vi sköter våra böcker och verksamhet på ett föredömligt vis. 

Läs om corona i Sydafrika och hur vi hanterar av- och ombokningar åt våra kunder.

Välkommen hem till oss.

MyChoice är en arrangör som skräddarsyr den bästa tänkbara upplevelsen när du ska resa till Sydafrika och angränsande länder. Vi är din lokala värd som du har tillgång till redan från det ögonblick du har börjat tänka på att resa till Sydafrika. Alla på MyChoice bor permanent i Kapstaden och är redo att assistera dig långt innan resan samt på plats när du är här.

Det klassiska är enkelt att hitta. Därför finns vi.

På fritiden testar vi hotell, safarilodger, restauranger och aktiviteter i vår del av världen. Vi får ofta höra att vår lokalkännedom gör Sydafrikaresan unik. Det är extremt viktigt för oss att våra gäster får uppleva mer än det självklara. Många har hört talas om Taffelberget, men få känner till vilka restauranger som måste förbokas och vilka lokala evenemang man inte får missa. Vårt upplägg uppmanar dig till att uppleva Sydafrika lite mer som oss lokalbor.

Ingen merkostnad. Bara mervärde.

Att få bra lokalhjälp kan vara ovärderligt när man reser, men vi vill inte att det kostar dig en krona extra. Med MyChoice får du alltid samma pris samt avbokningsvillkor som om du hade bokat direkt med boendet och aktiviteterna. Dessutom betalar du alltid i den lokala valutan, vilket betyder aktuella priser utan valutapåslag. Öppet köp är fullt möjligt beroende på vilket hotell som bokas. Ofta kan man avboka fritt fram tills 30 dagar innan ankomst.