Category:

Safari i Krugerparken och Greater Kruger, roadtrip genom Sydafrikas Grand Canyon (Panorama Route) och intensivt stadsliv i Kapstaden. Det här är äventyret du inte vill missa. 

Fr. 17 100 kr / person

Vad ingår i priset?


Läs om vår prisgaranti

Panorama Route

Dag 1-2

En bra start på Sydafrikaresan är tveklöst en roadtrip längs Panorama Route. Längs med vägen njuter ni av kända utsiktsplatser som Three Rondavels och Gods Window.

Efter nattflyg från Europa (läs mer om Flyget till Sydfrika) landar ni i Johannesburg under förmiddagen och plockar ut en hyrbil. Nu börjar en spännande roadtrip upp till er safari i Krugerparken. Under första dagen kör ni mot Dullstroom eller Graskop där ni gör ett tekniskt stopp med övernattning för att ladda om inför morgondagen.

Nästa morgon packar ni in er i bilen igen och rullar genom vackra Panorama Route. Vi ger er tips på var ni ska stanna längs vägen men se till att ha kamerorna fulladdade! Vid lunchtid är ni framme i bushen och checkar in på er safarilodge i Kruger.

Safari i Kruger

Dag 2-5

Krugerparken är uppdelad i två delar: Krugerparken (Kruger National Park), som är öppen för privatbilar, samt Greater Kruger. Det sistnämnda består av mer exklusiva privata reservat som angränsar till nationalparken och tillåter endast sina egna safaribilar. Med den här resan får ni uppleva både safari i Krugerparken och Greater Kruger. 

Safari i Greater Kruger – Dag 2 – 4
Väl framme, är det dags för två nätter på lodge i ett privat reservat i Greater Kruger. Ni bor mitt bland elefanter och giraffer och på natten kan ni ibland höra lejon eller hyenor utanför. Vilket reservat och vilken lodge ni bor på diskuterar vi fram tillsammans utefter era egna önskemål för att ni ska få den allra bästa upplevelsen av bushen.

Att bo på lodge är en speciell upplevelse. Vanligtvis är all mat inkluderad och personalen tar hand om er under hela vistelsen. Varje morgon väcks ni klockan 05:00 och beger er ut på er safari i Kruger tillsammans med en Ranger och Tracker. Ni är ute i ungefär tre timmar innan ni beger er tillbaka för frukost på safarilodgen. Dagtid serveras lunch och ni har tid för att ta det lugnt. När solen börjar gå ner är det dags för dagens andra safari (Game drive) innan middagen serveras.

Varje dag ingår två Game Drives och tre mål mat. Vid incheckning kommer ni lagom till lunch och sista dagen checkar ni ut efter frukost.

Safari i Krugerparken – Dag 4 – 5
Efter morgonens Game Drive och frukost checkar ni ut från safarilodgen. Sen kör ni mot närmaste öppning till nästa safari i Krugerparken (vi visar er på kartan). Vi bokar in er på någon av statens enkla camps som finns inne i parken, beroende på vilken öppning som är närmast och passar bäst för er rutt. Inne i Kruger National Park kör ni alltså själva med eget fordon bland vilda djur och natur. Ni kör runt hela dagen och sedan checkar ni in på ert camp.

All articles loaded
No more articles to load

Kapstaden

Dag 5-11

Efter en fantastisk safari i Krugerparken och Greater Kruger väntar ert nästa äventyr – Kapstaden. Här finns en mängd aktiviteter och upplevelser, både för äventyraren likväl som lyxliraren. 
Ni hittar våra valbara aktiviteter längre ner på sidan, klicka runt och välj vad som passar just er. Några favoriter är att gå på söndagskonserterna i Kirstenbosch botaniska trädgård, ta en drink på hippa Bree Street, besöka Godahoppsudden eller åka på en helikoptertur över staden.

Sista tiden på er Sydafrikaresa spenderas i fantastiska Kapstaden. Ni flyger inrikes från Kruger till Kapstaden på ungefär tre timmar. Framme i Kapstaden checkar ni in på ert boende. Det finns ett stort utbud av olika boenden i Kapstaden; allt från hippa ställen i city till lyxiga hotell vid havet eller mysiga Guest Houses vid foten av Taffelberget. Vi ger förslag utefter era önskemål och förutsättningar för att hitta ett boende som passar just er. Efter incheckning kommer vi förbi och hälsar på för att prata igenom resan, svara på frågor och snacka en stund.

Sista dagen checkar ni ut och tar nattflyget hem mot Sverige. Vi hoppas få se er här nere igen!

DAG 1-2: Panorama Route

DAG 2-5: Safari i Krugerparken och Greater Kruger

DAG 5-11: Kapstaden

VÄLKOMMEN HEM TILL OSS

Prisgaranti – läs mer!

Sydafrika-tips

Få våra bästa tips

Svensktalande

Vi bor här

Från våra resenärer

Carina Olsson
Carina Olsson
13 augusti
Read More
"Vi fick den bästa planeringen, bokning och support före, under och efter vår resa, av Dennis på MyChoice. På plats i Kapstaden fick vi också, vid vårt möte med Dennis, värdefulla förslag och tips som vi aldrig hade kunnat finna på egen hand. Alla förslag om t.ex. matställen var med utgångspunkt att vi skulle få möjlighet att kunna besöka och se olika delar av staden. Vi är så nöjda med vår resa och för all service vi fått från Dennis! Vi kan verkligen rekommendera My Choice."
Li Szczepanska
Li Szczepanska
2 juni
Read More
"Supertack till Emma och Dennis för all hjälp med planering och alla tips och råd, både inför och under resan! Utan er hjälp hade vår efterlängtade resa inte blivit så bra. Alla restauranger, guider och turer var toppen. Vi längtar redan tillbaka. Tack! ❤️"
Jimmy Andersson
Jimmy Andersson
15 maj
Read More
"We had a great day-trip and visited 3 wineyards in Stellenbosch! Excellent service and communication during the booking and the guide we had in our 10-seat minivan was aswome!"
Lena Jansson
Lena Jansson
16 april
Read More
"Vi tog hjälp av MyChoice Sydafrika för våra fyra dagar i Kapstaden. Boende, transfer, utflykter och tips på aktiviteter ordnade de. Alltid snabba att svara på mina frågor och lätta att komma i kontakt med. Allt blev perfekt! Vi är jättenöjda! Lena och Christer"
Sirpa Persson
Sirpa Persson
13 april
Read More
"Vi är så nöjda med all hjälp vi fick med att planera vår semester i Sydafrika. Emma på MyChoiceSouthAfrica hjälpte oss att planera och boka hela resan. Hon bokade guider, hotell och kom med förslag på aktiviteter på varje ställe. Vi blev mycket väl bemötta i Sydafrika och servicen var utmärkt! Vi vill verkligen rekommendera MyChoiceSouthAfrica och tacka för ett riktigt lyckat arrangemang! 🤩🤩🤩🤩🤩 Tusen tack från Sointu, Lars-Erik, Ronny och Sirpa"
Axel Dahlqvist
Axel Dahlqvist
26 mars
Read More
"Thank you so much for your excellent service and expertise! Me and my partner really got the most out of our trip to South Africa this March thanks to MyChoice. They helped us plan and book our two weeks long journey exactly the way we wanted it and were really flexible and responsive in the process. Would absolutely recommend their service to anyone visiting this wonderful country. We will for sure reach out to MyChoice again whenever we are coming back!"
Emma Leiderth
Emma Leiderth
24 mars
Read More
"We are so pleased with MyChoise during our 2,5weeks in SA! You managed to make a dream trip for everyone in the family, from the youngest 10years old boy till Grandfather, 74years old. We can really recommend MyChoise to everyone who would like too see this beautiful country! Thank´s a lot again for making this trip so special!"
Lasse Ahlqvist
Lasse Ahlqvist
11 mars
Read More
"Tack Dennis och Mychoice Travel! Vi valde att göra en ”resa i resan”, Dennis gjorde ett fantastiskt jobb och hjälpte oss med att planera en av våra tre veckor. Vi fick med oss så mycket från den här veckan och vi kommer vid nästa besök i Sydafrika definitivt att åka tillbaka i området för ännu fler härliga upplevelser. Allt detta har vi MyChoice Travel att tacka för! Anneli och Lasse"
Elisabeth Hjärtmyr
Elisabeth Hjärtmyr
19 februari
Read More
"Andreas på MyChoice! Vilken service! Så många bra tips. Tryggt både före och under resan. Vi återkommer!"
Johanna Unghanse
Johanna Unghanse
14 januari
Read More
"Stort tack för all hjälp och inspel som vi fick av er! Resan var så lyckad och vi hann med i princip allt vi ville göra. Kapstaden gjorde verkligen intryck på oss och det var verkligen en plats man skulle vilja återkomma till. Input till er är att vi tycker ni gjorde ett superbra jobb och hela tiden levererade snabbt och hög service samt oerhört lätta att kommunicera med. Ovärderligt med tipset om Richard District Six – det var helt fantastiskt och vilken otrolig person. Gjorde djupt intryck på oss."
Michael Murphy
Michael Murphy
11 januari
Read More
Thank you so much for making this the best trip ever! We can and will highly recommend MyChoice to our friends.
Ida B Olsson
Ida B Olsson
9 januari
Read More
Dom var så fina, hjälpsamma och bra vid vår resa! Både innan, under och efteråt! Tack!!
Previous
Next

Fler Sydafrikaresor