Läge:

Pris:

Category: .

Safari i Krugerparken, roadtrip genom Sydafrikas Grand Canyon (Panorama Route) och intensivt stadsliv i Kapstaden. Det här är äventyret du inte vill missa. 

Ingår 

 • Boende enligt programmet (del i dubbel)
 • Safariturer, samtliga måltider på safarilodgen
 • Reseplanering
 • Välkomstmöte i Kapstaden
 • Svensk dygnetruntsupport via telefon

Ingår ej

 • Flyg
 • Hyrbil/Transfer
 • Valbara aktiviteter
 • Dryck, dricks till guider och parkavgifter
 • Reseförsäkring
 • Måltider

Fr. 9 900 kr / person

Boka med oss, så hjälper vi dig att planera din drömresa. Kostnadsfritt  – läs mer!

Panorama Route

Dag 1-2

En bra start på Sydafrikaresan är tveklöst en körtur längs Panorama Route. Längs med vägen njuter ni av kända utsiktsplatser som Three Rondavels och Gods Window.

Efter nattflyg från Europa (läs mer om Flyget till Sydfrika) landar ni i Johannesburg under förmiddagen och plockar ut en hyrbil. Nu börjar en spännande roadtrip upp till er safari i Krugerparken. Under första dagen kör ni mot Dullstroom eller Graskop där ni gör ett tekniskt stopp med övernattning för att ladda om inför morgondagen.

Nästa morgon packar ni in er i bilen igen och rullar genom vackra Panorama Route. Vi ger er tips på var ni ska stanna längs vägen men se till att ha kamerorna fulladdade! Vid lunchtid är ni framme i bushen och checkar in på er safarilodge.

Safari i Krugerområdet

Dag 2-5

Krugerparken är uppdelad i två delar: Kruger National Park, som är öppen för privatbilar, samt Greater Kruger. Det sistnämnda består av mer exklusiva privata reservat som angränsar till nationalparken och tillåter endast sina egna safaribilar. Med den här resan får ni uppleva både safari i Krugerparken och Greater Kruger. 

Safari i Greater Kruger – Dag 2 – 4
Väl framme, är det dags för två nätter på lodge i ett privat reservat i Greater Kruger. Ni bor mitt bland elefanter och giraffer och på natten kan ni ibland höra lejon eller hyenor utanför. Vilket reservat och vilken lodge ni bor på diskuterar vi fram tillsammans utefter era egna önskemål för att ni ska få den allra bästa upplevelsen av bushen.

Att bo på lodge är en speciell upplevelse. Vanligtvis är all mat inkluderad och personalen tar hand om er under hela vistelsen. Varje morgon väcks ni ca 05.00 och beger er ut på er safari i Krugerparken tillsammans med en Ranger och Tracker. Ni är ute i ungefär tre timmar innan ni beger er tillbaka för frukost. Dagtid serveras lunch och ni har tid för att ta det lugnt. När solen börjar gå ner är det dags för dagens andra safari (Game drive) innan middagen serveras.

Varje dag ingår två Game Drives och tre mål mat. Vid incheck kommer ni lagom till lunch och sista dagen checkar ni ut efter frukost.

Safari i Krugerparken – Dag 4 – 5
Efter morgonens Game Drive och frukost checkar ni ut från lodgen. Sen kör ni mot närmaste öppning till nästa safari i Krugerparken (vi visar er på kartan). Vi bokar in er på någon av statens enkla camps som finns inne i parken, beroende på vilken öppning som är närmast och passar bäst för er rutt. Inne i Kruger National Park kör ni alltså själva med eget fordon bland vilda djur och natur. Ni kör runt hela dagen och sedan checkar ni in på ert camp.

Kapstaden

Dag 5-11

Efter en fantastisk safari i Krugerparken väntar ert nästa äventyr – Kapstaden. Här finns en mängd aktiviteter och upplevelser, både för äventyraren likväl som lyxliraren. 
Ni hittar våra valbara aktiviteter längre ner på sidan, klicka runt och välj vad som passar just er. Några favoriter är att gå på söndagskonserterna i Kirstenbosch botaniska trädgård, ta en drink på hippa Bree Street, besöka Godahoppsudden eller se city ur en helikopter.

Sista tiden på er Sydafrikaresa spenderas i fantastiska Kapstaden. Ni flyger inrikes från Kruger till Kapstaden på ungefär tre timmar. Framme i Kapstaden checkar ni in på ert boende. Det finns ett stort utbud av olika boenden i Kapstaden; allt från hippa ställen i city till lyxiga hotell vid havet eller mysiga Guest Houses vid foten av Taffelberget. Vi ger förslag utefter era önskemål och förutsättningar för att hitta ett boende som passar just er. Efter incheckning kommer vi förbi och hälsar på för att prata igenom resan, svara på frågor och snacka en stund.

Sista dagen checkar ni ut och tar nattflyget hem mot Sverige från Kapstaden. Vi hoppas få se er här nere igen!

DAG 1-2: Panorama Route

DAG 2-5: Safari i Krugerområdet

DAG 5-11: Kapstaden

Varför MyChoice?

Prisgaranti – läs mer!

Sydafrika-tips

Få våra bästa tips

Svensktalande

Vi bor här

Fler Sydafrikaresor