Packlista, safari i Sydafrika

Packlista inför safari i Sydafrika

När du skall packa för din safari i Sydafrika kan listan bli lång. Men om du vet vad du skall ha med dig kan du resa både lätt, snyggt och praktiskt. Något vi har tränat på med över 20 års erfarenhet av safari i Sydafrika. Vi delar gärna med oss.

När du bokar ditt boende med oss, ser vi till att din safari blir precis så bra som om du inte hade gjort något annat i livet. Fast med spänningen som infinner sig vid första gången. Förhöj din resa och boka ditt boende med oss. Här hittar du din safari i Sydafrika.

Hur är det på safari i Sydafrika?

Tänk dig att du stiger upp innan solen, värmer kroppen med kaffet och snörar på dig safari-utrustningen. Några minuter senare svävar du fram i ett safarifordon i takt med att solen lyser upp din väg. När ljuset faller på dig, möts du av djurens nyfikna blick. Kanske får du ett nytt favoritdjur från den stunden.

Vidare tar ni er runt på er safari och spanar efter The Big Five. Har ni tur, får ni syn på en lejonfamilj och ser deras ungar försiktigt men lekfullt ta sina första steg. En syn du aldrig glömmer.

Lejon, safari i Sydafrika
Lejonhona med sina ungar på safari i Sydafrika

Årstider

Klimatet varierar givetvis med årstiderna. Skillnaden är att det helt enkelt inte blir så stor skillnad i packningen. Morgonen och kvällen kan däremot vara lite kylig (5–15 grader). Tänk därför på att ta med er flera lager med kläder. Oftast brukar det räcka med en fleecetröja eller vindjacka. Tål den regn är det en bonus men absolut inget måste då lodgen förser er med regnponchos vid behov. Men det är såklart alltid bekvämast att ha med sig för mycket värme än ingen alls.

En vanlig missuppfattning är att safarin är som bäst under december-januari. Smaken är förvisso din egen men om safari enbart är ändamålet, alltså inte vinlandet och Kapstaden, håller vi inte riktigt med. Läs mer om vilken som är den bästa tiden för Safari i Sydafrika.

Elefanter, safari i Sydafrika
Elefanthona med sin unge på safari i Sydafrika

Packlista inför din Safari i Sydafrika

Första gången är det alltid svårt att göra rätt. Men håll dig lugn, vi finns här för att hjälpa. Skulle du glömma något är det heller inte hela världen. Lodgerna har oftast lösningar såsom reseadapter, värmeflaskor och safarikläder (för den som vill se lite extra erfaren ut)

Tre tips innan packningen

 • Se över tillåten flygvikt och packa därefter. På vissa flyg till bushen tillåts bara 20 kg i ”soft luggage”. Alltså inga hårda väskor. Hör med oss för vad som gäller på din resa.
 • Packa kläder med flera funktioner. Ofta kombinerar du din safari med andra resmål. Packa därför exempelvis skor som du kan använda på safarin men även lulla omkring på en vingård, strosa i Kapstaden eller bestiga Taffelberget med.
 • Låt boendet göra jobbet. Hotellet eller lodgen erbjuder ofta tvättmöjligheter och bekvämligheter såsom regnponchos eller ficklampa för mörka kvällar. Du behöver alltså inte alltid flera uppsättningar av kläder. Boka ditt boende med oss, så ser vi till att du hamnar där dina behov tillfredsställs.

Måste-listan inför safarin:

 • Solkräm.
 • Läkemedel (Ipren, magbesvär, allergier).
 • Kamera.
 • Kikare.
 • Solglasögon som tar bort solens bländande effekt och tillåter dig att se och uppleva mer.

Kläder till safari

 • Skaljacka eller Windstopper.
 • Fleece-tröja eller något i den varmare kategorin.
 • Bekväma gångskor (alltså inte klackskor).
 • Solhatt eller keps.
 • Badkläder och flip-flops för slappa dagar på lodgen.

I övrigt bör du packa efter plats och behov. En tumregel är 2–3 uppsättningar av diverse plagg. Förutom underkläder som ofta kan vara bekvämt att ha ett överflöd av.

OBS: Uttrycket ”kom som du är” gäller även här. Väljer du att klä dig som en safari-pionjär är det helt okej. Likaså om du dyker upp i neongula 90-tals kläder. Så länge du känner dig bekväm, det vill säga.

Safari-förhöjare

 • Kikare (extra bra för barnen)
 • Myggmedel
 • Extra minneskort. Du vill inte missa en sekund.
 • Laddningskablar.
 • Investera i en bra Kamera. Om det är någon gång du får användning för kamerakvalitet är det nu.

Läkemedel

Kolla med läkare vad dem rekommenderar för utvald destination. Ofta krävs exempelvis ingen malaria-medicin för Sydafrika. Särskilt om du väljer ett malariafritt område. Läs mer om våra olika alternativ för malariafri safari i Sydafrika.

För barn på safari

Då safari-turerna kan bli runt 3 timmar gäller det att hålla barnens fokus vid liv. En kamera i handen och en kikare i den andra brukar göra jobbet. Men om du vill vara riktigt säker – eller bara göra det till en roligare upplevelse – finns det interaktiva loggböcker för barnen. Där du exempelvis sätter en klisterlapp på de djuren du skådat under resan. Ett roligt sätt för barnen att interagera. Och framförallt, hålla dem sysselsatta medan du får njuta av safarin.

Tips: Lonely-planet har en prisad serie som bör finnas i de flesta bokhandlar (annars finns det ofta alternativ på lodgerna).

Extra Plats?

Packa ner några böcker eller annan sysselsättning. Du får nämligen några timmar över varje dag som du kan spendera vid poolen eller fortsätta beundra naturen med.

Boka din safari med oss i vårt hem – Sydafrika

Ingen kan ditt hem som du. Du vet vart varenda detalj som underlättar din vardag ligger. Precis så är det för oss. Vi kan vårt hem, Sydafrika, och vi vill gärna visa dig runt här.

När du bokar ditt boende med oss, blir du som en gäst för oss. Och vi älskar att ta hand om våra gäster. Vi hjälper dig att hitta äventyren bara lokalborna känner till och fixar din semester så att den blir precis så bra som du vill ha den. Och bättre därtill.

Boka tryggt och äventyrligt med oss. Välkommen hem till oss.

Share on print
Skriv ut
Kolla med Dennis om du ska resa till Sydafrika

Vill du på safari i Sydafrika? Kolla med oss, vi bor här!

Med Sydafrika som hem i över 20 år har vi hunnit testa många safari i landet och har fullkoll på lodgerna och reservaten som lever upp till vår standard, och skapar glada gäster. Vi hjälper dig att planera din resa för att just du ska få ett minne för livet.

Från våra resenärer

Carina Olsson
Carina Olsson
13 augusti
Read More
"Vi fick den bästa planeringen, bokning och support före, under och efter vår resa, av Dennis på MyChoice. På plats i Kapstaden fick vi också, vid vårt möte med Dennis, värdefulla förslag och tips som vi aldrig hade kunnat finna på egen hand. Alla förslag om t.ex. matställen var med utgångspunkt att vi skulle få möjlighet att kunna besöka och se olika delar av staden. Vi är så nöjda med vår resa och för all service vi fått från Dennis! Vi kan verkligen rekommendera My Choice."
Li Szczepanska
Li Szczepanska
2 juni
Read More
"Supertack till Emma och Dennis för all hjälp med planering och alla tips och råd, både inför och under resan! Utan er hjälp hade vår efterlängtade resa inte blivit så bra. Alla restauranger, guider och turer var toppen. Vi längtar redan tillbaka. Tack! ❤️"
Jimmy Andersson
Jimmy Andersson
15 maj
Read More
"We had a great day-trip and visited 3 wineyards in Stellenbosch! Excellent service and communication during the booking and the guide we had in our 10-seat minivan was aswome!"
Lena Jansson
Lena Jansson
16 april
Read More
"Vi tog hjälp av MyChoice Sydafrika för våra fyra dagar i Kapstaden. Boende, transfer, utflykter och tips på aktiviteter ordnade de. Alltid snabba att svara på mina frågor och lätta att komma i kontakt med. Allt blev perfekt! Vi är jättenöjda! Lena och Christer"
Sirpa Persson
Sirpa Persson
13 april
Read More
"Vi är så nöjda med all hjälp vi fick med att planera vår semester i Sydafrika. Emma på MyChoiceSouthAfrica hjälpte oss att planera och boka hela resan. Hon bokade guider, hotell och kom med förslag på aktiviteter på varje ställe. Vi blev mycket väl bemötta i Sydafrika och servicen var utmärkt! Vi vill verkligen rekommendera MyChoiceSouthAfrica och tacka för ett riktigt lyckat arrangemang! 🤩🤩🤩🤩🤩 Tusen tack från Sointu, Lars-Erik, Ronny och Sirpa"
Axel Dahlqvist
Axel Dahlqvist
26 mars
Read More
"Thank you so much for your excellent service and expertise! Me and my partner really got the most out of our trip to South Africa this March thanks to MyChoice. They helped us plan and book our two weeks long journey exactly the way we wanted it and were really flexible and responsive in the process. Would absolutely recommend their service to anyone visiting this wonderful country. We will for sure reach out to MyChoice again whenever we are coming back!"
Emma Leiderth
Emma Leiderth
24 mars
Read More
"We are so pleased with MyChoise during our 2,5weeks in SA! You managed to make a dream trip for everyone in the family, from the youngest 10years old boy till Grandfather, 74years old. We can really recommend MyChoise to everyone who would like too see this beautiful country! Thank´s a lot again for making this trip so special!"
Lasse Ahlqvist
Lasse Ahlqvist
11 mars
Read More
"Tack Dennis och Mychoice Travel! Vi valde att göra en ”resa i resan”, Dennis gjorde ett fantastiskt jobb och hjälpte oss med att planera en av våra tre veckor. Vi fick med oss så mycket från den här veckan och vi kommer vid nästa besök i Sydafrika definitivt att åka tillbaka i området för ännu fler härliga upplevelser. Allt detta har vi MyChoice Travel att tacka för! Anneli och Lasse"
Elisabeth Hjärtmyr
Elisabeth Hjärtmyr
19 februari
Read More
"Andreas på MyChoice! Vilken service! Så många bra tips. Tryggt både före och under resan. Vi återkommer!"
Johanna Unghanse
Johanna Unghanse
14 januari
Read More
"Stort tack för all hjälp och inspel som vi fick av er! Resan var så lyckad och vi hann med i princip allt vi ville göra. Kapstaden gjorde verkligen intryck på oss och det var verkligen en plats man skulle vilja återkomma till. Input till er är att vi tycker ni gjorde ett superbra jobb och hela tiden levererade snabbt och hög service samt oerhört lätta att kommunicera med. Ovärderligt med tipset om Richard District Six – det var helt fantastiskt och vilken otrolig person. Gjorde djupt intryck på oss."
Previous
Next

Fler restips