Malariafri safari Sydafrika

Malariafri safari i Sydafrika? Läs vår guide!

För dig som söker en malariafri safari har vi en lösning: Här i Sydafrika är det hög risk för en fantastisk safari. Men låg risk för malaria. Det, tillsammans med fullsmockad action från naturen, vykortskompatibla vyer och himmelska boenden, gör Sydafrika till det perfekta valet för din safariresa.

Tack vare sitt klimat och bidraget från turism är Sydafrika nästan fritt från malaria. Länderna i norr har inte samma tur. Då människor och mygg färdas söderut, skapas det således en låg risk vid gränserna i norra Sydafrika (Krugerparken, Limpopo och KwaZulu Natal). Risken är minimal. Men för att minimera den ytterligare, rent av eliminera, kan du vidta några enkla åtgärder.

Såhär undviker du Malaria

Kort om Malaria

  • Sprids av mygg som överför parasiter till människan.
  • Särskilt aktivt i centrala Afrika, Sydamerika och södra Asien.
  • Barn under 5 år, vuxna över 65 och gravida är särskilt i riskzonen.

Undvik att bli stucken

Det kan låta enkelt. Men genom att täcka huden från möjliga inkräktare minimerar du risken. Applicera myggmedel när myggen är som mest aktiva (morgon och kväll) på utsatta delar av kroppen som fötter, händer och ansikte.

Skydda sovplatsen

Standard på de flesta lodger i landet är att hänga myggnät över sovplatsen och spreja med nervgift för mygg (Permetrin eller Deltametrin). Boka ditt boende med oss. Vi säkerställer att ditt boende är malariaskyddat.

Använd läkemedel

Myggmedel brukar räcka. Men mellan oktober-maj rekommenderar vissa läkare medicinering om du skall till ett område med malaria. Risken är dock så låg i Sydafrika att de flesta läkare avråder från exempelvis Profylax om det bara gäller ett par nätter. Hör med din läkare, tre veckor innan avfärd, och fråga vad de rekommenderar.

Boka ditt boende med oss

Tillsammans skräddarsyr vi din safariresa i Sydafrika precis så malariafri som du vill ha den. Vi har bott här ett tag och vet var risken är som störst, respektive minst. Varje år besöker våra kunder Krugerparken och andra lågrisk-områden. Och varje år kommer de tillbaka med ett leende på läpparna. Helt malariafria.

Åk till en malariafri Safari i Sydafrika

Det absolut säkraste är, givetvis, att besöka en malariafri safari. Och som tur är, erbjuder Sydafrika det i världsklass.

Madikwe

Malariafri safari i Sydafrika: Madikwe

Ett av Sydafrikas största reservat. Här bjuds du på malariafri safari i det vilda tillsammans med Big 5. Reservatet är privat och enbart gäster får vistas i området. En lyxigare men samtidigt mer intim och genuin safariupplevelse. Perfekt för dig med barn.

Pilanesberg

Malariafri safari i Sydafrika: Pilanesberg

Två timmar från Johannesburg väntar ännu ett malariafritt reservat: Pilanesberg. Däremot är här fullt av djur och vacker växtlighet. Perfekt om du vill uppleva safari i norr men inte har tid att besöka Krugerparken eller Madikwe.
Börja din safariresa i Sydafrika här: Kapstaden, Soweto och Safari – 9 dagar

Södra Sydafrika

Malariafri safari i södra Sydafrika

Hinner du inte med safari i norr, finns det reservat som håller samma klass i de södra delarna. Bland annat kan du uppleva både Kapstaden och safari på bara 10 dagar. Helt malariafritt. Läs mer här: Kapstaden och Safari – 10 dagar

Om du inte vill missa något, kan du kombinera din safari med södra Sydafrikas bästa upplevelser. Här får du uppleva allt, och lite till, på bara 15 dagar.
Se reseförslag: Södra Sydafrikas Bästa – 15 dagar

Krugerparken

Vågar jag åka till Krugerparken?

Det är fortfarande en favorit och något vi rekommenderar. Framförallt Greater Kruger: en samling privata reservat med mer genuin naturupplevelse. Det är svårt att mäta sig med dessa. Och med tanke på den låga malaria-risken, anser vi att det är en risk värd att ta. Helt enkelt.

Hör av dig med dina resplaner. Tillsammans packar vi ihop din safariresa i Sydafrika, exakt som du vill ha den. Och du får alltid experthjälp på köpet. Välkommen.

Kolla med Dennis om du ska resa till Sydafrika

Sugen på safari i Sydafrika? Kolla med oss, vi bor här!

Med Sydafrika som hem i över 20 år har vi hunnit testa många safari i landet och har fullkoll på lodgerna och reservaten som lever upp till vår standard, och skapar glada gäster. Vi hjälper dig att planera din Sydafrikaresa för att just du ska få ett minne för livet.

Från våra resenärer

Carina Olsson
Carina Olsson
13 augusti
Read More
"Vi fick den bästa planeringen, bokning och support före, under och efter vår resa, av Dennis på MyChoice. På plats i Kapstaden fick vi också, vid vårt möte med Dennis, värdefulla förslag och tips som vi aldrig hade kunnat finna på egen hand. Alla förslag om t.ex. matställen var med utgångspunkt att vi skulle få möjlighet att kunna besöka och se olika delar av staden. Vi är så nöjda med vår resa och för all service vi fått från Dennis! Vi kan verkligen rekommendera My Choice."
Li Szczepanska
Li Szczepanska
2 juni
Read More
"Supertack till Emma och Dennis för all hjälp med planering och alla tips och råd, både inför och under resan! Utan er hjälp hade vår efterlängtade resa inte blivit så bra. Alla restauranger, guider och turer var toppen. Vi längtar redan tillbaka. Tack! ❤️"
Jimmy Andersson
Jimmy Andersson
15 maj
Read More
"We had a great day-trip and visited 3 wineyards in Stellenbosch! Excellent service and communication during the booking and the guide we had in our 10-seat minivan was aswome!"
Lena Jansson
Lena Jansson
16 april
Read More
"Vi tog hjälp av MyChoice Sydafrika för våra fyra dagar i Kapstaden. Boende, transfer, utflykter och tips på aktiviteter ordnade de. Alltid snabba att svara på mina frågor och lätta att komma i kontakt med. Allt blev perfekt! Vi är jättenöjda! Lena och Christer"
Sirpa Persson
Sirpa Persson
13 april
Read More
"Vi är så nöjda med all hjälp vi fick med att planera vår semester i Sydafrika. Emma på MyChoiceSouthAfrica hjälpte oss att planera och boka hela resan. Hon bokade guider, hotell och kom med förslag på aktiviteter på varje ställe. Vi blev mycket väl bemötta i Sydafrika och servicen var utmärkt! Vi vill verkligen rekommendera MyChoiceSouthAfrica och tacka för ett riktigt lyckat arrangemang! 🤩🤩🤩🤩🤩 Tusen tack från Sointu, Lars-Erik, Ronny och Sirpa"
Axel Dahlqvist
Axel Dahlqvist
26 mars
Read More
"Thank you so much for your excellent service and expertise! Me and my partner really got the most out of our trip to South Africa this March thanks to MyChoice. They helped us plan and book our two weeks long journey exactly the way we wanted it and were really flexible and responsive in the process. Would absolutely recommend their service to anyone visiting this wonderful country. We will for sure reach out to MyChoice again whenever we are coming back!"
Emma Leiderth
Emma Leiderth
24 mars
Read More
"We are so pleased with MyChoise during our 2,5weeks in SA! You managed to make a dream trip for everyone in the family, from the youngest 10years old boy till Grandfather, 74years old. We can really recommend MyChoise to everyone who would like too see this beautiful country! Thank´s a lot again for making this trip so special!"
Lasse Ahlqvist
Lasse Ahlqvist
11 mars
Read More
"Tack Dennis och Mychoice Travel! Vi valde att göra en ”resa i resan”, Dennis gjorde ett fantastiskt jobb och hjälpte oss med att planera en av våra tre veckor. Vi fick med oss så mycket från den här veckan och vi kommer vid nästa besök i Sydafrika definitivt att åka tillbaka i området för ännu fler härliga upplevelser. Allt detta har vi MyChoice Travel att tacka för! Anneli och Lasse"
Elisabeth Hjärtmyr
Elisabeth Hjärtmyr
19 februari
Read More
"Andreas på MyChoice! Vilken service! Så många bra tips. Tryggt både före och under resan. Vi återkommer!"
Johanna Unghanse
Johanna Unghanse
14 januari
Read More
"Stort tack för all hjälp och inspel som vi fick av er! Resan var så lyckad och vi hann med i princip allt vi ville göra. Kapstaden gjorde verkligen intryck på oss och det var verkligen en plats man skulle vilja återkomma till. Input till er är att vi tycker ni gjorde ett superbra jobb och hela tiden levererade snabbt och hög service samt oerhört lätta att kommunicera med. Ovärderligt med tipset om Richard District Six – det var helt fantastiskt och vilken otrolig person. Gjorde djupt intryck på oss."
Previous
Next

Fler restips