Safari i Kruger Nationalpark och Greater Kruger är en upplevelse utöver det vanliga. Vill du uppleva safari i Sydafrika på riktigt rekommenderar vi alltid att åka till norr. Där hittar du Sydafrikas bush-landskap och alla fantastiska djur som lever där. Här ligger också den kända Kruger Nationalpark, som i sin tur omringas av flera privata reservat – ett område känt som Greater Kruger.

Men vad är det egentligen för skillnad på en safari i Kruger Nationalpark och Greater Kruger? Det tänkte vi reda ut nedan.

Noshörning på safari i Sydafrika

Safari i Kruger Nationalpark

Det som urskiljer Kruger Nationalpark är att denna enorma park är statligt ägd. Det innebär att i Kruger Nationalpark är turister välkomna med sina egna fordon. Du som besökare kör alltså runt på vägarna inne i parken på egen hand och spanar efter vilda djur. Huvudlederna är asfalterade och håller god standard vilket betyder att man inte måste ha någon terrängbil för att ta sig fram. Det finns ett antal camps (vad vi skulle kalla för camping) inne i parken om man vill övernatta. Inne i Kruger Nationalpark får man inte avvika från vägarna och ofta får man dela sin stund med elefanterna eller girafferna tillsammans med ett gäng andra hyrbilar.

Se Impala, en afrikansk Antilop under en safari i Sydafrika

Safari i Greater Kruger

Detta innefattar alla privata reservat runt om Kruger Nationalpark. De flesta reservaten är öppna in till Kruger Nationalpark och djuren strövar således fritt emellan. I privata reservat bor man på en så kallad lodge, vilket är en speciell upplevelse som ofta ger mersmak. Personalen bor själva på plats ute i bushen och tar hand om sina gäster från morgon till kväll. Oftast ingår både frukost, lunch, middag och två Game Drives per dag. Game Drive betyder helt enkelt safaritur, en avgår i gryningen och en i skymningen eftersom djuren är mest aktiva då. I privata reservat är inga hyrbilar tillåtna, endast när man som besökare tar sig till och från lodgen. Det är endast lodgens egna fordon med Rangers och Trackers som är tillåtna att ta besökare runt i bushen.

Sammanfattningsvis

Den stora skillnaden mellan safari i Kruger Nationalpark och Greater Kruger är själva upplägget för upplevelsen, alltså boendet och safarin. En safari i Kruger Nationalpark erbjuder enklare boende där du själv ansvarar för safarin i hyrbil, medan de privata reservaten i Greater Kruger erbjuder en helhetsupplevelse med boende på lodge och en vildare safari med guide.

Kolla med Dennis om du ska resa till Sydafrika

Resa till Sydafrika? Kolla med oss, vi bor här!

Med Sydafrika som hem i över 20 år har vi hunnit testa och upplevt det mesta för att se vad som håller måttet. Vi hjälper dig att planera din Sydafrikaresa för att just du ska få ett minne för livet. 

Från några resenärer

Fler restips

Kolla med Dennis om du ska resa till Sydafrika

Välkommen hem till oss.

Vi bor här

Lokala tips

Prisgaranti

Trygghet

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Svensk ordning och reda.

Vi må bo i detta fantastiska land, men alla på MyChoice talar svenska och har svenska värderingar. Säkerhetsläget har vi stenkoll på och ger er dom sista tipsen när vi ses i Kapstaden. Istället för att göra betalningar till olika hotell, betalar ni enkelt till oss med kort eller banköverföring. Vi erbjuder förmånliga villkor, guidar er till en bra reseförsäkring samt avbeställningsskydd och vi är stolta medlemmar i SATSA. En trygghet för dig som resenär och garanti för att vi sköter våra böcker och verksamhet på ett föredömligt vis. 

Läs om corona i Sydafrika och hur vi hanterar av- och ombokningar åt våra kunder.

Välkommen hem till oss.

MyChoice är en arrangör som skräddarsyr den bästa tänkbara upplevelsen när du ska resa till Sydafrika och angränsande länder. Vi är din lokala värd som du har tillgång till redan från det ögonblick du har börjat tänka på att resa till Sydafrika. Alla på MyChoice bor permanent i Kapstaden och är redo att assistera dig långt innan resan samt på plats när du är här.

Det klassiska är enkelt att hitta. Därför finns vi.

På fritiden testar vi hotell, safarilodger, restauranger och aktiviteter i vår del av världen. Vi får ofta höra att vår lokalkännedom gör Sydafrikaresan unik. Det är extremt viktigt för oss att våra gäster får uppleva mer än det självklara. Många har hört talas om Taffelberget, men få känner till vilka restauranger som måste förbokas och vilka lokala evenemang man inte får missa. Vårt upplägg uppmanar dig till att uppleva Sydafrika lite mer som oss lokalbor.

Ingen merkostnad. Bara mervärde.

Att få bra lokalhjälp kan vara ovärderligt när man reser, men vi vill inte att det kostar dig en krona extra. Med MyChoice får du alltid samma pris samt avbokningsvillkor som om du hade bokat direkt med boendet och aktiviteterna. Dessutom betalar du alltid i den lokala valutan, vilket betyder aktuella priser utan valutapåslag. Öppet köp är fullt möjligt beroende på vilket hotell som bokas. Ofta kan man avboka fritt fram tills 30 dagar innan ankomst.