Resa i Sydafrika på egen hand

Resa i Sydafrika på egen hand? Tänk på det här

Att resa i Sydafrika på egen hand, kräver oftast ett par arbetsdagar på webben innan. Kanske är det därför du hittat hit. Men det behöver inte vara så krångligt. Vi finns här för att alla skall få resa på sitt egna sätt: Inga massproducerade paket, bara ditt eget. Och vi hjälper dig gärna att plocka ihop det. Helt gratis (det är sant).

Låt våra resor fungera som inspiration och handplocka sedan ditt egna paket. Börja plocka ditt paket bland våra Sydafrikaresor på egen hand. Hör sedan av dig. Tillsammans syr vi ihop din resa precis som du vill ha den.

Varför Sydafrika?

Landets gigantiska yta och växlande klimat, bidrar till en stor variation i landskap, flora och fauna. Du kan exempelvis starta dagen med att ta bilen till bergen, köra vidare mot havsstrand och avsluta dagen tillsammans med Big 5 i solnedgång. Här finns något för både äventyraren, kulturmänniskan och strandfanatikern. Möjligheterna är oändliga, när du väljer att resa i Sydafrika på egen hand.

Flyg till Sydafrika

Det bästa alternativet, oavsett bolag, är att flyga över natten. Du sparar en resdag och anländer redo att fånga dagen.

Tips: Många flyg erbjuder tjänsten ”Multi Stop”, där du landar i Kapstaden och flyger hem från exempelvis Johannesburg (eller tvärtom). Bra alternativ om du vill spara tid och pengar. Läs mer om flyg till Sydafrika.

Boende i Sydafrika?

När du väljer ditt boende i Sydafrika är det viktigt att du bor i rätt område. Trygghet och trivsel i hemmet är vad vi ser som kärnan till en lyckad semester. Vi har gjort Sydafrikaresor på egen hand i över 20 år och har fått lära oss den hårda vägen. Därför vill vi se till att du slipper göra samma misstag. Således kostar det aldrig något extra att boka ditt boende med oss. Som en extra morot, bjuder vi på experthjälp och planering under din vistelse i Sydafrika.

Hitta rätt boende under din resa i Sydafrika på egen hand
Kapstaden är en stor stad och med vår lokalkännedom ser vi till att våra resenärer hamnar i rätt område.

Hur är det med säkerheten i Sydafrika?

Säkert är det allt. Men fattigdom existerar och leder till att kriminaliteten ökar. Däremot sker dem flesta dåden inne i kåkstäderna och statistiken blir således missvisande.

Rån och brott sker fortfarande i städerna vilket du skall vara medveten om. Mot turisten, handlar det ofta om ficktjuveri under sena promenader längs bargatorna – precis som i vilken storstad som helst. Var uppmärksam på din omgivning och bär inte smycken eller andra dyrbarheter i överflöd eftersom det i princip säger ”här finns det stålar att tjäna”. Ha huvudet med dig, helt enkelt.

Tips: Boka med oss då vi vanligtvis träffar våra gäster i Kapstaden och berättar om vilka områden du skall vara mer uppmärksam på. Ofta upplever turister nästan enbart V&A Waterfront och Camps Bay, då dessa anses vara de säkraste områdena. Något vi tycker är tråkigt då vi vill att våra gäster skall få uppleva mer. Därför rekommenderar vi ofta lokala pärlor utanför turiststråken för att du skall få en mer genuin upplevelse. Utan att tumma på säkerheten.

Hyra bil i Sydafrika?

Enkelt fixat: Du hör av dig till oss. Tillsammans reder vi ut olika skillnader, vilka försäkringar du kan skippa och hur det är att köra i vänstertrafik. Även det enkelt fixat.

Förutom det formella finns det otroligt vackra vyer och bra vägar längs kusterna. Bland annat Chapmans Peak, vilket av många ses som en av världens vackraste ”cruising-sträckor”. Vi håller däremot inte med. Vägarna längs Garden Route och andra naturfyllda områden, ger en minst lika euforisk känsla. Har du tiden, föreslår vi att du gör bägge under din resa i Sydafrika på egen hand.

Tips: Boka din hyrbil med oss. Det kostar inget extra men du får experthjälp och vi förser dig med en säker rutt. Vi har gjort otaliga Sydafrikaresor på egen hand och vet vilka vägar du bör vika undan från. Även vilka vägar som du absolut inte får missa.

Safari i Sydafrika på egen hand

Börja med några nätter på de privata reservaten och följ med på guidad tur. En anledning är den exotiska atmosfären omsvepandes safari-lodgerna; en annan för din egna safari blir bättre om du vet hur du hittar och närmar dig djuren.

Om du har hyrbil, kan du checka in på någon av de statliga reservaten och skapa en safari i Sydafrika på egen hand. Där kör du själv runt och letar efter djuren.

Tips: Inled din safari i Greater Kruger: en samling privata reservat i anslutning till Krugerparken. Här upplever du guidad safari i en mer autentisk miljö. Ett par dagar senare, kör du till Kruger National Park och upplever safari på egen hand. Smidigt, prisvärt och en otrolig upplevelse.

Upplev safari under din resa i Sydafrika på egen hand
Med en guidad safari i Greater Kruger får man en mer genuin upplevelse och kommer ofta närmare djuren.

Börja din resa i Sydafrika på egen hand

Du kommer inte hinna med allt. Vi har varit här i över 20 år och är fortfarande inte klara. Däremot vet vi vad som bör göras och vilka resor du kan hoppa över den här gången. Berätta hur du vill resa i Sydafrika på egen hand, så ser vi till att det blir verklighet. Välkommen hem till oss.

Kolla med Dennis om du ska resa till Sydafrika

Resa till Sydafrika? Kolla med oss, vi bor här!

Med Sydafrika som hem i över 20 år har vi hunnit testa och upplevt det mesta för att se vad som håller måttet. Vi hjälper dig att planera din Sydafrikaresa för att just du ska få ett minne för livet. 

Från våra resenärer

Carina Olsson
Carina Olsson
13 augusti
Read More
"Vi fick den bästa planeringen, bokning och support före, under och efter vår resa, av Dennis på MyChoice. På plats i Kapstaden fick vi också, vid vårt möte med Dennis, värdefulla förslag och tips som vi aldrig hade kunnat finna på egen hand. Alla förslag om t.ex. matställen var med utgångspunkt att vi skulle få möjlighet att kunna besöka och se olika delar av staden. Vi är så nöjda med vår resa och för all service vi fått från Dennis! Vi kan verkligen rekommendera My Choice."
Li Szczepanska
Li Szczepanska
2 juni
Read More
"Supertack till Emma och Dennis för all hjälp med planering och alla tips och råd, både inför och under resan! Utan er hjälp hade vår efterlängtade resa inte blivit så bra. Alla restauranger, guider och turer var toppen. Vi längtar redan tillbaka. Tack! ❤️"
Jimmy Andersson
Jimmy Andersson
15 maj
Read More
"We had a great day-trip and visited 3 wineyards in Stellenbosch! Excellent service and communication during the booking and the guide we had in our 10-seat minivan was aswome!"
Lena Jansson
Lena Jansson
16 april
Read More
"Vi tog hjälp av MyChoice Sydafrika för våra fyra dagar i Kapstaden. Boende, transfer, utflykter och tips på aktiviteter ordnade de. Alltid snabba att svara på mina frågor och lätta att komma i kontakt med. Allt blev perfekt! Vi är jättenöjda! Lena och Christer"
Sirpa Persson
Sirpa Persson
13 april
Read More
"Vi är så nöjda med all hjälp vi fick med att planera vår semester i Sydafrika. Emma på MyChoiceSouthAfrica hjälpte oss att planera och boka hela resan. Hon bokade guider, hotell och kom med förslag på aktiviteter på varje ställe. Vi blev mycket väl bemötta i Sydafrika och servicen var utmärkt! Vi vill verkligen rekommendera MyChoiceSouthAfrica och tacka för ett riktigt lyckat arrangemang! 🤩🤩🤩🤩🤩 Tusen tack från Sointu, Lars-Erik, Ronny och Sirpa"
Axel Dahlqvist
Axel Dahlqvist
26 mars
Read More
"Thank you so much for your excellent service and expertise! Me and my partner really got the most out of our trip to South Africa this March thanks to MyChoice. They helped us plan and book our two weeks long journey exactly the way we wanted it and were really flexible and responsive in the process. Would absolutely recommend their service to anyone visiting this wonderful country. We will for sure reach out to MyChoice again whenever we are coming back!"
Emma Leiderth
Emma Leiderth
24 mars
Read More
"We are so pleased with MyChoise during our 2,5weeks in SA! You managed to make a dream trip for everyone in the family, from the youngest 10years old boy till Grandfather, 74years old. We can really recommend MyChoise to everyone who would like too see this beautiful country! Thank´s a lot again for making this trip so special!"
Lasse Ahlqvist
Lasse Ahlqvist
11 mars
Read More
"Tack Dennis och Mychoice Travel! Vi valde att göra en ”resa i resan”, Dennis gjorde ett fantastiskt jobb och hjälpte oss med att planera en av våra tre veckor. Vi fick med oss så mycket från den här veckan och vi kommer vid nästa besök i Sydafrika definitivt att åka tillbaka i området för ännu fler härliga upplevelser. Allt detta har vi MyChoice Travel att tacka för! Anneli och Lasse"
Elisabeth Hjärtmyr
Elisabeth Hjärtmyr
19 februari
Read More
"Andreas på MyChoice! Vilken service! Så många bra tips. Tryggt både före och under resan. Vi återkommer!"
Johanna Unghanse
Johanna Unghanse
14 januari
Read More
"Stort tack för all hjälp och inspel som vi fick av er! Resan var så lyckad och vi hann med i princip allt vi ville göra. Kapstaden gjorde verkligen intryck på oss och det var verkligen en plats man skulle vilja återkomma till. Input till er är att vi tycker ni gjorde ett superbra jobb och hela tiden levererade snabbt och hög service samt oerhört lätta att kommunicera med. Ovärderligt med tipset om Richard District Six – det var helt fantastiskt och vilken otrolig person. Gjorde djupt intryck på oss."
Previous
Next

Fler restips