Aktiviteter i Sydafrika finns det ingen brist på, även om det är ett äventyr i sig att vara här. Söker du den där extra kicken eller bara vill uppleva något nytt, kommer du inte bli besviken av utbudet. Här är några förslag på adrenalinförhöjare som du kan göra på din Sydafrikaresa.

Aktiviteter i Sydafrika:

Skydiving (Fallskärmshoppning)

För många är fallskärmshoppning något man aldrig skulle utsätta sig för, medan andra gärna kastar sig ut utan tvekan. Om du tillhör den sistnämnda så är det här din stora chans. Efter en kort biltur från Kapstaden, hoppar du på en 20 minuters flygtur för en fantastiskt utsikt över Kapstaden, Robben Island och Taffelberget. Sen är det dags – fritt fall!

Du och din instruktör tandemhoppar ut i luften från 3000 meters höjd, med en hastighet på 200km/tim och faller fritt under 25-30 sekunder innan din fallskärm fälls ut och du får en behaglig och vacker färd ner. Magiskt och beroendeframkallande!

Bungy jump är en av många aktiviteter i Sydafrika

Bungy Jump

Bland alla aktiviteter i Sydafrika är det här en personlig favorit. Med hela 216 meters höjd är detta hopp från Bloukransbron världens högsta bungy jump från en bro. För den som vågar är det här en obeskrivlig upplevelse med svindlande vyer.

Paragliding (Skärmflygning)

Paragliding i Kapstaden är en riktig mys-kick fylld med ögongodis. Om du är okej med höjder är detta ett underbart sätt att se staden och omgivningen från en annan vinkel i en lugn och skön takt tillsammans med instruktören. Andas in luften och njut av friheten då detta kan vara det närmaste livet som fågel du kan komma.

Abseiling (Repellering)

Du befinner dig 1000 meter över havet på kanten av Taffelberget. Hängandes i 90 graders lutning och din uppgift är att hissa ner dig själv med rep och sele. Det här är en aktivitet i Sydafrika som även får den modigastes hjärta att slå en extra gång. En fyrtiofe minuters, pulshöjande upplevelse med fantastiska utsikter av bergen runtomkring.

Tips: Kolla inte ner!

helikoptertur i Kapstaden är en av många aktiviteter i Sydafrika

Helikoptertur

Man kan inte undgå att förundras när man plötsligt helt utan ansträngning, snabbt lyfter från marken och ser stan bli mindre och mindre. Med så mycket skönhet och dramatiska landskap är en helikoptertur i Kapstaden helt perfekt för att ta in den vackra omgivningen.

Zipline

Flyg genom luften på hög höjd från en trädtopp till en annan! Både utanför Kapstaden och på Garden Route har ni möjlighet att prova på Zipline vilket är en pulshöjande aktivitet samtidigt som ni kommer riktigt nära den omgivande naturen. 

Vandring

Om ovanstående är lite väl våghalsiga, finns det lite lugnare aktiviteter i Sydafrika. Här finns vandring i världsklass och det bästa är att du inte behöver åka så långt. Taffelberget, Devils Peak och Lions head ligger nämligen mitt i Kapstaden och levererar bra leder som är lagom långa. Åker du en bit utanför stan hittar du leder som sträcker sig flera mil i alla möjliga miljöer. I Sydafrika är det särskilt populärt att ta dagsvandringar till gömda vattenfall där man kan bada. Detta måste dock bokas i förväg och kan säljas slut snabbt, så kolla med oss så hjälper vi dig att hitta rätt.

Kolla med Dennis om du ska resa till Sydafrika

Resa till Sydafrika? Kolla med oss, vi bor här!

Med Sydafrika som hem i över 20 år har vi hunnit testa och upplevt det mesta för att se vad som håller måttet. Vi hjälper dig att planera din Sydafrikaresa för att just du ska få ett minne för livet. 

Från några resenärer

Fler restips

Garden Route Sydafrika
MyChoice

Garden Route Sydafrika – världens vackraste sträcka

Ett av de populäraste resmålen är Garden Route i Sydafrika; en cirka 300 kilometer lång sträcka som går längs Sydafrikas södra kust. Många vägar i Sydafrika är unika med sitt landskap och natur, men få är i klass med Garden Route.

Packlista safari Sydafrika
MyChoice

Packlista inför safari i Sydafrika

När du skall packa för din safari i Sydafrika kan listan bli lång. Men om du vet vad du skall ha med dig kan du resa både lätt, snyggt och praktiskt. Något vi har tränat på med över 20 års erfarenhet av safari i Sydafrika. Vi delar gärna med oss.

Outeniqua, en av många golfbanor i Sydafrika
MyChoice

De 10 bästa golfbanorna i Sydafrika

Golf är en precisionsport som utövas över hela världen. I Sydafrika finns några av världens bästa golfbanor, många designade av golfproffs och noga utformade för att ge den bästa möjliga spelupplevelsen.