En safari nära Kapstaden är svårare att hitta än du tror. Gör du en enkel sökning på webben, hittar du säkerligen flera alternativ som låter helt fantastiska. Men vi tycker du förtjänar mer än så när du ska åka på safari nära Kapstaden. För oss skall en safari i naturen vara fylld av… ja, naturen. Mötet med djuren skall ge en behagligt skräckinjagande känsla, omgivningen förefalla orörd av människan; det skall kännas som att du är en gäst i deras hem. Inte tvärtom. Därför rekommenderar vi vissa safari-turer över andra. Du förtjänar en genuin safari nära Kapstaden.

Finns det safari i Kapstaden?

Tyvärr inte. Istället föreslår vi att du åker cirka 4 timmar från Kapstaden och får en safariupplevelse som nästan kan mäta sig med vissa av reservaten uppe i norr.

Vi vill alltid att våra gäster skall få en så genuin safari-upplevelse som möjligt. Då djur som blir matade inte ger en särdeles genuin känsla, rekommenderar vi inte de reservat som ligger närmast Kapstaden. Däremot passar dessa bra för familjer med små barn, och självfallet bokar vi dessa om kunder insisterar. Söker du en mer genuin upplevelse, föreslår vi att du lägger till två timmar på din körsträcka. Då får du en safari som mäter sig någorlunda med upplevelsen i norr. Men bara någorlunda.

Tips:

Flyg två timmar från Kapstaden till Johannesburg och upplev safari på riktigt i något av de närliggande reservaten. Eller varför inte flyga direkt till kronjuvelen: Krugerparken. En upplevelse som slår safari-alternativen runt Kapstaden med råge. Läs mer om safari i Krugerparken.

Safari nära Kapstaden

Vad får jag uppleva på en safari nära Kapstaden?

Du får en lättare version av safari-livet uppe i norr: allt finns här men i ett tunnare format. Då reservaten är mindre i söder kan dom helt enkelt inte underhålla lika stora hjordar av The Big Five som de större reservaten uppe i norr. Med andra ord, man kan se samma sorters djur, men kanske inte lika många av varje.

Bokar du din safari i Sydafrika med oss, får du övernatta på lyxig safari-lodge. Ta en drink medan solen sakta släcker reservatet för dagen. Morgonen därpå, vakna tillsammans med solen och bege dig ut på dagens första safari.

Där åker du runt, tillsammans med din guide, och spanar efter The Big Five. Efter en morgon omgiven av sol, frodig växtlighet och unikt djurliv, färdas ni tillbaka till lodgen för att diskutera morgonens intryck.

Efter en paus, åker ni ut på er andra safaritur och får återigen bevittna solen lämna reservatet. Nu sitter du inte längre på en terrass, utan befinner dig mitt ute i naturen tillsammans med din guide. Har du tur, får du även avnjuta ett glas champagne i solnedgång med ett lejon som utsikt. Ett oförglömligt sätt att avsluta dagen på.

Vad får jag uppleva på en safari nära Kapstaden?

Låter det bra? Hör av dig till oss. Tillsammans ser vi till att du får en safari nära Kapstaden som håller måttet. Dessutom hjälper vi dig med transporten till och från safari-reservatet.

Obs: All safari nära Kapstaden är malariafri!

Safari nära Kapstaden med lejon

När är bästa tiden för safari i södra Sydafrika?

När regnperioden slår till mot norra Sydafrika, går södra mot en torr sommarperiod. För turisten innebär det att den bästa tiden att åka på safari nära Kapstaden är mellan september och april.

Läs mer om bästa tiden för safari i Sydafrika.

Vad kostar en safari i närheten av Kapstaden?

Kostar det så smakar det. Inte minst gäller det safari. Och för att du inte skall sitta med ett halmstrå som måltid, rekommenderar vi vanligtvis safari från ca 2800 kr per person och uppåt.

Vad ingår?

När du bokar din safari nära Kapstaden med oss, ingår det vi anser krävs för en lyckad safari. Det innebär: Två safariturer per dag i öppet fordon och alla måltider.

Hitta den bästa safarin nära Kapstaden, boka med oss!

I över 20 år har vi testat Sydafrikas olika safari-alternativ. Vi vågar påstå att vi vet vad som krävs för en genuin upplevelse. Hör av dig till oss, tillsammans ser vi till att du får den bästa safarin. Skräddarsydd för din resa, till lägsta möjliga pris. Välkommen hem till oss. 

Kolla med Dennis om du ska resa till Sydafrika

Safari nära Kapstaden? Kolla med oss, vi bor här!

Med Sydafrika som hem i över 20 år har vi hunnit testa många safari i landet och har fullkoll på lodgerna och reservaten som lever upp till vår standard, och skapar glada gäster. Vi hjälper dig att planera din safari-resa för att just du ska få ett minne för livet.

Från några resenärer

Fler restips

Packlista safari Sydafrika med lejon
MyChoice

Packlista inför safari i Sydafrika

När du skall packa för din safari i Sydafrika kan listan bli lång. Men om du vet vad du skall ha med dig kan du resa både lätt, snyggt och praktiskt. Något vi har tränat på med över 20 års erfarenhet av safari i Sydafrika. Vi delar gärna med oss.

Elefant på en safari i Kruger Nationalpark Sydafrika
MyChoice

Safari i Kruger Nationalpark eller Greater Kruger?

Safari i Kruger Nationalpark och Greater Kruger är en upplevelse utöver det vanliga. Vill du uppleva safari i Sydafrika på riktigt rekommenderar vi alltid att åka till norr. Där hittar du Sydafrikas bush-landskap och alla fantastiska djur som lever där.

Kolla med Dennis om du ska resa till Sydafrika

Välkommen hem till oss.

Vi bor här

Lokala tips

Prisgaranti

Trygghet

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Svensk ordning och reda.

Vi må bo i detta fantastiska land, men alla på MyChoice talar svenska och har svenska värderingar. Säkerhetsläget har vi stenkoll på och ger er dom sista tipsen när vi ses i Kapstaden. Istället för att göra betalningar till olika hotell, betalar ni enkelt till oss med kort eller banköverföring. Vi erbjuder förmånliga villkor, guidar er till en bra reseförsäkring samt avbeställningsskydd och vi är stolta medlemmar i SATSA. En trygghet för dig som resenär och garanti för att vi sköter våra böcker och verksamhet på ett föredömligt vis. 

Läs om corona i Sydafrika och hur vi hanterar av- och ombokningar åt våra kunder.

Välkommen hem till oss.

MyChoice är en arrangör som skräddarsyr den bästa tänkbara upplevelsen när du ska resa till Sydafrika och angränsande länder. Vi är din lokala värd som du har tillgång till redan från det ögonblick du har börjat tänka på att resa till Sydafrika. Alla på MyChoice bor permanent i Kapstaden och är redo att assistera dig långt innan resan samt på plats när du är här.

Det klassiska är enkelt att hitta. Därför finns vi.

På fritiden testar vi hotell, safarilodger, restauranger och aktiviteter i vår del av världen. Vi får ofta höra att vår lokalkännedom gör Sydafrikaresan unik. Det är extremt viktigt för oss att våra gäster får uppleva mer än det självklara. Många har hört talas om Taffelberget, men få känner till vilka restauranger som måste förbokas och vilka lokala evenemang man inte får missa. Vårt upplägg uppmanar dig till att uppleva Sydafrika lite mer som oss lokalbor.

Ingen merkostnad. Bara mervärde.

Att få bra lokalhjälp kan vara ovärderligt när man reser, men vi vill inte att det kostar dig en krona extra. Med MyChoice får du alltid samma pris samt avbokningsvillkor som om du hade bokat direkt med boendet och aktiviteterna. Dessutom betalar du alltid i den lokala valutan, vilket betyder aktuella priser utan valutapåslag. Öppet köp är fullt möjligt beroende på vilket hotell som bokas. Ofta kan man avboka fritt fram tills 30 dagar innan ankomst.