När du skall packa för din safari i Sydafrika kan listan bli lång. Men om du vet vad du skall ha med dig kan du resa både lätt, snyggt och praktiskt. Något vi har tränat på med över 20 års erfarenhet av safari i Sydafrika. Vi delar gärna med oss.

När du bokar ditt boende med oss, ser vi till att din safari blir precis så bra som om du inte hade gjort något annat i livet. Fast med spänningen som infinner sig vid första gången. Förhöj din resa och boka ditt boende med oss. Här hittar du din safari i Sydafrika.

Hur är det på safari i Sydafrika?

Tänk dig att du stiger upp innan solen, värmer kroppen med kaffet och snörar på dig safari-utrustningen. Några minuter senare svävar du fram i ett safarifordon i takt med att solen lyser upp din väg. När ljuset faller på dig, möts du av djurens nyfikna blick. Kanske får du ett nytt favoritdjur från den stunden.

Vidare tar ni er runt på er safari och spanar efter The Big Five. Har ni tur, får ni syn på en lejonfamilj och ser deras ungar försiktigt men lekfullt ta sina första steg. En syn du aldrig glömmer.

Dennis och Andreas på safari i Sydafrika

Årstider

Klimatet varierar givetvis med årstiderna. Skillnaden är att det helt enkelt inte blir så stor skillnad i packningen. Morgonen och kvällen kan däremot vara lite kylig (5–15 grader). Tänk därför på att ta med er flera lager med kläder. Oftast brukar det räcka med en fleecetröja eller vindjacka. Tål den regn är det en bonus men absolut inget måste då lodgen förser er med regnponchos vid behov. Men det är såklart alltid bekvämast att ha med sig för mycket värme än ingen alls.

En vanlig missuppfattning är att safarin är som bäst under december-januari. Smaken är förvisso din egen men om safari enbart är ändamålet, alltså inte vinlandet och Kapstaden, håller vi inte riktigt med. Läs mer om vilken som är den bästa tiden för Safari i Sydafrika.

Leoparder, safari i Sydafrika

Packlista inför din Safari i Sydafrika

Första gången är det alltid svårt att göra rätt. Men håll dig lugn, vi finns här för att hjälpa. Skulle du glömma något är det heller inte hela världen. Lodgerna har oftast lösningar såsom reseadapter, värmeflaskor och safarikläder (för den som vill se lite extra erfaren ut)

Tre tips innan packningen

Måste-listan inför safarin:

Kläder till safari

I övrigt bör du packa efter plats och behov. En tumregel är 2–3 uppsättningar av diverse plagg. Förutom underkläder som ofta kan vara bekvämt att ha ett överflöd av.

OBS: Uttrycket ”kom som du är” gäller även här. Väljer du att klä dig som en safari-pionjär är det helt okej. Likaså om du dyker upp i neongula 90-tals kläder. Så länge du känner dig bekväm, det vill säga.

Safari-förhöjare

Läkemedel

Kolla med läkare vad dem rekommenderar för utvald destination. Ofta krävs exempelvis ingen malaria-medicin för Sydafrika. Särskilt om du väljer ett malariafritt område. Läs mer om våra olika alternativ för malariafri safari i Sydafrika.

För barn på safari

Då safari-turerna kan bli runt 3 timmar gäller det att hålla barnens fokus vid liv. En kamera i handen och en kikare i den andra brukar göra jobbet. Men om du vill vara riktigt säker – eller bara göra det till en roligare upplevelse – finns det interaktiva loggböcker för barnen. Där du exempelvis sätter en klisterlapp på de djuren du skådat under resan. Ett roligt sätt för barnen att interagera. Och framförallt, hålla dem sysselsatta medan du får njuta av safarin.

Tips: Lonely-planet har en prisad serie som bör finnas i de flesta bokhandlar (annars finns det ofta alternativ på lodgerna).

Extra Plats?

Packa ner några böcker eller annan sysselsättning. Du får nämligen några timmar över varje dag som du kan spendera vid poolen eller fortsätta beundra naturen med.

Boka din safari med oss i vårt hem – Sydafrika

Ingen kan ditt hem som du. Du vet vart varenda detalj som underlättar din vardag ligger. Precis så är det för oss. Vi kan vårt hem, Sydafrika, och vi vill gärna visa dig runt här.

När du bokar ditt boende med oss, blir du som en gäst för oss. Och vi älskar att ta hand om våra gäster. Vi hjälper dig att hitta äventyren bara lokalborna känner till och fixar din semester så att den blir precis så bra som du vill ha den. Och bättre därtill.

Boka tryggt och äventyrligt med oss. Välkommen hem till oss.

Skriv ut
Kolla med Dennis om du ska resa till Sydafrika

Vill du på safari i Sydafrika? Kolla med oss, vi bor här!

Med Sydafrika som hem i över 20 år har vi hunnit testa många safari i landet och har fullkoll på lodgerna och reservaten som lever upp till vår standard, och skapar glada gäster. Vi hjälper dig att planera din resa för att just du ska få ett minne för livet.

Från några resenärer

Fler restips

Lejon, safari i Sydafrika
MyChoice

Bästa tiden för safari i Sydafrika & södra Afrika

Du som väljer att åka till Sydafrika eller någon annat land i södra Afrika, har antagligen frågat dig själv vilken den bästa tiden för safari är. Något vi är glada över och gärna hjälper till att reda ut.

Elefant på en safari i Kruger Nationalpark Sydafrika
MyChoice

Safari i Kruger Nationalpark eller Greater Kruger?

Safari i Kruger Nationalpark och Greater Kruger är en upplevelse utöver det vanliga. Vill du uppleva safari i Sydafrika på riktigt rekommenderar vi alltid att åka till norr. Där hittar du Sydafrikas bush-landskap och alla fantastiska djur som lever där.

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Svensk ordning och reda.

Vi må bo i detta fantastiska land, men alla på MyChoice talar svenska och har svenska värderingar. Säkerhetsläget har vi stenkoll på och ger er dom sista tipsen när vi ses i Kapstaden. Istället för att göra betalningar till olika hotell, betalar ni enkelt till oss med kort eller banköverföring. Vi erbjuder förmånliga villkor, guidar er till en bra reseförsäkring samt avbeställningsskydd och vi är stolta medlemmar i SATSA. En trygghet för dig som resenär och garanti för att vi sköter våra böcker och verksamhet på ett föredömligt vis. 

Läs om corona i Sydafrika och hur vi hanterar av- och ombokningar åt våra kunder.

Välkommen hem till oss.

MyChoice är en arrangör som skräddarsyr den bästa tänkbara upplevelsen när du ska resa till Sydafrika och angränsande länder. Vi är din lokala värd som du har tillgång till redan från det ögonblick du har börjat tänka på att resa till Sydafrika. Alla på MyChoice bor permanent i Kapstaden och är redo att assistera dig långt innan resan samt på plats när du är här.

Det klassiska är enkelt att hitta. Därför finns vi.

På fritiden testar vi hotell, safarilodger, restauranger och aktiviteter i vår del av världen. Vi får ofta höra att vår lokalkännedom gör Sydafrikaresan unik. Det är extremt viktigt för oss att våra gäster får uppleva mer än det självklara. Många har hört talas om Taffelberget, men få känner till vilka restauranger som måste förbokas och vilka lokala evenemang man inte får missa. Vårt upplägg uppmanar dig till att uppleva Sydafrika lite mer som oss lokalbor.

Ingen merkostnad. Bara mervärde.

Att få bra lokalhjälp kan vara ovärderligt när man reser, men vi vill inte att det kostar dig en krona extra. Med MyChoice får du alltid samma pris samt avbokningsvillkor som om du hade bokat direkt med boendet och aktiviteterna. Dessutom betalar du alltid i den lokala valutan, vilket betyder aktuella priser utan valutapåslag. Öppet köp är fullt möjligt beroende på vilket hotell som bokas. Ofta kan man avboka fritt fram tills 30 dagar innan ankomst.