Winchester Mansions, ett bra hotell i Kapstaden

Bra hotell i Kapstaden? Vi lokalbor tipsar

Vi vet hur frustrerande det kan vara. Du söker efter ”Bra hotell i Kapstaden” och serveras ett hav av alternativ. Slutligen väljer du ett boende med vackra bilder och hyfsade recensioner. Ibland lever det upp till förväntan, men ibland händer det som inte får hända: det blir en besvikelse. Därför har vi tagit på oss uppgiften att kvalitetstesta hotellen i vårt hem – Kapstaden. Något vi har gjort i över 20 år. Här är resultatet.

När du dessutom bokar ditt hotell i Kapstaden med oss, blir vi din reseguide på köpet – utan extra kostnad. Se det som att du får en lokal kompis att byta tips och historier med under semestern. Vi hjälper dig till platserna du inte hittar på webben, pekar ut lokalbornas favoritrestauranger och guidar dig till oförglömliga upplevelser. Tillsammans skräddarsyr vi din semester så att den blir precis så bra som du vill ha den. Och bättre därtill. Boka ditt boende med oss och försäkra din resa med goda minnen.

Urbant, spartanskt eller Victorianskt?

När du vill hitta ett bra hotell i Kapstaden står du inför två val: Hotell eller Boutiquehotell.

Alla gillar olika och alla är olika. Detsamma gäller bra hotell i Kapstaden. Ibland vill du ha något enkelt, ibland något unikt. Och ibland vill du bara omge dig av lyx. Vad som är bra för dig kan helt enkelt innebära motsatsen för någon annan. Här hittar du några av våra kvalitetssäkrade Hotell i Kapstaden.

Boutiquehotell

Ett mer avslappnat och genuint alternativ. Som namnet antyder är Boutiquehotellen ofta lite mindre i storlek. Istället för ett extra badrum har hotellen valt att fokusera mer på innovativ inredning och arkitektur, något som gör ditt boende till en upplevelse i sig själv. Perfekt för dig som gillar att slappa vid poolen i en privat och intrycksfull miljö. Passar mindre sällskap och för er utan barn.

Några favoriter:

The Grey Boutique Hotel – Här fångas den urbana känslan och paketerar lyx med smarta lösningar. Men det bästa av allt är takterrassen och poolen med utsikt mot Taffelberget. När du badat klart, finns det en Piano Bar i bottenvåningen att värma sig i, till tonerna av modern Jazz.

Takbar på The Grey Boutique Hotel i Kapstaden
Takterassen på The Grey Boutique Hotel

Head South Lodge Boutique Hotel – Här möts du av Art Deco-design och en känsla som skriker ”hem”. Perfekt utgångsläge om du gillar att promenera längs vattnet för att sedan komma hem och koppla av med en drink i poolen.

Poolen på Head South Lodge Hotel

Hotell

Med ett större boende får du helt enkelt allting större. Det innebär: gigantisk pool, omgivning glaserad i lyx och bekvämligheter utformade för maximal avslappning. Däremot tummar det ofta på den personliga känslan. Det här är ett perfekt alternativ om ni är ett större sällskap och reser med barn. Eller vill bli omhändertagna på ett bra hotell under semestern.

Några favoriter:

Winchester Mansions Hotell – Ett ikoniskt hotell, 20-meter från en promenad längs Atlanten i solnedgång. Med sin Cape-Dutch arkitektur och frodiga innergård, har det här blivit ett av lokalbornas favoritställen. Speciellt på söndagar när det lokala Jazzbandet spelar under dagen.

Restaurang på innegården, Winchester Mansions Hotell i Kapstaden
Restaurangen på Winchester Mansions Hotell

Radison Blu Hotel Waterfront – Vid havskanten i Waterfront hittar du hotellet med extra allt. Avnjut din frukost, precis vid vattnet och spana ut över horisonten. Om du har lite tur, kan du se delfinerna lekfullt simma förbi. Ett lyxhotell för dig som verkligen vill njuta på semestern.

Utsikt från poolområde, Radisson Blu Lyxhotell Kapstaden
Utsikt över Taffelbukten från Radisson Blu Hotel Waterfront

Boka ett bra hotell i Kapstaden med oss!

Med oss får du alltid samma pris som när du bokar själv. Skillnaden? Du får oss på köpet. Vi har bott här i över 20 år och har sorterat ut stadens olika hotell. Dessutom tar vi dig till de lokala pärlorna och upplevelserna du inte får missa. Maximera din semester genom att boka ditt boende tillsammans med oss, vi fixar resten. Helt utan extra kostnad. Välkommen hem till oss, i Kapstaden.

Kolla med Dennis om du ska resa till Sydafrika

Resa till Sydafrika? Kolla med oss, vi bor här!

Med Sydafrika som hem i över 20 år har vi hunnit testa och upplevt det mesta för att se vad som håller måttet. Vi hjälper dig att planera din Sydafrikaresa för att just du ska få ett minne för livet. 

Från några resenärer

Fler restips

Tips inför resan till Kapstaden
MyChoice

Våra bästa tips inför resan till Kapstaden

När man sitter hemma i soffan och planerar sin resa till Kapstaden har man ofta mycket tankar och funderingar kring olika saker. Det kan vara svårt att veta vad som gäller i ett land och man letar alltid efter tips och guidning för att veta att man har allt klart för sig.

Vattenbrist i Kapsten
MyChoice

Vattenbristen i Kapstaden – En positiv uppdatering

I februari 2018 skrev vi en artikel om Vattenkrisen i Kapstaden. Vi kände att det var högst nödvändigt när ni började frågade om det gick att resa till Kapstaden eftersom media beskrev vår stad som en krigszon där människor slogs om vattnet.

Visum till Sydafrika
MyChoice

Visum till Sydafrika – allt du behöver veta

I dagsläget krävs det inte att du skaffar visum till Sydafrika i förväg om du vill besöka landet. Det gör det förhållandevis enkelt att som svensk turist resa till Sydafrika. Du får automatiskt visum, i upp till 90 dagar, vid inresan till landet.