Vet du inte var man ska bo i Kapstaden? Ingen fara.
Här är några av stadens bästa områden. 

Waterfront

Waterfront är ett välkänt turistområde i Kapstaden. Här finns det restauranger, marknader och shopping. Här ligger även hamnen, där bland annat färjan till Robben Island avgår.

Sea Point & Green Point

 Två områden som sträcker sig längs stadens kustsida. Här finns det trevliga restauranger, bra hotell och mysiga promenadstråk. Väl värt ett besök. 
Strandpromenaden Sea Point Kapstaden
Strandpromenaden, Sea Point

Camps Bay

Här hittar du Camps Bay Beach och stadens ”strandstripp” med restauranger och barer. En drink i solnedgången här (Sundowner i folkmun) är bara det värt en resa till Kapstaden. Camps Bay är i övrigt ett bostadsområde med häftiga villor och hotell – helt enkelt ett säkert kort om du inte vet var man ska bo i Kapstaden.

Sol och bad på stränder i Sydafrika med vår resa Kapstaden och Safari
Camps Bay Beach

Clifton

Ett av Afrikas dyraste bostadsområde. Här ligger husen insprängda i bergsväggen och flera har helikopterplattor på taken. Clifton har även fyra fantastiskt fina stränder.

CBD

Central Business District som det kallas, alltså innerstan. Här hittar du flera gator värda att besöka, bra restauranger och små butiker.

The Silo District

Stans nyaste stadsdel fyllt med design, moderna hotell och Afrikas största museum av samtidskonst. Passar dig som valt att resa till Kapstaden med en större plånbok.

Gardens

Ett bostadsområde i innerstan med mysiga guest house, precis vid foten av Taffelberget.

Woodstock

Några minuter utanför innerstan ligger Woodstock, ett område där många konstnärer huserar. Här ligger även omtalade The Old Biscuit Mill som är ett måste att besöka en lördag.

Observatory

Ett område i anslutning till Woodstock. Här bor de flesta av stadens studenter.

Svårt att välja? Hör av dig!

Vi har bott i Kapstaden i över 20 år och vet vilka områden man ska bo i och vilka man ska undvika. Hör av dig med dina resplaner så säkerställer vi att du hamnar i ett område som passar dig. 

Kolla med Dennis om du ska resa till Sydafrika

Resa till Sydafrika? Kolla med oss, vi bor här!

Med Sydafrika som hem i över 20 år har vi hunnit testa och upplevt det mesta för att se vad som håller måttet. Vi hjälper dig att planera din Sydafrikaresa för att just du ska få ett minne för livet. 

Från några resenärer

Fler restips

Dyka med vithaj i Sydafrika
MyChoice

Dyka med vithajar i Sydafrika

Många undrar, “Är det farligt att dyka med vithajar i Sydafrika?” Här berättar Matilda om hennes upplevelse, samt allt du behöver veta om aktiviteten.

Kolla med Dennis om du ska resa till Sydafrika

Välkommen hem till oss.

Vi bor här

Lokala tips

Prisgaranti

Trygghet

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Svensk ordning och reda.

Vi må bo i detta fantastiska land, men alla på MyChoice talar svenska och har svenska värderingar. Säkerhetsläget har vi stenkoll på och ger er dom sista tipsen när vi ses i Kapstaden. Istället för att göra betalningar till olika hotell, betalar ni enkelt till oss med kort eller banköverföring. Vi erbjuder förmånliga villkor, guidar er till en bra reseförsäkring samt avbeställningsskydd och vi är stolta medlemmar i SATSA. En trygghet för dig som resenär och garanti för att vi sköter våra böcker och verksamhet på ett föredömligt vis. 

Läs om corona i Sydafrika och hur vi hanterar av- och ombokningar åt våra kunder.

Välkommen hem till oss.

MyChoice är en arrangör som skräddarsyr den bästa tänkbara upplevelsen när du ska resa till Sydafrika och angränsande länder. Vi är din lokala värd som du har tillgång till redan från det ögonblick du har börjat tänka på att resa till Sydafrika. Alla på MyChoice bor permanent i Kapstaden och är redo att assistera dig långt innan resan samt på plats när du är här.

Det klassiska är enkelt att hitta. Därför finns vi.

På fritiden testar vi hotell, safarilodger, restauranger och aktiviteter i vår del av världen. Vi får ofta höra att vår lokalkännedom gör Sydafrikaresan unik. Det är extremt viktigt för oss att våra gäster får uppleva mer än det självklara. Många har hört talas om Taffelberget, men få känner till vilka restauranger som måste förbokas och vilka lokala evenemang man inte får missa. Vårt upplägg uppmanar dig till att uppleva Sydafrika lite mer som oss lokalbor.

Ingen merkostnad. Bara mervärde.

Att få bra lokalhjälp kan vara ovärderligt när man reser, men vi vill inte att det kostar dig en krona extra. Med MyChoice får du alltid samma pris samt avbokningsvillkor som om du hade bokat direkt med boendet och aktiviteterna. Dessutom betalar du alltid i den lokala valutan, vilket betyder aktuella priser utan valutapåslag. Öppet köp är fullt möjligt beroende på vilket hotell som bokas. Ofta kan man avboka fritt fram tills 30 dagar innan ankomst.