Hur är det med säkerhet i Sydafrika? Vågar man resa dit? Kan man verkligen promenera runt i Kapstaden? Går det att åka taxi? Dessa är några av de frågor vi får om säkerheten i Sydafrika. Och svaren på dessa frågor är enstämmiga: Naturligtvis. Mediabilden av säkerheten i Sydafrika är betydligt mer onyanserad än den verklighet vi upplever här nere. Självklart finns det kriminalitet det skall inte ignoreras. I ett land med tämligen utbredd fattigdom och hög arbetslöshet så ligger nivåerna avsevärt högre än vad vi är vana vid hemifrån. Men den genomsyrar inte samhället på ett vis som gör det obehagligt att resa runt i landet. Säkerheten i Sydafrika skall tas på allvar men får inte förstöra upplevelsen.

När du besöker Kapstaden skall du inte låta dig avskräckas av den höga brottsstatistik man kan läsa om. Den övervägande delen av kriminalitet i Kapstaden är isolerade till vissa förorter som vi aldrig besöker och man måste egentligen rensa bort dessa siffror för att ge Kapstadens centrum en rättvis bild. Det är en storstad med allt vad det innebär och man skall iaktta försiktighet. Men låt inte detta förstöra den fantastiska upplevelsen att få vandra runt i en av världens vackraste städer.

Här är några tips som du kan ha i bakhuvudet när du besöker Kapstaden:

Uber är ett säkert transportmedel och funkar utmärkt i Kapstaden. Om du tar en taxi, se alltid till att den har en skylt på taket. Gå aldrig ensam på gatorna efter mörkrets inbrott och håll er på huvudstråken. Låt aldrig någon hjälpa dig när du tar ut pengar från en bankomat. Om du har hyrbil och parkerar i stan, låt gärna någon av de informella parkeringsvakterna vakta din bil. De gör oftast ett bra jobb och normalt betalar man cirka fem rand när man kommer tillbaka till bilen.

Vill du veta mer om säkerheten i Sydafrika?

Vi har bott i Kapstaden i över 20 år och vet vilka områden som funkar. Boka din resa till Sydafrika med oss och få massor av unika tips och lokalkännedom på köpet. Välkommen hem till oss.

Kolla med Dennis om du ska resa till Sydafrika

Resa till Sydafrika? Kolla med oss, vi bor här!

Med Sydafrika som hem i över 20 år har vi hunnit testa och upplevt det mesta för att se vad som håller måttet. Vi hjälper dig att planera din Sydafrikaresa för att just du ska få ett minne för livet. 

Från några resenärer

Fler restips

Få visum till Sydafrika och njut av solnedgången i Kapstaden
MyChoice

Visum till Sydafrika – allt du behöver veta

I dagsläget krävs det inte att du skaffar visum till Sydafrika i förväg om du vill besöka landet. Det gör det förhållandevis enkelt att som svensk turist resa till Sydafrika. Du får automatiskt visum, i upp till 90 dagar, vid inresan till landet.

Winchester Mansions, ett bra hotell i Kapstaden
MyChoice

Bra hotell i Kapstaden? Vi lokalbor tipsar

Vi vet hur frustrerande det kan vara. Du söker efter ”Bra hotell i Kapstaden” och serveras ett hav av alternativ. Slutligen väljer du ett boende med vackra bilder och hyfsade recensioner.

Kolla med Dennis om du ska resa till Sydafrika

Välkommen hem till oss.

Vi bor här

Lokala tips

Prisgaranti

Trygghet

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Priset inkluderar

Priset exkluderar

Svensk ordning och reda.

Vi må bo i detta fantastiska land, men alla på MyChoice talar svenska och har svenska värderingar. Säkerhetsläget har vi stenkoll på och ger er dom sista tipsen när vi ses i Kapstaden. Istället för att göra betalningar till olika hotell, betalar ni enkelt till oss med kort eller banköverföring. Vi erbjuder förmånliga villkor, guidar er till en bra reseförsäkring samt avbeställningsskydd och vi är stolta medlemmar i SATSA. En trygghet för dig som resenär och garanti för att vi sköter våra böcker och verksamhet på ett föredömligt vis. 

Läs om corona i Sydafrika och hur vi hanterar av- och ombokningar åt våra kunder.

Välkommen hem till oss.

MyChoice är en arrangör som skräddarsyr den bästa tänkbara upplevelsen när du ska resa till Sydafrika och angränsande länder. Vi är din lokala värd som du har tillgång till redan från det ögonblick du har börjat tänka på att resa till Sydafrika. Alla på MyChoice bor permanent i Kapstaden och är redo att assistera dig långt innan resan samt på plats när du är här.

Det klassiska är enkelt att hitta. Därför finns vi.

På fritiden testar vi hotell, safarilodger, restauranger och aktiviteter i vår del av världen. Vi får ofta höra att vår lokalkännedom gör Sydafrikaresan unik. Det är extremt viktigt för oss att våra gäster får uppleva mer än det självklara. Många har hört talas om Taffelberget, men få känner till vilka restauranger som måste förbokas och vilka lokala evenemang man inte får missa. Vårt upplägg uppmanar dig till att uppleva Sydafrika lite mer som oss lokalbor.

Ingen merkostnad. Bara mervärde.

Att få bra lokalhjälp kan vara ovärderligt när man reser, men vi vill inte att det kostar dig en krona extra. Med MyChoice får du alltid samma pris samt avbokningsvillkor som om du hade bokat direkt med boendet och aktiviteterna. Dessutom betalar du alltid i den lokala valutan, vilket betyder aktuella priser utan valutapåslag. Öppet köp är fullt möjligt beroende på vilket hotell som bokas. Ofta kan man avboka fritt fram tills 30 dagar innan ankomst.