Safari med hyrbil i Sydafrika

Hyrbil i Sydafrika? Läs vår guide

En hyrbil i Sydafrika öppnar möjligheter stora som små: sväva fram i en cabriolet längs kusten, få en strand helt för dig själv eller ta dig upp på högre höjder. Om inte det lockar kan du alltid besöka pingvinerna på Godahoppsudden eller åka på din egna safari. Dessutom blir det oftast billigare.

Såhär funkar det med hyrbil i Sydafrika

Bra att tänka på

  • Boka i god tid (särskilt jul och nyår)
  • Tänk på att ni skall få plats med packning i bilen
  • Välj rätt försäkring

Den smidigaste vägen är att boka ditt boende i Sydafrika med oss. Då bokar vi din hyrbil med helförsäkring och självrisk på 0 kronor inkluderat. Det kostar aldrig något extra att boka med oss och du får alltid vår experthjälp på köpet. Med 20 år i bagaget, har vi haft en och annan hyrbil i Sydafrika – både dåliga och bra. Slipp lägga timmar på att hitta rätt bil och leverantör. Boka kvalitetssäkert, boka boende och hyrbil med oss.

Annars väljer du någon av de olika biluthyrningsfirmorna och bokar. Oftast via deras hemsida.
Där några utmärker sig i pris, utmärker sig andra i säkerhet genom försäkringar och dessvärre ett fåtal i brist på den.

När du valt din leverantör är det dags för val av bil. Här kan du välja allt mellan Toyota Yaris, Jaguar och lastbil. Du kan även välja motorcykel. Något vi enbart rekommenderar för den erfarna. Om du skall upp i bergen och färdas längre sträckor rekommenderar vi en större bil.

Därefter läser du kontraktet, betalar för en helförsäkring och tvingas lägga en stor deposition (något du slipper med oss, vi går i god för dig). Skaka hand, vrid om nyckeln och bege dig ut med din hyrbil i Sydafrikas vackra miljöer.

Tips: En hel del firmor erbjuder ”Drop-and-go”. Vilket innebär att du kan lämna bilen på annan ort. Perfekt om du bara vill färdas i en riktning och spara tid.

Köra hyrbil i Sydafrika

Hur är det att köra bil i Sydafrika?

Bra att tänka på

  • Planera din rutt (eller låt oss göra det)
  • Lämna aldrig något i bilen
  • Stressa inte

Till en början kan det kännas läskigt: Tempot är högre, vänstertrafiken förvirrande och vägarna främmande. Men det är aldrig några problem. Här berättar vår tidigare praktikant, Petter, om sin upplevelse med hyrbil i Sydafrika:

”Först var jag livrädd. Det var förvirrande nog att gå över gatan dem första dagarna. Men efter fem minuter i bilen, följde jag med strömmen och fortsatte tills jag lämnade landet 6 månader senare. Utan en enda incident”.

I övrigt är landet smockat med vackra kuststräckor, berg och frodig natur. Det blir aldrig tråkigt att köra din hyrbil i Sydafrika.

En del vägar ute på landsbygden kan vara dåligt preparerade medan de mer vältrafikerade vägarna (bland annat Garden Route) är i bra skick. Här förekommer även fartkameror med jämna mellanrum.

Runt och inom städerna kan det ofta vara mycket trafik på morgon och eftermiddag. Inne i städerna behöver du ofta fickparkera, vilket inte är några som helst problem. Dessutom finns ”volontärarbetande” parkeringsvakter, som i brist på arbete, hjälper dig med parkering och vaktar din bil mot en blygsam summa. När du lämnar parkeringen ger du därför dessa asfaltshjältar 5–10 rand i dricks.

På de större gatorna i storstäderna strosar det omkring ”riktiga” parkeringsvakter, vilka du betalar din parkering till men ej behöver dricksa. Inga Sverige-priser direkt, men kostar fortfarande en liten slant. Har du möjlighet: parkera i garage och andra bevakade områden.

OBS: Lås alltid din hyrbil i Sydafrika och lämna aldrig någonting i bilen. Då fattigdom existerar, kan till och med en mobilkabel vara en anledning till att krossa rutan.

Hyra bil i Sydafrika

Vill du ha mer info?

Boka ditt boende med oss. Vi fixar din hyrbil i Sydafrika, levererar den till hotellet och syr ihop en säker rutt för din resa. Dessutom kostar det aldrig något extra – det är vår filosofi och prisgaranti. Med 20 år i bagaget, vet vi vad som krävs för en bra resa. Försäkra din resa med MyChoice. Välkommen hem till oss.

Kolla med Dennis om du ska resa till Sydafrika

Resa till Sydafrika? Kolla med oss, vi bor här!

Med Sydafrika som hem i över 20 år har vi hunnit testa och upplevt det mesta för att se vad som håller måttet. Vi hjälper dig att planera din Sydafrikaresa för att just du ska få ett minne för livet. 

Från våra resenärer

Carina Olsson
Carina Olsson
13 augusti
Read More
"Vi fick den bästa planeringen, bokning och support före, under och efter vår resa, av Dennis på MyChoice. På plats i Kapstaden fick vi också, vid vårt möte med Dennis, värdefulla förslag och tips som vi aldrig hade kunnat finna på egen hand. Alla förslag om t.ex. matställen var med utgångspunkt att vi skulle få möjlighet att kunna besöka och se olika delar av staden. Vi är så nöjda med vår resa och för all service vi fått från Dennis! Vi kan verkligen rekommendera My Choice."
Li Szczepanska
Li Szczepanska
2 juni
Read More
"Supertack till Emma och Dennis för all hjälp med planering och alla tips och råd, både inför och under resan! Utan er hjälp hade vår efterlängtade resa inte blivit så bra. Alla restauranger, guider och turer var toppen. Vi längtar redan tillbaka. Tack! ❤️"
Jimmy Andersson
Jimmy Andersson
15 maj
Read More
"We had a great day-trip and visited 3 wineyards in Stellenbosch! Excellent service and communication during the booking and the guide we had in our 10-seat minivan was aswome!"
Lena Jansson
Lena Jansson
16 april
Read More
"Vi tog hjälp av MyChoice Sydafrika för våra fyra dagar i Kapstaden. Boende, transfer, utflykter och tips på aktiviteter ordnade de. Alltid snabba att svara på mina frågor och lätta att komma i kontakt med. Allt blev perfekt! Vi är jättenöjda! Lena och Christer"
Sirpa Persson
Sirpa Persson
13 april
Read More
"Vi är så nöjda med all hjälp vi fick med att planera vår semester i Sydafrika. Emma på MyChoiceSouthAfrica hjälpte oss att planera och boka hela resan. Hon bokade guider, hotell och kom med förslag på aktiviteter på varje ställe. Vi blev mycket väl bemötta i Sydafrika och servicen var utmärkt! Vi vill verkligen rekommendera MyChoiceSouthAfrica och tacka för ett riktigt lyckat arrangemang! 🤩🤩🤩🤩🤩 Tusen tack från Sointu, Lars-Erik, Ronny och Sirpa"
Axel Dahlqvist
Axel Dahlqvist
26 mars
Read More
"Thank you so much for your excellent service and expertise! Me and my partner really got the most out of our trip to South Africa this March thanks to MyChoice. They helped us plan and book our two weeks long journey exactly the way we wanted it and were really flexible and responsive in the process. Would absolutely recommend their service to anyone visiting this wonderful country. We will for sure reach out to MyChoice again whenever we are coming back!"
Emma Leiderth
Emma Leiderth
24 mars
Read More
"We are so pleased with MyChoise during our 2,5weeks in SA! You managed to make a dream trip for everyone in the family, from the youngest 10years old boy till Grandfather, 74years old. We can really recommend MyChoise to everyone who would like too see this beautiful country! Thank´s a lot again for making this trip so special!"
Lasse Ahlqvist
Lasse Ahlqvist
11 mars
Read More
"Tack Dennis och Mychoice Travel! Vi valde att göra en ”resa i resan”, Dennis gjorde ett fantastiskt jobb och hjälpte oss med att planera en av våra tre veckor. Vi fick med oss så mycket från den här veckan och vi kommer vid nästa besök i Sydafrika definitivt att åka tillbaka i området för ännu fler härliga upplevelser. Allt detta har vi MyChoice Travel att tacka för! Anneli och Lasse"
Elisabeth Hjärtmyr
Elisabeth Hjärtmyr
19 februari
Read More
"Andreas på MyChoice! Vilken service! Så många bra tips. Tryggt både före och under resan. Vi återkommer!"
Johanna Unghanse
Johanna Unghanse
14 januari
Read More
"Stort tack för all hjälp och inspel som vi fick av er! Resan var så lyckad och vi hann med i princip allt vi ville göra. Kapstaden gjorde verkligen intryck på oss och det var verkligen en plats man skulle vilja återkomma till. Input till er är att vi tycker ni gjorde ett superbra jobb och hela tiden levererade snabbt och hög service samt oerhört lätta att kommunicera med. Ovärderligt med tipset om Richard District Six – det var helt fantastiskt och vilken otrolig person. Gjorde djupt intryck på oss."
Previous
Next

Fler restips