Bo på vingård i Sydafrika? Läs vår guide

Om du väljer att bo på vingård i Sydafrika är du garanterad ett minne för livet. Det är inte svårt att räkna ut; att vakna upp i en förtrollande miljö, omgiven av världens främsta viner, talar för en lyckad semester. Vi vet, vi har gjort det här i 20 år. Och nu vill vi hjälpa dig att uppleva allt vi har lärt oss – på bara några dagar.

Vart börjar jag?

Totalt finns det 28 distrikt i Sydafrika. Och att täcka alla vore inte roligt för någon. Dessutom är det en omöjlighet att hinna besöka alla vingårdar i distrikten utan att orsaka sig själv ett par sjukhusbesök längs vägen. Därför har vi gjort det lätt för dig och täcker således bara de distrikt som förefaller rimliga att besöka under din semester i Sydafrika. När du bokar ditt boende i Sydafrika med oss, syr vi ihop din resa utan extra kostnad. Det innebär att du slipper oroa dig över att missa något. Vi har trots allt gjort det här i över 20 år och vet vad som är värt att besöka.

Stellenbosch

Ett av de populäraste distrikten, en och en halv timma från Kapstaden. Stellenbosch står för 14% av landets vinproduktion och är framförallt känt för sina röda viner. Vackra landskap med berg, dalar och grönska.

Franschhoek

Två timmar från Kapstaden, i en dal, omgivet av mäktiga berg. Här väntar otroligt vackra och välfriserade vingårdar, där det nästan känns som ett världsmästerskap i trädgårdsskötsel utspelar sig dagligen. Alltså ett perfekt ställe om du vill på bo på en vingård i Sydafrika. Då Franschhoek även ligger lite högre över havet än Stellenbosch, produceras det lite syrligare viner; därav sin inriktning på vita viner.

Tips: I Franschhoek kan du åka ”Wine Tram” mellan de olika gårdarna, vilket är ett roligt och bekvämt sätt att utnyttja dagen på.

Wine Tram är ett tåg som går mellan vingårdar i Sydafrika
Wine Tram i Franschoek

Constantia

Sydafrikas äldsta vindistrikt. Även det som ligger närmast Kapstaden med sina 30 minuter. Perfekt om ni vill bo i centrum och spendera en dag i vinlandet – eller vice versa. Här ligger även några av landets främsta fine dining restauranger med legendariska kunskaper inom vin.

Paarl

Tidigare ett av Sydafrikas största vindistrikt. Efter Apartheid och bojkottningen av Sydafrikas produkter, började dock andra vindistrikt ta ikapp. 
Numera produceras mer vin i närliggande Stellenbosch. Men det finns fortfarande många pärlor att hämta i Paarl.

Durbanville

Likt Constantia ligger det lättillgängligt från Kapstaden. Vinerna här håller definitivt måttet men vi skall inte ljuga: det känns alltid som en kompromiss att åka hit. Även fast det egentligen är minst lika trevligt som något av de andra vindistrikten. Men det är sant som de säger: resan är halva upplevelsen.

Boende på en vingård i Sydafrika

Vingård, Guesthouse eller Hotell?

Beroende på vad du vill uppleva, rekommenderar vi givetvis olika. Oftast står det mellan komfort, flexibilitet och genuinitet.

Bo på vingård i Sydafrika är för dig som gillar att känna in lugnet i en oförändrad men ändå intrycksfull tillvaro. Här vaknar du upp bland rankorna och den välskötta gården. Kanske avnjuter du ditt morgonkaffe på utegården med blicken vilande på trädgårdsmästarnas verk. Här är det inte bara vinrankor som smyckar utsikten. Det är mer som ett gigantiskt konstverk av välfriserade planteringar och stora monument, skött av trädgårdsmästarna. Helt klart en upplevelse du aldrig kommer att glömma.

Men att bo på vingård i Sydafrika är inte alltid lätt. Ofta blir du också fast här på grund av dåliga förbindelser. Det går inte alltid att få tag på en taxi och när du väl gör det, kan priset vara högre än väntat. Vingård rekommenderar vi därför till dig som ser kvalitet framför kvantitet – en egenskap vi själva kan vara avundsjuka på. Låter det lockande? Hör av dig till oss, så går vi igenom våra personliga favoriter med dig. När du har bokat ditt boende med oss, får du tillgång till våra smultronställen runt om i landet. Vi har trots allt bott här i över 20 år.

Hett tips: Många vingårdar arrangerar bröllop. Ett svårslaget sätt att fira er speciella dag på.

Guesthouse är för dig som söker en personligare upplevelse och gillar flexibilitet. Här har du ofta ett bra utgångsläge för att ta dig runt till de närliggande vingårdarna utan att tumma på den personliga sfären. Vi brukar rekommendera guesthouse för mindre sällskap, som vill känna sig som hemma på semestern. Det är inte alltid det lyxigaste alternativet men garanterat det mest genuina. Hör av dig med dina reseplaner, så ser vi till att du hamnar på ett guesthouse som möter dina behov. Hotell är för dig som vill slippa tänka på allt. Här blir du omhändertagen och ofta omsvept i lyx. Således är det även ett dyrare alternativ än ett guesthouse. Men om du värdesätter att kunna vara flexibel och slippa tänka själv på semestern, är det här för dig.

Hotell i Franschoek

Bo på vingård i vårt hem – Sydafrika

Vi har bott här ett tag och har under åren kvalitetstestat Sydafrikas olika vingårdar. Vi vet vilka som håller måttet, vilka gårdar som får dig att önska dagen evigt liv, och gårdarna som du önskar glömma. Tillsammans med oss får du en semester precis så bra som du vill ha den. Och mer därtill. 
Välkommen hem till oss, välkommen till Sydafrika.

Kolla med Dennis om du ska resa till Sydafrika

Resa till Sydafrika? Kolla med oss, vi bor här!

Med Sydafrika som hem i över 20 år har vi hunnit testa och upplevt det mesta för att se vad som håller måttet. Vi hjälper dig att planera din Sydafrikaresa för att just du ska få ett minne för livet. 

Från våra resenärer

Charlotte Andreason
Charlotte Andreason
6 februari
Read More
"Vi kontaktade MyChoice Sydafrika och Andreas för att få hjälp att planera vår resa med företaget. Hela arrangemanget fungerade perfekt, in i minsta detalj. Allt från första kontakt där ni verkligen lyssnade till våra önskemål.🤩 Vi är så glada och nöjda att vi valde att låta er hjälpa oss att boka och planera denna resa. Utan er hjälp hade det nog inte blivit så perfekt som det nu blev."
Hanna Svendsen
Hanna Svendsen
26 januari
Read More
"När vi fick idén att gifta oss i Sydafrika tog vi hjälpa av Andreas på MyChoice. Inte bara fick vi en fantastisk vigsel (där Andreas hjälpte oss komma i kontakt med vigselförrättare och allt annat praktiskt) med Kapstadens vackra vy som bakgrund utan även personlig möte vid ankomst, bokning av hotell, upplevelser och restaurangtips. Utan tvekan den bästa resan vi gjort, inget lämnades åt slumpen och vi kunde inte vara mer än nöjda. Rekommenderas varmt!!"
Sandra Carlsson
Sandra Carlsson
20 januari
Read More
"Tack för att ni hjälpte oss planera en fantastisk resa i Sydafrika! Vi fick verkligen superbra tips med allt från boende, restauranger, marknader, utflykter m.m. och att alltid kunna ringa/höra av sig till Dennis var toppen om vi undrade något när vi väl var där! Kan verkligen rekommendera alla som vill få ut så mycket som möjligt av sin resa att använda sig av MyChoice."
Kristina Myhre
Kristina Myhre
13 januari
Read More
"Jag kan varmt rekommendera Emma Häggström och MyChoice för alla goda råd inför vår Sydafrikresa, för alla bokningar till Safari, boenden och restauranger och sist men inte minst för en förstklassig service och snabb återkoppling så fort vi ropade till. Vi är supernöjda med vår resa och MyChoice som researrangör."
Gabriella Winnberg
Gabriella Winnberg
10 januari
Read More
"De är proffsiga, kunniga och väldigt vänliga och bra att ha att göra med."
Anna Hjälte
Anna Hjälte
7 januari
Read More
"Tack Andreas MyChoice för att du gjorde vår resa till Sydafrika till ett minne för livet -för hela familjen🤗 Ovärdeliga tips och ett fantastiskt engagemang Så proffsigt !!"
Camilla Sundström
Camilla Sundström
21 december
Read More
"Tack Andreas på MyChoice för superfin service inför, under och efter vår resa. Andreas lyssnade av oss och våra önskemål på ett mycket bra sätt. Just det där lilla extra och personliga i servicen gör så stor skillnad; förstod direkt vilken typ av boende vi ville ha, inga stora hotell utan charmiga guesthouse, galet bra tips på restauranger, vågade avråda när vi försökte knö in för mycket i schemat. Vi hann ändå med vindistrikten, safari och Kapstaden på dryga veckan. Vi rekommenderar varmt MyChoice Sydafrika."
Jacqueline Sjösten
Jacqueline Sjösten
13 december
Read More
"Jag som själv driver en resebyrå vet hur viktigt det är med en genuin och kompetent reseledare. Jag är ofantligt nöjd med Dennis och hans personal på My Choice Sydafrika och mina kunder likaså. Ni gör ett fantastisk jobb och tar fram det bästa i varje resa utifrån kundens önskningar. 👌👌"
Kerstin Hacksell Gavralidis
Kerstin Hacksell Gavralidis
23 november
Read More
"Tack Emma och MyChoice för en underbar resa! Fantastiska boenden på guesthouses, många bra tips på aktiviteter och restauranger gjorde detta till oförglömlig upplevelse!"
Allan Åberg
Allan Åberg
12 november
Read More
"Vi blev tipsade av kompisar som anlitat Andreas på MyChoice Sydafrika att för vår planerade resa till Kapstaden. De var mycket positiva till MyChoise. Trots höga förväntningar överträffade Andreas dem. Otroligt snabb, insiktsfull och personlig service till en kostnad som framstår som obefintlig. Både före och under resa fick vi då och då små frågor och tips. Detta sätt att boka resa är nytt för mig m,en jag kan verkligen rekommendera det helt och fullt!"
Previous
Next

Fler restips