Bästa safari nära Kapstaden? Här är vår guide

En safari nära Kapstaden är svårare att hitta än du tror. Gör du en enkel sökning på webben, hittar du säkerligen flera alternativ som låter helt fantastiska. Men vi tycker du förtjänar mer än så. För oss skall en safari i naturen vara fylld av… ja, naturen. Mötet med djuren skall ge en behagligt skräckinjagande känsla, omgivningen förefalla orörd av människan; det skall kännas som att du är en gäst i deras hem. Inte tvärtom. Därför rekommenderar vi vissa safari-turer över andra. Du förtjänar en genuin safari nära Kapstaden.

Finns det safari i Kapstaden?

Tyvärr inte. Istället föreslår vi att du åker cirka 4 timmar från Kapstaden och får en safariupplevelse som nästan kan mäta sig med vissa av reservaten uppe i norr.

Vi vill alltid att våra gäster skall få en så genuin safari-upplevelse som möjligt. Då djur som blir matade inte ger en särdeles genuin känsla, rekommenderar vi inte de reservat som ligger närmast Kapstaden. Däremot passar dessa bra för familjer med små barn, och självfallet bokar vi dessa om kunder insisterar. Söker du en mer genuin upplevelse, föreslår vi att du lägger till två timmar på din körsträcka. Då får du en safari som mäter sig någorlunda med upplevelsen i norr. Men bara någorlunda.

Tips: Flyg två timmar till Johannesburg och upplev safari på riktigt i något av de närliggande reservaten. Eller varför inte flyga direkt till kronjuvelen: Krugerparken. En upplevelse som slår safari-alternativen runt Kapstaden med råge. Läs mer om safari i Krugerparken.

Safari nära Kapstaden

Vad får jag uppleva på en safari nära Kapstaden?

Du får en lättare version av safari-livet uppe i norr: allt finns här men i ett tunnare format. Då reservaten är mindre i söder kan dom helt enkelt inte underhålla lika stora hjordar som de större reservaten uppe i norr. Med andra ord, man kan se samma sorters djur, men kanske inte lika många av varje.

Bokar du din safari med oss, får du övernatta på lyxig safari-lodge. Ta en drink medan solen sakta släcker reservatet för dagen. Morgonen därpå, vakna tillsammans med solen och bege dig ut på dagens första safari.

Där åker du runt, tillsammans med din guide, och spanar efter The Big Five. Efter en morgon omgiven av sol, frodig växtlighet och unikt djurliv, färdas ni tillbaka till lodgen för att diskutera morgonens intryck.

Efter en paus, åker ni ut på er andra safaritur och får återigen bevittna solen lämna reservatet. Nu sitter du inte längre på en terrass, utan befinner dig mitt ute i naturen tillsammans med din guide. Har du tur, får du även avnjuta ett glas champagne i solnedgång med ett lejon som utsikt. Ett oförglömligt sätt att avsluta dagen på.

Låter det bra? Hör av dig till oss. Tillsammans ser vi till att du får en safari nära Kapstaden som håller måttet. Dessutom hjälper vi dig med transporten till och från safari-reservatet.

Obs: All safari i södra Sydafrika är malariafri!

När är bästa tiden för safari i södra Sydafrika?

När regnperioden slår till mot norra Sydafrika, går södra mot en torr sommarperiod. För turisten innebär det en solsäker safari nära Kapstaden mellan september och april.

Vad kostar en safari i närheten av Kapstaden?

Kostar det så smakar det. Inte minst gäller det safari. Och för att du inte skall sitta med ett halmstrå som måltid, rekommenderar vi bara safari från ca 3500 kr och uppåt.

Vad ingår?

När du bokar din safari nära Kapstaden med oss, ingår det vi anser krävs för en lyckad safari. Det innebär: Två safariturer per dag i öppet fordon och alla måltider.

Hitta den bästa safarin nära Kapstaden, boka med oss!

Under 20 år har vi testat Sydafrikas olika safari-alternativ. Vi vågar påstå att vi vet vad som krävs för en genuin upplevelse. Hör av dig till oss, tillsammans ser vi till att du får den bästa safarin. Skräddarsydd för din resa, till lägsta möjliga pris. Välkommen hem till oss.
Kolla med Dennis om du ska resa till Sydafrika

Sugen på safari nära Kapstaden? Kolla med oss, vi bor här!

Med Sydafrika som hem i över 20 år har vi hunnit testa många safari i landet och har fullkoll på lodgerna och reservaten som lever upp till vår standard, och skapar glada gäster. Vi hjälper dig att planera din resa för att just du ska få ett minne för livet.

Från våra resenärer

Carina Olsson
Carina Olsson
13 augusti
Read More
"Vi fick den bästa planeringen, bokning och support före, under och efter vår resa, av Dennis på MyChoice. På plats i Kapstaden fick vi också, vid vårt möte med Dennis, värdefulla förslag och tips som vi aldrig hade kunnat finna på egen hand. Alla förslag om t.ex. matställen var med utgångspunkt att vi skulle få möjlighet att kunna besöka och se olika delar av staden. Vi är så nöjda med vår resa och för all service vi fått från Dennis! Vi kan verkligen rekommendera My Choice."
Li Szczepanska
Li Szczepanska
2 juni
Read More
"Supertack till Emma och Dennis för all hjälp med planering och alla tips och råd, både inför och under resan! Utan er hjälp hade vår efterlängtade resa inte blivit så bra. Alla restauranger, guider och turer var toppen. Vi längtar redan tillbaka. Tack! ❤️"
Jimmy Andersson
Jimmy Andersson
15 maj
Read More
"We had a great day-trip and visited 3 wineyards in Stellenbosch! Excellent service and communication during the booking and the guide we had in our 10-seat minivan was aswome!"
Lena Jansson
Lena Jansson
16 april
Read More
"Vi tog hjälp av MyChoice Sydafrika för våra fyra dagar i Kapstaden. Boende, transfer, utflykter och tips på aktiviteter ordnade de. Alltid snabba att svara på mina frågor och lätta att komma i kontakt med. Allt blev perfekt! Vi är jättenöjda! Lena och Christer"
Sirpa Persson
Sirpa Persson
13 april
Read More
"Vi är så nöjda med all hjälp vi fick med att planera vår semester i Sydafrika. Emma på MyChoiceSouthAfrica hjälpte oss att planera och boka hela resan. Hon bokade guider, hotell och kom med förslag på aktiviteter på varje ställe. Vi blev mycket väl bemötta i Sydafrika och servicen var utmärkt! Vi vill verkligen rekommendera MyChoiceSouthAfrica och tacka för ett riktigt lyckat arrangemang! 🤩🤩🤩🤩🤩 Tusen tack från Sointu, Lars-Erik, Ronny och Sirpa"
Axel Dahlqvist
Axel Dahlqvist
26 mars
Read More
"Thank you so much for your excellent service and expertise! Me and my partner really got the most out of our trip to South Africa this March thanks to MyChoice. They helped us plan and book our two weeks long journey exactly the way we wanted it and were really flexible and responsive in the process. Would absolutely recommend their service to anyone visiting this wonderful country. We will for sure reach out to MyChoice again whenever we are coming back!"
Emma Leiderth
Emma Leiderth
24 mars
Read More
"We are so pleased with MyChoise during our 2,5weeks in SA! You managed to make a dream trip for everyone in the family, from the youngest 10years old boy till Grandfather, 74years old. We can really recommend MyChoise to everyone who would like too see this beautiful country! Thank´s a lot again for making this trip so special!"
Lasse Ahlqvist
Lasse Ahlqvist
11 mars
Read More
"Tack Dennis och Mychoice Travel! Vi valde att göra en ”resa i resan”, Dennis gjorde ett fantastiskt jobb och hjälpte oss med att planera en av våra tre veckor. Vi fick med oss så mycket från den här veckan och vi kommer vid nästa besök i Sydafrika definitivt att åka tillbaka i området för ännu fler härliga upplevelser. Allt detta har vi MyChoice Travel att tacka för! Anneli och Lasse"
Elisabeth Hjärtmyr
Elisabeth Hjärtmyr
19 februari
Read More
"Andreas på MyChoice! Vilken service! Så många bra tips. Tryggt både före och under resan. Vi återkommer!"
Johanna Unghanse
Johanna Unghanse
14 januari
Read More
"Stort tack för all hjälp och inspel som vi fick av er! Resan var så lyckad och vi hann med i princip allt vi ville göra. Kapstaden gjorde verkligen intryck på oss och det var verkligen en plats man skulle vilja återkomma till. Input till er är att vi tycker ni gjorde ett superbra jobb och hela tiden levererade snabbt och hög service samt oerhört lätta att kommunicera med. Ovärderligt med tipset om Richard District Six – det var helt fantastiskt och vilken otrolig person. Gjorde djupt intryck på oss."
Previous
Next

Fler restips