The Bungalow, en av många populära restauranger i Kapstaden

Restauranger i Kapstaden? Vi lokalbor tipsar

Restauranger i Kapstaden som stannar decennier erbjuder ofta något extra. Ibland är det atmosfären och underhållningen. Ibland en spännande inriktning. Eller så är det som för oss: ett ställe där vi lokalbor samlas. Vi har bott här i över 20 år och skulle våga påstå att vi kan vår hemstad. Vi vet vilka restauranger som håller vad dem lovar, pärlorna som är över all förväntan. Och såklart ställena som bryter alla löften skrivna i restaurang-bibeln.

När du har bokat ett av våra handplockade boenden, ger vi dig all hjälp du behöver på din semester. Oavsett om det gäller restaurangtips, närmsta systembolag eller hur du hittar Kapstadens gömda skatter. Vi finns här för att göra din vistelse i vårt hem så bra som möjligt.

Kapstadens bästa restaurang?

En restaurang som ständigt toppar listan är The Test Kitchen.

Här dyker du in i mystiken och matmagikernas värld. Du börjar din tur i deras Dark Room: där spännande kombinationer av fördrink och tilltugg stimulerar dina sinnen.

När dina smaklökar till slut är redo för någonting större, tar de dig vidare till den stora showen – Light Room. Där förtrollar de dig med spännande rätter, magiska drycker och övernaturlig service. Tips: The Test Kitchen är extremt svårt att få ett bord på. Boka ditt boende i Kapstaden genom MyChoice Sydafrika så hjälper vi er på vägen. Säkerställ att ni är ok med priset på Test Kitchen innan ni bokar då det är en av stans mest kostsamma måltider. Restaurangen är ett minne för livet, men om ni missar ett bord här tipsar vi om andra minnesvärda matupplevelser.

The Test Kitchen är en av många otroligt populära restauranger i Kapstaden

Fem restaurangtips från oss lokalbor

Planera din resa. Du har troligtvis inte så många dagar. Därför kan det vara härligt att äta på ställen du inte har varit på, både vad det gäller restaurang och landskap. Alltså inte välja stället som serverade den trevliga lunchen. En tumregel för att uppleva mer av staden.


Stirra dig inte blind på priset. När allt väl kommer omkring, är det ofta en upplevelse du betalar för. Inte för att mätta hungern. 
Det är en föreställning där konstnärer inom matvärlden visar sina verk. Som med all konst: kommer det finnas saker du älskar, saker du inte förstår och saker som inte faller dig i smaken. Men upplevelsen består. Oavsett effekten den har på dina smaklökar.

Vet när det är som bäst. Många restauranger i Kapstaden nöjer sig inte bara vid maten. Ofta bjuds det på kvällar av olika teman och underhållning. Då är det extra roligt att vara på restaurang. Eftersom vi bor här, har vi koll på när restaurangerna erbjuder en extra krydda till maten. Boka med oss – vi ser till att du hamnar på rätt ställe vid rätt tidpunkt.

Håll koll på läget. Det unika med restauranger i Kapstaden är ofta läget omkring. Olika stadsdelar serverar olika portioner charm. I Camps Bay finner du en middag vid stranden eller en majestätisk utsikt över havet. Innerstan ger en mer urban känsla. Och i ytterkanten av staden kan du njuta av middagen på en vingård med berg och grönska som bakgrund. Håll därför koll på stadens olika lägen för att maximera din upplevelse.

Vet vad du gillar. Oavsett om det är kvalitén på maten, atmosfären, underhållningen eller utsikten: bör du välja efter dina önskemål. Restaurangerna i Kapstaden riktar ofta in sig extra på ett område. Ibland är det atmosfären, ibland tallriken. Ibland accessoarerna till maten (vinet). Och ibland är hela konceptet en bra utsikt. Men de bästa täcker såklart alla områden. Hör av dig till oss vad du söker i en restaurang. Vi ser till att du hamnar där restaurangupplevelsen blir mer än bara ett mål för dagen.

Stor familj eller större grupp? Kolla med oss!

Med över 20 år av framgångar, motgångar och gångar ej värda att lägga på minnet: har vi sorterat Kapstadens restaurangliv för er. Vi vet vilka som fixar stora grupper utan att tumma på kvalitén; vilka som ger både dig och barnen harmoni. Men även för gänget som bara vill ha en rolig kväll med livemusik, livlig dryck och livslånga minnen. Hör av dig till oss, vi bokar ditt boende och kvalitetssäkrar semestern, bröllopsfärden eller konferensresan. Både för stora och små, grupper som individer. Tryggt, spännande och alltid till bästa möjliga pris.

Kolla med Dennis om du ska resa till Sydafrika

Resa till Sydafrika? Kolla med oss, vi bor här!

Med Sydafrika som hem i över 20 år har vi hunnit testa och upplevt det mesta för att se vad som håller måttet. Vi hjälper dig att planera din Sydafrikaresa för att just du ska få ett minne för livet. 

Från våra resenärer

Camilla Sundström
Camilla Sundström
21 december
Read More
"Tack Andreas på MyChoice för superfin service inför, under och efter vår resa. Andreas lyssnade av oss och våra önskemål på ett mycket bra sätt. Just det där lilla extra och personliga i servicen gör så stor skillnad; förstod direkt vilken typ av boende vi ville ha, inga stora hotell utan charmiga guesthouse, galet bra tips på restauranger, vågade avråda när vi försökte knö in för mycket i schemat. Vi hann ändå med vindistrikten, safari och Kapstaden på dryga veckan. Vi rekommenderar varmt MyChoice Sydafrika."
Jacqueline Sjösten
Jacqueline Sjösten
13 december
Read More
"Jag som själv driver en resebyrå vet hur viktigt det är med en genuin och kompetent reseledare. Jag är ofantligt nöjd med Dennis och hans personal på My Choice Sydafrika och mina kunder likaså. Ni gör ett fantastisk jobb och tar fram det bästa i varje resa utifrån kundens önskningar. 👌👌"
Kerstin Hacksell Gavralidis
Kerstin Hacksell Gavralidis
23 november
Read More
"Tack Emma och MyChoice för en underbar resa! Fantastiska boenden på guesthouses, många bra tips på aktiviteter och restauranger gjorde detta till oförglömlig upplevelse!"
Allan Åberg
Allan Åberg
12 november
Read More
"Vi blev tipsade av kompisar som anlitat Andreas på MyChoice Sydafrika att för vår planerade resa till Kapstaden. De var mycket positiva till MyChoise. Trots höga förväntningar överträffade Andreas dem. Otroligt snabb, insiktsfull och personlig service till en kostnad som framstår som obefintlig. Både före och under resa fick vi då och då små frågor och tips. Detta sätt att boka resa är nytt för mig m,en jag kan verkligen rekommendera det helt och fullt!"
Katja Norström
Katja Norström
11 november
Read More
"Absolut bästa resebyrån om ni vill få en magisk upplevelse i och runtomkring Kapstaden. Duktiga, kunniga och supertrevliga! Vi är supernöjda och kan varmt rekommendera MyChoice."
Carina Olsson
Carina Olsson
13 augusti
Read More
"Vi fick den bästa planeringen, bokning och support före, under och efter vår resa, av Dennis på MyChoice. På plats i Kapstaden fick vi också, vid vårt möte med Dennis, värdefulla förslag och tips som vi aldrig hade kunnat finna på egen hand. Alla förslag om t.ex. matställen var med utgångspunkt att vi skulle få möjlighet att kunna besöka och se olika delar av staden. Vi är så nöjda med vår resa och för all service vi fått från Dennis! Vi kan verkligen rekommendera My Choice."
Li Szczepanska
Li Szczepanska
2 juni
Read More
"Supertack till Emma och Dennis för all hjälp med planering och alla tips och råd, både inför och under resan! Utan er hjälp hade vår efterlängtade resa inte blivit så bra. Alla restauranger, guider och turer var toppen. Vi längtar redan tillbaka. Tack! ❤️"
Jimmy Andersson
Jimmy Andersson
15 maj
Read More
"We had a great day-trip and visited 3 wineyards in Stellenbosch! Excellent service and communication during the booking and the guide we had in our 10-seat minivan was aswome!"
Lena Jansson
Lena Jansson
16 april
Read More
"Vi tog hjälp av MyChoice Sydafrika för våra fyra dagar i Kapstaden. Boende, transfer, utflykter och tips på aktiviteter ordnade de. Alltid snabba att svara på mina frågor och lätta att komma i kontakt med. Allt blev perfekt! Vi är jättenöjda! Lena och Christer"
Previous
Next

Fler restips

Böcker om Afrika
MyChoice

6 böcker om Afrika

Att läsa på om det land eller den plats du ska besöka gör dig både bättre förberedd och hjälper dig att få ut maximalt av