The Bungalow, en av många populära restauranger i Kapstaden

Restauranger i Kapstaden? Vi lokalbor tipsar

Restauranger i Kapstaden som stannar decennier erbjuder ofta något extra. Ibland är det atmosfären och underhållningen. Ibland en spännande inriktning. Eller så är det som för oss: ett ställe där vi lokalbor samlas. Vi har bott här i över 20 år och skulle våga påstå att vi kan vår hemstad. Vi vet vilka restauranger som håller vad dem lovar, pärlorna som är över all förväntan. Och såklart ställena som bryter alla löften skrivna i restaurang-bibeln.

När du har bokat ett av våra handplockade boenden, ger vi dig all hjälp du behöver på din semester. Oavsett om det gäller restaurangtips, närmsta systembolag eller hur du hittar Kapstadens gömda skatter. Vi finns här för att göra din vistelse i vårt hem så bra som möjligt.

Kapstadens bästa restaurang?

En restaurang som ständigt toppar listan är The Test Kitchen.

Här dyker du in i mystiken och matmagikernas värld. Du börjar din tur i deras Dark Room: där spännande kombinationer av fördrink och tilltugg stimulerar dina sinnen.

När dina smaklökar till slut är redo för någonting större, tar de dig vidare till den stora showen – Light Room. Där förtrollar de dig med spännande rätter, magiska drycker och övernaturlig service. Tips: The Test Kitchen är extremt svårt att få ett bord på. Boka ditt boende i Kapstaden genom MyChoice Sydafrika så hjälper vi er på vägen. Säkerställ att ni är ok med priset på Test Kitchen innan ni bokar då det är en av stans mest kostsamma måltider. Restaurangen är ett minne för livet, men om ni missar ett bord här tipsar vi om andra minnesvärda matupplevelser.

The Test Kitchen är en av många otroligt populära restauranger i Kapstaden

Fem restaurangtips från oss lokalbor

Planera din resa. Du har troligtvis inte så många dagar. Därför kan det vara härligt att äta på ställen du inte har varit på, både vad det gäller restaurang och landskap. Alltså inte välja stället som serverade den trevliga lunchen. En tumregel för att uppleva mer av staden.


Stirra dig inte blind på priset. När allt väl kommer omkring, är det ofta en upplevelse du betalar för. Inte för att mätta hungern. 
Det är en föreställning där konstnärer inom matvärlden visar sina verk. Som med all konst: kommer det finnas saker du älskar, saker du inte förstår och saker som inte faller dig i smaken. Men upplevelsen består. Oavsett effekten den har på dina smaklökar.

Vet när det är som bäst. Många restauranger i Kapstaden nöjer sig inte bara vid maten. Ofta bjuds det på kvällar av olika teman och underhållning. Då är det extra roligt att vara på restaurang. Eftersom vi bor här, har vi koll på när restaurangerna erbjuder en extra krydda till maten. Boka med oss – vi ser till att du hamnar på rätt ställe vid rätt tidpunkt.

Håll koll på läget. Det unika med restauranger i Kapstaden är ofta läget omkring. Olika stadsdelar serverar olika portioner charm. I Camps Bay finner du en middag vid stranden eller en majestätisk utsikt över havet. Innerstan ger en mer urban känsla. Och i ytterkanten av staden kan du njuta av middagen på en vingård med berg och grönska som bakgrund. Håll därför koll på stadens olika lägen för att maximera din upplevelse.

Vet vad du gillar. Oavsett om det är kvalitén på maten, atmosfären, underhållningen eller utsikten: bör du välja efter dina önskemål. Restaurangerna i Kapstaden riktar ofta in sig extra på ett område. Ibland är det atmosfären, ibland tallriken. Ibland accessoarerna till maten (vinet). Och ibland är hela konceptet en bra utsikt. Men de bästa täcker såklart alla områden. Hör av dig till oss vad du söker i en restaurang. Vi ser till att du hamnar där restaurangupplevelsen blir mer än bara ett mål för dagen.

Stor familj eller större grupp? Kolla med oss!

Med över 20 år av framgångar, motgångar och gångar ej värda att lägga på minnet: har vi sorterat Kapstadens restaurangliv för er. Vi vet vilka som fixar stora grupper utan att tumma på kvalitén; vilka som ger både dig och barnen harmoni. Men även för gänget som bara vill ha en rolig kväll med livemusik, livlig dryck och livslånga minnen. Hör av dig till oss, vi bokar ditt boende och kvalitetssäkrar semestern, bröllopsfärden eller konferensresan. Både för stora och små, grupper som individer. Tryggt, spännande och alltid till bästa möjliga pris.

Resa till Sydafrika? Kolla med oss, vi bor här!

Med Sydafrika som hem i över 20 år har vi hunnit testa och upplevt det mesta för att se vad som håller måttet. Vi hjälper dig att planera din Sydafrikaresa för att just du ska få ett minne för livet. 

Från våra resenärer

Carina Olsson
Carina Olsson
13 augusti
Read More
"Vi fick den bästa planeringen, bokning och support före, under och efter vår resa, av Dennis på MyChoice. På plats i Kapstaden fick vi också, vid vårt möte med Dennis, värdefulla förslag och tips som vi aldrig hade kunnat finna på egen hand. Alla förslag om t.ex. matställen var med utgångspunkt att vi skulle få möjlighet att kunna besöka och se olika delar av staden. Vi är så nöjda med vår resa och för all service vi fått från Dennis! Vi kan verkligen rekommendera My Choice."
Li Szczepanska
Li Szczepanska
2 juni
Read More
"Supertack till Emma och Dennis för all hjälp med planering och alla tips och råd, både inför och under resan! Utan er hjälp hade vår efterlängtade resa inte blivit så bra. Alla restauranger, guider och turer var toppen. Vi längtar redan tillbaka. Tack! ❤️"
Jimmy Andersson
Jimmy Andersson
15 maj
Read More
"We had a great day-trip and visited 3 wineyards in Stellenbosch! Excellent service and communication during the booking and the guide we had in our 10-seat minivan was aswome!"
Lena Jansson
Lena Jansson
16 april
Read More
"Vi tog hjälp av MyChoice Sydafrika för våra fyra dagar i Kapstaden. Boende, transfer, utflykter och tips på aktiviteter ordnade de. Alltid snabba att svara på mina frågor och lätta att komma i kontakt med. Allt blev perfekt! Vi är jättenöjda! Lena och Christer"
Sirpa Persson
Sirpa Persson
13 april
Read More
"Vi är så nöjda med all hjälp vi fick med att planera vår semester i Sydafrika. Emma på MyChoiceSouthAfrica hjälpte oss att planera och boka hela resan. Hon bokade guider, hotell och kom med förslag på aktiviteter på varje ställe. Vi blev mycket väl bemötta i Sydafrika och servicen var utmärkt! Vi vill verkligen rekommendera MyChoiceSouthAfrica och tacka för ett riktigt lyckat arrangemang! 🤩🤩🤩🤩🤩 Tusen tack från Sointu, Lars-Erik, Ronny och Sirpa"
Axel Dahlqvist
Axel Dahlqvist
26 mars
Read More
"Thank you so much for your excellent service and expertise! Me and my partner really got the most out of our trip to South Africa this March thanks to MyChoice. They helped us plan and book our two weeks long journey exactly the way we wanted it and were really flexible and responsive in the process. Would absolutely recommend their service to anyone visiting this wonderful country. We will for sure reach out to MyChoice again whenever we are coming back!"
Emma Leiderth
Emma Leiderth
24 mars
Read More
"We are so pleased with MyChoise during our 2,5weeks in SA! You managed to make a dream trip for everyone in the family, from the youngest 10years old boy till Grandfather, 74years old. We can really recommend MyChoise to everyone who would like too see this beautiful country! Thank´s a lot again for making this trip so special!"
Lasse Ahlqvist
Lasse Ahlqvist
11 mars
Read More
"Tack Dennis och Mychoice Travel! Vi valde att göra en ”resa i resan”, Dennis gjorde ett fantastiskt jobb och hjälpte oss med att planera en av våra tre veckor. Vi fick med oss så mycket från den här veckan och vi kommer vid nästa besök i Sydafrika definitivt att åka tillbaka i området för ännu fler härliga upplevelser. Allt detta har vi MyChoice Travel att tacka för! Anneli och Lasse"
Elisabeth Hjärtmyr
Elisabeth Hjärtmyr
19 februari
Read More
"Andreas på MyChoice! Vilken service! Så många bra tips. Tryggt både före och under resan. Vi återkommer!"
Johanna Unghanse
Johanna Unghanse
14 januari
Read More
"Stort tack för all hjälp och inspel som vi fick av er! Resan var så lyckad och vi hann med i princip allt vi ville göra. Kapstaden gjorde verkligen intryck på oss och det var verkligen en plats man skulle vilja återkomma till. Input till er är att vi tycker ni gjorde ett superbra jobb och hela tiden levererade snabbt och hög service samt oerhört lätta att kommunicera med. Ovärderligt med tipset om Richard District Six – det var helt fantastiskt och vilken otrolig person. Gjorde djupt intryck på oss."
Michael Murphy
Michael Murphy
11 januari
Read More
Thank you so much for making this the best trip ever! We can and will highly recommend MyChoice to our friends.
Ida B Olsson
Ida B Olsson
9 januari
Read More
Dom var så fina, hjälpsamma och bra vid vår resa! Både innan, under och efteråt! Tack!!
Previous
Next

Fler restips