Resa till Sydafrika med barn

Resa till Sydafrika med barn – att tänka på!

Många undrar om det är går att resa till Sydafrika med barn. Ifall det är säkert, praktiskt och om det finns något att göra. Svaret är ja, ja och ja. Oavsett vad du gillar att göra så går det att skapa en upplevelse där både du och barnen är nöjda. Och vi hjälper gärna till.

Det finns några saker som är viktigt att tänka på och komma ihåg innan du börjar planera en resa till Sydafrika med barn:

Visum

Från och med 1 Juni 2015 behövs personbevis på samtliga barn under 18 år för att komma in i landet. Det behövs ett personbevis (stämplat och på engelska) och kan enkelt beställas hem från skatteverkets hemsida. Reser du som ensam förälder behöver du ytterligare intyg från den andre föräldern att barnen får lämna Sverige och komma in i landet. Om båda föräldrarna är frånvarande måste barnen ha intyg från båda föräldrarna. Läs mer om visum i vår artikel här: Visum Sydafrika

För aktuell information angående detta är det alltid bäst att kontakta den Sydafrikanska ambassaden i Sverige.

Boende

Rumsfördelning är inte lika självklart som i Sverige. Som förälder ser man ofta sina barn som barn, oavsett om de är 6 eller 17, och tänker att man lätt kan sova två vuxna och två barn i en dubbelsäng. I Sydafrika fungerar det inte riktigt så, utan i många fall behöver man fler rum än väntat. Vi finns här för att just ni ska få det bästa boende alternativet för er familj.

Safari

En resa till Sydafrika är inte komplett utan safari

En dröm som många familjer har är att åka på safari under deras resa till Sydafrika. Många av lodgerna har dock en policy när det gäller barn. Tyvärr har många safaris en åldersgräns på 6 år vilket betyder att de inte kan följa med ut och se djuren på nära håll. De flesta lodger har barnvaktstjänster, där man kan lämna sina barn, men vill man att sina yngre barn ska få följa med på safari måste man vara noga med vad man bokar. Fråga oss om säkerheten.

Restauranger

Att ta med sina barn på restaurang är i många fall inte några problem. De flesta tar emot barn och på menyn finns det oftast något som passar. Vill man äta på en finare restaurang som är mer inriktad på fine dining kan det vara bra att dubbelkolla ifall de tar emot barn.

Aktiviteter
Stränder i Sydafrika är oftast barnvänliga

Det finns många stränder som är barnvänliga!

I Sydafrika finns det mängder av aktiviteter för både stora och små barn. Hitta det som passar just er familj och tänk inte att ni behöver avstå. Är man intresserad av hajdykning får barn från 6 år följa med på båten och i många fall ser man hajarna bättre från båten än i vattnet.

Hyrbil

Att hyra bil är ett bra alternativ om man vill röra sig mycket och se landet på egen hand. Behöver man bilbarnstol till sina barn gäller det att ha förståelse att standarden inte är densamma som i Sverige. Vill man ha en bättre bilbarnstol får man ta med sig en själv.

Även om det är några punkter att tänka över innan man påbörjar sin resa till Sydafrika, så är det ett trevligt land att resa i om du har barn eller rent av är ett barn. Det finns mycket aktiviteter och unika platser att besöka som är barnvänliga. Vårt största tips är att inte vara rädd. Våga ta med dina barn så att de kan få uppleva detta fantastiska land.

 

Sugen på Sydafrika? Kolla med oss, vi bor här!

Med Sydafrika som hem i över 15 år har vi hunnit testa och upplevt det mesta för att se vad som håller måttet. Vi hjälper dig att planera din Sydafrikaresa för att just du ska få ett minne för livet. 

 


HITTA DIN SYDAFRIKARESA:

FLER RESOR

Från våra gäster