Gruppresa Sydafrika: Upplev Kapstaden & A Reaching Hand

Gruppresa till Sydafrika tillsammans med A Reaching Hand
Vy över Taffelberget, Kapstaden

Gruppresa till Sydafrika med Karin & A Reaching Hand

Följ med på en gruppresa till Sydafrika med MyChoice och A Reaching Hand (areachinghand.com). Svensktalande MyChoice är liksom A Reaching Hand, baserade i Kapstaden och efter många års samarbete är det nu dags att göra en gruppresa tillsammans. A Reaching Hand har flera projekt i några av Kapstadens mest utsatta områden, de så kallade kåkstäderna, som hjälper barn, ungdomar, ensamstående mödrar och familjer. 

Organisationen grundades 2010 av svenske Karin Hoole och under denna gruppresa i Sydafrika får vi även träffa andra eldsjälar samt aktivt deltar i arbetet med barnen som hon har arbetat med under många års tid. Förutom grundare av A Reaching Hand är Karin också ackrediterad guide i Sydafrika. Hon kommer att guida er till några av sina favoritställen i och utanför Kapstaden. Karin är även utbildad sommelier, något som kommer förgylla era dagar i vinlandet lite extra. Häng med på en gruppresa i Sydafrika fylld med intryck och oförglömliga upplevelser.

Gruppresa till Sydafrika tillsammans med Karin Hoole & A Reaching Hand

PROGRAM

Måndag 4 november 2019

Ankomst till Cape Town International Airport, där ni blir mötta av er chaufför som tar er till hotellet. Incheckning på SunSquare City Bowl 
vilket är ett relativt nyöppnat hotell. Med fokus på det moderna, kombinerar hotellet trendig design och komfort. Hotellet är beläget mitt i centrum, vilket ger gästerna chansen att upptäcka omgivningen och utforska stan.

Klockan 16:00 samlas vi i lobbyn för ett välkomstmöte. Efter det bär det av till foten av Taffelberget för att åka kabinbanan upp till toppen där en fantastisk utsikt väntar oss (om linbanan är stängd på grund av väder och vind, försöker vi få till det senare under resan).

När vi har njutit färdigt av utsikten beger vi oss mot välkomstmiddagen som serveras på den vinspecialiserade restaurangen Bouchon Bistro. Restaurangen är centralt belägen på en sidogata till kända Bree Street och serverar säsongsbetonade tapasrätter tillsammans med kända viner såväl lokala som internationella. Middagen kommer serveras i restaurangens rustika vinkällare.

Tisdag 5 november 2019

Direkt efter frukosten åker vi ut till Kapstadens största kåkstad, Khayelitsha, för att lära oss mer om kulturskillnaderna. Tillsammans med A Reaching Hand upplever vi en vardag med jobb och interaktion på förskolan i kåkstaden. Tillsammans med barnen kommer vi delta med att pyssla ihop pärlplattor som barnen får ta med sig hem. Bra för att träna fingerkoordinationen.

Lunch äter vi tillsammans på restaurangen 4Roomed eKasi Culture. Där vi får prova på traditionell kåkstadsmat med en ”fine dining twist”. Maten samt dess bakgrund presenteras av Abigail – en minst sagt inspirerande kvinna som själv har vuxit upp i kåkstäderna under Apartheid-tiden. Hon använder minnen från uppväxten som inspiration till sin matlagning. Genom vårt besök gynnar vi en verksamhet i ett av Kapstadens fattigaste områden. Hjälp till självhjälp en grundpelare i A Reaching Hands koncept och ideal.

Efter lunch går bussen tillbaka till hotellet. Middag avnjuts på egen hand.

Gruppresa till Sydafrika med A Reaching Hand
Gruppresa till Sydafrika med A Reaching Hand

Onsdag 6 november 2019

Denna dag är fri till att på egen hand utforska staden. Självklart hjälper vi till med planering och bokning av aktiviteter om så önskas. Här följer några exempel.

Om vädret tillåter är någon av Clifton stränderna att rekommendera!

Besök vackra Bo-Kaap området och beundra de färgstarka husen och upplev den rika kulturen.

En vandring upp för Lion’s Head på en svalare dag är en populär aktivitet bland lokalbefolkningen och ger en oslagbar 360 graders utsikt av Kapstaden.

Utforska världskända Victoria & Alfred Waterfront, som är både mysigt och livligt. Här kan man shoppa allt från lokal mat och hantverk till märkeskläder.

Besök världsberömda Kirstenbosch Gardens, en botanisk trädgård som ligger ca 15 min utanför centrum

Åk ut till Godahoppsudden för att se den berömda skylten och gör ett besök på Boulders Beach där pingvinkolonin bor.

Ta färjan ut till Robben Island för en guidad tur på fängelseön, där bland annat Nelson Mandela satt som politisk fånge (biljetter bör bokas i god tid innan)

Åk en heldagstur till Hermanus och se valarna som är i bukten vid den här tiden på året.

Upplev vithajsafari i Gansbaai.

Turism i Sydafrika
Bo-Kaap
Robben Island, Kapstaden

Torsdag 7 november 2019

Vi börjar med frukost på hotellet. Dagens planerade utflykt tar oss till Kapstadens akvarium, The Two Oceans Aquarium, beläget i V&A Waterfront. Med oss har vi A Reaching Hand som väljer att förgylla dagen för några av barnen i kåkstäderna. Under morgonen hämtas de förväntansfulla barnen i Kapstaden för en upplevelse de aldrig förut varit med om, många av barnen har aldrig varit utanför kåkstaden där de är uppvuxna. Ni kommer få tilldelat er ett barn, eller flera att ta hand om under besöket.

Tillsammans med barnen beundrar besökarna hemmet till över 3000 varelser och 288 arter. Utbildningscentret ger både vuxna och små chansen att komma ansikte mot ansikte med delar av ekosystemen som finns i Atlanten och Indiska oceanen. Havets rovdjur, fiskar lika färgglada som regnbågen, gigantiska krabbor och mycket mer. Det prisbelönta akvariet har enastående utställningar, de lägger stort fokus på att utbilda besökare om de marina miljöerna och hur man skyddar dem.

Lunch och middag äter ni på egen hand. V&A Waterfront har ett stort utbud av restauranger att välja mellan.

Kapstadens hamnområde, Waterfront

Fredag 8 november 2019

Efter frukost på hotellet åker vi ut till det sydafrikanska vinlandet. Vi kommer besöka tre väl utvalda boutiquevingårdar i denna utsökt vackra miljö. Kapstadens närliggande vindistrikt stoltserar med några av världens bästa viner och enligt många har regionen några av dom vackraste vingårdarna som går att besöka. Vi besöker tre av Karins favoritvingårdar där vi avnjuter två vinprovningar och en lång härlig lunch. Därefter åker vi tillbaka till Kapstaden.

Kvällens gemensamma middag äger rum i vackra Victoria & Alfred Waterfront. Utbudet är brett men vi har valt ut något som sticker ut från mängden.

Vingård nära Kapstaden

Lördag 9 november 2019

Efter frukost på hotellet beger vi oss ut till kåkstaden Delft, åter igen i samarbete med A Reaching Hand. Dagens projekt kallas “Art Therapy”, vilket består av kreativ konstterapi för över 60 barn som vi kommer att delta i. Klasserna stöder barnets fysiska, sociala, kognitiva, emotionella fantasi och erfarenhetsutveckling. Vi kommer att hjälpa till med avslappningsövningar, måla och servera mat. Även vi får en matbit innan det är dags att bege oss.

Efter en förmiddag med barnen åker vi till härliga Hout Bay, innästlad mellan hav och berg. Här stannar vi till för att besöka T-Bag Design. En plats där man återvinner tepåsar och på ett kreativt sätt skapar olika hantverk så som väskor och inredningsdetaljer.

De skapar även arbetsmöjligheter för personer i den närliggande kåkstaden Imizamo Yethu då majoriteten av de anställda bor där.

Vi åker sedan vidare till välbesökta Hout Bay Market. Där kan man finna allt från kläder till lokalproducerade produkter och konst. Här erbjuds även en fantastisk matmarknad med maträtter från hela världen samt lokalproducerade viner och “craft beers”. Är man lite hungrig kan man på egen hand köpa något ätbart bland alla stånd. Efter besöket på marknaden tar bussen oss tillbaka till hotellet.

Middag på egen hand.

Gruppresa till Sydafrika med A Reaching Hand
Gruppresa till Sydafrika med A Reaching Hand
Marknaden i Hout Bay

Söndag 10 november 2019

Denna morgon börjar som vanligt med en härlig frukost på hotellet. En kulturupplevelse står sedan på schemat tillsammans med A Reaching Hand. Då detta är en söndag besöker ni en kyrka i kåkstaden Khayelitsha. Innan kyrkobesöket kommer vi hälsa på Victoria i hennes hem, en av landets riktiga hjältinnor och en stark nyckelperson för A Reaching Hand. Hon kommer vidare ta oss till kyrkan hon tillhör. Väl på plats i kyrkan väntar en omtumlande upplevelse där ni får levande bevis på att materiell välfärd inte alltid är receptet för lycka!
Efter en gudstjänst utöver det vanliga kommer ni dansa ut ur kyrkan, definitivt en upplevelse att minnas.

Kvällens gemensamma middag serveras på The Bungalow Restaurant. Denna restaurang ligger längs med havet vid Camps Bay och är populär hos lokalbefolkningen med sin härliga och avslappnade atmosfär. Utsikten från denna restaurang kommer ligga kvar i ert minne lång tid framöver!

Victorias Kyrka
Restaurang i Kapstaden

Måndag 11 november 2019

Efter att ha avnjutit en sista frukost är det dags att checka ut.
Dagens är fri för egna aktiviteter fram till att det är dags att bege sig till flygplatsen (beroende på flygtider och valbara tillägg).

Transfer till flygplatsen för vidare flyg mot Europa. Dags att säga adjö till Sydafrika för denna gång!

Flyg till Sydafrika

PRIS & VILLKOR

PER PERSON: ZAR 23,900
Motsvarar idag cirka: 16,000 kr

Inklusive:

 • 7 nätter på SunSquare City Bowl ★★★★ (del i dubbelrum).
 • 3 luncher exklusive dryck.
 • 3 middagar exklusive dryck.
 • 2 vinprovningar.
 • Besök vid 4 olika projekt med A Reaching Hand.
 • Inträden och donationer under utflykter enligt program.
 • SAT-utbildad svensk lokalguide, Karin Hoole.
 • Transporter enligt program.
 • Bagagebärare på flygplats och hotell.
 • Dricks till chaufförer, guider & serveringspersonal.

Exklusive:

 • Enkelrumstillägg R8900 (motsvarar idag ca SEK6000).
 • Flyg (se längre ner på sidan för flyginformation).
 • Safari eller andra förlängningar (se längst ner på sidan).
 • Reseförsäkring (ingår vanligtvis i hemförsäkringen).
 • Avbeställningsskydd (6% av totalbeloppet).
 • Kortavgift (1,35% av totalbeloppet).
 • Aktiviteter på egen hand (främst 6e November).
 • Måltider på egen hand.

Villkor:

Vi presenter alltid priser i ZAR (rand) för att kunna ge våra kunder det bästa priset. Vi behöver därmed inte ta någon höjd valutasvängningar i kursen. För att få en indikation på dagens växlingskurs, besök www1.oanda.com.

För att bekräfta bokningen krävs 25% av totalbeloppet i anmälningsavgift. Resterande belopp betalas senast 35 dagar innan avresa.

Avgift för avbokning innan 30 september 2019 är 25% av totalbeloppet. Vid avbokning 30 september och senare är avbokningsavgiften 100% av totalbeloppet.

Program och priser kan ändras över tid baserat på faktorer som vi inte kan råda över.

Kontakt:

För att boka, eller ställa frågor, kontakta
Dennis Jonsson
MyChoice Sydafrika
dennis@mychoicetravel.co.za
+27 764147458

Godahoppsudden

FLYG

Vi har valt att inte inkludera flyg i priset för denna gruppresa till Sydafrika eftersom detta ger våra gäster friheten att själva välja flyg. En längre flygresa kostar ibland lite mindre vilket vissa föredrar och andra föredrar att lägga en extra slant för att komma fram snabbare. Detta öppnar även upp för tillval som att komma till Kapstaden lite tidigare eller lägga till en safariupplevelse efter veckan med A Reaching Hand.

Självklart kommer vi med tips och råd om hur ni själva bokar flyg om ni behöver. Vi har även bra kontakt med Resia Uppsala som har hjälpt många av våra resenärer som känner att dom vill hålla sig borta från flygbokningar.

Vår rekommendation är att ni bokar flygen så snart som möjligt för bästa pris. Nedan ser ni några förslag som vi har hittat på Resias hemsida: www.resia.se.

Kontakta oss för frågor och svar;
Dennis Jonsson
MyChoice Sydafrika
dennis@mychoicetravel.co.za
+27 764147458

Exempel på flygresa från Göteborg till Kapstaden tur och retur
Exempel på flygresa från Stockholm till Kapstaden tur och retur

SAFARITILLÄGG

Safari är en fantastisk 3-5 dagars upplevelse och kan enkelt läggas till före eller efter veckan med A Reaching Hand. Det finns några safariupplevelser i närheten av Kapstaden men dessa rekommenderar vi inte. Det är inte på riktigt helt enkelt. Den närmsta safariupplevelsen som vi rekommenderar ligger 4 timmars transfer från Kapstaden. Något vildare är Pilanesberg National Park som ligger norr om Johannesburg. Också Madikwe National Park ännu längre norrut från Johannesburg är ett fantastiskt område. Den sista och mest berömda safariupplevelsen i Sydafrika är Kruger National Park som ligger cirka 60 mil öst om Johannesburg.

Garden Route är en annan trevlig upplevelse i Sydafrika. Det bästa är att hyra en bil och köra de 700 km från Kapstaden till Port Elizabeth och sedan flyga därifrån. Det är viktigt att ha tillräckligt med tid (gärna 4-6 nätter) för att kunna uppskatta Garden Route. Vindistrikten och valskådning i Hermanus kan vi också få med om tiden finns.

Kontakta oss innan du bokar flygen om du är intresserad av att lägga till safari eller uppleva något annat i kombination med gruppresan i Sydafrika. Vi skräddarsyr din resa utan att det kostar något extra. Dessutom erbjuder vi samma priser som om ni skulle boka direkt med hotellen eller safarilodgerna i Sydafrika.

Lejon på safari i Sydafrika
Noshörning på safari i Sydafrika

Vill du skriva ut programmet? Här finns en PDF

Välkommen hem till oss.

Gruppresa till Sydafrika tillsammans med A Reaching Hand

Från våra resenärer

Carina Olsson
Carina Olsson
13 augusti
Read More
"Vi fick den bästa planeringen, bokning och support före, under och efter vår resa, av Dennis på MyChoice. På plats i Kapstaden fick vi också, vid vårt möte med Dennis, värdefulla förslag och tips som vi aldrig hade kunnat finna på egen hand. Alla förslag om t.ex. matställen var med utgångspunkt att vi skulle få möjlighet att kunna besöka och se olika delar av staden. Vi är så nöjda med vår resa och för all service vi fått från Dennis! Vi kan verkligen rekommendera My Choice."
Li Szczepanska
Li Szczepanska
2 juni
Read More
"Supertack till Emma och Dennis för all hjälp med planering och alla tips och råd, både inför och under resan! Utan er hjälp hade vår efterlängtade resa inte blivit så bra. Alla restauranger, guider och turer var toppen. Vi längtar redan tillbaka. Tack! ❤️"
Jimmy Andersson
Jimmy Andersson
15 maj
Read More
"We had a great day-trip and visited 3 wineyards in Stellenbosch! Excellent service and communication during the booking and the guide we had in our 10-seat minivan was aswome!"
Lena Jansson
Lena Jansson
16 april
Read More
"Vi tog hjälp av MyChoice Sydafrika för våra fyra dagar i Kapstaden. Boende, transfer, utflykter och tips på aktiviteter ordnade de. Alltid snabba att svara på mina frågor och lätta att komma i kontakt med. Allt blev perfekt! Vi är jättenöjda! Lena och Christer"
Sirpa Persson
Sirpa Persson
13 april
Read More
"Vi är så nöjda med all hjälp vi fick med att planera vår semester i Sydafrika. Emma på MyChoiceSouthAfrica hjälpte oss att planera och boka hela resan. Hon bokade guider, hotell och kom med förslag på aktiviteter på varje ställe. Vi blev mycket väl bemötta i Sydafrika och servicen var utmärkt! Vi vill verkligen rekommendera MyChoiceSouthAfrica och tacka för ett riktigt lyckat arrangemang! 🤩🤩🤩🤩🤩 Tusen tack från Sointu, Lars-Erik, Ronny och Sirpa"
Axel Dahlqvist
Axel Dahlqvist
26 mars
Read More
"Thank you so much for your excellent service and expertise! Me and my partner really got the most out of our trip to South Africa this March thanks to MyChoice. They helped us plan and book our two weeks long journey exactly the way we wanted it and were really flexible and responsive in the process. Would absolutely recommend their service to anyone visiting this wonderful country. We will for sure reach out to MyChoice again whenever we are coming back!"
Emma Leiderth
Emma Leiderth
24 mars
Read More
"We are so pleased with MyChoise during our 2,5weeks in SA! You managed to make a dream trip for everyone in the family, from the youngest 10years old boy till Grandfather, 74years old. We can really recommend MyChoise to everyone who would like too see this beautiful country! Thank´s a lot again for making this trip so special!"
Lasse Ahlqvist
Lasse Ahlqvist
11 mars
Read More
"Tack Dennis och Mychoice Travel! Vi valde att göra en ”resa i resan”, Dennis gjorde ett fantastiskt jobb och hjälpte oss med att planera en av våra tre veckor. Vi fick med oss så mycket från den här veckan och vi kommer vid nästa besök i Sydafrika definitivt att åka tillbaka i området för ännu fler härliga upplevelser. Allt detta har vi MyChoice Travel att tacka för! Anneli och Lasse"
Elisabeth Hjärtmyr
Elisabeth Hjärtmyr
19 februari
Read More
"Andreas på MyChoice! Vilken service! Så många bra tips. Tryggt både före och under resan. Vi återkommer!"
Johanna Unghanse
Johanna Unghanse
14 januari
Read More
"Stort tack för all hjälp och inspel som vi fick av er! Resan var så lyckad och vi hann med i princip allt vi ville göra. Kapstaden gjorde verkligen intryck på oss och det var verkligen en plats man skulle vilja återkomma till. Input till er är att vi tycker ni gjorde ett superbra jobb och hela tiden levererade snabbt och hög service samt oerhört lätta att kommunicera med. Ovärderligt med tipset om Richard District Six – det var helt fantastiskt och vilken otrolig person. Gjorde djupt intryck på oss."
Previous
Next