Bästa tiden att åka till Sydafrika

Bästa tiden att åka till Sydafrika

När är bästa tiden att åka till Sydafrika? Landet är fantastiskt året om. Här finns det en uppsjö av aktiviteter att göra, restauranger att äta på och vingårdar att besöka. Kort och gott, här finns något för alla. 

Däremot kan det vara svårt att veta under vilken tid på året man skall åka, då varje årstid har sin charm. Beroende på intresse och önskemål kan det vara bra att ha förståelse över hur det ser ut i landet. Låt oss ta en titt på de olika årstiderna, så att du kan bestämma vilken som är den bästa tiden att åka till Sydafrika för just dig.


December till Februari 
| Sommar – Varmt och välkommet
Temperatur: 22-28 CBästa tiden att åka till Sydafrika för sol och bad

Sydafrikas sommar har varma dagar och behagliga kvällar. Under denna period har landet sin högsäsong med turister och priserna höjs på mat och aktiviteter. Då är det viktigt att ha förståelse att Sydafrika och Kapstaden blir något annat.

Under jul och nyår stänger delar av Kapstaden ner på grund av att lokalbefolkningen har semester. Tips är att titta upp restauranger en extra gång för att se om de har öppet. Priserna blir även högre och det är inte ovanligt att de höjs med 20 procent jämfört med resten av året.

Vill man åka till Sydafrika under sommaren gäller det att vara medveten om att man måste planera och förboka så mycket som möjligt. Kom ihåg att innan du väljer att åka till Sydafrika, se till att boka allt så tidigt som möjligt.


Mars till Maj | Höst 
– bästa tiden att åka till Sydafrika
Temperatur: 20-26 CBästa tiden att åka till Sydafrika och vandra

Den här är enligt oss den bästa tiden att åka till Sydafrika, och framförallt Kapstaden. Värmen och blåsten börjar avta vilket resulterar i molnfria och vindstilla dagar på runt 25 grader. Perfekt för den som gillar stabilt och behagligt väder och en aktiv tillvaro! Det är också utanför den absoluta högsäsongen vilket gör att priserna på boende sjunker gentemot december och januari. Det är också enklare att hitta tillgänglighet på bra boenden samt restauranger och aktiviteter.

Hösten är också en bra tid för dig som gillar att upptäcka omgivningen till fots utan att värmen skall vara ett problem. Passa på att uppleva de många vandringsturer runtomkring Kapstaden.


Juni till Augusti
| Vinter – Bästa tiden för safari i Sydafrika
Temperatur: 14-18 CBästa tiden för safari i Sydafrika

Vintermånaderna är det Sydafrikas lågsäsong. Priserna är generellt lägre på boenden, aktiviteter och restauranger. Vilket gör det perfekt för lokalbefolkningen att åka iväg över helger och testa de fantastiska boenden som finns undangömda i Sydafrika. Det är regnperiod runt omkring Kapstaden vilket förvandlar landskapet till ett grönt och frodande täcke av växtlighet. Även om det regnar förekommer det många dagar med strålande sol och upp till 25 grader varmt.

Längre norrut är det istället ett helt annat klimat då det nu är torrperiod; vilket för med sig goda omständigheter för safari i Sydafrika. Runt Krugerparken och andra reservat har växterna tappat stora delar av sina blad vilket underlättar när man letar efter djur under safari-turer. På dagarna är det soligt och behagligt, medan det på kvällar och tidiga morgnar (då safariturerna är) kan bli riktigt kyligt och krispigt. Ta med en jacka.

Gillar du vandring? Många vandringsleder, framförallt i Drakensbergen, har perfekt väder för långa vandringsturer och god sikt nästan dagligen. 


September till November
| VÅR bästa tiden att se valar i Sydafrika
Temperatur: 18-24 CBästa tiden för valsafari i Sydafrika

Våren är här! De vackra Jakarandaträden börjar blomma i hela landet, människor börjar peppa inför den kommande Silly season (som sommaren kallas) och värmen strömmar sakta men säkert in. Det är också då Kapstadens kända vind börjar rulla in över Taffelberget, vilket vissa dagar kan likna storm. Det positiva är dock att det håller ute föroreningar från innerstaden.

Sist men definitivt inte minst, har vi valarna. Även om de redan kan ses i juli så är det nu de är här på riktigt. Längs sydostkusten hittas the Whale Route, en scenisk körväg som sträcker sig över 559 km och har otaliga små byar att utforska och använda som bas för din safari. Den mest populära Hermanus; där man kan ta båtturer ut på havet och komma närmare dessa fantastiska djur. Så, om du vill se valar, då är det från september till november som är den bästa tiden att åka till Sydafrika. 


Åka till Sydafrika över Jul och Nyår?

Kom ihåg att internationella högtider såsom jul, nyår och påsk bör alltid bokas långt i förväg och är undantagen från det vi har skrivit ovan. 

Resa till Sydafrika? Kolla med oss, vi bor här!

Med Sydafrika som hem i över 20 år har vi hunnit testa och upplevt det mesta för att se vad som håller måttet. Vi hjälper dig att planera din Sydafrikaresa för att just du ska få ett minne för livet. 

Från våra resenärer

Carina Olsson
Carina Olsson
13 augusti
Read More
"Vi fick den bästa planeringen, bokning och support före, under och efter vår resa, av Dennis på MyChoice. På plats i Kapstaden fick vi också, vid vårt möte med Dennis, värdefulla förslag och tips som vi aldrig hade kunnat finna på egen hand. Alla förslag om t.ex. matställen var med utgångspunkt att vi skulle få möjlighet att kunna besöka och se olika delar av staden. Vi är så nöjda med vår resa och för all service vi fått från Dennis! Vi kan verkligen rekommendera My Choice."
Li Szczepanska
Li Szczepanska
2 juni
Read More
"Supertack till Emma och Dennis för all hjälp med planering och alla tips och råd, både inför och under resan! Utan er hjälp hade vår efterlängtade resa inte blivit så bra. Alla restauranger, guider och turer var toppen. Vi längtar redan tillbaka. Tack! ❤️"
Jimmy Andersson
Jimmy Andersson
15 maj
Read More
"We had a great day-trip and visited 3 wineyards in Stellenbosch! Excellent service and communication during the booking and the guide we had in our 10-seat minivan was aswome!"
Lena Jansson
Lena Jansson
16 april
Read More
"Vi tog hjälp av MyChoice Sydafrika för våra fyra dagar i Kapstaden. Boende, transfer, utflykter och tips på aktiviteter ordnade de. Alltid snabba att svara på mina frågor och lätta att komma i kontakt med. Allt blev perfekt! Vi är jättenöjda! Lena och Christer"
Sirpa Persson
Sirpa Persson
13 april
Read More
"Vi är så nöjda med all hjälp vi fick med att planera vår semester i Sydafrika. Emma på MyChoiceSouthAfrica hjälpte oss att planera och boka hela resan. Hon bokade guider, hotell och kom med förslag på aktiviteter på varje ställe. Vi blev mycket väl bemötta i Sydafrika och servicen var utmärkt! Vi vill verkligen rekommendera MyChoiceSouthAfrica och tacka för ett riktigt lyckat arrangemang! 🤩🤩🤩🤩🤩 Tusen tack från Sointu, Lars-Erik, Ronny och Sirpa"
Axel Dahlqvist
Axel Dahlqvist
26 mars
Read More
"Thank you so much for your excellent service and expertise! Me and my partner really got the most out of our trip to South Africa this March thanks to MyChoice. They helped us plan and book our two weeks long journey exactly the way we wanted it and were really flexible and responsive in the process. Would absolutely recommend their service to anyone visiting this wonderful country. We will for sure reach out to MyChoice again whenever we are coming back!"
Emma Leiderth
Emma Leiderth
24 mars
Read More
"We are so pleased with MyChoise during our 2,5weeks in SA! You managed to make a dream trip for everyone in the family, from the youngest 10years old boy till Grandfather, 74years old. We can really recommend MyChoise to everyone who would like too see this beautiful country! Thank´s a lot again for making this trip so special!"
Lasse Ahlqvist
Lasse Ahlqvist
11 mars
Read More
"Tack Dennis och Mychoice Travel! Vi valde att göra en ”resa i resan”, Dennis gjorde ett fantastiskt jobb och hjälpte oss med att planera en av våra tre veckor. Vi fick med oss så mycket från den här veckan och vi kommer vid nästa besök i Sydafrika definitivt att åka tillbaka i området för ännu fler härliga upplevelser. Allt detta har vi MyChoice Travel att tacka för! Anneli och Lasse"
Elisabeth Hjärtmyr
Elisabeth Hjärtmyr
19 februari
Read More
"Andreas på MyChoice! Vilken service! Så många bra tips. Tryggt både före och under resan. Vi återkommer!"
Johanna Unghanse
Johanna Unghanse
14 januari
Read More
"Stort tack för all hjälp och inspel som vi fick av er! Resan var så lyckad och vi hann med i princip allt vi ville göra. Kapstaden gjorde verkligen intryck på oss och det var verkligen en plats man skulle vilja återkomma till. Input till er är att vi tycker ni gjorde ett superbra jobb och hela tiden levererade snabbt och hög service samt oerhört lätta att kommunicera med. Ovärderligt med tipset om Richard District Six – det var helt fantastiskt och vilken otrolig person. Gjorde djupt intryck på oss."
Michael Murphy
Michael Murphy
11 januari
Read More
Thank you so much for making this the best trip ever! We can and will highly recommend MyChoice to our friends.
Ida B Olsson
Ida B Olsson
9 januari
Read More
Dom var så fina, hjälpsamma och bra vid vår resa! Både innan, under och efteråt! Tack!!
Previous
Next

Fler restips

En resa till Sydafrika för matens skull.
MyChoice

Restauranger och event i Sydafrika

En värld av mat och upplevelser En resa till Sydafrika bjuder på mycket mer än djur, natur och safari. Särskilt Kapstaden har en uppsjö av