Bästa tiden att åka till Sydafrika

Bästa tiden att åka till Sydafrika

När är bästa tiden att åka till Sydafrika? Landet är fantastiskt året om. Här finns det en uppsjö av aktiviteter att göra, restauranger att äta på och vingårdar att besöka. Kort och gott, här finns något för alla. 

Däremot kan det vara svårt att veta under vilken tid på året man skall åka, då varje årstid har sin charm. Beroende på intresse och önskemål kan det vara bra att ha förståelse över hur det ser ut i landet. Låt oss ta en titt på de olika årstiderna, så att du kan bestämma vilken som är den bästa tiden att åka till Sydafrika för just dig.


December till Februari 
| Sommar – Varmt och välkommet
Temperatur: 22-28 CBästa tiden att åka till Sydafrika för sol och bad

Sydafrikas sommar har varma dagar och behagliga kvällar. Under denna period har landet sin högsäsong med turister och priserna höjs på mat och aktiviteter. Då är det viktigt att ha förståelse att Sydafrika och Kapstaden blir något annat.

Under jul och nyår stänger delar av Kapstaden ner på grund av att lokalbefolkningen har semester. Tips är att titta upp restauranger en extra gång för att se om de har öppet. Priserna blir även högre och det är inte ovanligt att de höjs med 20 procent jämfört med resten av året.

Vill man åka till Sydafrika under sommaren gäller det att vara medveten om att man måste planera och förboka så mycket som möjligt. Kom ihåg att innan du väljer att åka till Sydafrika, se till att boka allt så tidigt som möjligt.


Mars till Maj | Höst 
– bästa tiden att åka till Sydafrika
Temperatur: 20-26 CBästa tiden att åka till Sydafrika och vandra

Den här är enligt oss den bästa tiden att åka till Sydafrika, och framförallt Kapstaden. Värmen och blåsten börjar avta vilket resulterar i molnfria och vindstilla dagar på runt 25 grader. Perfekt för den som gillar stabilt och behagligt väder och en aktiv tillvaro! Det är också utanför den absoluta högsäsongen vilket gör att priserna på boende sjunker gentemot december och januari. Det är också enklare att hitta tillgänglighet på bra boenden samt restauranger och aktiviteter.

Hösten är också en bra tid för dig som gillar att upptäcka omgivningen till fots utan att värmen skall vara ett problem. Passa på att uppleva de många vandringsturer runtomkring Kapstaden.


Juni till Augusti
| Vinter – Bästa tiden för safari i Sydafrika
Temperatur: 14-18 CBästa tiden för safari i Sydafrika

Vintermånaderna är det Sydafrikas lågsäsong. Priserna är generellt lägre på boenden, aktiviteter och restauranger. Vilket gör det perfekt för lokalbefolkningen att åka iväg över helger och testa de fantastiska boenden som finns undangömda i Sydafrika. Det är regnperiod runt omkring Kapstaden vilket förvandlar landskapet till ett grönt och frodande täcke av växtlighet. Även om det regnar förekommer det många dagar med strålande sol och upp till 25 grader varmt.

Längre norrut är det istället ett helt annat klimat då det nu är torrperiod; vilket för med sig goda omständigheter för safari i Sydafrika. Runt Krugerparken och andra reservat har växterna tappat stora delar av sina blad vilket underlättar när man letar efter djur under safari-turer. På dagarna är det soligt och behagligt, medan det på kvällar och tidiga morgnar (då safariturerna är) kan bli riktigt kyligt och krispigt. Ta med en jacka.

Gillar du vandring? Många vandringsleder, framförallt i Drakensbergen, har perfekt väder för långa vandringsturer och god sikt nästan dagligen. 


September till November
| VÅR bästa tiden att se valar i Sydafrika
Temperatur: 18-24 CBästa tiden för valsafari i Sydafrika

Våren är här! De vackra Jakarandaträden börjar blomma i hela landet, människor börjar peppa inför den kommande Silly season (som sommaren kallas) och värmen strömmar sakta men säkert in. Det är också då Kapstadens kända vind börjar rulla in över Taffelberget, vilket vissa dagar kan likna storm. Det positiva är dock att det håller ute föroreningar från innerstaden.

Sist men definitivt inte minst, har vi valarna. Även om de redan kan ses i juli så är det nu de är här på riktigt. Längs sydostkusten hittas the Whale Route, en scenisk körväg som sträcker sig över 559 km och har otaliga små byar att utforska och använda som bas för din safari. Den mest populära Hermanus; där man kan ta båtturer ut på havet och komma närmare dessa fantastiska djur. Så, om du vill se valar, då är det från september till november som är den bästa tiden att åka till Sydafrika. 


Åka till Sydafrika över Jul och Nyår?

Kom ihåg att internationella högtider såsom jul, nyår och påsk bör alltid bokas långt i förväg och är undantagen från det vi har skrivit ovan. 

Kolla med Dennis om du ska resa till Sydafrika

Resa till Sydafrika? Kolla med oss, vi bor här!

Med Sydafrika som hem i över 20 år har vi hunnit testa och upplevt det mesta för att se vad som håller måttet. Vi hjälper dig att planera din Sydafrikaresa för att just du ska få ett minne för livet. 

Från våra resenärer

Charlotte Andreason
Charlotte Andreason
6 februari
Read More
"Vi kontaktade MyChoice Sydafrika och Andreas för att få hjälp att planera vår resa med företaget. Hela arrangemanget fungerade perfekt, in i minsta detalj. Allt från första kontakt där ni verkligen lyssnade till våra önskemål.🤩 Vi är så glada och nöjda att vi valde att låta er hjälpa oss att boka och planera denna resa. Utan er hjälp hade det nog inte blivit så perfekt som det nu blev."
Hanna Svendsen
Hanna Svendsen
26 januari
Read More
"När vi fick idén att gifta oss i Sydafrika tog vi hjälpa av Andreas på MyChoice. Inte bara fick vi en fantastisk vigsel (där Andreas hjälpte oss komma i kontakt med vigselförrättare och allt annat praktiskt) med Kapstadens vackra vy som bakgrund utan även personlig möte vid ankomst, bokning av hotell, upplevelser och restaurangtips. Utan tvekan den bästa resan vi gjort, inget lämnades åt slumpen och vi kunde inte vara mer än nöjda. Rekommenderas varmt!!"
Sandra Carlsson
Sandra Carlsson
20 januari
Read More
"Tack för att ni hjälpte oss planera en fantastisk resa i Sydafrika! Vi fick verkligen superbra tips med allt från boende, restauranger, marknader, utflykter m.m. och att alltid kunna ringa/höra av sig till Dennis var toppen om vi undrade något när vi väl var där! Kan verkligen rekommendera alla som vill få ut så mycket som möjligt av sin resa att använda sig av MyChoice."
Kristina Myhre
Kristina Myhre
13 januari
Read More
"Jag kan varmt rekommendera Emma Häggström och MyChoice för alla goda råd inför vår Sydafrikresa, för alla bokningar till Safari, boenden och restauranger och sist men inte minst för en förstklassig service och snabb återkoppling så fort vi ropade till. Vi är supernöjda med vår resa och MyChoice som researrangör."
Gabriella Winnberg
Gabriella Winnberg
10 januari
Read More
"De är proffsiga, kunniga och väldigt vänliga och bra att ha att göra med."
Anna Hjälte
Anna Hjälte
7 januari
Read More
"Tack Andreas MyChoice för att du gjorde vår resa till Sydafrika till ett minne för livet -för hela familjen🤗 Ovärdeliga tips och ett fantastiskt engagemang Så proffsigt !!"
Camilla Sundström
Camilla Sundström
21 december
Read More
"Tack Andreas på MyChoice för superfin service inför, under och efter vår resa. Andreas lyssnade av oss och våra önskemål på ett mycket bra sätt. Just det där lilla extra och personliga i servicen gör så stor skillnad; förstod direkt vilken typ av boende vi ville ha, inga stora hotell utan charmiga guesthouse, galet bra tips på restauranger, vågade avråda när vi försökte knö in för mycket i schemat. Vi hann ändå med vindistrikten, safari och Kapstaden på dryga veckan. Vi rekommenderar varmt MyChoice Sydafrika."
Jacqueline Sjösten
Jacqueline Sjösten
13 december
Read More
"Jag som själv driver en resebyrå vet hur viktigt det är med en genuin och kompetent reseledare. Jag är ofantligt nöjd med Dennis och hans personal på My Choice Sydafrika och mina kunder likaså. Ni gör ett fantastisk jobb och tar fram det bästa i varje resa utifrån kundens önskningar. 👌👌"
Kerstin Hacksell Gavralidis
Kerstin Hacksell Gavralidis
23 november
Read More
"Tack Emma och MyChoice för en underbar resa! Fantastiska boenden på guesthouses, många bra tips på aktiviteter och restauranger gjorde detta till oförglömlig upplevelse!"
Allan Åberg
Allan Åberg
12 november
Read More
"Vi blev tipsade av kompisar som anlitat Andreas på MyChoice Sydafrika att för vår planerade resa till Kapstaden. De var mycket positiva till MyChoise. Trots höga förväntningar överträffade Andreas dem. Otroligt snabb, insiktsfull och personlig service till en kostnad som framstår som obefintlig. Både före och under resa fick vi då och då små frågor och tips. Detta sätt att boka resa är nytt för mig m,en jag kan verkligen rekommendera det helt och fullt!"
Previous
Next

Fler restips

Böcker om Afrika
MyChoice

6 böcker om Afrika

Att läsa på om det land eller den plats du ska besöka gör dig både bättre förberedd och hjälper dig att få ut maximalt av

En resa till Sydafrika för matens skull.
MyChoice

Restauranger och event i Sydafrika

En värld av mat och upplevelser En resa till Sydafrika bjuder på mycket mer än djur, natur och safari. Särskilt Kapstaden har en uppsjö av