Golfbanor i Sydafrika

De 10 bästa golfbanorna i Sydafrika

Golf är en precisionsport som utövas över hela världen. I Sydafrika finns några av världens bästa golfbanor, många designade av golfproffs och noga utformade för att ge den bästa möjliga spelupplevelsen. Att välja Sydafrika som resmål för golfresan ger också den unika möjligheten att kombinera vistelsen med bland annat safari- och vinupplevelser. Här nedan kan ni läsa om landets topp 10 bästa golfbanor och inspireras inför er nästa golfresa till Sydafrika.

Fancourts golfbanor i Sydafrika:

7 Km från George Airport längs med Garden Route ligger en av Sydafrikas främsta fritidsanläggning, Fancourt. Här har man möjlighet att välja mellan tre golfbanor designade av Gary Player att spela på, alla tre rankade bland topp 15 golfbanor i Sydafrika. Likaså finns här också en golfakademi. Anläggningen erbjuder dessutom en mängd andra fritidsaktiviteter och restauranger samt i nära anslutning ligger Fancourt hotell. De tre första som följer här ligger alla tre i Fancourts område. Oavsett vilken bana man väljer att spela på finns här ett uppvärmningsområde med ett heltäckande sortiment och ett träningsområde tillgängligt. Golfbilar finns att hyra, men tjänsten är väderberoende. Varje golfare får dessutom tillgång till en detaljerad karta över banan med avståndsmätningar och bilder för att hjälpa spelare att navigera kursen.

The Links Golfbana, Sydafrika

The Links Golf Course, George (Fancourt)

Sydafrikas golfbana nummer 1. Denna golfbana har Gary Player beskrivit som sin bästa prestation bland sina designer. Golfbanan har omvandlats från ett flygfält till ett fantastiskt miljö- och golfarv. Banan är belägen inom den större delen av Fancourt anläggningen och består av en böljande och vindväxlad terräng med sanddynslandskap. De senaste åren har The links varit värd åt några av de mest prestigefyllda turneringarna i världen.

Montagu Golfbana, Sydafrika

Montagu Golf Course, George (Fancourt)

Montagu är en av landets finaste 18-hålsbana och ligger på plats nummer 8 på listan över Sydafrikas bästa golfbanor. Den är exklusivt utformad för att ge en rivande golfupplevelse för alla spelare. Golfbanan är en trädkantad bana med stora områden av varierande terräng på rullande mark.

Outeniqua golfbana, Sydafrika

Outeniqua Golf Course, George (Fancourt)

Den sista av Fancourts tre golfbanor i Sydafrika är Outeniqua. Rankad som nummer 14 bland alla golfbanor i Sydafrika. Banan har fått sitt namn efter bergskedjan som sträcker sig i bakgrunden. Här presenteras en 18-hålsbana med parklandskap, ett antal utmaningar och vattenhinder. Golfrundan skräddarsys efter kunskap och erfarenhet för att ge en avslappnad golfupplevelse. Vilket gör att Outeniqua erbjuder ett enklare spel än sin motsvarighet Montagu, dessutom är denna golfbana ursprungligt konstruerad för att rymma en stor mängd spelare.

Leopard Creek golfbana, Sydafrika

Leopard Creek Country Club, Malelane

Leopard Creek ligger i anslutning till Krugerparken och är uppbyggd med expertis och kompetens av en av världens bästa golfare, Gary Player. Golfbanan grundar sig på värdena av vänskap, den gemensamma kärleken till spelet och vördnad för naturen. Här satsar man på utveckling av natursköna vyer och att skapa intressanta golfstrategier. På Leopard Creek tas golfare till en ny dimension då naturen här omkring är hem för bland annat krokodiler, flodhästar, antiloper, bufflar och elefanter.

Pearl Valley Golf Estates, Paarl

Ungefär 35 minuter från centrala Kapstaden i Paarl, hittar man Pearl Valley och Val de Vie Estate som är den professionella golfspelaren Jack Nicklaus signaturbana. Den har blivit rankad som den 5:e bästa i landet. Här finns också SwingFit Academy, vilket är en akademi som erbjuder experttips och träning inom golf och fitness. Programmet är känt som en av de bästa golf-coaching kurserna i världen.

De Zalze golfbana, Sydafrika

De Zalze Golf Estate, Stellenbosch

De Zalze är en golfbana som passar alla golfare, nybörjare som erfarna. Här kan man följa olika markeringar beroende på kompetensnivå. Fritt val beroende på vad man föredrar, att spela en kortare bana för mer njutning eller om man vill ha ett längre och mer utmanande spel. Golfbanan är belägen så att den har en fin blandning av parklandshål bland ekträd och flod med en fin utsikt över bergskedjan i bakgrunden. Här kan man börja dagen på De Zalzes egna träningsanläggning för att lösgöra sig lite inför första tee.

Gary Player Golfbana, Sun City, Sydafrika

Gary Player Golf Course, Sun City

Denna resort är en av Sydafrikas främsta golfdestinationer. Här finns två 18-hålsbanor utformade av golflegenden Gary Player. Gary Player Golf Course har utformats för att maximera utmaningen för varje golfspelares handikapp. Med golfbanans fantasifulla uppbyggnad ger den både nybörjare och skickliga golfare en tillfredställande runda. Med en restaurang, golfbutik, gym och spa är denna golfklubb också en social knutpunkt för både spelare och åskådare.

Durban Country Club, Durban

Durban Country Club, en av de 100 bästa golfbanorna i världen som erbjuder en överträffande golfupplevelse samt catering till golfentusiaster och proffs. Med sina sport- och fritidsanläggningar i världsklass är denna golfklubb en underhållning- och avkopplingsort för hela familjen. Här kan man njuta av två topprankade golfbanor i Sydafrika, The Durban Country Club Course och Beachwood Course.

Lost City Golfbana, Sun City, Sydafrika

Lost City Golf Course, Sun City

Lost City Golf Course är den andra banan på Sun City resort. En imponerande 18-hålsbana som omfattar över 100 hektar med en varierande natur, från öknen till berg och parker. Denna golfbana har total 28000 kvadratmeter av vattenhinder, och det mest kända finner man på det 13:e hålet. Denna vattenfunktion är utöver ett hinder också ett hem för Nilkrokodiler. Denna golfbana ligger som Gary Player Golf Course också i anslutning till den sociala knutpunkten som utgörs på Sun City resort.

Arabella Golf, Kleinmond

Arabella är en golfbana i Sydafrika med världsklass och är byggd för att spelas på och designad för att kolla på av Peter Matkovich. Denna 18-hålsbana är rankad som en av de högsta i Sydafrika. Med orört gräs, svåra sandfällor och utmanande vattenhinder har det 8:e och 18e hålet beskrivits som två av de vackraste att spela i landet. Här är ett officiellt handikapp inte nödvändigt för att få spela, men det krävs att man har en förståelse för etikett och golfregler. Golfklubben erbjuder dessutom en fullt utrustad butik, uppvärmning- och träningsområde, lokaler och duschar, golfbilar, golfkliniker och coaching. Golfbanan är öppen från klockan 7 – 8 på morgonen till solnedgång, både sommar och vinter.

Från safari till golfbanor i Sydafrika – kolla med oss, vi bor här!

Är ni sugna på en golfupplevelse med fantastiskt utformade banor och en otrolig natur? Hör av er och låt oss boka ert boende i Sydafrika, det kostar inget extra utan det är alltid till samma pris som när ni bokar själva. Kom ihåg att vi dessutom erbjuder massor av lokalkännedom och tips när ni bokar via oss.

Resa till Sydafrika? Kolla med oss, vi bor här!

Med Sydafrika som hem i över 20 år har vi hunnit testa och upplevt det mesta för att se vad som håller måttet. Vi hjälper dig att planera din Sydafrikaresa för att just du ska få ett minne för livet. 

Från våra resenärer

Carina Olsson
Carina Olsson
13 augusti
Read More
“Vi fick den bästa planeringen, bokning och support före, under och efter vår resa, av Dennis på MyChoice. På plats i Kapstaden fick vi också, vid vårt möte med Dennis, värdefulla förslag och tips som vi aldrig hade kunnat finna på egen hand. Alla förslag om t.ex. matställen var med utgångspunkt att vi skulle få möjlighet att kunna besöka och se olika delar av staden. Vi är så nöjda med vår resa och för all service vi fått från Dennis! Vi kan verkligen rekommendera My Choice.”
Li Szczepanska
Li Szczepanska
2 juni
Read More
“Supertack till Emma och Dennis för all hjälp med planering och alla tips och råd, både inför och under resan! Utan er hjälp hade vår efterlängtade resa inte blivit så bra. Alla restauranger, guider och turer var toppen. Vi längtar redan tillbaka. Tack! ❤️”
Jimmy Andersson
Jimmy Andersson
15 maj
Read More
“We had a great day-trip and visited 3 wineyards in Stellenbosch! Excellent service and communication during the booking and the guide we had in our 10-seat minivan was aswome!”
Lena Jansson
Lena Jansson
16 april
Read More
“Vi tog hjälp av MyChoice Sydafrika för våra fyra dagar i Kapstaden. Boende, transfer, utflykter och tips på aktiviteter ordnade de. Alltid snabba att svara på mina frågor och lätta att komma i kontakt med. Allt blev perfekt! Vi är jättenöjda! Lena och Christer”
Sirpa Persson
Sirpa Persson
13 april
Read More
“Vi är så nöjda med all hjälp vi fick med att planera vår semester i Sydafrika. Emma på MyChoiceSouthAfrica hjälpte oss att planera och boka hela resan. Hon bokade guider, hotell och kom med förslag på aktiviteter på varje ställe. Vi blev mycket väl bemötta i Sydafrika och servicen var utmärkt! Vi vill verkligen rekommendera MyChoiceSouthAfrica och tacka för ett riktigt lyckat arrangemang! 🤩🤩🤩🤩🤩 Tusen tack från Sointu, Lars-Erik, Ronny och Sirpa”
Axel Dahlqvist
Axel Dahlqvist
26 mars
Read More
“Thank you so much for your excellent service and expertise! Me and my partner really got the most out of our trip to South Africa this March thanks to MyChoice. They helped us plan and book our two weeks long journey exactly the way we wanted it and were really flexible and responsive in the process. Would absolutely recommend their service to anyone visiting this wonderful country. We will for sure reach out to MyChoice again whenever we are coming back!”
Emma Leiderth
Emma Leiderth
24 mars
Read More
“We are so pleased with MyChoise during our 2,5weeks in SA! You managed to make a dream trip for everyone in the family, from the youngest 10years old boy till Grandfather, 74years old. We can really recommend MyChoise to everyone who would like too see this beautiful country! Thank´s a lot again for making this trip so special!”
Lasse Ahlqvist
Lasse Ahlqvist
11 mars
Read More
“Tack Dennis och Mychoice Travel! Vi valde att göra en ”resa i resan”, Dennis gjorde ett fantastiskt jobb och hjälpte oss med att planera en av våra tre veckor. Vi fick med oss så mycket från den här veckan och vi kommer vid nästa besök i Sydafrika definitivt att åka tillbaka i området för ännu fler härliga upplevelser. Allt detta har vi MyChoice Travel att tacka för! Anneli och Lasse”
Elisabeth Hjärtmyr
Elisabeth Hjärtmyr
19 februari
Read More
“Andreas på MyChoice! Vilken service! Så många bra tips. Tryggt både före och under resan. Vi återkommer!”
Johanna Unghanse
Johanna Unghanse
14 januari
Read More
“Stort tack för all hjälp och inspel som vi fick av er! Resan var så lyckad och vi hann med i princip allt vi ville göra. Kapstaden gjorde verkligen intryck på oss och det var verkligen en plats man skulle vilja återkomma till. Input till er är att vi tycker ni gjorde ett superbra jobb och hela tiden levererade snabbt och hög service samt oerhört lätta att kommunicera med. Ovärderligt med tipset om Richard District Six – det var helt fantastiskt och vilken otrolig person. Gjorde djupt intryck på oss.”
Michael Murphy
Michael Murphy
11 januari
Read More
Thank you so much for making this the best trip ever! We can and will highly recommend MyChoice to our friends.
Ida B Olsson
Ida B Olsson
9 januari
Read More
Dom var så fina, hjälpsamma och bra vid vår resa! Både innan, under och efteråt! Tack!!
Previous
Next

Fler restips

En resa till Sydafrika för matens skull.
MyChoice

Restauranger och event i Sydafrika

En värld av mat och upplevelser En resa till Sydafrika bjuder på mycket mer än djur, natur och safari. Särskilt Kapstaden har en uppsjö av

Dyka med vithaj i Sydafrika
MyChoice

Dyka med vithajar i Sydafrika

Cirka två timmar från Kapstaden ligger Gansbaai, en liten fiskeby längs kusten som är centrum för att dyka med vithajar i Sydafrika. Denna by andas