Outeniqua, en av många golfbanor i Sydafrika

De 10 bästa golfbanorna i Sydafrika

Golf är en precisionsport som utövas över hela världen. I Sydafrika finns några av världens bästa golfbanor, många designade av golfproffs och noga utformade för att ge den bästa möjliga spelupplevelsen. Att välja Sydafrika som resmål för golfresan ger också den unika möjligheten att kombinera vistelsen med bland annat safari- och vinupplevelser. Här nedan kan ni läsa om landets topp 10 bästa golfbanor och inspireras inför er nästa golfresa till Sydafrika.

Fancourts golfbanor i Sydafrika:

7 Km från George Airport längs med Garden Route ligger en av Sydafrikas främsta fritidsanläggning, Fancourt. Här har man möjlighet att välja mellan tre golfbanor designade av Gary Player att spela på, alla tre rankade bland topp 15 golfbanor i Sydafrika. Likaså finns här också en golfakademi. Anläggningen erbjuder dessutom en mängd andra fritidsaktiviteter och restauranger samt i nära anslutning ligger Fancourt hotell. De tre första som följer här ligger alla tre i Fancourts område. Oavsett vilken bana man väljer att spela på finns här ett uppvärmningsområde med ett heltäckande sortiment och ett träningsområde tillgängligt. Golfbilar finns att hyra, men tjänsten är väderberoende. Varje golfare får dessutom tillgång till en detaljerad karta över banan med avståndsmätningar och bilder för att hjälpa spelare att navigera kursen.

The Links Golfbana, Sydafrika

The Links Golf Course, George (Fancourt)

Sydafrikas golfbana nummer 1. Denna golfbana har Gary Player beskrivit som sin bästa prestation bland sina designer. Golfbanan har omvandlats från ett flygfält till ett fantastiskt miljö- och golfarv. Banan är belägen inom den större delen av Fancourt anläggningen och består av en böljande och vindväxlad terräng med sanddynslandskap. De senaste åren har The links varit värd åt några av de mest prestigefyllda turneringarna i världen.

Montagu Golfbana, Sydafrika

Montagu Golf Course, George (Fancourt)

Montagu är en av landets finaste 18-hålsbana och ligger på plats nummer 8 på listan över Sydafrikas bästa golfbanor. Den är exklusivt utformad för att ge en rivande golfupplevelse för alla spelare. Golfbanan är en trädkantad bana med stora områden av varierande terräng på rullande mark.

Outeniqua golfbana, Sydafrika

Outeniqua Golf Course, George (Fancourt)

Den sista av Fancourts tre golfbanor i Sydafrika är Outeniqua. Rankad som nummer 14 bland alla golfbanor i Sydafrika. Banan har fått sitt namn efter bergskedjan som sträcker sig i bakgrunden. Här presenteras en 18-hålsbana med parklandskap, ett antal utmaningar och vattenhinder. Golfrundan skräddarsys efter kunskap och erfarenhet för att ge en avslappnad golfupplevelse. Vilket gör att Outeniqua erbjuder ett enklare spel än sin motsvarighet Montagu, dessutom är denna golfbana ursprungligt konstruerad för att rymma en stor mängd spelare.

Leopard Creek golfbana, Sydafrika

Leopard Creek Country Club, Malelane

Leopard Creek ligger i anslutning till Krugerparken och är uppbyggd med expertis och kompetens av en av världens bästa golfare, Gary Player. Golfbanan grundar sig på värdena av vänskap, den gemensamma kärleken till spelet och vördnad för naturen. Här satsar man på utveckling av natursköna vyer och att skapa intressanta golfstrategier. På Leopard Creek tas golfare till en ny dimension då naturen här omkring är hem för bland annat krokodiler, flodhästar, antiloper, bufflar och elefanter.

Pearl Valley Golf Estates, Paarl

Ungefär 35 minuter från centrala Kapstaden i Paarl, hittar man Pearl Valley och Val de Vie Estate som är den professionella golfspelaren Jack Nicklaus signaturbana. Den har blivit rankad som den 5:e bästa i landet. Här finns också SwingFit Academy, vilket är en akademi som erbjuder experttips och träning inom golf och fitness. Programmet är känt som en av de bästa golf-coaching kurserna i världen.

De Zalze golfbana, Sydafrika

De Zalze Golf Estate, Stellenbosch

De Zalze är en golfbana som passar alla golfare, nybörjare som erfarna. Här kan man följa olika markeringar beroende på kompetensnivå. Fritt val beroende på vad man föredrar, att spela en kortare bana för mer njutning eller om man vill ha ett längre och mer utmanande spel. Golfbanan är belägen så att den har en fin blandning av parklandshål bland ekträd och flod med en fin utsikt över bergskedjan i bakgrunden. Här kan man börja dagen på De Zalzes egna träningsanläggning för att lösgöra sig lite inför första tee.

Gary Player Golfbana, Sun City, Sydafrika

Gary Player Golf Course, Sun City

Denna resort är en av Sydafrikas främsta golfdestinationer. Här finns två 18-hålsbanor utformade av golflegenden Gary Player. Gary Player Golf Course har utformats för att maximera utmaningen för varje golfspelares handikapp. Med golfbanans fantasifulla uppbyggnad ger den både nybörjare och skickliga golfare en tillfredställande runda. Med en restaurang, golfbutik, gym och spa är denna golfklubb också en social knutpunkt för både spelare och åskådare.

Durban Country Club, Durban

Durban Country Club, en av de 100 bästa golfbanorna i världen som erbjuder en överträffande golfupplevelse samt catering till golfentusiaster och proffs. Med sina sport- och fritidsanläggningar i världsklass är denna golfklubb en underhållning- och avkopplingsort för hela familjen. Här kan man njuta av två topprankade golfbanor i Sydafrika, The Durban Country Club Course och Beachwood Course.

Lost City Golfbana, Sun City, Sydafrika

Lost City Golf Course, Sun City

Lost City Golf Course är den andra banan på Sun City resort. En imponerande 18-hålsbana som omfattar över 100 hektar med en varierande natur, från öknen till berg och parker. Denna golfbana har total 28000 kvadratmeter av vattenhinder, och det mest kända finner man på det 13:e hålet. Denna vattenfunktion är utöver ett hinder också ett hem för Nilkrokodiler. Denna golfbana ligger som Gary Player Golf Course också i anslutning till den sociala knutpunkten som utgörs på Sun City resort.

Arabella Golf, Kleinmond

Arabella är en golfbana i Sydafrika med världsklass och är byggd för att spelas på och designad för att kolla på av Peter Matkovich. Denna 18-hålsbana är rankad som en av de högsta i Sydafrika. Med orört gräs, svåra sandfällor och utmanande vattenhinder har det 8:e och 18e hålet beskrivits som två av de vackraste att spela i landet. Här är ett officiellt handikapp inte nödvändigt för att få spela, men det krävs att man har en förståelse för etikett och golfregler. Golfklubben erbjuder dessutom en fullt utrustad butik, uppvärmning- och träningsområde, lokaler och duschar, golfbilar, golfkliniker och coaching. Golfbanan är öppen från klockan 7 – 8 på morgonen till solnedgång, både sommar och vinter.

Från safari till golfbanor i Sydafrika – kolla med oss, vi bor här!

Är ni sugna på en golfupplevelse med fantastiskt utformade banor och en otrolig natur? Hör av er och låt oss boka ert boende i Sydafrika, det kostar inget extra utan det är alltid till samma pris som när ni bokar själva. Kom ihåg att vi dessutom erbjuder massor av lokalkännedom och tips när ni bokar via oss.

Kolla med Dennis om du ska resa till Sydafrika

Resa till Sydafrika? Kolla med oss, vi bor här!

Med Sydafrika som hem i över 20 år har vi hunnit testa och upplevt det mesta för att se vad som håller måttet. Vi hjälper dig att planera din Sydafrikaresa för att just du ska få ett minne för livet. 

Från våra resenärer

Camilla Sundström
Camilla Sundström
21 december
Read More
“Tack Andreas på MyChoice för superfin service inför, under och efter vår resa. Andreas lyssnade av oss och våra önskemål på ett mycket bra sätt. Just det där lilla extra och personliga i servicen gör så stor skillnad; förstod direkt vilken typ av boende vi ville ha, inga stora hotell utan charmiga guesthouse, galet bra tips på restauranger, vågade avråda när vi försökte knö in för mycket i schemat. Vi hann ändå med vindistrikten, safari och Kapstaden på dryga veckan. Vi rekommenderar varmt MyChoice Sydafrika.”
Jacqueline Sjösten
Jacqueline Sjösten
13 december
Read More
“Jag som själv driver en resebyrå vet hur viktigt det är med en genuin och kompetent reseledare. Jag är ofantligt nöjd med Dennis och hans personal på My Choice Sydafrika och mina kunder likaså. Ni gör ett fantastisk jobb och tar fram det bästa i varje resa utifrån kundens önskningar. 👌👌”
Kerstin Hacksell Gavralidis
Kerstin Hacksell Gavralidis
23 november
Read More
“Tack Emma och MyChoice för en underbar resa! Fantastiska boenden på guesthouses, många bra tips på aktiviteter och restauranger gjorde detta till oförglömlig upplevelse!”
Allan Åberg
Allan Åberg
12 november
Read More
“Vi blev tipsade av kompisar som anlitat Andreas på MyChoice Sydafrika att för vår planerade resa till Kapstaden. De var mycket positiva till MyChoise. Trots höga förväntningar överträffade Andreas dem. Otroligt snabb, insiktsfull och personlig service till en kostnad som framstår som obefintlig. Både före och under resa fick vi då och då små frågor och tips. Detta sätt att boka resa är nytt för mig m,en jag kan verkligen rekommendera det helt och fullt!”
Katja Norström
Katja Norström
11 november
Read More
“Absolut bästa resebyrån om ni vill få en magisk upplevelse i och runtomkring Kapstaden. Duktiga, kunniga och supertrevliga! Vi är supernöjda och kan varmt rekommendera MyChoice.”
Carina Olsson
Carina Olsson
13 augusti
Read More
“Vi fick den bästa planeringen, bokning och support före, under och efter vår resa, av Dennis på MyChoice. På plats i Kapstaden fick vi också, vid vårt möte med Dennis, värdefulla förslag och tips som vi aldrig hade kunnat finna på egen hand. Alla förslag om t.ex. matställen var med utgångspunkt att vi skulle få möjlighet att kunna besöka och se olika delar av staden. Vi är så nöjda med vår resa och för all service vi fått från Dennis! Vi kan verkligen rekommendera My Choice.”
Li Szczepanska
Li Szczepanska
2 juni
Read More
“Supertack till Emma och Dennis för all hjälp med planering och alla tips och råd, både inför och under resan! Utan er hjälp hade vår efterlängtade resa inte blivit så bra. Alla restauranger, guider och turer var toppen. Vi längtar redan tillbaka. Tack! ❤️”
Jimmy Andersson
Jimmy Andersson
15 maj
Read More
“We had a great day-trip and visited 3 wineyards in Stellenbosch! Excellent service and communication during the booking and the guide we had in our 10-seat minivan was aswome!”
Lena Jansson
Lena Jansson
16 april
Read More
“Vi tog hjälp av MyChoice Sydafrika för våra fyra dagar i Kapstaden. Boende, transfer, utflykter och tips på aktiviteter ordnade de. Alltid snabba att svara på mina frågor och lätta att komma i kontakt med. Allt blev perfekt! Vi är jättenöjda! Lena och Christer”
Previous
Next

Fler restips

Sol och bad på stränder i Sydafrika med vår resa Kapstaden och Safari
MyChoice

Sol, bad och stränder i Sydafrika

Oavsett vilket syfte du reste hit med, är stränder i Sydafrika en måste-aktivitet. Flera stränder har röstats fram till världens vackraste och när man börjar

Valsafari i Sydafrika
MyChoice

Hermanus – din valsafari i Sydafrika

Vandring, vingård och valsafari i Sydafrika – den lilla kuststaden Hermanus levererar förstklassiga äventyr för livsnjutaren.   Längs Sydafrikas södra kust, cirka 1,5h bilfärd från

En resa till Sydafrika för matens skull.
MyChoice

Restauranger och event i Sydafrika

En värld av mat och upplevelser En resa till Sydafrika bjuder på mycket mer än djur, natur och safari. Särskilt Kapstaden har en uppsjö av