Golfbanor i Sydafrika

De 10 bästa golfbanorna i Sydafrika

Golf är en precisionsport som utövas över hela världen. I Sydafrika finns några av världens bästa golfbanor, många designade av golfproffs och noga utformade för att ge den bästa möjliga spelupplevelsen. Att välja Sydafrika som resmål för golfresan ger också den unika möjligheten att kombinera vistelsen med bland annat safari- och vinupplevelser. Här nedan kan ni läsa om landets topp 10 bästa golfbanor och inspireras inför er nästa golfresa till Sydafrika.

 

Fancourt

7 Km från George Airport längs med Garden Route ligger en av Sydafrikas främsta fritidsanläggning, Fancourt. Här har man möjlighet att välja mellan tre golfbanor designade av Gary Player att spela på, alla tre rankade bland topp 15 golfbanor i Sydafrika. Likaså finns här också en golfakademi. Anläggningen erbjuder dessutom en mängd andra fritidsaktiviteter och restauranger samt i nära anslutning ligger Fancourt hotell. De tre första som följer här ligger alla tre i Fancourts område. Oavsett vilken bana man väljer att spela på finns här ett uppvärmningsområde med ett heltäckande sortiment och ett träningsområde tillgängligt. Golfbilar finns att hyra, men tjänsten är väderberoende. Varje golfare får dessutom tillgång till en detaljerad karta över banan med avståndsmätningar och bilder för att hjälpa spelare att navigera kursen.

 

The Links Golfbana, Sydafrika

The Links Golf Course, George (Fancourt)

Sydafrikas golfbana nummer 1. Denna golfbana har Gary Player beskrivit som sin bästa prestation bland sina designer. Golfbanan har omvandlats från ett flygfält till ett fantastiskt miljö- och golfarv. Banan är belägen inom den större delen av Fancourt anläggningen och består av en böljande och vindväxlad terräng med sanddynslandskap. De senaste åren har The links varit värd åt några av de mest prestigefyllda turneringarna i världen.

 

 

Montagu Golfbana, Sydafrika

Montagu Golf Course, George (Fancourt)

Montagu är en av landets finaste 18-hålsbana och ligger på plats nummer 8 på listan över Sydafrikas bästa golfbanor. Den är exklusivt utformad för att ge en rivande golfupplevelse för alla spelare. Golfbanan är en trädkantad bana med stora områden av varierande terräng på rullande mark.

 

 

 

Outeniqua Golfbana i Sydafrika

Outeniqua Golf Course, George (Fancourt)

Den sista av de tre Fancourt-banorna är Outeniqua. Rankad som nummer 14 i Sydafrika. Golfbanan har fått sitt namn efter bergskedjan som sträcker sig i bakgrunden. Här presenteras en 18-hålsbana med parklandskap, ett antal utmaningar och vattenhinder. Golfrundan skräddarsys efter kunskap och erfarenhet för att ge en avslappnad golfupplevelse. Vilket gör att Outeniqua erbjuder ett enklare spel än sin motsvarighet Montagu, dessutom är denna golfbana ursprungligt konstruerad för att rymma en stor mängd spelare.

 

 

Leopard Creek Golf Estate

Leopard Creek Country Club, Malelane

Leopard Creek ligger i anslutning till Krugerparken och är uppbyggd med expertis och kompetens av en av världens bästa golfare, Gary Player. Golfbanan grundar sig på värdena av vänskap, den gemensamma kärleken till spelet och vördnad för naturen. Här satsar man på utveckling av natursköna vyer och att skapa intressanta golfstrategier. På Leopard Creek tas golfare till en ny dimension då naturen här omkring är hem för bland annat krokodiler, flodhästar, antiloper, bufflar och elefanter.

 

 

Pearl Valley Golf Estates, Paarl

Ungefär 35 minuter från centrala Kapstaden i Paarl, hittar man Pearl Valley och Val de Vie Estate som är den professionella golfspelaren Jack Nicklaus signaturbana. Den har blivit rankad som den 5:e bästa i landet. Här finns också SwingFit Academy, vilket är en akademi som erbjuder experttips och träning inom golf och fitness. Programmet är känt som en av de bästa golf-coaching kurserna i världen.

 

 

De Zalze Golfbana, Stellenbosch, Sydafrika

De Zalze Golf Estate, Stellenbosch

De Zalze är en golfbana som passar alla golfare, nybörjare som erfarna. Här kan man följa olika markeringar beroende på kompetensnivå. Fritt val beroende på vad man föredrar, att spela en kortare bana för mer njutning eller om man vill ha ett längre och mer utmanande spel. Golfbanan är belägen så att den har en fin blandning av parklandshål bland ekträd och flod med en fin utsikt över bergskedjan i bakgrunden. Här kan man börja dagen på De Zalzes egna träningsanläggning för att lösgöra sig lite inför första tee.

 

 

 

Gary Player Golfbana, Sun City, Sydafrika

Gary Player Golf Course, Sun City

Denna resort är en av Sydafrikas främsta golfdestinationer. Här finns två 18-hålsbanor utformade av golflegenden Gary Player. Gary Player Golf Course har utformats för att maximera utmaningen för varje golfspelares handikapp. Med golfbanans fantasifulla uppbyggnad ger den både nybörjare och skickliga golfare en tillfredställande runda. Med en restaurang, golfbutik, gym och spa är denna golfklubb också en social knutpunkt för både spelare och åskådare.

 

 

Durban Country Club, Durban

Durban Country Club, en av de 100 bästa golfbanorna i världen som erbjuder en överträffande golfupplevelse samt catering till golfentusiaster och proffs. Med sina sport- och fritidsanläggningar i världsklass är denna golfklubb en underhållning- och avkopplingsort för hela familjen. Här erbjuds två av Sydafrikas topprankade banor att njuta av, The Durban Country Club Course och Beachwood Course.

 

 

Lost City Golfbana, Sun City, Sydafrika

Lost City Golf Course, Sun City

Lost City Golf Course är den andra banan på Sun City resort. En imponerande 18-hålsbana som omfattar över 100 hektar med en varierande natur, från öknen till berg och parker. Denna golfbana har total 28000 kvadratmeter av vattenhinder, och det mest kända finner man på det 13:e hålet. Denna vattenfunktion är utöver ett hinder också ett hem för Nilkrokodiler. Denna golfbana ligger som Gary Player Golf Course också i anslutning till den sociala knutpunkten som utgörs på Sun City resort.

 

 

Arabella Golf, Kleinmond

Arabella är en golfbana i världsklass som är byggd för att spelas på och designad för att kolla på av Peter Matkovich. Denna 18-hålsbana är rankad som en av de högsta i Sydafrika. Med orört gräs, svåra sandfällor och utmanande vattenhinder har det 8:e och 18e hålet beskrivits som två av de vackraste att spela i landet. Här är ett officiellt handikapp inte nödvändigt för att få spela, men det krävs att man har en förståelse för etikett och golfregler. Golfklubben erbjuder dessutom en fullt utrustad butik, uppvärmning- och träningsområde, lokaler och duschar, golfbilar, golfkliniker och coaching. Golfbanan är öppen från klockan 7 – 8 på morgonen till solnedgång, både sommar och vinter.

 

Är ni sugna på en golfupplevelse med fantastiskt utformade banor och en otrolig natur? Hör av er och låt oss boka ert boende, det kostar inget extra utan det är alltid till samma pris som när ni bokar själva. Kom ihåg att vi dessutom erbjuder massor av lokalkännedom och tips när ni bokar via oss.

Sugen på Sydafrika? Kolla med oss, vi bor här!

Med Sydafrika som hem i över 20 år har vi hunnit testa och upplevt det mesta för att se vad som håller måttet. Vi hjälper dig att planera din Sydafrikaresa för att just du ska få ett minne för livet. 

Från våra resenärer

Lena Jansson
Lena Jansson
13 april
Read More
"Vi tog hjälp av MyChoice Sydafrika för våra fyra dagar i Kapstaden. Boende, transfer, utflykter och tips på aktiviteter ordnade de. Alltid snabba att svara på mina frågor och lätta att komma i kontakt med. Allt blev perfekt! Vi är jättenöjda! Lena och Christer"
Sirpa Persson
Sirpa Persson
13 april
Read More
"Vi är så nöjda med all hjälp vi fick med att planera vår semester i Sydafrika. Emma på MyChoiceSouthAfrica hjälpte oss att planera och boka hela resan. Hon bokade guider, hotell och kom med förslag på aktiviteter på varje ställe. Vi vill verkligen rekommendera MyChoiceSouthAfrica och tacka för ett riktigt lyckat arrangemang! 🤩🤩🤩🤩🤩"
Axel Dahlqvist
Axel Dahlqvist
26 mars
Read More
"Thank you so much for your excellent service and expertise! Me and my partner really got the most out of our trip to South Africa this March thanks to MyChoice. We will for sure reach out to MyChoice again whenever we are coming back!"
Emma Leiderth
Emma Leiderth
24 mars
Read More
"We are so pleased with MyChoise during our 2,5weeks in SA! You managed to make a dream trip for everyone in the family, from the youngest 10years old boy till Grandfather, 74years old. We can really recommend MyChoise to everyone who would like too see this beautiful country! Thank´s a lot again for making this trip so special!"
Lasse Ahlqvist
Lasse Ahlqvist
11 mars
Read More
"Tack Dennis och Mychoice Travel! Vi valde att göra en ”resa i resan”, Dennis gjorde ett fantastiskt jobb och hjälpte oss med att planera en av våra tre veckor. Vi fick med oss så mycket från den här veckan och vi kommer vid nästa besök i Sydafrika definitivt att åka tillbaka i området för ännu fler härliga upplevelser. Allt detta har vi MyChoice Travel att tacka för! Anneli och Lasse"
Elisabeth Hjärtmyr
Elisabeth Hjärtmyr
19 februari
Read More
Andreas på MyChoice! Vilken service! Så många bra tips. Tryggt både före och under resan. Vi återkommer!
Johanna Unghanse
Johanna Unghanse
14 januari
Read More
"Stort tack för all hjälp och inspel som vi fick av er! Resan var så lyckad och vi hann med i princip allt vi ville göra. Kapstaden gjorde verkligen intryck på oss och det var verkligen en plats man skulle vilja återkomma till. Input till er är att vi tycker ni gjorde ett superbra jobb och hela tiden levererade snabbt och hög service samt oerhört lätta att kommunicera med."
Michael Murphy
Michael Murphy
11 januari
Read More
Thank you so much for making this the best trip ever! We can and will highly recommend MyChoice to our friends.
Ida B Olsson
Ida B Olsson
9 januari
Read More
Dom var så fina, hjälpsamma och bra vid vår resa! Både innan, under och efteråt! Tack!!
Annica Nyholm
Annica Nyholm
8 januari
Read More
"Tack vare Dennis MyChoice Sydafrika fick vi en välplanerad resa med underbart boende på fler vackra ställen efter kusten och avslutade med några dygn i Cape Town / Camps Bay. Bästa betyget är att vi redan nu vill planera ny resa i framtiden och kommer varmt rekommendera våra vänner som har fått tagit del av vår resa, att ta hjälp av Er!"
 Micke Becker
Micke Becker
7 december 2018
Read More
"All the credits goes to MyChoice they are truely an super reliable company that goes the extra mile just to make sure everything runs perfect. I will always recommend this company to everybody that travels to South Afrika."
Maria Capistrano Björklund
Maria Capistrano Björklund
4 december 2018
Read More
"Best experience ever thanks to MyChoice Sydafrika!! Great service 👌👌👌"
 Lisa Jansson Linder
Lisa Jansson Linder
2 december 2018
Read More
"Rekommenderar varmt MyChoice Sydafrika, kunde inte vara mer nöjd och MyChoice ska ha all kredd för det. Proffsigt, flexibelt och underbart vänliga människor som gjort vår upplevelse till ett minne för livet."
Tobias Ahlström
Tobias Ahlström
31 juli 2018
Read More
"Kunde aldrig planerat 2 bättre veckor i Sydafrika än vad Dennis på my choice ordnade till oss! Kan starkt rekommendera för dem som planerar att resa till Sydafrika 6/5 möjliga stjärnor."
Marie Vejde
Marie Vejde
26 februari 2018
Read More
"Stort TACK MyChoice Sydafrika för en av de bästa resorna ever!!!! Vi njöt från början till slut av den skräddarsydda resan. Tack för alla tips på lokala marknader, häftiga restauranger, härliga utflykter, mysiga Guest House etc... Helt enkelt PERFEKT!!! Mycket bra fördelning mellan Kapstaden, vindistrikt och Safari. Blev nästan som 3 resor i en resa."
Håkan Karlsvärd
Håkan Karlsvärd
11 februari 2018
Read More
"MyChoice (Dennis) har ordnat två resor åt oss i Sydafrika, fantastisk service och rekommendationer för bästa möjliga upplevelse i Sydafrika."
Martin Nørregård
Martin Nørregård
31 januari 2018
Read More
"I am really impressed by MyChoice Sydafrika and the whole team. They literally managed to book one of my best vacations ever, tailor-made for my needs and everything done with excellent service and in a great spirit and at a very low cost, 5 stars from here! :)"
Emma Björkman
Emma Björkman
21 januari 2018
Read More
"Att kunna skräddarsy en resa efter sina egna önskemål och ha ett bollplank ifrån början till slut var fantastiskt. Ett stort tack till Dennis och My Choice för ovärderlig service och expertis inför vår viktiga bröllopsresa! Rekommenderar er varmt att kontakta dem för era viktiga resor!"
Annett Attesjö
Annett Attesjö
6 september 2017
Read More
"Vår resa till Sydafrika som MyChoice knöt ihop är den ABSOLUT BÄSTA resan jag gjort! Tack igen för en helt otrolig upplevelse!"
Pelle Lindgren
Pelle Lindgren
29 januari 2017
Read More
"Boka via MyChoiceTravel!! Blir det inte bra är det ditt eget fel 😉 We will be back!!!"
Sofie Hyllén
Sofie Hyllén
29 december 2016
Read More
"MyChoice has the perfect combination of expert knowledge and complete service minded people working for them. Quality all the way for less money than a lot of bigger operators. Excellent business idea to book however much or little that the guests wants. Thank you!"
Barbro Trum
Barbro Trum
11 januari 2016
Read More
"Vi fick de bästa tipsen och personlig service som gav oss en resa med många minnen och längtan att komma tillbaka!! Tack"
Previous
Next