Outeniqua, en av många golfbanor i Sydafrika

De 10 bästa golfbanorna i Sydafrika

Golf är en precisionsport som utövas över hela världen. I Sydafrika finns några av världens bästa golfbanor, många designade av golfproffs och noga utformade för att ge den bästa möjliga spelupplevelsen. Att välja Sydafrika som resmål för golfresan ger också den unika möjligheten att kombinera vistelsen med bland annat safari- och vinupplevelser. Här nedan kan ni läsa om landets topp 10 bästa golfbanor och inspireras inför er nästa golfresa till Sydafrika.

Fancourts golfbanor i Sydafrika:

7 Km från George Airport längs med Garden Route ligger en av Sydafrikas främsta fritidsanläggning, Fancourt. Här har man möjlighet att välja mellan tre golfbanor designade av Gary Player att spela på, alla tre rankade bland topp 15 golfbanor i Sydafrika. Likaså finns här också en golfakademi. Anläggningen erbjuder dessutom en mängd andra fritidsaktiviteter och restauranger samt i nära anslutning ligger Fancourt hotell. De tre första som följer här ligger alla tre i Fancourts område. Oavsett vilken bana man väljer att spela på finns här ett uppvärmningsområde med ett heltäckande sortiment och ett träningsområde tillgängligt. Golfbilar finns att hyra, men tjänsten är väderberoende. Varje golfare får dessutom tillgång till en detaljerad karta över banan med avståndsmätningar och bilder för att hjälpa spelare att navigera kursen.

The Links Golf Course, George (Fancourt)

Sydafrikas golfbana nummer 1. Denna golfbana har Gary Player beskrivit som sin bästa prestation bland sina designer. Golfbanan har omvandlats från ett flygfält till ett fantastiskt miljö- och golfarv. Banan är belägen inom den större delen av Fancourt anläggningen och består av en böljande och vindväxlad terräng med sanddynslandskap. De senaste åren har The links varit värd åt några av de mest prestigefyllda turneringarna i världen.

The Links Golf Course

Montagu Golf Course, George (Fancourt)

Montagu är en av landets finaste 18-hålsbana och ligger på plats nummer 8 på listan över Sydafrikas bästa golfbanor. Den är exklusivt utformad för att ge en rivande golfupplevelse för alla spelare. Golfbanan är en trädkantad bana med stora områden av varierande terräng på rullande mark.

Montagu är en av många populära golfbanor i Sydafrika
Montagu Golf Course

Outeniqua Golf Course, George (Fancourt)

Den sista av Fancourts tre golfbanor i Sydafrika är Outeniqua. Rankad som nummer 14 bland alla golfbanor i Sydafrika. Banan har fått sitt namn efter bergskedjan som sträcker sig i bakgrunden. Här presenteras en 18-hålsbana med parklandskap, ett antal utmaningar och vattenhinder. Golfrundan skräddarsys efter kunskap och erfarenhet för att ge en avslappnad golfupplevelse. Vilket gör att Outeniqua erbjuder ett enklare spel än sin motsvarighet Montagu, dessutom är denna golfbana ursprungligt konstruerad för att rymma en stor mängd spelare.

Outeniqua Golfbana, Sydafrika
Outeniqua Golf Course

Leopard Creek Country Club, Malelane

Leopard Creek ligger i anslutning till Krugerparken och är uppbyggd med expertis och kompetens av en av världens bästa golfare, Gary Player. Golfbanan grundar sig på värdena av vänskap, den gemensamma kärleken till spelet och vördnad för naturen. Här satsar man på utveckling av natursköna vyer och att skapa intressanta golfstrategier. På Leopard Creek tas golfare till en ny dimension då naturen här omkring är hem för bland annat krokodiler, flodhästar, antiloper, bufflar och elefanter.

Leopard Creek är en av Sydafrikas mest populära golfbanor
Leopard Creek Golf Course

Pearl Valley Golf Estates, Paarl

Ungefär 35 minuter från centrala Kapstaden i Paarl, hittar man Pearl Valley och Val de Vie Estate som är den professionella golfspelaren Jack Nicklaus signaturbana. Den har blivit rankad som den 5:e bästa i landet. Här finns också SwingFit Academy, vilket är en akademi som erbjuder experttips och träning inom golf och fitness. Programmet är känt som en av de bästa golf-coaching kurserna i världen.

Pearl Valley, en populär golfbana i Sydafrika
Pearl Valley Golf Course

De Zalze Golf Estate, Stellenbosch

De Zalze är en golfbana som passar alla golfare, nybörjare som erfarna. Här kan man följa olika markeringar beroende på kompetensnivå. Fritt val beroende på vad man föredrar, att spela en kortare bana för mer njutning eller om man vill ha ett längre och mer utmanande spel. Golfbanan är belägen så att den har en fin blandning av parklandshål bland ekträd och flod med en fin utsikt över bergskedjan i bakgrunden. Här kan man börja dagen på De Zalzes egna träningsanläggning för att lösgöra sig lite inför första tee.

De Zalze är en populär golfbana i Sydafrika
De Zalze Golf Course

Gary Player Golf Course, Sun City

Denna resort är en av Sydafrikas främsta golfdestinationer. Här finns två 18-hålsbanor utformade av golflegenden Gary Player. Gary Player Golf Course har utformats för att maximera utmaningen för varje golfspelares handikapp. Med golfbanans fantasifulla uppbyggnad ger den både nybörjare och skickliga golfare en tillfredställande runda. Med en restaurang, golfbutik, gym och spa är denna golfklubb också en social knutpunkt för både spelare och åskådare.

Gary Player är en av flera populära Golfbanor i Sydafrika
Gary Player Golf Course

Durban Country Club, Durban

Durban Country Club, en av de 100 bästa golfbanorna i världen som erbjuder en överträffande golfupplevelse samt catering till golfentusiaster och proffs. Med sina sport- och fritidsanläggningar i världsklass är denna golfklubb en underhållning- och avkopplingsort för hela familjen. Här kan man njuta av två topprankade golfbanor i Sydafrika, The Durban Country Club Course och Beachwood Course.

Durban Country Club är en av Sydafrikas mest populära golfbanor
Durban Country Club

Lost City Golf Course, Sun City

Lost City Golf Course är den andra banan på Sun City resort. En imponerande 18-hålsbana som omfattar över 100 hektar med en varierande natur, från öknen till berg och parker. Denna golfbana har total 28000 kvadratmeter av vattenhinder, och det mest kända finner man på det 13:e hålet. Denna vattenfunktion är utöver ett hinder också ett hem för Nilkrokodiler. Denna golfbana ligger som Gary Player Golf Course också i anslutning till den sociala knutpunkten som utgörs på Sun City resort.

Lost City, en populär golfbana i Sydafrika
Lost City Golf Course

Arabella Golf, Kleinmond

Arabella är en golfbana i Sydafrika med världsklass och är byggd för att spelas på och designad för att kolla på av Peter Matkovich. Denna 18-hålsbana är rankad som en av de högsta i Sydafrika. Med orört gräs, svåra sandfällor och utmanande vattenhinder har det 8:e och 18e hålet beskrivits som två av de vackraste att spela i landet. Här är ett officiellt handikapp inte nödvändigt för att få spela, men det krävs att man har en förståelse för etikett och golfregler. Golfklubben erbjuder dessutom en fullt utrustad butik, uppvärmning- och träningsområde, lokaler och duschar, golfbilar, golfkliniker och coaching. 

Arabella, en populär golfbana i Sydafrika
Arabella Golf

Från safari till golfbanor i Sydafrika - kolla med oss, vi bor här!

Är ni sugna på en golfupplevelse med fantastiskt utformade banor och en otrolig natur? Hör av er och låt oss boka ert boende i Sydafrika, det kostar inget extra utan det är alltid till samma pris som när ni bokar själva. Kom ihåg att vi dessutom erbjuder massor av lokalkännedom och tips när ni bokar via oss.

Kolla med Dennis om du ska resa till Sydafrika

Resa till Sydafrika? Kolla med oss, vi bor här!

Med Sydafrika som hem i över 20 år har vi hunnit testa och upplevt det mesta för att se vad som håller måttet. Vi hjälper dig att planera din Sydafrikaresa för att just du ska få ett minne för livet. 

Från några golfresenärer

Fler restips

The Bungalow är en av många populära restauranger i Kapstaden
MyChoice

Restauranger i Kapstaden? Vi lokalbor tipsar

Restauranger i Kapstaden som stannar decennier erbjuder ofta något extra. Ibland är det atmosfären och underhållningen. Ibland en spännande inriktning. Eller så är det som för oss: ett ställe där vi lokalbor samlas.