MyChoice inspekterar Victoriafallens Torka januari 2020

Victoriafallens Torka: Nyhetsflopp eller vattenstopp?

Rykten om Victoriafallens torka rör sig mot Sverige. Det praktfulla fallet skall, enligt media, reducerats till vattentrycket av en droppande kran. Vi håller med, det låter orimligt. Därför skickade vi Emma för att göra en kvalitetsinspektion. Här är resultatet.

Mitt i Zambezifloden, på gränsen mellan Zimbabwe och Zambia, hittar vi Victoriafallen.
Det är här en turist filmar, mitt under torrperioden, och hävdar att klimatförändringarna orsakat Victoriafallens torka. Klippet får spridning, media sätter igång pressarna och ryktet accepteras som en sanning. Det som inte når ut till allmänheten är att det är ett känt fenomen – Victoria Walls. Vilket är en del av den zambiska sidan där vattennivåerna minskar och en massiv bergvägg tittar fram under torrperioden.

Såhär är det varje år: Världens största fallande vattenmassa minskar och ovetande turister uppfattar det som ett domedagstecken. Ryktet brukar få spridning men försvinner i samband med att vattennivåerna återfylls i februari. Men aldrig har ryktet om Victoriafallens torka blivit så stort som i år.

Victoriafallen
Victoriafallen januari 2020

MyChoice inspekterar Victoriafallens torka

Trots vetskapen om fallets natur, blev vi oroliga när vi hörde ryktet. Det handlar om vårt hem och din upplevelse som gäst hos oss. Därför behöver vi alltid inspektera varje rykte som kan tumma på kvalitén. Sagt och gjort, vi skickade upp Emma för inspektion av Victoriafallen.

Framme möts hon av vattenstänk. Hon vrider blicken och allt ser ut som vanligt: fallet flödar, solen skiner och turisterna fotograferar glatt. Inga tecken på torka. Fundersam över om hon har missat något eller behöver söka upp närmsta optiker, tar hon kontakt med de lokala guiderna och våra boenden i Victoriafallen. Några konversationer senare andas hon ut – Victoriafallen är inte torrt. Tvärtom.

Faktum är att fallet var torrare förra året och det borde rimligtvis skrivas om att det går i rätt riktning. Inte det motsatta. Men så är det ofta med media. Negativa nyheter resulterar i fler klick. Det tråkiga är att det sker på lokalbefolkningens bekostnad. Victoriafallen är en av södra Afrikas största turistattraktion och en stor inkomstkälla för Zimbabwe och Zambia.

Däremot råder det en torrperiod mellan oktober och december. Men det är alltid värt att besöka Victoriafallen. Alla motgångar föder trots allt möjligheter. Och för Victoriafallen innebär det nya aktiviteter som tidigare inte varit möjliga. Bland annat vår favorit, Devils Pool, där du badar vid kanten av vattenfallet och stirrar ner i djupet av Zambesifloden. Dessutom blir forsränningen mycket bättre eftersom du nu kan ta dig till nya delar av fallet.

Emma inspekterar Victoriafallen

Sugen på Victoriafallen? Vi hjälper dig hitta rätt

Vi har bott i södra Afrika i över 20 år och vågar påstå att vi kan vårt hem. Med oss slipper du bli överraskad av torra vattenfall eller boenden som inte håller måttet. Dessutom kostar det aldrig något extra. Det innebär samma pris som när du bokar själv – men över 20 års erfarenhet på köpet. Boka din resa till Victoriafallen tillsammans med oss och maximera din semester. Välkommen hem till oss, i södra Afrika.

Titta på vår inspirationsvideo från fallen. Vi hörs sen.

Kolla med Dennis om du ska resa till Sydafrika

Resa till Sydafrika? Kolla med oss, vi bor här!

Med Sydafrika som hem i över 20 år har vi hunnit testa och upplevt det mesta för att se vad som håller måttet. Vi hjälper dig att planera din Sydafrikaresa för att just du ska få ett minne för livet. 

Från våra resenärer

Charlotte Andreason
Charlotte Andreason
6 februari
Read More
"Vi kontaktade MyChoice Sydafrika och Andreas för att få hjälp att planera vår resa med företaget. Hela arrangemanget fungerade perfekt, in i minsta detalj. Allt från första kontakt där ni verkligen lyssnade till våra önskemål.🤩 Vi är så glada och nöjda att vi valde att låta er hjälpa oss att boka och planera denna resa. Utan er hjälp hade det nog inte blivit så perfekt som det nu blev."
Hanna Svendsen
Hanna Svendsen
26 januari
Read More
"När vi fick idén att gifta oss i Sydafrika tog vi hjälpa av Andreas på MyChoice. Inte bara fick vi en fantastisk vigsel (där Andreas hjälpte oss komma i kontakt med vigselförrättare och allt annat praktiskt) med Kapstadens vackra vy som bakgrund utan även personlig möte vid ankomst, bokning av hotell, upplevelser och restaurangtips. Utan tvekan den bästa resan vi gjort, inget lämnades åt slumpen och vi kunde inte vara mer än nöjda. Rekommenderas varmt!!"
Sandra Carlsson
Sandra Carlsson
20 januari
Read More
"Tack för att ni hjälpte oss planera en fantastisk resa i Sydafrika! Vi fick verkligen superbra tips med allt från boende, restauranger, marknader, utflykter m.m. och att alltid kunna ringa/höra av sig till Dennis var toppen om vi undrade något när vi väl var där! Kan verkligen rekommendera alla som vill få ut så mycket som möjligt av sin resa att använda sig av MyChoice."
Kristina Myhre
Kristina Myhre
13 januari
Read More
"Jag kan varmt rekommendera Emma Häggström och MyChoice för alla goda råd inför vår Sydafrikresa, för alla bokningar till Safari, boenden och restauranger och sist men inte minst för en förstklassig service och snabb återkoppling så fort vi ropade till. Vi är supernöjda med vår resa och MyChoice som researrangör."
Gabriella Winnberg
Gabriella Winnberg
10 januari
Read More
"De är proffsiga, kunniga och väldigt vänliga och bra att ha att göra med."
Anna Hjälte
Anna Hjälte
7 januari
Read More
"Tack Andreas MyChoice för att du gjorde vår resa till Sydafrika till ett minne för livet -för hela familjen🤗 Ovärdeliga tips och ett fantastiskt engagemang Så proffsigt !!"
Camilla Sundström
Camilla Sundström
21 december
Read More
"Tack Andreas på MyChoice för superfin service inför, under och efter vår resa. Andreas lyssnade av oss och våra önskemål på ett mycket bra sätt. Just det där lilla extra och personliga i servicen gör så stor skillnad; förstod direkt vilken typ av boende vi ville ha, inga stora hotell utan charmiga guesthouse, galet bra tips på restauranger, vågade avråda när vi försökte knö in för mycket i schemat. Vi hann ändå med vindistrikten, safari och Kapstaden på dryga veckan. Vi rekommenderar varmt MyChoice Sydafrika."
Jacqueline Sjösten
Jacqueline Sjösten
13 december
Read More
"Jag som själv driver en resebyrå vet hur viktigt det är med en genuin och kompetent reseledare. Jag är ofantligt nöjd med Dennis och hans personal på My Choice Sydafrika och mina kunder likaså. Ni gör ett fantastisk jobb och tar fram det bästa i varje resa utifrån kundens önskningar. 👌👌"
Kerstin Hacksell Gavralidis
Kerstin Hacksell Gavralidis
23 november
Read More
"Tack Emma och MyChoice för en underbar resa! Fantastiska boenden på guesthouses, många bra tips på aktiviteter och restauranger gjorde detta till oförglömlig upplevelse!"
Allan Åberg
Allan Åberg
12 november
Read More
"Vi blev tipsade av kompisar som anlitat Andreas på MyChoice Sydafrika att för vår planerade resa till Kapstaden. De var mycket positiva till MyChoise. Trots höga förväntningar överträffade Andreas dem. Otroligt snabb, insiktsfull och personlig service till en kostnad som framstår som obefintlig. Både före och under resa fick vi då och då små frågor och tips. Detta sätt att boka resa är nytt för mig m,en jag kan verkligen rekommendera det helt och fullt!"
Previous
Next

Fler restips