Sydafrikaexperten Dennis Jonsson

Sydafrikaexperten Dennis tipsar

Du behöver inte vara Sydafrikaexpert för att din resa skall bli lyckad. Men det underlättar. Landet är stort och upplevelserna många. Här berättar Sydafrikaexperten Dennis om sina bästa tips inför en resa till Sydafrika. Och hur han tog färjan från Gotland och hamnade i Sydafrika.

Om Sydafrikaexperten Dennis Jonsson

Född: Visby
Bosatt: Kapstaden
Familj: Fru i Sydafrika. Mamma, pappa och bror med familj på Gotland.
Favoritsyssla: Surfa.
Paradrätt: Chili con carne.

  • Hej Dennis! Vad innebär det att vara Sydafrikaexpert?

Det innebär att du har koll på det senaste inom landet. Vilka restauranger som gäller, vad som händer på stan och vilka dagar upplevelserna är som bäst. Eller bara vart du tar den bästa semesterbilden. Självklart har en sydafrikaexpert stenkoll på exakt vilka områden som är bäst för safari och varför.

  • Hur blev du det?

Korta svaret? Jag flyttade till Sydafrika.

  • Och långa svaret?

Efter några års resande började jag plugga. Men jag kände mig aldrig klar med resandet och Afrika som kontinent lockade. Jag flög till Sydafrika, läste en termin i Port Elizabeth, och föll pladask för landet. Gjorde klart mina studier i Sverige och flög ner till Sydafrika för att leta jobb. Resten är historia.

  • Vad fick dig att stanna i Sydafrika?

Människorna, naturen och maten. Sen givetvis min fru.

  • Hur är det att gifta sig i Sydafrika?

Ett sydafrikanskt bröllop handlar om familjen. Medan ett svenskt fokuserar mer på brudparet. Vi gjorde båda två. Det var fullt ös, hade 300–400 gäster. Och det var fantastiskt. Men helt klart intensivt.

  • Varför borde jag gifta mig i Sydafrika?

Du får Bröllop och smekmånad på samma gång; lyxiga viner och god mat till en liten peng. Sen är naturen helt fantastisk. Kombinationen gör Sydafrika till en av de mest populära platserna i världen för att gifta sig på.

Sydafrikaexperten Dennis Jonsson surfar
Dennis står redo med surfbrädan i högsta hugg

Tre bästa tips för en resa till Sydafrika?

  1. Boka allt i god tid. Flyg, hotell, restauranger och upplevelser blir snabbt uppbokade. Särskilt under jul och nyår.
  2. Ta hjälp av en Sydafrikaexpert. Du får ut mycket mer av din upplevelse och det underlättar att ha en kontakt på plats. Någon som vet hur landet ser ut. Både vad det gäller säkerhet och nöje.
  3. Kläm inte in för mycket. Sydafrika är ett stort land och det är omöjligt att hinna med allt. Jag bor här, har gjort det ett tag och är fortfarande inte klar. Var realistisk.

Vad borde jag uppleva i Sydafrika?

Åk på safari. Det är ett minne för livet. Jag åkte på min första 2010 och minns det fortfarande glasklart. Men ta hjälp av en expert. Det är invecklat med olika områden och vissa passar dig bättre än andra. Särskilt om du har ett tight schema eller reser med familj. 

Tillsammans med resten av MyChoice, anordnar Dennis skräddarsydda resor till Sydafrika. Alla är på plats – alla är Sydafrikaexperter. När du bokar ditt boende med oss får du tillgång till vår experthjälp. Utan att det kostar en krona extra. 
Gör din semester så bra som du förtjänar och boka din resa till Sydafrika tillsammans med oss. Välkommen till vårt hem, Sydafrika.

Kolla med Dennis om du ska resa till Sydafrika

Resa till Sydafrika? Kolla med oss, vi bor här!

Med Sydafrika som hem i över 20 år har vi hunnit testa och upplevt det mesta för att se vad som håller måttet. Vi hjälper dig att planera din Sydafrikaresa för att just du ska få ett minne för livet. 

Från några resenärer

Fler restips

Safari med hyrbil i Sydafrika
MyChoice

Hyrbil i Sydafrika? Läs vår guide

En hyrbil i Sydafrika öppnar möjligheter stora som små: sväva fram i en cabriolet längs kusten, få en strand helt för dig själv eller ta dig upp på högre höjder. Om inte det lockar kan du alltid besöka pingvinerna på Godahoppsudden eller åka på din egna safari.