Sydafrikaexperten Dennis Jonsson

Sydafrikaexperten Dennis tipsar

Du behöver inte vara Sydafrikaexpert för att din resa skall bli lyckad. Men det underlättar. Landet är stort och upplevelserna många. Här berättar Sydafrikaexperten Dennis om sina bästa tips inför en resa till Sydafrika. Och hur han tog färjan från Gotland och hamnade i Sydafrika.

Sydafrikaexperten Dennis Jonsson

Född: Visby
Bosatt: Kapstaden
Familj: Fru i Sydafrika. Mamma, pappa och bror med familj på Gotland.
Favoritsyssla: Surfa.
Paradrätt: Chili con carne.

  • Hej Dennis! Vad innebär det att vara Sydafrikaexpert?

Det innebär att du har koll på det senaste inom landet. Vilka restauranger som gäller, vad som händer på stan och vilka dagar upplevelserna är som bäst. Eller bara vart du tar den bästa semesterbilden. Självklart har en sydafrikaexpert stenkoll på exakt vilka områden som är bäst för safari och varför.

  • Hur blev du det?

Korta svaret? Jag flyttade till Sydafrika.

  • Och långa svaret?

Efter några års resande började jag plugga. Men jag kände mig aldrig klar med resandet och Afrika som kontinent lockade. Jag flög till Sydafrika, läste en termin i Port Elizabeth, och föll pladask för landet. Gjorde klart mina studier i Sverige och flög ner till Sydafrika för att leta jobb. Resten är historia.

  • Vad fick dig att stanna i Sydafrika?

Människorna, naturen och maten. Sen givetvis min fru.

  • Hur är det att gifta sig i Sydafrika?

Ett sydafrikanskt bröllop handlar om familjen. Medan ett svenskt fokuserar mer på brudparet. Vi gjorde båda två. Det var fullt ös, hade 300–400 gäster. Och det var fantastiskt. Men helt klart intensivt.

  • Varför borde jag gifta mig i Sydafrika?

Du får Bröllop och smekmånad på samma gång; lyxiga viner och god mat till en liten peng. Sen är naturen helt fantastisk. Kombinationen gör Sydafrika till en av de mest populära platserna i världen för att gifta sig på.

Sydafrikaexperten Dennis Jonsson surfar
Dennis står redo med surfbrädan i högsta hugg

Tre bästa tips för en resa till Sydafrika?

  1. Boka allt i god tid. Flyg, hotell, restauranger och upplevelser blir snabbt uppbokade. Särskilt under jul och nyår.
  2. Ta hjälp av en Sydafrikaexpert. Du får ut mycket mer av din upplevelse och det underlättar att ha en kontakt på plats. Någon som vet hur landet ser ut. Både vad det gäller säkerhet och nöje.
  3. Kläm inte in för mycket. Sydafrika är ett stort land och det är omöjligt att hinna med allt. Jag bor här, har gjort det ett tag och är fortfarande inte klar. Var realistisk.

Vad borde jag uppleva i Sydafrika?

Åk på safari. Det är ett minne för livet. Jag åkte på min första 2010 och minns det fortfarande glasklart. Men ta hjälp av en expert. Det är invecklat med olika områden och vissa passar dig bättre än andra. Särskilt om du har ett tight schema eller reser med familj. 

Tillsammans med resten av MyChoice, anordnar Dennis skräddarsydda resor till Sydafrika. Alla är på plats – alla är Sydafrikaexperter. När du bokar ditt boende med oss får du tillgång till vår experthjälp. Utan att det kostar en krona extra. 
Gör din semester så bra som du förtjänar och boka din resa till Sydafrika tillsammans med oss. Välkommen till vårt hem, Sydafrika.

Kolla med Dennis om du ska resa till Sydafrika

Resa till Sydafrika? Kolla med oss, vi bor här!

Med Sydafrika som hem i över 20 år har vi hunnit testa och upplevt det mesta för att se vad som håller måttet. Vi hjälper dig att planera din Sydafrikaresa för att just du ska få ett minne för livet. 

Från våra resenärer

Charlotte Andreason
Charlotte Andreason
6 februari
Read More
"Vi kontaktade MyChoice Sydafrika och Andreas för att få hjälp att planera vår resa med företaget. Hela arrangemanget fungerade perfekt, in i minsta detalj. Allt från första kontakt där ni verkligen lyssnade till våra önskemål.🤩 Vi är så glada och nöjda att vi valde att låta er hjälpa oss att boka och planera denna resa. Utan er hjälp hade det nog inte blivit så perfekt som det nu blev."
Hanna Svendsen
Hanna Svendsen
26 januari
Read More
"När vi fick idén att gifta oss i Sydafrika tog vi hjälpa av Andreas på MyChoice. Inte bara fick vi en fantastisk vigsel (där Andreas hjälpte oss komma i kontakt med vigselförrättare och allt annat praktiskt) med Kapstadens vackra vy som bakgrund utan även personlig möte vid ankomst, bokning av hotell, upplevelser och restaurangtips. Utan tvekan den bästa resan vi gjort, inget lämnades åt slumpen och vi kunde inte vara mer än nöjda. Rekommenderas varmt!!"
Sandra Carlsson
Sandra Carlsson
20 januari
Read More
"Tack för att ni hjälpte oss planera en fantastisk resa i Sydafrika! Vi fick verkligen superbra tips med allt från boende, restauranger, marknader, utflykter m.m. och att alltid kunna ringa/höra av sig till Dennis var toppen om vi undrade något när vi väl var där! Kan verkligen rekommendera alla som vill få ut så mycket som möjligt av sin resa att använda sig av MyChoice."
Kristina Myhre
Kristina Myhre
13 januari
Read More
"Jag kan varmt rekommendera Emma Häggström och MyChoice för alla goda råd inför vår Sydafrikresa, för alla bokningar till Safari, boenden och restauranger och sist men inte minst för en förstklassig service och snabb återkoppling så fort vi ropade till. Vi är supernöjda med vår resa och MyChoice som researrangör."
Gabriella Winnberg
Gabriella Winnberg
10 januari
Read More
"De är proffsiga, kunniga och väldigt vänliga och bra att ha att göra med."
Anna Hjälte
Anna Hjälte
7 januari
Read More
"Tack Andreas MyChoice för att du gjorde vår resa till Sydafrika till ett minne för livet -för hela familjen🤗 Ovärdeliga tips och ett fantastiskt engagemang Så proffsigt !!"
Camilla Sundström
Camilla Sundström
21 december
Read More
"Tack Andreas på MyChoice för superfin service inför, under och efter vår resa. Andreas lyssnade av oss och våra önskemål på ett mycket bra sätt. Just det där lilla extra och personliga i servicen gör så stor skillnad; förstod direkt vilken typ av boende vi ville ha, inga stora hotell utan charmiga guesthouse, galet bra tips på restauranger, vågade avråda när vi försökte knö in för mycket i schemat. Vi hann ändå med vindistrikten, safari och Kapstaden på dryga veckan. Vi rekommenderar varmt MyChoice Sydafrika."
Jacqueline Sjösten
Jacqueline Sjösten
13 december
Read More
"Jag som själv driver en resebyrå vet hur viktigt det är med en genuin och kompetent reseledare. Jag är ofantligt nöjd med Dennis och hans personal på My Choice Sydafrika och mina kunder likaså. Ni gör ett fantastisk jobb och tar fram det bästa i varje resa utifrån kundens önskningar. 👌👌"
Kerstin Hacksell Gavralidis
Kerstin Hacksell Gavralidis
23 november
Read More
"Tack Emma och MyChoice för en underbar resa! Fantastiska boenden på guesthouses, många bra tips på aktiviteter och restauranger gjorde detta till oförglömlig upplevelse!"
Allan Åberg
Allan Åberg
12 november
Read More
"Vi blev tipsade av kompisar som anlitat Andreas på MyChoice Sydafrika att för vår planerade resa till Kapstaden. De var mycket positiva till MyChoise. Trots höga förväntningar överträffade Andreas dem. Otroligt snabb, insiktsfull och personlig service till en kostnad som framstår som obefintlig. Både före och under resa fick vi då och då små frågor och tips. Detta sätt att boka resa är nytt för mig m,en jag kan verkligen rekommendera det helt och fullt!"
Previous
Next

Fler restips