Surfa i Sydafrika

Surfa i Sydafrika – en guide till den perfekta vågen

En fråga vi ofta får är vart du kan surfa i Sydafrika. Svaret? Överallt. Vare sig du spenderat de senaste åren på en surfbräda i Bahamas eller sett en surfdokumentär från tv-soffan, väntar den perfekta vågen på dig i Sydafrika. Med hjälp av oss, ser vi till att du hittar den.

Varje år utspelar sig stora surftävlingar i Sydafrika och surf-fantaster från hela världen samlas för att hitta den perfekta vågen. Oavsett om du är här för att uppleva surfvärldens Big Five eller testa på en ny hobby, erbjuder Sydafrika vågor för alla nivåer och åldrar. Året runt.

En nyckelregel innan du påbörjar din surf-resa är att alla är likgiltiga inför vattnet, förutom lokalinvånarna. Respektera de lokala.

 

 


Surfa i Kapstaden

 

Kapstaden sägs vara en av världens bästa städer för att lära sig surfa. Hur sant det är, vet vi inte riktigt men däremot kan det mycket väl vara världens vackraste stad att surfa i. Den bästa surfen sker vanligtvis under vintern (maj-sep) men övriga månader är minst lika belönande.

 

Muizenberg

Surfa på din resa till Sydafrika. Testa Muizenberg.Trettio minuter från Kapstaden ligger Muizenberg; en mysig liten surf-ort som de senare åren utvecklats till Kapstadens surfmecka. Och det är lätt att förstå varför: Muizenberg erbjuder ett konstant flöde av långa, breda och mjuka vågor som rullar in mot stranden. Vilket gör det perfekt för nybörjaren och longboard-surfaren. Här finns ett flertal surfshops och surfskolor i Muizenberg och vi föreslår att om du är nybörjare – eller surfat ett par gånger – hyr en instruktör.

Ni kommer få ut mer av er tid och det är bättre att lära sig rätt från början än att behöva gå tillbaka flera år efteråt och korrigera tidigare misstag.
Ta det från en som har fått gå den hårda vägen.
Uthyrning: Ja
Svårighetsgrad: Enkel-Medel

 

Big Bay

Trettio minuter från Kapstaden, i motsatt riktning till Muizenberg, ligger Big Bay. Hit åker människor för att ligga på stranden, ta en kaffe på det mysiga strandkaféet men framförallt för att surfa i en helt underbar miljö. I bakgrunden ser du nämligen Taffelberget sträcka sig längs strandremsan. Big Bay erbjuder lite svårare surf än Muizenberg men funkar för nybörjaren när det är lite planare. Annars är det lite större och kraftfullare vågor som gäller. Dessutom är det inte lika kontinuerlig surf som i Muizenberg. Hör av dig till oss innan, så tittar vi på hur dagen ser ut.
Uthyrning: Ja

Svårighetsgrad: Medel


 

Long Beach

Om du reser söderut från Kapstaden, mot Godahoppsudden, kommer du till Long Beach. Och precis som namnet antyder är det en lång, fin och bred strand. Det är ett populärt ställe för den lokala surfaren och om du har varit här förstår du varför; havet bjuder på stora kraftiga vågor som ger den avancerade surfaren mycket yta att leka på. Men Long beach är just det, svårsurfad. Vi rekommenderar enbart Long Beach för dig som har koll på läget. Oavsett vart du befinner dig på skalan, kan det vara värt att åka hit för att ligga på stranden och bevittna havets akrobater utföra sina konster.
Uthyrning: Nej

Svårighetsgrad: Svår


                                                                                                                                                                              Boka Surfing i Kapstaden

Här kan du också surfa i Sydafrika

 

 

Hermanus

Surfa i Sydafrika, i Kapstaden och Durban.Vill du ha vågen för dig själv? Då föreslår vi att surfa i Hermanus. Hit åker människor mest för att dyka med vithajar, titta på delfiner eller åka på valsafari. Men vad många inte vet är att det är en gömd pärla vad det gäller surfing. Här finns fantastiska platser att surfa på. Mitt i staden ligger en surfskola som hyr ut både instruktör och bräda, till ett rimligt pris. Vågorna är varierande och det finns något både för nybörjaren och proffset. Om du får tid över, bo i Hermanus några dagar. Det är ett mysigt ställe att bo på och erbjuder en hel del aktiviteter.
Uthyrning: Ja
Svårighetsgrad: Enkel – Svår


 

 

Jeffreys Bay

Om du vill surfa i Sydafrikas populäraste vatten, åker du till Jeffreys Bay. Somliga påstår att det är världens bästa surf-ort. Oavsett om det är sant eller ej, så finns här ett stort utbud av surfställen att spendera sin tid på. Vågorna är kraftfulla, omgivningen lurig (stenar och rev) och lokalsurfarna beskyddande av sina ställen. Därför rekommenderar vi att ni hör av er till någon av de närliggande surfskolorna för att höra vilket ställe som ni kan och får surfa på.
Uthyrning: Ja
Svårighetsgrad: Enkel – Svår

 

 

Durban

Om du vill ha varmare vatten och mindre människor, föreslår vi att surfa i Sydafrikas mest underskattade surfställe, nämligen Durban.
Det är inte i närheten lika populärt som exempelvis Kapstaden men erbjuder likvärdig surfing. Fördelen med Durban är att vattnet är mycket varmare då strömmar från Indiska Oceanen når stränderna. Dessutom är det mycket säkrare att surfa här då de har ”Shark Nets” – ett nät som stoppar marint liv från att nå stranden. Här finns surf för både nybörjaren och proffset.
Uthyrning: Ja

Svårighetsgrad: Enkel – Svår

 

 

Hur är det med haj i Sydafrika?

 

Du har säkerligen hört att det finns hajar i Sydafrika. Det är sant, vi har fått äran att ha dessa fantastiska djur i vår närhet. Många drar därefter slutsatsen att det innebär en hel del hajattacker. Det är däremot inte sant. Tvärtom, det är extremt ovanligt. Men när det väl händer, kan du vara säker på att media rapporterar om det. Således uppfattar vi det som vanligare än vad det är. Faktum är att du har större chans att skada dig på vägen till stranden och vinna på lotto, under samma dag(!) än att bli attackerad av haj. Risken är alltså minimal. Om du vill veta mer om haj-situationen, fråga oss. Vi vill göra allt vi kan för att du skall få chans att surfa i Sydafrika. Vi vill dock förvarna om att du kommer vilja göra det igen, igen. Och igen. Visst låter det kul? Hör av dig, tillsammans styr vi dig mot den perfekta vågen.

 

Resa till Sydafrika? Kolla med oss, vi bor här!

Med Sydafrika som hem i över 20 år har vi hunnit testa och upplevt det mesta för att se vad som håller måttet. Vi hjälper dig att planera din Sydafrikaresa för att just du ska få ett minne för livet. 

Från våra resenärer

Carina Olsson
Carina Olsson
13 augusti
Read More
"Vi fick den bästa planeringen, bokning och support före, under och efter vår resa, av Dennis på MyChoice. På plats i Kapstaden fick vi också, vid vårt möte med Dennis, värdefulla förslag och tips som vi aldrig hade kunnat finna på egen hand. Alla förslag om t.ex. matställen var med utgångspunkt att vi skulle få möjlighet att kunna besöka och se olika delar av staden. Vi är så nöjda med vår resa och för all service vi fått från Dennis! Vi kan verkligen rekommendera My Choice."
Li Szczepanska
Li Szczepanska
2 juni
Read More
"Supertack till Emma och Dennis för all hjälp med planering och alla tips och råd, både inför och under resan! Utan er hjälp hade vår efterlängtade resa inte blivit så bra. Alla restauranger, guider och turer var toppen. Vi längtar redan tillbaka. Tack! ❤️"
Jimmy Andersson
Jimmy Andersson
15 maj
Read More
"We had a great day-trip and visited 3 wineyards in Stellenbosch! Excellent service and communication during the booking and the guide we had in our 10-seat minivan was aswome!"
Lena Jansson
Lena Jansson
16 april
Read More
"Vi tog hjälp av MyChoice Sydafrika för våra fyra dagar i Kapstaden. Boende, transfer, utflykter och tips på aktiviteter ordnade de. Alltid snabba att svara på mina frågor och lätta att komma i kontakt med. Allt blev perfekt! Vi är jättenöjda! Lena och Christer"
Sirpa Persson
Sirpa Persson
13 april
Read More
"Vi är så nöjda med all hjälp vi fick med att planera vår semester i Sydafrika. Emma på MyChoiceSouthAfrica hjälpte oss att planera och boka hela resan. Hon bokade guider, hotell och kom med förslag på aktiviteter på varje ställe. Vi blev mycket väl bemötta i Sydafrika och servicen var utmärkt! Vi vill verkligen rekommendera MyChoiceSouthAfrica och tacka för ett riktigt lyckat arrangemang! 🤩🤩🤩🤩🤩 Tusen tack från Sointu, Lars-Erik, Ronny och Sirpa"
Axel Dahlqvist
Axel Dahlqvist
26 mars
Read More
"Thank you so much for your excellent service and expertise! Me and my partner really got the most out of our trip to South Africa this March thanks to MyChoice. They helped us plan and book our two weeks long journey exactly the way we wanted it and were really flexible and responsive in the process. Would absolutely recommend their service to anyone visiting this wonderful country. We will for sure reach out to MyChoice again whenever we are coming back!"
Emma Leiderth
Emma Leiderth
24 mars
Read More
"We are so pleased with MyChoise during our 2,5weeks in SA! You managed to make a dream trip for everyone in the family, from the youngest 10years old boy till Grandfather, 74years old. We can really recommend MyChoise to everyone who would like too see this beautiful country! Thank´s a lot again for making this trip so special!"
Lasse Ahlqvist
Lasse Ahlqvist
11 mars
Read More
"Tack Dennis och Mychoice Travel! Vi valde att göra en ”resa i resan”, Dennis gjorde ett fantastiskt jobb och hjälpte oss med att planera en av våra tre veckor. Vi fick med oss så mycket från den här veckan och vi kommer vid nästa besök i Sydafrika definitivt att åka tillbaka i området för ännu fler härliga upplevelser. Allt detta har vi MyChoice Travel att tacka för! Anneli och Lasse"
Elisabeth Hjärtmyr
Elisabeth Hjärtmyr
19 februari
Read More
"Andreas på MyChoice! Vilken service! Så många bra tips. Tryggt både före och under resan. Vi återkommer!"
Johanna Unghanse
Johanna Unghanse
14 januari
Read More
"Stort tack för all hjälp och inspel som vi fick av er! Resan var så lyckad och vi hann med i princip allt vi ville göra. Kapstaden gjorde verkligen intryck på oss och det var verkligen en plats man skulle vilja återkomma till. Input till er är att vi tycker ni gjorde ett superbra jobb och hela tiden levererade snabbt och hög service samt oerhört lätta att kommunicera med. Ovärderligt med tipset om Richard District Six – det var helt fantastiskt och vilken otrolig person. Gjorde djupt intryck på oss."
Michael Murphy
Michael Murphy
11 januari
Read More
Thank you so much for making this the best trip ever! We can and will highly recommend MyChoice to our friends.
Ida B Olsson
Ida B Olsson
9 januari
Read More
Dom var så fina, hjälpsamma och bra vid vår resa! Både innan, under och efteråt! Tack!!
Previous
Next

Fler restips

Vingårdar i Sydafrika
MyChoice

Vingårdar i Sydafrika

Bra vingårdar i Sydafrika finns det gott om. Redan 1659 började landet framställa vin, då i Constantia – ett vindistrikt nära Kapstaden. Sen dess har