Surfingbräda på en resa till Sydafrika och Kapstaden.

Surfa i Sydafrika – en guide till den perfekta vågen

 

En fråga vi ofta får är vart du kan surfa i Sydafrika. Svaret? Överallt. Vare sig du spenderat de senaste åren på en surfbräda i Bahamas eller sett en surfdokumentär från tv-soffan, väntar den perfekta vågen på dig i Sydafrika. Med hjälp av oss, ser vi till att du hittar den.

Varje år utspelar sig stora surftävlingar i Sydafrika och surf-fantaster från hela världen samlas för att hitta den perfekta vågen. Oavsett om du är här för att uppleva surfvärldens Big Five eller testa på en ny hobby, erbjuder Sydafrika vågor för alla nivåer och åldrar. Året runt.

En nyckelregel innan du påbörjar din surf-resa är att alla är likgiltiga inför vattnet, förutom lokalinvånarna. Respektera de lokala.

 

 


Surfa i Kapstaden

 

Kapstaden sägs vara en av världens bästa städer för att lära sig surfa. Hur sant det är, vet vi inte riktigt men däremot kan det mycket väl vara världens vackraste stad att surfa i. Den bästa surfen sker vanligtvis under vintern (maj-sep) men övriga månader är minst lika belönande.

 

Muizenberg

Surfa på din resa till Sydafrika. Testa Muizenberg.Trettio minuter från Kapstaden ligger Muizenberg; en mysig liten surf-ort som de senare åren utvecklats till Kapstadens surfmecka.
Och det är lätt att förstå varför: Muizenberg erbjuder ett konstant flöde av långa, breda och mjuka vågor som rullar in mot stranden. Vilket gör det perfekt för nybörjaren och longboard-surfaren. Här finns ett flertal surfshops och surfskolor i Muizenberg och vi föreslår att om du är nybörjare – eller surfat ett par gånger – hyr en instruktör.
Ni kommer få ut mer av er tid och det är bättre att lära sig rätt från början än att behöva gå tillbaka flera år efteråt och korrigera tidigare misstag.
Ta det från en som har fått gå den hårda vägen.
Uthyrning: Ja
Svårighetsgrad: Enkel-Medel

 

Big Bay

Trettio minuter från Kapstaden, i motsatt riktning till Muizenberg, ligger Big Bay. Hit åker människor för att ligga på stranden, ta en kaffe på det mysiga strandkaféet men framförallt för att surfa i en helt underbar miljö. I bakgrunden ser du nämligen Taffelberget sträcka sig längs strandremsan. Big Bay erbjuder lite svårare surf än Muizenberg men funkar för nybörjaren när det är lite planare. Annars är det lite större och kraftfullare vågor som gäller. Dessutom är det inte lika kontinuerlig surf som i Muizenberg. Hör av dig till oss innan, så tittar vi på hur dagen ser ut.
Uthyrning: Ja

Svårighetsgrad: Medel


 

Long Beach

Om du reser söderut från Kapstaden, mot Godahoppsudden, kommer du till Long Beach. Och precis som namnet antyder är det en lång, fin och bred strand. Det är ett populärt ställe för den lokala surfaren och om du har varit här förstår du varför; havet bjuder på stora kraftiga vågor som ger den avancerade surfaren mycket yta att leka på. Men Long beach är just det, svårsurfad. Vi rekommenderar enbart Long Beach för dig som har koll på läget. Oavsett vart du befinner dig på skalan, kan det vara värt att åka hit för att ligga på stranden och bevittna havets akrobater utföra sina konster.
Uthyrning: Nej

Svårighetsgrad: Svår


                                                                                                                                                                              Boka Surfing i Kapstaden

Här kan du också surfa i Sydafrika

 

 

Hermanus

Surfa i Sydafrika, i Kapstaden och Durban.Vill du ha vågen för dig själv? Då föreslår vi att surfa i Hermanus. Hit åker människor mest för att dyka med vithajar, titta på delfiner eller åka på valsafari. Men vad många inte vet är att det är en gömd pärla vad det gäller surfing. Här finns fantastiska platser att surfa på. Mitt i staden ligger en surfskola som hyr ut både instruktör och bräda, till ett rimligt pris. Vågorna är varierande och det finns något både för nybörjaren och proffset. Om du får tid över, bo i Hermanus några dagar. Det är ett mysigt ställe att bo på och erbjuder en hel del aktiviteter.
Uthyrning: Ja
Svårighetsgrad: Enkel – Svår


 

 

Jeffreys Bay

Om du vill surfa i Sydafrikas populäraste vatten, åker du till Jeffreys Bay. Somliga påstår att det är världens bästa surf-ort. Oavsett om det är sant eller ej, så finns här ett stort utbud av surfställen att spendera sin tid på. Vågorna är kraftfulla, omgivningen lurig (stenar och rev) och lokalsurfarna beskyddande av sina ställen. Därför rekommenderar vi att ni hör av er till någon av de närliggande surfskolorna för att höra vilket ställe som ni kan och får surfa på.
Uthyrning: Ja
Svårighetsgrad: Enkel – Svår

 

 

Durban

Om du vill ha varmare vatten och mindre människor, föreslår vi att surfa i Durban – Sydafrikas mest underskattade surfställe.
Det är inte i närheten lika populärt som exempelvis Kapstaden men erbjuder likvärdig surfing. Fördelen med Durban är att vattnet är mycket varmare då strömmar från Indiska Oceanen når stränderna. Dessutom är det mycket säkrare att surfa här då de har ”Shark Nets” – ett nät som stoppar marint liv från att nå stranden. Här finns surf för både nybörjaren och proffset.
Uthyrning: Ja

Svårighetsgrad: Enkel – Svår

 

 

Hur är det med haj i Sydafrika?

 

Du har säkerligen hört att det finns hajar i Sydafrika. Det är sant, vi har fått äran att ha dessa fantastiska djur i vår närhet. Många drar därefter slutsatsen att det innebär en hel del hajattacker. Det är däremot inte sant. Tvärtom, det är extremt ovanligt. Men när det väl händer, kan du vara säker på att media rapporterar om det. Således uppfattar vi det som vanligare än vad det är. Faktum är att du har större chans att skada dig på vägen till stranden och vinna på lotto, under samma dag(!) än att bli attackerad av haj. Risken är alltså minimal. Om du vill veta mer om haj-situationen, fråga oss. Vi vill göra allt vi kan för att du skall få chans att surfa i Sydafrika. Vi vill dock förvarna om att du kommer vilja göra det igen, igen. Och igen. Visst låter det kul? Hör av dig, tillsammans styr vi dig mot den perfekta vågen.

 

Sugen på Sydafrika? Kolla med oss, vi bor här!

Med Sydafrika som hem i över 20 år har vi hunnit testa och upplevt det mesta för att se vad som håller måttet. Vi hjälper dig att planera din Sydafrikaresa för att just du ska få ett minne för livet. 

Från våra resenärer

Lena Jansson
Lena Jansson
13 april
Read More
"Vi tog hjälp av MyChoice Sydafrika för våra fyra dagar i Kapstaden. Boende, transfer, utflykter och tips på aktiviteter ordnade de. Alltid snabba att svara på mina frågor och lätta att komma i kontakt med. Allt blev perfekt! Vi är jättenöjda! Lena och Christer"
Sirpa Persson
Sirpa Persson
13 april
Read More
"Vi är så nöjda med all hjälp vi fick med att planera vår semester i Sydafrika. Emma på MyChoiceSouthAfrica hjälpte oss att planera och boka hela resan. Hon bokade guider, hotell och kom med förslag på aktiviteter på varje ställe. Vi vill verkligen rekommendera MyChoiceSouthAfrica och tacka för ett riktigt lyckat arrangemang! 🤩🤩🤩🤩🤩"
Axel Dahlqvist
Axel Dahlqvist
26 mars
Read More
"Thank you so much for your excellent service and expertise! Me and my partner really got the most out of our trip to South Africa this March thanks to MyChoice. We will for sure reach out to MyChoice again whenever we are coming back!"
Emma Leiderth
Emma Leiderth
24 mars
Read More
"We are so pleased with MyChoise during our 2,5weeks in SA! You managed to make a dream trip for everyone in the family, from the youngest 10years old boy till Grandfather, 74years old. We can really recommend MyChoise to everyone who would like too see this beautiful country! Thank´s a lot again for making this trip so special!"
Lasse Ahlqvist
Lasse Ahlqvist
11 mars
Read More
"Tack Dennis och Mychoice Travel! Vi valde att göra en ”resa i resan”, Dennis gjorde ett fantastiskt jobb och hjälpte oss med att planera en av våra tre veckor. Vi fick med oss så mycket från den här veckan och vi kommer vid nästa besök i Sydafrika definitivt att åka tillbaka i området för ännu fler härliga upplevelser. Allt detta har vi MyChoice Travel att tacka för! Anneli och Lasse"
Elisabeth Hjärtmyr
Elisabeth Hjärtmyr
19 februari
Read More
Andreas på MyChoice! Vilken service! Så många bra tips. Tryggt både före och under resan. Vi återkommer!
Johanna Unghanse
Johanna Unghanse
14 januari
Read More
"Stort tack för all hjälp och inspel som vi fick av er! Resan var så lyckad och vi hann med i princip allt vi ville göra. Kapstaden gjorde verkligen intryck på oss och det var verkligen en plats man skulle vilja återkomma till. Input till er är att vi tycker ni gjorde ett superbra jobb och hela tiden levererade snabbt och hög service samt oerhört lätta att kommunicera med."
Michael Murphy
Michael Murphy
11 januari
Read More
Thank you so much for making this the best trip ever! We can and will highly recommend MyChoice to our friends.
Ida B Olsson
Ida B Olsson
9 januari
Read More
Dom var så fina, hjälpsamma och bra vid vår resa! Både innan, under och efteråt! Tack!!
Annica Nyholm
Annica Nyholm
8 januari
Read More
"Tack vare Dennis MyChoice Sydafrika fick vi en välplanerad resa med underbart boende på fler vackra ställen efter kusten och avslutade med några dygn i Cape Town / Camps Bay. Bästa betyget är att vi redan nu vill planera ny resa i framtiden och kommer varmt rekommendera våra vänner som har fått tagit del av vår resa, att ta hjälp av Er!"
 Micke Becker
Micke Becker
7 december 2018
Read More
"All the credits goes to MyChoice they are truely an super reliable company that goes the extra mile just to make sure everything runs perfect. I will always recommend this company to everybody that travels to South Afrika."
Maria Capistrano Björklund
Maria Capistrano Björklund
4 december 2018
Read More
"Best experience ever thanks to MyChoice Sydafrika!! Great service 👌👌👌"
 Lisa Jansson Linder
Lisa Jansson Linder
2 december 2018
Read More
"Rekommenderar varmt MyChoice Sydafrika, kunde inte vara mer nöjd och MyChoice ska ha all kredd för det. Proffsigt, flexibelt och underbart vänliga människor som gjort vår upplevelse till ett minne för livet."
Tobias Ahlström
Tobias Ahlström
31 juli 2018
Read More
"Kunde aldrig planerat 2 bättre veckor i Sydafrika än vad Dennis på my choice ordnade till oss! Kan starkt rekommendera för dem som planerar att resa till Sydafrika 6/5 möjliga stjärnor."
Marie Vejde
Marie Vejde
26 februari 2018
Read More
"Stort TACK MyChoice Sydafrika för en av de bästa resorna ever!!!! Vi njöt från början till slut av den skräddarsydda resan. Tack för alla tips på lokala marknader, häftiga restauranger, härliga utflykter, mysiga Guest House etc... Helt enkelt PERFEKT!!! Mycket bra fördelning mellan Kapstaden, vindistrikt och Safari. Blev nästan som 3 resor i en resa."
Håkan Karlsvärd
Håkan Karlsvärd
11 februari 2018
Read More
"MyChoice (Dennis) har ordnat två resor åt oss i Sydafrika, fantastisk service och rekommendationer för bästa möjliga upplevelse i Sydafrika."
Martin Nørregård
Martin Nørregård
31 januari 2018
Read More
"I am really impressed by MyChoice Sydafrika and the whole team. They literally managed to book one of my best vacations ever, tailor-made for my needs and everything done with excellent service and in a great spirit and at a very low cost, 5 stars from here! :)"
Emma Björkman
Emma Björkman
21 januari 2018
Read More
"Att kunna skräddarsy en resa efter sina egna önskemål och ha ett bollplank ifrån början till slut var fantastiskt. Ett stort tack till Dennis och My Choice för ovärderlig service och expertis inför vår viktiga bröllopsresa! Rekommenderar er varmt att kontakta dem för era viktiga resor!"
Annett Attesjö
Annett Attesjö
6 september 2017
Read More
"Vår resa till Sydafrika som MyChoice knöt ihop är den ABSOLUT BÄSTA resan jag gjort! Tack igen för en helt otrolig upplevelse!"
Pelle Lindgren
Pelle Lindgren
29 januari 2017
Read More
"Boka via MyChoiceTravel!! Blir det inte bra är det ditt eget fel 😉 We will be back!!!"
Sofie Hyllén
Sofie Hyllén
29 december 2016
Read More
"MyChoice has the perfect combination of expert knowledge and complete service minded people working for them. Quality all the way for less money than a lot of bigger operators. Excellent business idea to book however much or little that the guests wants. Thank you!"
Barbro Trum
Barbro Trum
11 januari 2016
Read More
"Vi fick de bästa tipsen och personlig service som gav oss en resa med många minnen och längtan att komma tillbaka!! Tack"
Previous
Next