Sightseeingbuss i Kapstaden

Guidad sightseeing i Kapstaden – Häng med här!

När man landar i Kapstaden kan det kännas överväldigande med alla valmöjligheter och det enorma utbudet av saker att göra och platser att besöka. Därför kan det vara skönt att starta din resa med att på ett enkelt sätt få en överblick över staden med turistbussarna Hop On – Hop Off. Där kan du välja mellan olika linjer beroende på intresse och tid. Bussarna kör oavsett väder 365 dagar om året och du kan köpa biljetter på bussen (med kreditkort), på deras biljettkontor i Waterfront och centrum samt på internet.

När ni köper biljetter online är de giltiga under 14 dagar från det datum ni har valt att åka och är endast återbetalningsbara under den perioden. Alla bussar har digital guidning och du får hörlurar på plats. Bussarna erbjuder 15 olika språk, däribland svenska, och informerar om alla de stora turistattraktionerna och de platser som ni passerar längst med vägen. Bussarna avgår med 15-20 minuters mellanrum och du kan hoppa av och på längst vägen och stanna så länge du vill innan du hoppar på nästa buss. Se bara till att ha koll på när sista bussen går hem för dagen så du inte missar den. Information om detta står på alla busstopp samt i det informationsbladet du får när du börjar din resa.

De olika turerna är uppdelade på olika delar av Kapstaden även om vissa av stoppen är samma. Den röda linjen åker till Taffelberget, Camps Bay och ut till Waterfront. Föredrar du en kortare stadstur tar du den gula linjen och är du en vinfantast kan du välja den lila linjen ut till närliggande vingårdar utanför Kapstadens stadskärna. Den blå linjen kör en längre runda och tar dig ända ner till Hout Bay, halvvägs till Godahoppsudden, och Kirstenbosch botaniska trädgård.

Hop On – Hop Off har olika erbjudanden om du vill kombinera flera turer under 1 till 3 dagar samt diverse andra utflykter till bland annat Signal Hill, där du kan se solnedgången, eller om du vill åka ut på en kortare båttur från hamnen och se Kapstaden från havet.

Denise fick tillfället att under sina första dagar i Kapstaden göra detta. Häng med på hennes sightseeingupplevelse här:

 

3 dagars sightseeing i Kapstaden

Taffelberget

Dag 1 – Röd linje

Jag började mina sightseeingdagar med den röda linjen som går genom city och vidare till Taffelbergets linbanestation. Här åkte jag upp till toppen av Taffelberget, vilket verkligen är att rekommendera om vädret tillåter. Utsikten härifrån går inte att beskriva med varken bilder eller ord, den måste upplevas. På toppen finner man flera vandringsstigar och ett café med en slående uteservering. Efter någon timmes vandring åt jag en lunch innan jag begav mig ner igen. Hoppade på bussen som gick vidare ner genom Camps Bay och fortsatte längs med kusten förbi Clifton, Sea Point och Green Point. På denna väg fick vi också en liten skymt av Cape Town Stadium innan turen avslutades vid Waterfront.

 

 

 

Groot Constantia

Dag 2 – Blå linje

Dag två tog jag den blåa linjen som också börjar och avslutas i Waterfront. Den tar oss runt Taffelberget och till den botaniska trädgården Kirstenbosch. Här gjorde jag ett stopp för att promenera runt i den vackra naturen innan jag begav mig till nästa stopp och bytte till den lila busslinjen som tog mig förbi tre olika vingårdar, bland annat Sydafrikas äldsta – Groot Constantia. Här är det otroligt vackert och mysig att strosa runt bland vinrankorna som sträcker sig flera kilometer. Här är ett perfekt tillfälle för vinprovning. Efter en tur på vingårdarna tog den blåa linjen mig vidare till kåkstaden Imizamo Yeth och den gamla fiskebyn Hout Bay med sin härliga atmosfär. Under färden tillbaka kom vi in på samma sträcka som den röda linjen förbi Camps Bay och vidare längs kusten. På vägen hit skådades den mäktiga bergskedjan som kallas de tolv apostlarna.

 

 

Waterfront

Dag 3 – Gul linje och båttur

Sista dagen hoppade jag på den gula linjen som går genom Downtown City med start på Long Street. Denna tur tog mig förbi bland annat District Six och Godahoppsfästningen. En väldigt bra rutt för att senare kunna orientera sig på egen hand. Jag passade även på att åka en guidad båttur för att se hamnen och Waterfront från ett helt annat perspektiv, det var väldigt härligt väder denna dag så man fick även se sälarna ligga och gotta sig i solen. Därefter blev det en lång promenad genom Green Point Park och längs med vattnet på Sea Point Promenade, dagen avslutades på Clifton Beach vid solnedgången.

Ett härligt avslut på tre intensiva men fantastiska dagar som var otroligt roliga och lärorika!

 

 

Kirstenbosch

Denise tipsar


1. Vid besök i Kirstenbosch – Perfekt ställe för avkoppling!
Ta med en filt, sitt ner i gräset och njut av både natur och sol.
2. Vid besök på vingårdarna – Vinprovning!
Håll koll på tidtabellen så man inte missar sista bussen tillbaka.
3. Svårt att hinna med? – Fokusera på röd och blå sightseeinglinje!
Gatorna i centrum går lika bra att utforska själv under dagtid.

 

 

 

Sugen på Sydafrika? Kolla med oss, vi bor här!

Med Sydafrika som hem i över 20 år har vi hunnit testa och upplevt det mesta för att se vad som håller måttet. Vi hjälper dig att planera din Sydafrikaresa för att just du ska få ett minne för livet. 

Från våra resenärer

Lena Jansson
Lena Jansson
13 april
Read More
"Vi tog hjälp av MyChoice Sydafrika för våra fyra dagar i Kapstaden. Boende, transfer, utflykter och tips på aktiviteter ordnade de. Alltid snabba att svara på mina frågor och lätta att komma i kontakt med. Allt blev perfekt! Vi är jättenöjda! Lena och Christer"
Sirpa Persson
Sirpa Persson
13 april
Read More
"Vi är så nöjda med all hjälp vi fick med att planera vår semester i Sydafrika. Emma på MyChoiceSouthAfrica hjälpte oss att planera och boka hela resan. Hon bokade guider, hotell och kom med förslag på aktiviteter på varje ställe. Vi vill verkligen rekommendera MyChoiceSouthAfrica och tacka för ett riktigt lyckat arrangemang! 🤩🤩🤩🤩🤩"
Axel Dahlqvist
Axel Dahlqvist
26 mars
Read More
"Thank you so much for your excellent service and expertise! Me and my partner really got the most out of our trip to South Africa this March thanks to MyChoice. We will for sure reach out to MyChoice again whenever we are coming back!"
Emma Leiderth
Emma Leiderth
24 mars
Read More
"We are so pleased with MyChoise during our 2,5weeks in SA! You managed to make a dream trip for everyone in the family, from the youngest 10years old boy till Grandfather, 74years old. We can really recommend MyChoise to everyone who would like too see this beautiful country! Thank´s a lot again for making this trip so special!"
Lasse Ahlqvist
Lasse Ahlqvist
11 mars
Read More
"Tack Dennis och Mychoice Travel! Vi valde att göra en ”resa i resan”, Dennis gjorde ett fantastiskt jobb och hjälpte oss med att planera en av våra tre veckor. Vi fick med oss så mycket från den här veckan och vi kommer vid nästa besök i Sydafrika definitivt att åka tillbaka i området för ännu fler härliga upplevelser. Allt detta har vi MyChoice Travel att tacka för! Anneli och Lasse"
Elisabeth Hjärtmyr
Elisabeth Hjärtmyr
19 februari
Read More
Andreas på MyChoice! Vilken service! Så många bra tips. Tryggt både före och under resan. Vi återkommer!
Johanna Unghanse
Johanna Unghanse
14 januari
Read More
"Stort tack för all hjälp och inspel som vi fick av er! Resan var så lyckad och vi hann med i princip allt vi ville göra. Kapstaden gjorde verkligen intryck på oss och det var verkligen en plats man skulle vilja återkomma till. Input till er är att vi tycker ni gjorde ett superbra jobb och hela tiden levererade snabbt och hög service samt oerhört lätta att kommunicera med."
Michael Murphy
Michael Murphy
11 januari
Read More
Thank you so much for making this the best trip ever! We can and will highly recommend MyChoice to our friends.
Ida B Olsson
Ida B Olsson
9 januari
Read More
Dom var så fina, hjälpsamma och bra vid vår resa! Både innan, under och efteråt! Tack!!
Annica Nyholm
Annica Nyholm
8 januari
Read More
"Tack vare Dennis MyChoice Sydafrika fick vi en välplanerad resa med underbart boende på fler vackra ställen efter kusten och avslutade med några dygn i Cape Town / Camps Bay. Bästa betyget är att vi redan nu vill planera ny resa i framtiden och kommer varmt rekommendera våra vänner som har fått tagit del av vår resa, att ta hjälp av Er!"
 Micke Becker
Micke Becker
7 december 2018
Read More
"All the credits goes to MyChoice they are truely an super reliable company that goes the extra mile just to make sure everything runs perfect. I will always recommend this company to everybody that travels to South Afrika."
Maria Capistrano Björklund
Maria Capistrano Björklund
4 december 2018
Read More
"Best experience ever thanks to MyChoice Sydafrika!! Great service 👌👌👌"
 Lisa Jansson Linder
Lisa Jansson Linder
2 december 2018
Read More
"Rekommenderar varmt MyChoice Sydafrika, kunde inte vara mer nöjd och MyChoice ska ha all kredd för det. Proffsigt, flexibelt och underbart vänliga människor som gjort vår upplevelse till ett minne för livet."
Tobias Ahlström
Tobias Ahlström
31 juli 2018
Read More
"Kunde aldrig planerat 2 bättre veckor i Sydafrika än vad Dennis på my choice ordnade till oss! Kan starkt rekommendera för dem som planerar att resa till Sydafrika 6/5 möjliga stjärnor."
Marie Vejde
Marie Vejde
26 februari 2018
Read More
"Stort TACK MyChoice Sydafrika för en av de bästa resorna ever!!!! Vi njöt från början till slut av den skräddarsydda resan. Tack för alla tips på lokala marknader, häftiga restauranger, härliga utflykter, mysiga Guest House etc... Helt enkelt PERFEKT!!! Mycket bra fördelning mellan Kapstaden, vindistrikt och Safari. Blev nästan som 3 resor i en resa."
Håkan Karlsvärd
Håkan Karlsvärd
11 februari 2018
Read More
"MyChoice (Dennis) har ordnat två resor åt oss i Sydafrika, fantastisk service och rekommendationer för bästa möjliga upplevelse i Sydafrika."
Martin Nørregård
Martin Nørregård
31 januari 2018
Read More
"I am really impressed by MyChoice Sydafrika and the whole team. They literally managed to book one of my best vacations ever, tailor-made for my needs and everything done with excellent service and in a great spirit and at a very low cost, 5 stars from here! :)"
Emma Björkman
Emma Björkman
21 januari 2018
Read More
"Att kunna skräddarsy en resa efter sina egna önskemål och ha ett bollplank ifrån början till slut var fantastiskt. Ett stort tack till Dennis och My Choice för ovärderlig service och expertis inför vår viktiga bröllopsresa! Rekommenderar er varmt att kontakta dem för era viktiga resor!"
Annett Attesjö
Annett Attesjö
6 september 2017
Read More
"Vår resa till Sydafrika som MyChoice knöt ihop är den ABSOLUT BÄSTA resan jag gjort! Tack igen för en helt otrolig upplevelse!"
Pelle Lindgren
Pelle Lindgren
29 januari 2017
Read More
"Boka via MyChoiceTravel!! Blir det inte bra är det ditt eget fel 😉 We will be back!!!"
Sofie Hyllén
Sofie Hyllén
29 december 2016
Read More
"MyChoice has the perfect combination of expert knowledge and complete service minded people working for them. Quality all the way for less money than a lot of bigger operators. Excellent business idea to book however much or little that the guests wants. Thank you!"
Barbro Trum
Barbro Trum
11 januari 2016
Read More
"Vi fick de bästa tipsen och personlig service som gav oss en resa med många minnen och längtan att komma tillbaka!! Tack"
Previous
Next