Sightseeingbuss i Kapstaden

Guidad sightseeing i Kapstaden – Häng med här!

När man landar i Kapstaden kan det kännas överväldigande med alla valmöjligheter och det enorma utbudet av saker att göra och platser att besöka. Därför kan det vara skönt att starta din resa med att på ett enkelt sätt få en överblick över staden med turistbussarna Hop On – Hop Off. Där kan du välja mellan olika linjer beroende på intresse och tid. Bussarna kör oavsett väder 365 dagar om året och du kan köpa biljetter på bussen (med kreditkort), på deras biljettkontor i Waterfront och centrum samt på internet.

När ni köper biljetter online är de giltiga under 14 dagar från det datum ni har valt att åka och är endast återbetalningsbara under den perioden. Alla bussar har digital guidning och du får hörlurar på plats. Bussarna erbjuder 15 olika språk, däribland svenska, och informerar om alla de stora turistattraktionerna och de platser som ni passerar längst med vägen. Bussarna avgår med 15-20 minuters mellanrum och du kan hoppa av och på längst vägen och stanna så länge du vill innan du hoppar på nästa buss. Se bara till att ha koll på när sista bussen går hem för dagen så du inte missar den. Information om detta står på alla busstopp samt i det informationsbladet du får när du börjar din resa.

De olika turerna är uppdelade på olika delar av Kapstaden även om vissa av stoppen är samma. Den röda linjen åker till Taffelberget, Camps Bay och ut till Waterfront. Föredrar du en kortare stadstur tar du den gula linjen och är du en vinfantast kan du välja den lila linjen ut till närliggande vingårdar utanför Kapstadens stadskärna. Den blå linjen kör en längre runda och tar dig ända ner till Hout Bay, halvvägs till Godahoppsudden, och Kirstenbosch botaniska trädgård.

Hop On – Hop Off har olika erbjudanden om du vill kombinera flera turer under 1 till 3 dagar samt diverse andra utflykter till bland annat Signal Hill, där du kan se solnedgången, eller om du vill åka ut på en kortare båttur från hamnen och se Kapstaden från havet.

Denise fick tillfället att under sina första dagar i Kapstaden göra detta. Häng med på hennes sightseeingupplevelse här:

 

3 dagars sightseeing i Kapstaden

Taffelberget

Dag 1 – Röd linje

Jag började mina sightseeingdagar med den röda linjen som går genom city och vidare till Taffelbergets linbanestation. Här åkte jag upp till toppen av Taffelberget, vilket verkligen är att rekommendera om vädret tillåter. Utsikten härifrån går inte att beskriva med varken bilder eller ord, den måste upplevas. På toppen finner man flera vandringsstigar och ett café med en slående uteservering. Efter någon timmes vandring åt jag en lunch innan jag begav mig ner igen. Hoppade på bussen som gick vidare ner genom Camps Bay och fortsatte längs med kusten förbi Clifton, Sea Point och Green Point. På denna väg fick vi också en liten skymt av Cape Town Stadium innan turen avslutades vid Waterfront.

 

 

 

Groot Constantia

Dag 2 – Blå linje

Dag två tog jag den blåa linjen som också börjar och avslutas i Waterfront. Den tar oss runt Taffelberget och till den botaniska trädgården Kirstenbosch. Här gjorde jag ett stopp för att promenera runt i den vackra naturen innan jag begav mig till nästa stopp och bytte till den lila busslinjen som tog mig förbi tre olika vingårdar, bland annat Sydafrikas äldsta – Groot Constantia. Här är det otroligt vackert och mysig att strosa runt bland vinrankorna som sträcker sig flera kilometer. Här är ett perfekt tillfälle för vinprovning. Efter en tur på vingårdarna tog den blåa linjen mig vidare till kåkstaden Imizamo Yeth och den gamla fiskebyn Hout Bay med sin härliga atmosfär. Under färden tillbaka kom vi in på samma sträcka som den röda linjen förbi Camps Bay och vidare längs kusten. På vägen hit skådades den mäktiga bergskedjan som kallas de tolv apostlarna.

 

 

Waterfront

Dag 3 – Gul linje och båttur

Sista dagen hoppade jag på den gula linjen som går genom Downtown City med start på Long Street. Denna tur tog mig förbi bland annat District Six och Godahoppsfästningen. En väldigt bra rutt för att senare kunna orientera sig på egen hand. Jag passade även på att åka en guidad båttur för att se hamnen och Waterfront från ett helt annat perspektiv, det var väldigt härligt väder denna dag så man fick även se sälarna ligga och gotta sig i solen. Därefter blev det en lång promenad genom Green Point Park och längs med vattnet på Sea Point Promenade, dagen avslutades på Clifton Beach vid solnedgången.

Ett härligt avslut på tre intensiva men fantastiska dagar som var otroligt roliga och lärorika!

 

 

Kirstenbosch

Denise tipsar


1. Vid besök i Kirstenbosch – Perfekt ställe för avkoppling!
Ta med en filt, sitt ner i gräset och njut av både natur och sol.
2. Vid besök på vingårdarna – Vinprovning!
Håll koll på tidtabellen så man inte missar sista bussen tillbaka.
3. Svårt att hinna med? – Fokusera på röd och blå sightseeinglinje!
Gatorna i centrum går lika bra att utforska själv under dagtid.

 

 

 

Sugen på Sydafrika? Kolla med oss, vi bor här!

Med Sydafrika som hem i över 15 år har vi hunnit testa och upplevt det mesta för att se vad som håller måttet. Vi hjälper dig att planera din Sydafrikaresa för att just du ska få ett minne för livet. 

 


HITTA DIN SYDAFRIKARESA:

 

FLER RESOR

Från våra gäster