Vi bor här

Lokala tips

Prisgaranti

Trygghet

Jobba på distans i Kapstaden

Det är nog inte bara vi på MyChoice som har tröttnat lite på att jobba från hemmet i dessa tider. Varför inte ta chansen att flytta hemmakontoret söderut och jobba i Sydafrika på distans över en månad eller två? För oss som bor här är det inte förvånande att Kapstaden har blivit framröstat som en av de 50 mest attraktiva destinationerna i världen för just distansarbete. Livskvalitén är hög och listan över saker och ting att uppleva är lång. Lägg därtill den låga levnadskostnaden och den i stort sätt obefintliga tidsskillnaden så kanske ni förstår. Kapstaden har verkligen kommit en lång väg senaste åren vad gäller att göra distansarbete möjligt. Idag erbjuds det bra internetuppkopplingar på trevliga hotell, kaféer och restauranger samt ett stort utbud av högkvalitativa kontorshotell och mötesplatser för den som är i behov av ett riktigt kontor. Varför inte avsluta arbetsveckan med en hike upp för Taffelberget, eller kanske spendera helgen på en safari i Kruger? Prata med oss så gör vi det möjligt! Vi skräddarsyr enligt dina önskemål men nedan följer tre prisexempel.

Camps Bay

Vill du jobba i Sydafrika med närhet till havet och fantastiska solnedgångar att se fram emot på kvällarna? Då kanske det är en lägenhet i området Camps Bay strax utanför Kapstaden som är det rätta för dig. Detta komplex har fullutrustade tvårumslägenheter med tillgång till pool, i olika prisklasser med 15 minuters promenadavstånd ner till strandpromenaden i Camps Bay Beach. Här finns ett varierat utbud restauranger, barer och kaféer för den som inte vill spendera hela dagen i hemmakontoret. Camps Bay är ett stenkast från det mesta och härifrån tar man sig enkelt och billigt i en Uber upp till en av Taffelbergets många hajkingleder eller in till stadskärnan på endast 10 minuter.

Prisexempel Camps Bay:
Lägenhet med 2 sovrum från 14 500 kr per månad

Green Point

I Green Point får man det bästa av båda världar med närhet till Waterfront, strandpromenaden och mysiga Green Point Park som endast ligger ett stenkast bort för den som behöver en bensträckare. Från lägenhetskomplexet har man utsikt över havet, Lions Head och Signal Hill. I området finns även en hel del restauranger och mysiga barer. Dessutom är det gångavstånd till stadskärnan och ca 10 minuter med Uber till stranden. Här bor man i generösa fullt utrustade en eller tvårumslägenheter med härlig utsikt och med tillgång till pool. Är du aktiv, gillar att ha lite extra plats och vill jobba i Sydafrika är detta kanske stället för dig.

Prisexempel Green Point:
Lägenhet med 1 sovrum från 13 000 kr per månad
Lägenhet med 2 sovrum från 17 500 kr per månad

Waterkant

Området Waterkant ligger mitt i smeten, precis intill Kapstadens stadskärna. Om du vill jobba i Sydafrika och känna dig som en ”local” är detta ett område som vi tror passar dig. Waterkant vimlar av trendiga restauranger och kaféer, och här finns några av Kapstadens mest attraktiva kontor och mötesplatser. Här bor man i fullutrustade en eller tvårumslägenheter i ett nybyggt, säkert komplex med tillgång till pool på taket med utsikt över staden och berget. Från Waterkant kan man enkelt ta sig runt till fots till närliggande områden i stan, strandpromenaden eller Waterfront. Uber är ett utmärkt och prisvärt alternativ för lite längre sträckor.

Prisexempel Waterkant:
Lägenhet med 1 sovrum från 20 500 kr per månad
Lägenhet med 2 sovrum från 25 500 kr per månad

Resa till Sydafrika? Kolla med oss!

Sydafrika-tips