Vingårdar i Sydafrika

Vingårdar i Sydafrika

Med en vinhistoria som sträcker sig ända bak till 1659, har Sydafrika idag vuxit till en erkänd vindistrikt med över 500 vingårdar och några av världens bästa viner. Allt började i Constantia vilket är det vindistrikt som ligger närmast Kapstaden (ca 30 min med bil), och produktionen är än idag framförallt koncentrerad runt Kapstaden även om vingårdarna numera är betydligt fler och större.

Några av de populäraste vindistrikten är Paarl, Stellenbosch och Franschhoek. Många av vingårdarna har vinprovningar och på vissa kan du även prova andra saker, som choklad, ost och oliver. Ibland måste man boka i förväg (särskilt med större grupper) men oftast går det bra att bara dyka upp. En vinprovning kostar oftast mellan 50-100 rand och tar cirka en timme. Dessutom är många av vingårdarna kända för sina restauranger där man kan njuta av en lunch i fantastiskt vacker miljö. Passa även på att få en guidad rundtur på vingården för att få reda på mer om tillverkningen och dess historia.

Wine Tram i Franschhoek

I Franschhoek kan man ta en ”Wine Tram”, ett charmigt tågsystem som tar er runt mellan olika vingårdarna för att förgylla upplevelsen ytterligare. För den mer äventyrliga kan man ta sig runt i Vinlandet på cykel eller på hästryggen. På vingårdarna kan du köpa exklusivt vin till ”cellar prices”. Vissa gårdar erbjuder även prisvärd frakt för den som har hittat en ny personlig vinfavorit och vill skicka hem några flaskor till Sverige.

Fråga oss, vi bor här.

Vi rekommenderar starkt denna upplevelse och hjälper till att hitta de vingårdar som passar er. Vi har kontakt med välvalda guider och hjälper er med fantastiska platser att bo på. Med Sydafrika som vårt hem i över 15 år har vi alltid koll för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen.

 

Välkommen hem till oss! /Dennis

FLER RESTIPS


HITTA DIN SYDAFRIKARESA:

FLER RESOR