Kapstaden

Läs våra VILLKOR & FÖRKLARINGAR och få en bättre uppfattning om hur allt fungerar som resenär med MyChoice. Med oss behöver du ingen juristexamen för att förstå texten nedan. Rakt på sak och på vanlig svenska! Inget krångel alls och skulle det ändå vara något du undrar över så hör du bara av dig till oss så förklarar vi.

Vi är stolta medlemmar i SATSA (South African Tourist Services Association) och SATIB sköter våra försäkringar. En trygghet för dig som resenär och garanti för att vi sköter våra böcker och verksamhet på ett föredömligt vis.

VILLKOR & FÖRKLARINGAR

 

Vad är MyChoice?

Vi är ingen traditionell resebyrå. Vi är ingen traditionell researrangör. Vi är heller inga mäklare av varken boende, flyg eller reseförsäkringar.

MyChoice är en arrangör av upplevelser som hjälper dig att få ihop det bästa tänkbara programmet när du ska resa till Sydafrika. Vi är på plats i Kapstaden året runt och hjälper dig via email, Skype eller telefon innan resan och på plats när du är här. Allt på svenska! Se oss som din lokala host som du har tillgång till redan från det ögonblick du har börjat tänka på att resa till Sydafrika. Långt innan du ens kommit hit.

Vårt företag heter rent juridiskt My Choice Travel (PTY) Ltd men i Sverige kallar vi oss My Choice Sydafrika, eller förkortat: MyChocie.

 

Så här fungerar våra Resor på hemsidan

  • Välj en av våra resor och skicka din förfrågan till oss.
  • Vi undersöker tillgänglighet för hotellen för din resa och svarar till dig med en specifikation över tillgängliga hotell.
  • Om du gillar vårt förslag tipsar vi om hur du enklast bokar flyg och hyrbil innan vi skickar en faktura som bekräftar hotellen.
  • När hotellen är bekräftade filar vi vidare på din resa och lägger till aktiviteter samt ger tips om restauranger.
  • När ni kommer till Sydafrika försöker vi alltid få till ett möte så att vi kan erbjuda fler tips och mer service.

 

När du bokat en Resa med oss så har du ingått avtal med svenskägda MyChoice Travel (Pty) Ltd (registreringsnr: 2014/121546/07) med säte i Kapstaden.

Betalning- och avbokningsvillkor för våra Resor

Vanligtvis gäller 50% i deposition som bekräftar bokningen och resterande belopp betalas 35 dagar innan ankomst. Beroende på vilka hotell vi bokar ändras villkoren. Därför får du konkreta betalning och avbokningsvillkor först när du har skickat en förfrågan till oss.

Betalningsalternativ 1: Exchange 4 Free
Avgiftsfri betalningslösning. Du får ett separat email som innehåller en betalningslänk. Klicka på länken och följ instruktionerna i mailet. Ett svenskt konto skapas dit du för över betalningen utan några extra bankavgifter.

Betalningsalternativ 2: Internationell banköverföring
Betala genom din internetbank. Våra bankdetaljer hittar du på fakturan. Här tillkommer en mindre bankkostnad för överföringen, summan skiljer sig från bank till bank.

Betalningsalternativ 3: Betala med kort
2,5% tillkommer vid kortbetalning.

Eventuella ändringar i våra Resor

Om vi av någon anledning måste göra ändringar i en av de Resor du bokat av oss, är dessa alltid minst lika bra eller bättre än den ursprungliga upplevelsen. Om du inte håller med så har du rätt att avboka den upplevelsen utan avgift.


Bokning av ditt flyg

Dina flygbiljetter till Sydafrika bokar du själv eftersom vi inte erhåller denna tjänst. Boka istället direkt med något av de flygbolag som har bra förbindelser hit till Kapstaden. Läs mer om flygbokningar.

Din reseförsäkring och avbeställningsskydd

Vi använder oss alltid av respektabla och seriösa underleverantörer som har ansvarsförsäkringar, men du behöver ändå en övergripande reseförsäkring.

Din reseförsäkring och eventuellt avbeställningsskydd tillhandahålls inte av MyChoice och vi säljer inte heller dessa tjänster. Det är ditt eget ansvar att ordna med reseförsäkring och om du vill ha ett avbeställningsskydd.

Tips! Ofta får man en kompletterande reseförsäkring och avbeställningsskydd gratis genom att använda sitt VISA eller Mastercard. Detta är ett bra komplement till den reseförsäkring som normalt ingår i de flesta hemförsäkringar. Om du vill veta mer om reseförsäkringar rekommenderar vi följande hemsida: www.reseforsakring.nu

Lycka till!