Världens lyxigaste tågresa genom Sydafrika – Rovos Rail

Välkommen ombord på en av världens lyxigaste tågresor – Rovos Rail. En resa som kan ta dig genom Sydafrika, och till Victoriafallen och Namiböknen. Den vanligaste sträckan är Kapstaden till Pretoria, eller omvänt.


Från ett annat sekel

Med en atmosfär från förra seklets början består tåget av antika vagnar och lok, men med den moderna människans behov. Här kliver man in i en annan värld med en känsla om en förfluten tid. Väl på tåget är tanken att man ska sakta ner och tempot är medvetet långsamt.

Känslan på tåget är att det är lyxigt och har en stil som kan jämföras med Raffles Hotel i Singapore och Waldorfs Hotel i New York. Klädkoden under kvällarna är formell – kavaj och slips för herrar och cocktail klänning för damer är att rekommendera. Att åka Rovos Rail handlar om att äta god mat och dricka fina viner i en avkopplande miljö.

Det finns tre olika kupéer att välja mellan, från den lite mindre kupén till en Royal Suite på 16 kvadratmeter och med badkar. Oavsett vilken kupé man väljer är alla tre designade i samma anda som resten av tåget. Det serveras fine dining i den unika restaurangen och ett tips är att avnjuta ett glas champagne i utsikts vagnen längst bak i tåget, med storslagen utsikt.


Ett urval av sträckor att åka

Kapstaden till Pretoria – Denna sträcka tar cirka 48 timmar och längs vägen gör man besök i bland annat i vindistrikten utanför Kapstaden, diamantstaden Kimberly och Matjiesfontein, som är en viktoriansk stad där tiden har stått stilla.

Pretoria till Victoriafallen – En fyra dagars resa genom norra Sydafrika upp till Zimbabwe och Victoriafallen. Innan man når Victoriafallen åker man längs Afrikas längsta raksträcka med tåg – drygt 11 mil, samt får möjligheten att åka på en Game Drive (safari) i Hwange National Park.

Pretoria till Namiböknen – En av de längre turerna, på nio dagar, som inkluderar både safari och spektakulära vyer över öknen. De största highlightsen under denna resa är de röda sanddynerna i Sossusvlei, game drive i Etosha National Park och självklart Namiböknen.

Kapstaden till Dar es Salaam – Från Kapstaden upp till Tanzanias huvudstad, genom Sydafrika, Botswana, Zimbabwe, Zambia och Tanzania är denna 15-dagars resa den mest kända. Under dessa dagar besöks bland annat Pretoria, Victoriafallen och Selous Game Reserve.

Resorna ovan kan även göras i omvänd ordning.


Vad tycker vi?

Att åka Rovos Rail är en säregen upplevelse och passar utmärkt om man ska fira något extra. TIPS! Att flyga ena sträckan för att sedan ta tåget på dit eller hemvägen är en vanlig lösning.


Fråga oss, vi bor här!

Med Sydafrika som hem i nästan 20 år har vi så klart testat Rovos Rail, och om du gillar lyx är detta helt rätt för dig!  Vi hjälper dig att planera din Sydafrikavistelse för att just du ska få ett minne för livet.

 

Välkommen hem till oss! /Dennis

FLER RESTIPS


HITTA DIN SYDAFRIKARESA:

FLER RESOR