Vin, Valar och Afrikas Riviera – 11 dagar

Läge:

Pris:

Category: .

Fr. ZAR 9 150 / person

PRISGARANTI 

  Kapstaden

  Hermanus

  Vindistrikten

RESEUPPLÄGG

En resa i södra Sydafrika som går att göra precis så rofylld eller fullspäckad som du vill. Från häftigt cityliv i Kapstaden till valarnas hemtrakt Hermanus och avsluta i de vackra vindistrikten.  

  Valbara aktiviteter   /    Mer Information

KAPSTADEN

DAG 1 - 6

Ankomst till Kapstaden. Ett första tips från oss är att ta nattflyget från Sverige till Sydafrika för att spara tid på semestern. Läs mer om  Flyget till Sydfrika

Checka in på ert boende. I Kapstaden finns något för alla; mysiga guest houses eller moderna hotell, nära havet eller mitt i citykärnan. Vi hjälper er att hitta rätt boende utefter era önskemål och förutsättningar.

Efter att ni checkat in kommer vi och hälsar på för att prata igenom er resa och svara på eventuella frågor. Vi visar på karta vad ni inte får missa och slänger med allra största säkerhet in några extra trevliga tips på allt mellan himmel och jord.

I Kapstaden finns en uppsjö av roliga aktiviteter och upplevelser. Ni kan äta och dricka gott, hänga på stranden, hika upp på berg, besöka muséum och mycket, mycket mer. Längre ner på sidan hittar ni mängder av våra favoritaktiviteter att välja mellan. Några av våra favoriter är att besöka Godahoppsudden, gå på Konsert i Kapstaden och åka upp (eller hika upp för den aktive) på Taffelberget. 

VALBARA AKTIVITETER

HERMANUS

DAG 6 - 8

När ni är klara med citylivet bär det av två timmar söderut till trevliga Hermanus. Här bor ni nära havet och är det säsong (juni – november) kan ni se valar från land eller åka på valsafari med båt för att komma lite närmare.

Hermanus är en mysig stad med lugnt tempo, men är ni adrenalinsökare så finns det möjlighet att dyka med vitahajar i grannbyn Gansbaai.

VALBARA AKTIVITETER

OBS! Dessa lägger ni till efter ni har valt resa.

Vithajssafari

Valsafari

VINDISTRIKTEN

DAG 8 - 11

Tredje anhalten på er resa blir de vackra vindistrikten 1,5 timmar inåt landet. Boendemässigt finns allt från mindre guesthouse till lyx, bo på vingård eller ett intimt ställe i byn, låt oss veta vad ni föredrar. Under dessa dagar rekommenderar vi god mat, relax och givetvis att prova vin från några av alla de hundratals vingårdar som finns i området.

För de vinintresserade föreslår vi en privat dagstur med en av våra grymma guider, då får ni en otrolig inblick i Sydafrikas vinproduktion och ni besöker 3-5 gårdar som är handplockade av guiden. Vill ni hellre prova vin på egen hand går det alldeles utmärkt, vi rekommenderar att åka med Franschhoek Wine Tram eller varför inte hyra cyklar och trampa runt mellan gårdarna? 

Sista dagen checkar ni ut och flyger hem mot Sverige från Kapstaden. Vi hoppas vi syns igen här nere!

VALBARA AKTIVITETER

Skriv i er förfrågan om ni skulle vilja göra något av dessa akviteter.

 Franschhoek Win Tram

Cykeltur i vinlandet

INKLUDERAT
  Boende enligt programmet (del i dubbel)
  Reseplanering
  Välkomstmöte i Kapstaden

EXKLUDERAT
  Flyg
  Hyrbil / Transfers
  Valbara aktiviteter
  Reseförsäkring
  Dryck, dricks till guider och parkavgifter
  Måltider 

Obs! Dessa priser gäller inte under jul och nyår 2018.