Stora Äventyrsresan – 11 dagar

Läge:

Pris:

Category: .

Fr. ZAR 13 950 / person

PRISGARANTI!

  Panorama Route

  Kruger National Park

  Safari i Greater Kruger

  Kapstaden

RESEUPPLÄGG

Precis som namnet antyder, ett äventyr är precis vad det är! Denna resa tar dig både på roadtrip genom Sydafrikas egna Grand Canyon, safari i bushen och allt vad äventyr heter i Kapstaden.

  Valbara aktiviteter   /    Mer Information

PANORAMA ROUTE

DAG 1 - 2

Efter nattflyg från Europa (läs mer om  Flyget till Sydfrika) landar ni i Johannesburg under förmiddagen och plockar ut en hyrbil. Nu börjar en spännande roadtrip upp mot Krugerområdet där safariupplevelsen väntar. Under första dagen kör ni mot Dullstroom eller Graskop där ni gör ett tekniskt stopp med övernattning för att ladda om inför morgondagen.

Nästa morgon packar ni in er i bilen igen och rullar genom vackra Panorama Route. Vi ger er tips på var ni ska stanna längs vägen, se till att ha kamerorna fulladdade! Vid lunchtid är ni framme i bushen och checkar in på er safarilodge.

KRUGER SAFARI

DAG 2 - 4

Safari i Greater Kruger
Framme i Kruger! Dags för två nätter på lodge i ett privat reservat i Greater Kruger. Ni bor mitt bland elefanter och giraffer, på natten kan ni ibland höra lejon eller hyenor utanför. Vilket reservat och vilken lodge ni bor på diskuterar vi fram tillsammans utefter era egna önskemål för att ni ska få den allra bästa upplevelsen av bushen.

Att bo på lodge är en speciell upplevelse. Vanligtvis är all mat inkluderat och personalen tar hand om er under hela vistelsen. Varje morgon väcks ni ca 05.00 och beger er ut på safari, eller Game Drive som det kallas, i gryningen tillsammans med er Ranger och Tracker. Ni är ute i ungefär tre timmar innan ni beger er tillbaka för frukost. Dagtid serveras lunch och ni har fri tid för att ta det lugnt. När solen börjar gå ner är det dags för dagens andra Game Drive innan middagen serveras.

Varje dag ingår två Game Drives och tre mål mat. Vid incheck kommer ni lagom till lunch och sista dagen checkar ni ut efter frukost.

DAG 4 - 5

Safari i Kruger National Park
Efter morgonsafari och frukost checkar ni ut från lodgen och kör mot närmaste gate till Krugerparken, vi visar er på karta. Vi bokar in er på någon av statens enkla camps som finns inne i parken, beroende på vilken gate som är närmast och passar bäst för er rutt. Inne i Kruger National Park kör ni alltså själva med eget fordon bland vilda djur och natur. Ni kör runt hela dagen och sedan checkar ni in på ert camp.

VALBARA AKTIVITETER

Hittar du något du tycker om? Skicka med det i din förfrågan.

 Dags tur i Krugerparken

KAPSTADEN

DAG 5 - 11

Sista tiden på er resa spenderas i fantastiska Kapstaden. Ni flyger inrikes från Kruger till Kapstaden på ungefär tre timmar. Framme i Kapstaden checkar ni in på ert boende. Det finns ett stort utbud av olika boenden i Kapstaden, allt från lyxiga hotell vid havet till mysiga Guest Houses vid foten av Taffelberget eller hippa ställen mitt i city. Vi ger förslag utefter era önskemål och förutsättningar för att hitta ett boende som passar just er. Efter incheckning kommer vi förbi och hälsar på för att prata igenom resan, svara på frågor och snacka en stund.

Kapstaden erbjuder en mängd aktiviteter och upplevelser, det finns något för alla, äventyraren likväl som lyxliraren. Ni hittar våra valbara aktiviteter längre ner på sidan, klicka runt och välj vad som passar just er. Några favoriter är att gå på söndagskonserterna i Kirstenbosch botaniska trädgård, ta en drink på hippa Bree Street, besöka Godahoppsudden eller se city ur en helikopter. 

Sista dagen checkar ni ut och tar nattflyget hem mot Sverige från Kapstaden. Vi hoppas få se er här nere igen!

INKLUDERAT 
  Boende enligt programmet (del i dubbel)
  Safariturer, samtliga måltider på safarilodgen
  Reseplanering
  Välkomstmöte i Kapstaden

EXKLUDERAT
  Flyg
  Hyrbil / Transfers
  Valbara aktiviteter
  Reseförsäkring
  Dryck, dricks till guider och parkavgifter
  Måltider (förutom på safarilodgen)

Obs! Dessa priser gäller inte över jul och nyår 2018.