Södra Sydafrikas Bästa – 15 dagar

Läge:

Pris:

Category: .

Fr. ZAR 22 250/ person

PRISGARANTI 

  Vindistrikten

  Garden Route

 Safari i Eastern Cape

 Kapstaden

RESEUPPLÄGG

Denna resa tar dig från Sydafrikas vindistrikt, genom den välkända Garden Route och tillbaka till Kapstaden med stopp för safari på vägen. Massor av intryck utlovas och detta är en fantastiskt rutt för att se sig omkring i södra delen av landet.

  Valbara aktiviteter   /    Mer Information

VINDISTRIKTEN

DAG 1 - 3

Efter nattflyget landar ni i Kapstaden för att börja er resa i Sydafrika. Läs mer om  Flyget till Sydfrika

Vi tycker att vindistrikten en timma utanför Kapstaden är en perfekt start efter flygresan. Självklart träffar vi er på hotellet för att svara på frågor och prata om resan som ni har framför er.

Här kan man antingen bo på en vingård eller lite mer centralt i byn för att ha gångavstånd till restauranger och cykelavstånd till närliggande vingårdar. Vi ger er personliga tips om vart ni ska äta och njuta av utsökta viner.

VALBARA AKTIVITETER

 

Hittar ni något ni gillar? Skriv det i er förfrågan till oss.

 

 Franschheok Wine Tram

 

 Cykla i Vindistrikten

ROUTE 62

DAG 3 - 4

Efter några härliga dagar i vindistrikten packar ni bilen och beger er mot Garden Route. Nästa stopp på resan är Oudtshoorn vilket är mest känt för det stora grottsystemet Cango Caves och de många strutsfarmerna i området. Körsträckan hit är cirka fem timmar längs Route 62 som går genom Karoo-öknen. Här föreslår vi en natt på ett intimt guest house i byn.

VALBARA AKTIVITETER

Hittar ni något ni gillar? Skriv det i er förfrågan till oss.

 Cango Caves

 Strutsfarmsbesök

 

GARDEN ROUTE

DAG 4 - 6

Från Oudtshoorn kör ni cirka en timma ner till den vackra kusten och lummiga Wilderness. Här kan man bo vackert nere på stranden eller vid floden som flyter genom skogen. Vi rekommenderar varmt en dag på floden med kanot och en vandring till ett närliggande vattenfall. Självklart tipsar vi om några personliga favoritrestauranger i området.  

DAG 6 - 8

Färden fortsätter längs Garden Route och på vägen till Plettenberg Bay stannar ni till för lunch och fantastiska vyer över lagunen i Knysna. Framme i Plettenberg Bay inser ni snabbt att här handlar det om strandhäng.

I närområdet kan man även vandra i natursköna Robberg Nature Reserve samt besöka en av många anläggningar med omhändertagna djur. Här finns det några härliga boenden i skogsmiljö men man kan även bo vi havet om man föredrar det.  

VALBARA AKTIVITETER


Hittar ni något ni gillar? Skriv det i er förfrågan till oss.

 Delfinskådning

 Bungy Jump i Tsitsikamma

Båttur i Knysnas lagun

 Zipline

SAFARI

DAG 8 - 10

Nu bär det av mot er safariupplevelse i Eastern Cape. På vägen ligger Tsitsikamma, vilket är en skogig nationalpark som är intryckt mellan bergen och havet. Som ett snabbstopp kan man även hoppa bungy jump från den 216 meter höga bron i Bloukrans.

Bilresan från Plettenberg Bay till safarireservaten i Eastern Cape är cirka fyra timmar och upplevelsen börjar med lunch och avslappning på lodgen. I skymningen bär det av på en två till tre timmar lång guidad safaritur i öppna safarifordon. Efter middag på lodgen övernattar ni i denna fantastiska miljö.

I gryningen blir ni väckta för att återigen försöka få syn på de omtalade big five. Efter två nätter på safarilodgen och sammanlagt fyra safariturer åker ni tillbaka mot Kapstaden. Ni kan antingen välja att köra de cirka 70 milen tillbaka, med en övernattning på vägen, eller så tar ni ett inrikesflyg från Port Elizabeth.

 

KAPSTADEN

DAG 10 - 15

När ni kommer till underbara Kapstaden checkar ni in på ett väl utvalt hotell eller guest house. Vi på MyChoice bor i Kapstaden och kan med trygghet tipsa om dom bästa områdena och en mängd trevliga boenden.

Förutom de klassiska utflykterna såsom Taffelberget, Godahoppsudden och Robben Island tipsar vi även om andra upplevelser som kanske inte är självklara för den som besöker Kapstaden för första gången. För den som söker adrenalin finns det en uppsjö av aktiviteter såsom fallskärmshopp, skärmflygning, vågsurf, helikoptertur och mycket mer.

Dessvärre kommer ni inte hinna med allt under denna resa, så vi säger alltid på återseende när våra gäster lämnar Kapstaden på nattflyget mot Sverige.  

INKLUDERAT
  Boende enligt programmet (del i dubbel)
  Safariturer, samtliga måltider på safarilodgen
  Reseplanering
  Välkomstmöte i Kapstaden

EXKLUDERAT
  Flyg
  Hyrbil / Transfers
  Valbara aktiviteter
  Reseförsäkring
  Dryck, dricks till guider och parkavgifter
  Måltider (förutom på safarilodgen)

Obs! Dessa priser gäller inte under jul och nyår 2018.