Kapstaden och Safari – 10 dagar

Läge: Kapstaden, Safari

Pris:

Category: .
En resa för dig som vill hinna med det viktigaste. I Kapstaden finns ett otroligt utbud av aktiviteter för alla smaker och avslutningsvis upplever ni safari några timmar österut. Detta må vara vår kortaste resa, men vi utlovar både många härliga semesterminnen och mersmak för Sydafrika!

Ingår 

  • Boende enligt programmet (del i dubbel)
  • Safariturer, samtliga måltider på safarilodgen
  • Reseplanering
  • Välkomstmöte i Kapstaden

Ingår ej

  • Flyg
  • Hyrbil/Transfer
  • Valbara aktiviteter
  • Dryck, dricks till guider och parkavgifter
  • Reseförsäkring
  • Måltider

Fr. 12 500 kr / person

Läs om vår PRISGARANTI

Kapstaden

Dag 1-7

I Kapstaden finns en uppsjö av roliga aktiviteter och upplevelser. Ni kan äta och dricka gott, hänga på stranden, hika upp på berg, besöka muséum och mycket, mycket mer. Längre ner på sidan hittar ni mängder av våra favoritaktiviteter att välja mellan. Några av våra favoriter är att besöka Godahoppsudden, gå på Konsert i Kapstaden och åka upp (eller hika upp för den aktive) på Taffelberget.

Efter Flyget till Sydfrika är det ankomst till soliga Kapstaden. Här kan man bo vid havet eller varför inte lite mer centralt vid foten av Taffelberget. Ofta ger vi ett förslag om ett område där man får lite av både hav och stad. Är man ute efter något litet och intimt boende eller storskaliga hotell med 5 stjärnig lyx är detta inget problem. Här finns något för alla smaker. Efter incheckning och lite avslappning vid poolen kommer vi till ert hotell för att svara på eventuella frågor och gå igenom er resa. På kartan visar vi hur man bäst upplever Kapstaden på egen hand och självklart får ni ta del av våra lokala tips. Vi delar mer än gärna med oss av vår expertis som vi har samlat på oss efter många år som bosatta i Sydafrika.

Upplev Kapstaden på egen hand en dag med hjälp av våra tips från välkomstmötet. Ta Kabinbanan upp för Taffelberget eller vandra upp om ni känner er starka. Ta sedan en promenad genom dom centrala delarna och känn dig som en av lokalbo. Ät en middag vid stranden i Camps Bay och njut av en vacker solnedgång.

Ni kan spendera hela dagen med en erfaren guide som kommer skämma bort er och svara på frågor ni kan tänkas ha om landet och dess historia. Under dagen kommer ni få se många vackra vyer samt den ökända Godahoppsudden. Självklart bokar vi in er på en trevlig restaurang längs med vägen. Har ni tur kommer ni även få se babianer, antiloper, strutsar och en och annan afrikansk pingvin. Ta med badbyxor eftersom vattnet är lite varmare på den här sidan av kusten.

Vi rekommenderar ett besök på Project Playground i kåkstaden Langa som jobbar med att erbjuda barn och ungdomar aktiviteter efter skolan. Få en inblick i hur dom jobbar för att förbättra situationen för många i kåkstäderna samt få en guidad promenad genom Langa.

Gör som lokalborna och upplev en av Kapstadens helgmarknader. Förutom fantastisk och autentisk mat kan man här bland annat shoppa kläder och väskor från lokala designers. Under eftermiddagen föreslår vi ett besök på en av Kapstadens vackra stränder. Det är allt i vattnet men det är fortfarande väldigt skönt att ligga och sola i vacker miljö.

Att gå på Konsert i Kapstaden är varmt uppskattat både av besökare och invånare. Baserat på våra gästers datum försöker vi alltid pricka in ett event som man inte vill missa. Om inte detta faller en i smaken finns det alltid mängder av andra aktiviteter. Exempelvis Vithajsafari, Valsafari, Paragliding eller varför inte en helikoptertur över staden.

Safari nära Kapstaden

Dag 7-10

Den här dagen åker ni cirka 4 timmar öster ut till strax i närheten av Mossel Bay för en safariupplevelse. Det är den första nivån av Big 5 safari som vi erbjuder och reservatet är tillräckligt stort för att man ska få den där vilda känslan. Boendet är lyxigt och på kvällen avnjuter man en middag i denna magiska miljö.

DAG 7 – 9
Vid ankomst får man lunch och på eftermiddagen beger man sig ut på safari i öppna fordon. 

Tidigt på morgonen blir man väckt för en safaritur i gryning. Nu är rovdjuren som mest aktiva. Tillbaka på lodgen serveras frukost följt av avslappning på rummet eller vid poolen. Efter lunch och ytterligare avkoppling väntas ännu en safaritur följt av middag.

DAG 9 – 10

Efter en sista safaritur och frukost bär det av tillbaka mot Kapstaden igen för en sista natt i denna fantastiska stad.

 

Flyget går tillbaka mot Sverige.

DAG 1-4: Kapstaden

Dag 14-18: Safari nära Kapstaden

Varför MyChoice?

Påslagsfritt – läs mer!

Vi bor här

Svensktalande

Få våra bästa tips

Fler resor