Dennis Sydafrikaresa – 19 dagar

Läge:

Pris:

Category: .

Fr. ZAR 22 550 / person

PRISGARANTI! 

  Kapstaden

  Vindistrikten

  Garden Route

  Durban

  Drakensberg

  Panorama Route

  Safari i Greater Kruger

RESEUPPLÄGG

Om du är den som inte vill missa något, då är Dennis Sydafrika för dig. En komplett sydafrikaupplvelse som rör vid alla dina sinnen och tar dig från Kapstaden, längs kusten hela vägen upp till Krugerparken. 19 dagar som skapar otaliga minnen!

  Valbara aktiviteter   /    Mer Information

KAPSTADEN

DAG 1 - 4

Vi rekommenderar att ni tar nattflyget till Kapstaden - läs mer om  Flyget till Sydafrika.

När ni kommer fram till ert hotell träffar vi på MyChoice er gärna för att gå igenom er stora resa samt svara på frågor som ni kan tänkas ha. Självklart får ni även våra bästa tips vad gäller restauranger och aktiviteter. Vi har bott i Kapstaden under många år och besitter stor lokalkännedom. Självklart är det kul att bocka av några klassiker som Taffelberget, Robben Island och Godahoppsudden men det finns så mycket mer. Nedan presenterar vi ett par av många valbara aktiviteter i Kapstaden.

Vi rekommenderar att ni stannar fler nätter i Kapstaden om ni har tid.

VINDISTRIKTEN

DAG 4 - 6

Efter ett par nätter i Kapstaden åker ni cirka en timma till ett av Kapstadens närliggande vindistrikt. Bo på ett guest house centralt i byn eller varför inte på en vingård. För en djupare inblick föreslår vi att ni bokar en heldag med en kunnig guide. Alternativt kan ni ta er runt med cyklar eller ett litet tåg som utgår från Franschhoek. Av oss på MyChoice får ni tips om vilka vingårdar som är värda ett besök. Vi kommer också påminna om att boka dom hetaste restaurangerna i god tid innan avresa.   

VALBARA AKTIVITETER


Hittar ni något ni gillar? Skriv det i er förfrågan till oss.

 Wine Tram Franschhoek

 Cykla i vindistrikten

GARDEN ROUTE

DAG 6 - 10

Oudsthoorn - Cango Caves
Resan fortsätter sedan längs Route 62 genom Karoo-öknen och förbi Oudtshoorn. Bilresan tar cirka 6 timmar och lämnar ni vindistrikten tidigt hinner ni även med en tur i grottsystemet Cango Caves innan ni anländer till Wilderness.

Wilderness
Nästa dag spenderas bäst på stranden eller floden där man kan paddla kanot i en mycket vacker miljö.   

Plettenberg
På vägen från Wilderness till Plettenberg föreslår vi en lunch i Knysnas småbåtshamn. Njut av vyerna och bege er sedan till Plettenberg Bay för att checka in på nästa hotell där ni spenderar två nätter. Här kan man bada och relaxa på stranden. Det finns även ett par anläggningar i närheten där man kan bekanta sig med omhändertagna djur såsom elefanter, apor och exotiska fåglar. Efter Plettenberg Bay åker ni mot Port Elizabeth för att ta ett flyg till Durban. På vägen till flygplatsen kan man antingen hoppa ett 216 meter högt bungy jump eller njuta av naturen i Tsitsikamma Nature Reserve.
   

VALBARA AKTIVITETER


Hittar ni något ni gillar? Skriv det i er förfrågan till oss.

 Cango Caves

 Delfinskådning

 Bungy Jump i Tsitsikamma

 Strutsfarmsbesök

Båttur i Knysnas lagun

 Zipline

KWAZULU-NATAL

DAG 10 - 14

Durban
Efter landning i Durban åker ni till ett mysigt Guest House i Umhlanga för incheckning. Här är det varmt i vattnet så ett dopp innan skymningen är att rekommendera.

Drakensberg
Dagen efter åker ni cirka tre timmar till foten av Drakensbergen där ni ska spendera två nätter. Under vistelsen rekommenderar vi vandring, hästridning eller en dagstur med terrängfordon till landet Lesotho som ligger uppe i bergen.

Ladysmith
Färden går sedan vidare mot dom vilda djuren i Kruger. Vi bryter upp körsträckan med en natt i Ladysmith som ligger på vägen.

KRUGER SAFARI

DAG 14 - 18

Kruger National Park
Framme vid Krugerparkens södra gräns bor ni på ett lummigt guest house under två nätter. Vi rekommenderar att ni nästa dag bokar en guidad tur i Kruger för att få en förståelse för hur man på bästa sätt upplever parken. Detta eftersom ni på egen hand ska köra genom Krugerparken för att ta er till nästa boende, men även för att uppleva dom vilda djuren som lever här.

Safarilodge
Lagom till lunch kommer ni fram till safarilodgen där ni ska bo under två nätter. Vi vill att ni ska få uppleva hur det är att bo mitt i det vilda, i ett privat reservat där endast safarifordon är tillåtna. Här är det bara att luta sig tillbaka och njuta av det som erbjuds. Två guidade safariturer dagligen och samtliga måltider är inkluderade. Mellan varven slappnar ni av vid poolen eller spanar ut över den till synes ändlösa bushen.  

VALBARA AKTIVITETER

Hittar ni något ni gillar? Skriv det i er förfrågan till oss.

 Safaritur i Krugerparken

PANORAMA ROUTE

DAG 18 - 19

Efter en safaritur i gryningen och frukost bär det av längs Panorama Route. Längs med vägen njuter ni av kända utsiktsplatser som Three Rondavels och Gods Window. 

På vägen tillbaka mot Johannesburg spenderar ni en natt på vägen innan det är dags att ta förväl och hoppa på nattflyget mot Sverige. Vanligtvis är ni hemma i Sverige dagen efter avfärd från Sydafrika.

INKLUDERAT
  Boende enligt programmet (del i dubbel)
  Safariturer, samtliga måltider på safarilodgen
  Reseplanering
 Välkomstmöte i Kapstaden

EXKLUDERAT
  Flyg
  Hyrbil / Transfers
  Valbara aktiviteter
  Reseförsäkring
  Dryck, dricks till guider och parkavgifter
  Måltider (förutom på safarilodgen)

Obs! Dessa priser gäller inte under jul och nyår 2018.