Priser Sydafrika

Priser Sydafrika

Som svensk besökare i Sydafrika kommer du att uppleva landet som billigt – i de flesta fall mycket billigt. Den sydafrikanska valutan, randen, är för närvarande ordentligt försvagad och har varit det en tid, något som gynnar utländska besökare.

Valutavinsten märks på alltifrån hotell och restauranger till shopping och aktiviteter. Till det ska läggas att Sydafrika redan innan valutan började dala för ett par år sedan, var ett relativt billigt land att resa i som turist. Du får helt enkelt mycket mer för pengarna.

Ett riktmärke för varmrätter på en bra restaurang är från omkring 100 rand och uppåt. Öl och vin kan man få för några tior per glas och uppåt, beroende på kvalitet. Hotell finns i hela prisskalan, och är genomgående mycket prisvärda i förhållande till jämförbara alternativ på hemmaplan. Man får också generellt sett mer för pengarna inom hela service- och tjänstesektorn. Och de låga priserna går igen för det mesta som är lokalt producerat, medan importerade varor inte är exceptionellt billiga. Bensin och diesel är betydligt billigare än i Sverige.

När det gäller betalning i Sydafrika så finns det ingen anledning att ta med sig travar med kontanter. Tvärtemot vad vissa valutaväxlare i Sverige uppger, så accepterar nämligen nästan alla butiker och restauranger bank- och kreditkort, även för mindre belopp. Det finns också gött om uttagsautomater. Håll bara koll på om din egen bank i Sverige tar ut en avgift för utlandsbetalning eller -uttag. Och var, som alltid när du är ute och reser, diskret med hanteringen av kort och kontanter i offentliga miljöer.

Andreas Karlsson
Safariguide och författare

Besök Oanda för mer information i ämnet “Priser Sydafrika”.

Fråga oss, vi bor här.

Med Sydafrika som vår hem över 15 år har vi alltid uppdaterad koll på allt för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen. När vi bokar din resa så får du vår service och lokalkännedom helt utan extra kostnad.

Välkommen hem till oss! /Dennis

FLER RESTIPS


HITTA DIN SYDAFRIKARESA:

FLER RESOR