Vi guidar dig för bästa tiden Sydafrika

Bästa tiden att åka till Sydafrika

Sydafrika är ett fantastiskt resmål året runt och det finns en uppsjö av aktiviteter att göra, restauranger att äta på, vingårdar att besöka med mera.

Det kan vara svårt att veta under vilken tid på året man ska åka, då varje årstid har sin charm. Beroende på intresse och önskemål kan det vara bra att ha förståelse över hur det ser ut i landet.


December till Februari 
| SOMMAR – Varmt och välkommet
Temperatur: 22-28 C

Sydafrikas sommar med varma dagar och ljumna kvällar. Under denna period har landet sin högsäsong med turister och priserna höjs på mat och aktiviteter. Då är det viktigt att ha förståelse att Sydafrika och Kapstaden blir något ”annat”.

Under jul och nyår stänger delar av Kapstaden ner på grund av att lokalbefolkningen har semester. Tips är att titta upp restauranger en extra gång för att se om de har öppet. Priserna blir även högre och det är inte ovanligt att de höjs med 20 procent jämfört med resten av året.

Vill man åka under sommaren gäller det att vara medveten om att man måste planera och förboka så mycket som möjligt, och så tidigt som möjligt innan resan.


Mars till Maj | HÖST
– Billigare, lugnare, behagligt väder
Temperatur: 20-26 C

Den här perioden är vår personliga favorit för att vara just i Kapstaden. Värmen och blåsten börjar avta vilket resulterar i molnfria och vindstilla dagar på runt 25 grader. Perfekt för den som gillar stabilt och behagligt väder och en aktiv tillvaro! Det är också utanför den absoluta högsäsongen vilket gör att priserna på boende sjunker gentemot december/januari och det är också enklare att hitta tillgänglighet på bra boenden samt restauranger och aktiviteter.

Hösten är också en bra tid för dig som gillar att upptäcka omgivningen till fots utan att värmen ska vara ett problem. Passa på att uppleva de många vandringsturer runtomkring Kapstaden!


Juni till Augusti
| VINTER – Bra för safari!
Temperatur: 14-18 C

Vintermånaderna är det Sydafrikas lågsäsong. Priserna är generellt lägre på boenden, aktiviteter och restauranger, vilket gör det perfekt för lokalborna att åka iväg över helger och testa de fantastiska boenden som finns undangömda i Sydafrika. Detta är regnperioden runtomkring Kapstaden vilket förvandlar landskapet till ett grönt och frodande täcke av växtlighet. Även om det regnar förekommer det många dagar med strålande sol och upp till 25 grader varmt.

Längre norrut är det istället ett helt annat klimat då det är nu torrperiod börjar, vilket för med sig goda omständigheter för safari. Runt Krugerparken och andra reservat har växterna tappat stora delar av sina blad vilket underlättar när man letar efter djur under safariturer. På dagarna är det soligt och behagligt, medan det på kvällar och tidiga morgnar (då safariturerna är) kan bli riktigt kyligt och krispigt. Ta med en jacka!

Gillar du vandring? Många vandringsleder, framförallt i Drakensbergen, har perfekt väder för långa vandringsturer och god sikt nästan dagligen.


September till November
| VÅR Valar, valar, valar!
Temperatur: 18-24 C

Våren är här! De vackra Jakarandaträden börjar blomma i hela landet, människor börjar peppa inför den kommande “Silly season”, som sommarmånaderna kallas, och värmen strömmar in sakta men säkert. Detta är också Kapstadens kända vind börjar rulla in över Taffelberget, vilket vissa dagar kan vara stormliknande. Det positiva är dock att det håller ute de föroreningar från innerstaden.

Och så har vi så klart, valarna! Även om de redan kan ses i juli så är det nu de är här på riktigt. Längs sydostkusten hittas the “Whale Route”, en scenisk körväg som sträcker sig över 559 km och har otaliga små byar att utforska och ha som bas för din safari. De mest populära Hermanus där man kan ta båtturer ut på havet och komma närmare dessa fantastiska djur.


Högtider – Boka i god tid

Kom ihåg att internationella högtider såsom jul, nyår och påsk bör alltid bokas långt i förväg och är undantagen från det vi har skrivit ovan.  


Fråga oss, vi bor här!

Med Sydafrika som hem i nästan 20 år har vi upplevt säsongerna från alla håll och kanter. Vi hjälper dig att planera din Sydafrikavistelse för att just du ska få ett minne för livet.

 

Välkommen hem till oss! /Dennis

FLER RESTIPS


HITTA DIN SYDAFRIKARESA:

FLER RESOR