Bästa områden i Kapstaden (för dig)

Bästa området i Kapstaden (för dig)

Vilket område ska man bo i? Var finns stränderna, shoppingen och restaurangerna? Vi reder ut namnen på några av stadsdelarna i centrala Kapstaden.

Waterfront

Ett omtalat område som du säkert hört talas om tidigare. Detta område är väldigt turistanpassat, butikerna är öppna varje dag och det finns restauranger, shopping och marknader. Här ligger även hamnen där bland annat färjan till Robben Island avgår.

Sea Point & Green Point

Precis som namnen antyder är detta två områden som stäcker sig längs havet på utsidan av stan. Trevliga restauranger och promenadstråk.

Camps Bay

Här hittar du Camps Bay Beach och Victoria Road som är stans ”strandstripp” med restauranger och barer. En drink i solnedgången (en Sundowner, som det heter här) är magiskt. Camps Bay är i övrigt ett bostadsområde med häftiga hus.
Stränder i Sydafrika
Camps Bay är perfekt om du vill ha nära till stranden och restauranger på strandpromenaden.

Clifton

Ett av Afrikas dyraste bostadsområde. Här ligger husen insprängda i bergsväggen och flera har helikopterplattor på taken. Clifton har även hela fyra fantastiskt fina stränder.

CBD

Central Business District som det kallas, alltså innerstan. Här hittar du flera gator värda att besöka, bra restauranger och små butiker.

The Silo District

Stans nyaste stadsdel fyllt med design, moderna hotell samt Afrikas största museum av samtidskonst.

Silo District med häftigt Silo Hotel som frontar

Gardens

Ett bostadsområde i innerstan med mysiga guest houses, precis vid foten av Taffelberget.

Woodstock

Några minuter utanför innerstan ligger Woodstock, ett område där många konstnärer huserar. Här ligger även omtalade The Old Biscuit Mill som är ett måste att besöka en lördag.

Observatory

Ett område i anslutning till Woodstock. Här bor de flesta av stans studenter.

Kolla med oss, vi bor här!

Med Kapstaden som hem i över 15 år har vi hunnit testa många safari i landet och har fullkoll på de boenden som lever upp till vår standard och passar din smak. Vi hjälper dig att planera din sydafrikavistelse för att just du ska få ett minne för livet. Titta på boende här!