Stränder i Sydafrika

Bad och Stränder i Sydafrika

Sydafrika är ett fantastiskt resmål på alla sätt, och stränderna är inget undantag. Flera stränder har röstats fram till världens vackraste och när man börjar skrapa på ytan finns det många fler som passar just dig oavsett om du gillar att ligga och pressa i solen, bada, surfa eller vindsurfa.

Med det sagt bör det inte förväntas den klassiska baddestinationen, då det ofta finns mycket vågor och undervattensströmmar, vilket i och för sig är en stor fördel om du tycker om att surfa. Detta gör att havet mer bjuder in till uppfriskande dopp och lekfullhet än avkoppling. Dessutom kan graderna i vattnet variera ansenligt. Längst ner i söder i Kapstaden och på västkusten är vattnet från Atlanten kallt och varierar mellan 13-15 grader.

 

Varmare uppför kusten

Fortsätter man längs Garden Route till Indiska Oceanen ökar graderna något fram till Durban, där vattnet är betydligt behagligare, vilket håller i sig längs med kusten. Söderut längs med östkusten ner mot Cape Point kan man hitta stränder i de små fiskebyarna där vattnet är något varmare, under sommarmånaderna kan vattentemperaturen stiga till ca 20 grader.

Det finns även flertalet pingvinkolonier i Sydafrika, och en favorit är att åka till små gömda platser där man kan sitta i lugn och ro tillsammans med pingvinerna på stranden och iaktta.

Hajar? Se upp för din stol istället!

Trots att det finns vithaj i Sydafrikas vatten är det ytterst sällsynt att någon blir attackerad. Man brukar säga att det är större risk att skadas av en stol än en haj. Dessutom finns det så kallade “shark spotters” som sitter högt upp och håller utkik ifall det närmare sig hajar, och därmed kan de signalera i god så vattnet utryms. Så du kan fortsätta simma lugnt!

 

Fråga oss, vi bor här.

Undrar du vilka stränder som passar dig bäst? Kolla med oss. Med Sydafrika som vårt hem i över 15 år har vi alltid koll för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen. Boka boende med oss så hjälper vi dig med all reseplanering och restips, utan extra kostnad.

 

Välkommen hem till oss! /Dennis

FLER RESTIPS


HITTA DIN SYDAFRIKARESA:

FLER RESOR